Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2011 12:05 - Т.нар. "Шишманово кале" е древната Сардика-мястото,където се е състоял прочутия Сардикийски събор
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 9135 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 31.07.2011 09:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

При внимателното разглеждане на средновековни карти прави впечатление,че на много от тях са отбелязани две различни селища с името Сердика непосредствено едно до друго в района на днешната българска столица София.

              image
           София и до нея Сердика(Serdica)

  image
   София(Sophia) със Сардика(Sardika) над Планината  Куманица,(Balkan Cumoniza)отляво Вардар със Скопие, отгоре Лесковац.

image

Днес новата порода нарича  планината Куманица,с  турското Планината,като изпускат забравили името и Куманица,което преведено би означавало Планината Планина.Балканците запомнили турското за планина- Балкан,защото всички знаели ,че било ТРАКИСКО,защото тракийците си помнили топонимите,като слонове, от време ОНО,хеле па на Балкана Балкан,която на славянски била Куманица.Но си забравили името на Царството ТУРАКИЯ и с гордост самонаричат Балканци,както като славни тракийци се самонарекоха и смениха етносното си име на Византийци на името на прочутият им град Византион,който стана главен град на Византийската империя,но ореваха орталъка,га българите им зеха короната на РИМ . Ногу скору новата порода Балканци ще се върнат към туракските си корени и от балканци пак ще се самонарекат ТУРАКЦИ, Всички знаят Това.

Често отбелязвано ,като Сардика и Сердика.
 image

       София и Сардика

В началото мислех ,че е грешка. Но след това намерих и карти на които си е отбелязано София и отделно от него в южна посока ,и град наречен Сердика. 


            image

              Руините на Сардика

След това попаднах и на карти на които ясно си е написано, че това са руините на древната Сардика. Воала !
 

image

  София и Сардикийските руини на Искър

Мястото отбелязано на тези средновековни карти ,като Сердика и руините на Сердика съвпада със местонажождението на мястото известно сред обществеността ,като т.нар. Шишманово кале.

Заинтересован от проблема прочетох интервюто на археолога водещ разкопките в мястото известно сред обществеността ,като т.нар. Шишманово кале,
,археолога Веселин Хаджиангелов,в което той разказва,че там ,в местността известна,като Шишманово кале,са намерени две две раннохристиянски базилики и Епископски трон, в добавка на манастирски комплекс,на място което е наличен сериозен укрепен античен и средновековен град със собствена цитадела, крепостни стени и подградие ,заемащ площ повече от 25 дка..

Всеки може да се убеди в пълното съвпадение на посочената древна Сардика ,дадена на р. Искър,южно от София и месторазположението на т.нар. Шишманово кале на Гугъл или на модерна карта. Те съвпадат !

image


  т.нар. Шишманово кале на гугъл

част от интервюто с археолога Веселин Хаджиангелов за Шишманово кале :
"Установихме, че обектът се простира върху площ от 25 дка, от които успяхме да проучим едва 2 дка и половина, предстои ни още много работа. След сондажните проучвания и почистването на обекта от растителността в три сектора, стана ясно, че сме попаднали в т.нар."подградие" на евентуално антично и късноантично селище и по-късен средновековен град .Установени бяха границите на града, оградени от крепостен зид. Локализирана бе една от градските порти, в близост до култовия център-комплекс от две раннохристиянски базилики, датирани в 5 – 6. в., разположени на двата съседни хълма. Базиликата, разположена извън крепостната стена на северозападния хълм е много интересна с това, че вътре в абсидата открихме синтрон-пейка, предназначена за епископ, което веднага ни наведе на мисълта, че там е служил епископ, а също така допускаме, че може и да е живял там. Спокойно може да се мисли за силен религиозен живот в околността. Открихме и трон. "


На мястото известно,като Шишманово кале има останки от на практика цял един огромен град . Месторазположението му е стратегическо. Тук се пресичат римските пътищата от Пауталия(Кюстендил) - Германея (Сапарева баня) -Филипопол,Тримонциум(Пловдив)- Константинопол,(Византион,Цариград) и този от Дунав-София- Германея (Сапарева баня) за Солун и Бяло море. Средновековният град е построен върху античен на същото стратегическо място контролиращо полето и двата глави пътя.

