Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2019 12:24 - Живеем в интересни времена. Човечеството е изправено пред уникален избор, който ще реши съдбата му.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2388 Коментари: 13 Гласове:
30

Последна промяна: 11.07.2019 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         В продължение на хилядолетия човешкият род бил подвластен на примитивните инстинкти, страховете и болните амбиции за власт и контрол на Егото. То определяло и управлявало посоките на развитие, целите, ценностната система, манталитета и начина на живот на преобладаващата част от човечеството. А резултатите от тази система са очевадни и днес. Те са убийства, насилие, войни, раздори, измами, завист, злоба, омраза, интригантство, лицемерие, жестокост, злонамереност, алчност, пиянство, наркомания, зависимости и всякакви други прояви на бездуховност, извратеност, перверзии...
        Свободният Дух на Живота, вложен от Първоизточника като основна същност на човешките същества, бил притиснат и затворен от Егото подобно на Духът от "вълшебната лампа на Аладин", за вечни времена.  Всеки опит за неговото освобождаване бил заклеймяван, жестоко преследван и смазван от алчното за власт и контрол Его.
        Но, след всички преживени хилядолетни страдания, войни, насилия и изпитания, злощастният опит принудил Човечеството постепенно да се пробуди, да се замисли и постепенно да осъзнае, че причините за всичките тези злини се коренят основно в растящите, ненаситни желания и капризи на властното Его, което посредством изкусни лъжи и примамливи илюзии  подлъгвало и ползвало безогледно душите човешки, за да задоволява постоянните си, ненаситни капризи и претенции.
         Това Ново Съзнание си поставило за цел да освободи Творческия Дух на човека от капана на Егото, да му върне естественото състояние на Просветлен водач и да превърне Егото от алчен, капризен господар в полезен служител на човешката същност с вложените Свише в нея Вечни, Духовни Принципи и Ценности.
         Проясненото Ново Съзнание виждало в това действие единствения начин да помогне на Човечеството да намери и с Воля и Вяра да извърви достойния път към своето облагородяване, духовно израстване и просперитет в мир и хармония с Природата, с Планетата и с Вселената, следвайки Вечните, Висши Принципи на Първоизточника за развитие на Цялото.
          Процесът вече е започнал, скъпи приятели! Нищо не е в състояние да промени хода му към достигане на По-Висшите Нива на Съзнание.
          Затова нека всеки от нас се вслуша във вътрешния си глас, в гласа на Своя Дух, който е гласът на Истината и е в хармония с Вселенския Дух и Неговите Вечни, Благославящи Живота и Развитието Принципи.
         Нека превърнем себе си в съ-творци на този Вечен Вселенски Процес, за да се радваме пълноценно на всеки момент от житейския си път, на добрите плодове от своето осъзнаване и на освобождението на своя Дух от тираничната власт на Егото. 
         Нека най-сетне загърбим фалшификатите на Егото, които обсебват и превръщат живота ни в безсмислени, безумни борби за власт, надмощие и фалшиво величие...
         Нека заменим цялата тази ненужна баластра, натрапена ни от Егото, която задръства и обездушава живота ни, с истинските житейски ценности, необходими за всяко човешко същество, които са: обич, вяра в доброто, уважение, добронамереност, добротворство, мъдрост, проницателност, ясно съзнание, здрав разум, творческа съзидателност, благородство, благодарност, осъзнатост, помощ, радост, честност, почтеност, вярност, свободолюбие, истинолюбие...
         Според мен, така ще помогнем на Живота ни да придобие много по-човешки образ, което във всички случаи ще ни се отрази добре духовно, психически и физически!  Нека си пожелаем успех в тази достойна кауза!

                                                                                                             Огнян Узунов



Гласувай:
31




1. pristan - !
10.07.2019 14:58
...и още поне сто гласа от мен!
Бъди жив, здрав и от Бога благословен, Огнян! Бъди живо вдъхновение за много души!
цитирай
2. lexparsy - Нека всеки осъзнат дух повтори п...
10.07.2019 18:00
Нека всеки осъзнат дух повтори посланиео ти Огнян! Даже и на глас!
Лекс