Градът е защитен със яки крепостни стени има своя цитадела и е заобиколен от подградие.
От 2004 г под ръководтсвото на БАН тук се извършват системни археологически разкопки.Археологическият обект е площ от 25 дка. Проучени са едва една десета от тях ,като са разкрити , крепостните стени,порта, сгради,стопански помещения. Керамична и грънчарска работилници.
Но най важното откритие са две раннохристиянски басилики на двата срещуположни хълма на града,като едната е част от манастирски комплекс .
Намерен е и Епископски трон.
В апсидата на едната църква е разкрита каменна пейка предназначена за Епископ.
Или това е Епископски център.
Но кой може да бъде този неизвестен Епископски център на пътя от Пауталия,Кюстендил,също епископски център,през Германея(Сапарева баня) също епископкси център?
Епископски център и то разположен по Средата на двата главни пътя на Империята.(Хеле па и за това да са го наименовали средец) .
Кое ли е това селище построено на стратегическата височина с поглед върху цялото поле и контролиращо главните пътища със средищното си разположение и в което има и Епископски базилики,огромен град разпрострян на повече от 25 декара .
Отговор ни дават редица късноантични и ранно средновековни извори,от които знаеме,че на място наречено Сердика,се е провел прочития Сардикийски събор.
Ето,че намерихме място което отговаря на тези условия То е на средата на главни пътища и напълно си отговаря на името,в него са налични не една,а две християнски епископски басилики с епископски трон и прилежащ манастирски комплекс способен да подслони и защити делегатите епископи на Империята взели участие в този прочут за християните събор с неизвестно досега месторазположение.
Докато разкритите в Лозенската планина ,днес столичния квартал Лозенец басилика и античен комплекс липсват,не само голяма епископска църква,но и защитата и възможност за настаняване и подсигуряването на големия брой делегати и свитата им и тяхната охрана и ежедневно обслужване ,то за провеждането на такъв събор в обекта Шишманово кале са налице всички условия. Здраво защитен античен и раннпосредновековен град , оборудван с епископски църкви,в добавка на манастрирчки комлплекс,в добавка на място по средата на важни пътища,от което едва ли не идва името му, това е мястото ,в което се е провел прочутият Сердикийският събор.
В интервюто си археолог Веселин Хаджиангелов не споменава за никакви следи от опожаряване в "Култирният пласт" с изключение на дежурните и задължителни за бг-археолозите "налични в културния пласт опожарявания от славяните в 6-7 век ".
Това обаче,което ни интересува тук,е че няма по ранно опожаряване и то по точно от времето на Атила,когато е документирано ,че е опожарил Сердика. Широко известно е сведението,в което византийците му предлагат да се срещнат в хунската столица Ниш защото Сердика била опожарена и нямало и една читави сграда,достойна за царя на скитите !
Тук, в руините на Сардика,така както са го отбелязани на античните карти(така се наричат всички ранносредновековни карти б.а.) не са налични следи от опожаряване.
Веднага се сещаме за историята на Атила и срещата му с папата,при която той повлиян от Божието слово той,Бича Божий пожалил и не опожарил Рим.
Ето и тук,на място само на един хвурлей камък от опожареанат от него Сердика той отново не е извършил опожаряване и е запазил святото място ,в което се е провел Сердикийският събор.
Както казва историк анархизма ,всяко ново е добре забравено старо.
Това не е първото научно откритие на Чобан аерологията и теле историците в територията на балканците.
В средата на по-миналия деветнадесети век,некъф ,както се е самоопределил франк,посетил София и е описал Римкият Амфитеатър на Сердика в книгата си,издание от средата на 19 век.
Само преди няколко години Чобан аерологията и Теле историците направиха своето голямо научно откритие за 21 век- те намериха Римският Амфитеатър на Сердика ,в резултат на което дори се предприе една изключително ползотворна промяна в облика на града.където новото му блгоустройство ще съчетае древното и славно минало.
Само можеме да съжаляваме,че министър председателя вместо да се беше родил в Банкя,не си беше избрал за рожденно място Самоков. но за съжаление децата не избират родителите си и най-паче родните си места,иначе къф поклонически туризъм сега щеше да се развие от древната Сардика с прочутия и християнски събор. Евентуалното родно място на Батето дори можеше да измести поклонническия туризъм от родното място на министъра си,тройния шпионин созополския грък Божидар Димитров,който изненада балканците с новото си научно откриетие-в македонска църква от 1192 год. имало двама Братя и надпис Учителите на Българите. Предствяте ли си .Това в Македония. Което доказвало ,каквото Б.Димитров им казвал.
Надписа на Славянските Апостоли и Учители обаче бил на ГРЪЦКИ , а ПОЧЕРКА бил на жената на коняра на великия дук на Солун,който убил Калоян в съня си.