П. А този с чевената ръчичка е с неосъзната присъда! :)))
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Пристан!
11.07.2019 09:50
Благодаря ти за разбирането и за чудесните, вдъхновяващи пожелания! Убеден съм, че с повече мъдри и осъзнати Човеци като теб процесът на одухотворяване и осъзнаване на Човечеството ще протича успешно! Нека пожеланията ти към мен бъдат и пребъдват и за теб!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Лекс!
11.07.2019 10:02
Просветлени Човеци като теб и коментиращият преди теб колега Пристан, достигнали до по-високо ниво на съзнание, са основният двигател на този благороден и благодатен Процес. Нека Божията благословия съпътства винаги достойните Човеци като вас, за да се радва някой ден Човечеството на мир, любов и благодат, и да се развива в Светлината на Вечните Духовни Истини!
цитирай
5. getmans1 - Да, Бат Ого, процесът вече е задв...
11.07.2019 18:12
Да, Бат Ого, процесът вече е задвижен и хубавото е, че се движи в много посоки и технологиите определено вземат преднина ... вероятно те ще играят водеща роля и ще променят съзнанието на човечеството. Явно тези промени са големият проблем идеологизирането на самосъзнанието се оказва погрешен ход.
цитирай
6. katan - Поздрави за постинга, Оги!
11.07.2019 22:50
Днес водихме доста дълъг разговор точно по тази тема с една приятелка - за осъзнаването, за духовното облагородяване, за хармонията в нас, за хармонията в Природата и Вселената и нас ...
Сега прочетох и при теб и се надявам процесът на Осъзнаването да е започнал.
Воля и Вяра са ни нужни, за да: " .... помогнем на Живота ни да придобие много по-човешки образ, което във всички случаи ще ни се отрази добре духовно, психически и физически! Нека си пожелаем успех в тази достойна кауза!"
Продължавай, приятелю!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Така е, Getmans1!
12.07.2019 07:43
Развитието на технологиите е основен инструмент на по-висшето съзнание за озаптяване амбициите на примитивното съзнание за завладяване на света посредством терор, насилие и войни.
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Кате!
12.07.2019 08:01
Винаги ме радва мнението и подкрепата на хора като теб, осъзнаващи житейската мъдрост. Процесът на осъзнаване е неизбежен, защото това е основната цел на Живота като Цяло, но колкото повече хора съзнателно се стремят към него и участват в неговото стимулиране, толкова по-ефективно той ще се развива и осъществява в Живота на планетата.
Светли дни!
цитирай
9. bven - Споделям написаното
12.07.2019 10:15
и се присъединявам към твоя призив!
Светлина и Любов!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Бвен!
12.07.2019 10:36
Съпричастието и пожеланията ти много ме радват.
Мир, Любов и Благодат в Светлина и Истина!
цитирай
11. nedovolen - Преди години приятел ми каза : ще ...
12.07.2019 20:56
Преди години приятел ми каза : ще видиш, колкото навлизаш в едно познание, ще промениш контакти, приятели... Оказа се прав.
По памет: тази планета не е създадена за рационална мисъл и всичко, което тук се счита за здрав разум, кара останалата част от Вселената да нстръхва от ужас.

Цитат от П.Дънов:
„Трябва да разбирате основно нещо в живота: дойде ли Любовта в него, всичко ще дойде; не дойде ли Любовта, всички неща са безпредметни – знанието е безпредметно, истината е безпредметна, всички изкуства са безпредметни.“
:)))
цитирай
12. batogo - !!!:))) Благодаря за мъдрото мнение, Недоволен!
15.07.2019 11:48
Според мен има две основни първопричини в човешкия живот. Те са Любов и Страх. Любовта не познава страха и страхът не познава Любовта. Тези две първопричини определят два пътя на развитие.
Пътя на Любовта е Духовният път.Който следва Духа си, живее с Любовта.
Егото винаги избира и върви по пътя на страха. Който следва Егото си, живее в страх.
В крайна сметка всеки прави съзнателно или несъзнателно този основен избор, а всеки избор има определени последствия, които следват от него. :)
Здравият разум и рационалната мисъл са характерни за Духа, който е с ясно съзнание за хармонично единство с Цялото и без страх подпомага неговото развитие.
Егото, което иска всичко само за себе си и живее в постоянен страх да не би да не го получи или да загуби полученото, води постоянна борба за още и още, разрушава хармонията на Цялото с тези си действия, което не може да бъде проявя нито здрав разум, нито рационална мисъл защото, спъвайки развитието на Цялото, без да съзнава, се самоизолира и така се самоубива... :)
цитирай
13. litatru - Здрвей!
05.09.2019 19:59
Поздравления, Батого!
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773158
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031