Последните разсъждения не са критика ,а поощрение към извървелите дълъг път чобан аеролози и теле историци от обявяването на всичко уникално намерено по бг земите за тракийско,защото по дефиниция щом нещо е уникално то е тракийско,до обявяването на уникалната басилика в Плиска строена в десети век по методите и знанията от трети,с още по уникалните намерени в нея антични монети ,което я правеше отма Тракийска. Да ама не .Ббг аерологията успя да намери в себе сверният пут и я писа пра болгарская,с което патента на уникалността бе отнет от траколозите и връчен на праболгаристите.
Виждаме,че успехите не закъсняха и заваляха научни открития.
Намерен бе римският амфиетеатър на Сердика,само сто и петдесет години след последното му описание. което разбира се отново,не е критика,а идва да покаже,какво,че всяко ново е добре забравено старо.
Описанията на старите средновековни карти показващи метсноста шишманово кале,като руините на древната сардика са в тази категория.
тези стари автори са имали сведенията и им е било изветсно знанието от старите книги,като тези на бившия цар Петър,постъпил ,като монах и прекарал последните дни от живота си в рим,като издал много книги, четени и рапространявани и в началото на седемнадесети век,по свидетелство на еди от ранните български печатари от Венеция-пчатаря Яков,който по късно работил в София,столицата на Македония или първа България,както я наричали в седемнадесети век-пространството от Адриатика до солун и София,току под планианта Куманица,която новата балканска порода вече нарича Планина или Балкан на туррски,вместо Гора,което е планина на български.
Да и е честито на бг чобан аерологията и нихните теле историци новото научно откритие,което всички знаят е доказано още и рабрано от плагиатора боцко,защото какво е кале ,ако не Бург,както той е доказал, на колективното психопатско съзнание ,българите са бургариите,защото живеели в бургове ,като стражари,които те наричали калета,от кастели,което е бург,само,че на български се нарича кале в които живеели стражарите,които си имали име римска гранична армия,стражаримкато бургариите ,които живеели в бурговете,пак стражари,с което боцко е доказал,че бургариите са българите,защото тоже са стражари,като комитите,които той е доказал,че са българите.защото комита така звучи и на български,но си има име,част от римската военна структура,гранична армия,стражари значи бургарии,или всички са разбрали идеята му,че българите са Бургариите. даже и испанските прафесори се сбадили на ил да дебила да му честитят доказа на отворената ромска теза на плагиатора боцко и съавтурите да не ги изброявам.от ил да дебила до лизчача гет,гъзурчото ладо, на сека мандажа мерудия,сара уродлива,щурман,загрей,естет,векил,набожния търгаш рицар,бакалаври и естети и не на псоледное место анонимния маймунякос под прикриетие ,който щел да докаже ,че боцко не бил профан психопат плагиатор,ами Керамопулос и Дечев били изразили Идеята МУ,доста по рано от психото,но това си била същата негова идея,че българите са бургариите, и затова му принадлежал патента на Идеята .

До историк анархизъма са достигнали само оцелели фрагменти от различни карти,някои от които бяха показани.

И все пак те са матриални доказателства за историческия анархизъм.

И като такива са безпорни.

Противно на научните докази свеждащи се главно до къде го пише това или славянските братя са описани в шест рушняшки докюмента за славяните ,намерени от рушняците ,публикувани от рушняците в които е написано,че те ,братята са славяни и се борят за славяните и са славянски учители и всичко това е написано в слвянски докюменти в които присъствува димата слвяни. Която за историческия матриализъм дума или держава славяни не била позната до след времето на откровенията на орбини,когато се оказало,че имало держава славяния и въведения от нея език бил славянския.

Дали може да използваме тези достигнали до нас фрагменти без до нас са достигнали писмени сведения за тези карти ,кога са издадени,от кой и дали са били начуно признати от византийците и славяните ,но поради голямото им и разнообразно количетсво,различното изписване,но все пак записали и също нещо ,съдържаяата се конкретана информация за изобразениет селища, не може да считаме че те са про сердикианска конспирация създадена да обръка бг-чобан аеролозите. Никой не е седнал да направи десетки матрици за да заблуди баняджиите и ромските трътлявци или тези от славните спартакиади по тракология.

Та ние не знаеме кой е създал Певтингеровата карта и била ли е научно обнародвана в Константинополски вестик ,както си му е научнийо ред !

Това са автентини матриланио доказателства с ценна и абсолютна информация позволяваща ни да доикажеме по-безупречен начи,че т.нар. шишманово кале е Сардика в която се е провел Сардикийският събор.

На доводите на чобан аерозлозите и баняджиите,,че всички знаят това,всички картографи са преписвали Птоломей,ще отбележа,че на тези фрагменти има селището Их Таман, илио тъаман навреме е записан доказа,че те не са преписвали от Птоломей,защото селището Их Таман не му било изветсно. Ккакто и Карноб Баш,което е до Ай Тосз.

Това са си актуализирани и акуратно предтставени селища ,Така довода на баняджиите се отфърля.

 

Още по-научния довод,че Всички знаят това, в часта му ,че орицата до 19 век не знаели,че София е древната Сердика,и затова са си изписвали и отделно София,а отделно до нея са посочили ено място (въпросната Сардика) ,като руините на древната Сердика,а не че тва е мястото на Сардикийският събор.до 19 век всички знаели това също се опровергава от историческия анархизъм,защото на един от представени маттриални фрагменти днешна софия си е записан и като София като Триадица и като Сердика. Отделно си е дадена и въпросната сардика. Или направилите тази карта ора са съзнавали,че София е древната Сердика,наричана и триадица,или те не я бъркат със дадената отделно Сардика ! или много добре им е изветсно ,за разлика от научените работници и техните научени сътрудници че другото нясто отбелязано ,като Сардика е мястото Сардика,къдетпо се е провел и Сардикийският събор.

Разбира се не е лесно само по тези фрагменти да се локализира тази Сардика въпреки индентичното и двана блиозо до софия на река Искър.

При все че, е ясно само от последния аргумент,че това е прочутото място в което се е провел събора в Сардики,тъй като това си е указано в тези карти ,то това си е само на артия.

Та колко градове са показани на картата на Птоломей ,но чобан бг-аеролозите и теле историците не са ги намерили и локализирали.

Ето наприемр историк анархизма иам карта на който е указана къде е Арката на Деций,загинал до Абритус. Описана е от античните автори. Тя е съществувала и съществува.

Но намиртането и е друг въпрос. На картата една територия е 2 кв. см. В матриалния свят е доста повече. А и много от тези места

си съществуват и са изветсни и са наложени и се е наложило под друго име ,какъвто наприемр е случая с некои прочути светилиоща,на Орфей,дионисий,които се търсщт от чобан аеролозоуте и теле колегите им. Такъв е случаят със т.нар. Шишманово кале. То е изветсно и се е наложило под друго име .

А,че това е Сардика със събора се доказва от фрагментите на които мястото е дадено редом със град София ,наречена и Сердика и Триадица или изработилите картата са псоочили,че това е Сардика.

Благодарение на разкопките направени от археолога в т.нар Шишманово кале ,където се намериха епископските църкви древната Сардика посочена на картите бе локализирана.
Разбира се както римският амфиетеатър описан в средта на 19 век,така и тук чобан аеролозите са пред прага на ново научное откритие.
Според изоставнаето документирано от 150 г очаква се некъде към 2023 г или 150 г след обесването на Левски  чобан аерозлозите да намерят гроба му в басиликата Св. София.




Гласувай:
4



1. анонимен - pipinana
29.07.2011 12:16
taka po-dobre li e?
цитирай
2. marknatan - Анонимен, не съм те включил сред ...
29.07.2011 12:44
Анонимен,не съм те включил сред Психопатското колективно съзнание разбрали ИДЕЯТА МУ ,на ИДЕЙНО НИВО ,че Българите това са Бургариите,защото Бургариите били тоже Стражари и е по-добре,разбира се.

Mного сте силни сте. Ромска "теза" до дупка.Може ли всички поименно да ви изброи чиляк. Доразвий Отворената Ромска ТЕЗА и ша те уредя с предимство пред ил да дебила инбиктуса.

Зася само малка,но гласовита и най-видна маймуняшка дружина е отбелязана . Индентифицирай се с някой от "съафтурите" и субирай оаквателен матриал.

Като заслужиш ща тъ ръгна и теб редом със плагиатора боцко и съавтурите да не ги изброявам.от ил да дебила до лизчача гет,гъзурчото ладо, на сека мандажа мерудия,сара уродлива,щурман,загрей,естет,векил,набожния търгаш рицар,бакалаври и естети и не на поsледное место анонимния маймунякос под прикриетие ,който щел да докаже ,че боцко не бил профан психопат плагиатор,ами Керамопулос и Дечев били изразили Идеята МУ,доста по рано от психото,но това си била същата негова идея,че българите са бургариите, и затова му принадлежал патента на Идеята .

Много сме,силни сме ,Ромска "Теза" до дупка.
цитирай
3. syrmaepon - Може би
30.07.2011 09:01
щеше да е хубаво да се напишат съставилите на средновековните карти и годините на съставяне.
цитирай
4. marknatan - щеше да е хубаво да се напишат със...
31.07.2011 05:38
syrmaepon написа:
щеше да е хубаво да се напишат съставилите на средновековните карти и годините на съставяне.


syrmaepon,

До историк анархизъма са достигнали само оцелели фрагменти от различни карти,някои от които бяха показани.

И все пак със съдуржащите се на тях сведения те са безспорни матриални доказателства за историческия анархизъм.

За ромските трътльовци и баняджиите разбира се липсата на писмено сведение подкрепено от подпис и печат е достатъчно научно доказателтво да се извърли архонта симеон от вечната ранглиста на царете. защото всички знят това, титлата му не била публикувана във в-к византийска трибуна,т.е. значи, сиреч,демек,психопатът боцко е доказал само от патритичност,подкреяпен от академик снегаров и проф златарски,че наакания архонт симеон бил коронясна за цезар и то това само от високо патриотични съображения защото боцко и академиците баняджии не са намерили никви писмени сведения. А щом нема писмени сведения за титлата василевс на симеон то тя не е съществувала,защото не му била призната във визатийска трибуна. така се доказва начуно историята от научените историци и техните научени работници,довели до появяването и процъфтяването на спартакиадите по тракология и ромските фиести.
Противно на научните докази свеждащи се главно до къде го пише това или славянските братя са описани в шест рушняшки докюмента за славяните ,намерени от рушняците ,публикувани от рушняците в които е написано,че те ,братята са славяни и се борят за славяните и са славянски учители и всичко това е написано в слвянски докюменти в които присъствува димата слвяни. Която за историческия матриализъм дума или держава славяни не била позната до след времето на откровенията на орбини,когато се оказало,че имало держава славяния и въведения от нея език бил славянския.
Но да се върна към поставения от теб въпрос.
Не,не са достигнали писмени сведения за тези фрагменти от карти ,кога са издадени,от кой и дали са били начуно признати от византийците и славяните ,но поради голямото им и разнообразно количетсво,различното изписване,но все пак записали и също нещо ,съдържаяата се конкретана информация за изобразениет селища, не може да считаме че те са про сердикианска конспирация създадена да обръка бг-чобан аеролозите. Никой не е седнал да направи десетки матрици за да заблуди баняджиите и ромските трътлявци или тези от славните спартакиади по тракология.
Та ние не знаеме кой е създал Певтингеровата карта и била ли е научно обнародвана в Константинополски вестик ,както си му е научнийо ред !
Това са автентини матриланио доказателства с ценна и абсолютна информация позволяваща ни да доикажеме по-безупречен начи,че т.нар. шишманово кале е Сардика в която се е провел Сардикийският събор.
На доводите на чобан аерозлозите и баняджиите,,че всички знаят това,всички картографи са преписвали Птоломей,ще отбележа,че на тези фрагменти има селището Их Таман, илио тъаман навреме е записан доказа,че те не са преписвали от Птоломей,защото селището Их Таман не му било изветсно. Ккакто и Карноб Баш,което е до Ай Тосз.
Това са си актуализирани и акуратно предтставени селища ,Така довода на баняджиите се отфърля.

Още по-научния довод,че Всички знаят това, в часта му ,че орицата до 19 век не знаели,че София е древната Сердика,и затова са си изписвали и отделно София,а отделно до нея са посочили ено място (въпросната Сардика) ,като руините на древната Сердика,а не че тва е мястото на Сардикийският събор.до 19 век всички знаели това също се опровергава от историческия анархизъм,защото на един от представени маттриални фрагменти днешна софия си е записан и като София като Триадица и като Сердика. Отделно си е дадена и въпросната сардика. Или направилите тази карта ора са съзнавали,че София е древната Сердика,наричана и триадица,или те не я бъркат със дадената отделно Сардика ! или много добре им е изветсно ,за разлика от научените работници и техните научени сътрудници че другото нясто отбелязано ,като Сардика е мястото Сардика,къдетпо се е провел и Сардикийският събор.
Разбира се не е лесно само по тези фрагменти да се локализира тази Сардика въпреки индентичното и двана блиозо до софия на река Искър.
При все че, е ясно само от последния аргумент,че това е прочутото място в което се е провел събора в Сардики,тъй като това си е указано в тези карти ,то това си е само на артия.
Та колко градове са показани на картата на Птоломей ,но чобан бг-аеролозите и теле историците не са ги намерили и локализирали.
Ето наприемр историк анархизма иам карта на който е указана къде е Арката на Деций,загинал до Абритус. Описана е от античните автори. Тя е съществувала и съществува.
Но намиртането и е друг въпрос. На картата една територия е 2 кв. см. В матриалния свят е доста повече. А и много от тези места
си съществуват и са изветсни и са наложени и се е наложило под друго име ,какъвто наприемр е случая с некои прочути светилиоща,на Орфей,дионисий,които се търсщт от чобан аеролозоуте и теле колегите им. Такъв е случаят със т.нар. Шишманово кале. То е изветсно и се е наложило под друго име .
А,че това е Сардика със събора се доказва от фрагментите на които мястото е дадено редом със град София ,наречена и Сердика и Триадица или изработилите картата са псоочили,че това е Сардика.
Благодарение на разкопките направени от археолога древната Сардика посочена на картите бе локализирана.

П.П. разбира се,след като анонимния мймунякус намери в будеяата история бъдещите докюменти,които щели да докажат,че психопата боцман не бил плагиатор,а бил доказал,че бургариите са българите,с което тезта му се обявпва за затворена,което е главна цел на тайния сътрудник на науката може и да открие и га са издадени тези съмнителни фанариотски карти
цитирай
5. marknatan - щеше да е хубаво да се напишат със...
04.08.2011 09:57
syrmaepon написа:
щеше да е хубаво да се напишат съставилите на средновековните карти и годините на съставяне.


Щеше и да е хубаво малко да разсуждаваш,вместо да казваш кво трябвало да е написано и как и какво засяга написаното ако не е

А още по хубаво ще да е ил да дебила да ти обясни Идеята Му ,която са разбрали с лизача гет,че Българите са Бургариите,което било доказано и от испанските прафесори.

Побързай с призива си " щеше да е хубаво да се напишат съставилите на средновековните карти и годините на съставяне" ,

щото Ил да дебила пак е изненадан сос се лизача гет от Учителя ИМ,на който те му беха разбрали Идеята,че българите са бургариите,което било доказано и от испанските прафесори.

ха ха ха я оди питай за съставителите и годините на съставяне гетския лизач и ил да дебила или там може да е задоказ в продължение на стотици години,тука не си разбрала.
тетка ,
като оная смахнатата либра при гюведжарите, с която дебила незнаещ се осра да спами и зацапва теми и дискусии,като основен метод за доказ на гетските лизачи и набожните търгаши,че било важно да Го е доказал психопата боцко
човещинка
В преразказ по картинка любезно предоставен от мутреса му на бавнотракащите в "Ран Босилек",учителя МУ боцко е доказал,че никой няма право да докаже,най-малко Керамопулос и сие,че бургариите били българите,защото на камика не пишело за бургариите.
На камика не пишело бургарии те твърдели,че българите били бургариите,които живеели по бургове,като стражари.
Къде на камика било написано,че живеещите по бургове са бургариите?
Как некой се осмелява да изведе служебното название Българи от бургарии, които живеели в бург,като на камика не пишело така.
Само боцко имал правото да докаже,че българите са стражари защото е доказал,че българите=комита,които всички знаят си имали име Ромска гранична армия,стражари,каквито били и бургариите,които били според прафесорите тоже стражари.
Точно преди два дня ил да дебила с лизача гет доказаха,че испанските професори доказали Идеята МУ,че българите са бургариите“

Само психопата Боцко можел да напише ,че Бъл Гарци било Охарана на Долини.ХУН гарци,били охрана ХУНИ, а Гърци само Охрана


с което бил доказал Ромската "ТЕЗА" по втори начин,че българите били служебно названи според лингвистиката

по първия начин В хисторито само той имал право да докаже неща без да ги пише на камика,а не некви гадни гръци.защото той е доакзал,че Българи=комити,които били си имали име Ромската гранична армия, или стражари с което психопата доказал,че българите били бургариите,стражари

Но никой немал право да доказва,че българи са пак стражари,ама от бургарии,което било неправилно,защото се извежда от бург,а не от Бул Гард охранител на Долина,което била идеята МУ,че Българите са Бургариите,които са стражари,но не от бург,а отъ БУЛ ГАРД,което доказали и испанските професори и проф. Златарски,само че с мингянски уклон,с което опорочил Идеята МУ,че Българите са Бургариите,стражари по лимеса ,които всички знаят са Тракийците
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3849952
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031