Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2016 23:22 - За отчаянието да не можеш да станеш майка
Автор: milenavladova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1395 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нещата стават постепенно. Решавате с партньора ти да имате дете и започвате опитите. Докато една сутрин не се събидиш с ясната тревога, че вече е минало много време и нищо не е станало. Тогава започва ходенето по мъките. От лекар на лекар и всеки ти казва различна диагноза. Прибираш се ту по-отчаян, ту по-обнадежден и четеш в интернет какво всъщност са ти казали лекарите, какво правят лекарствата, които пиеш. Събуждаш се ту отчаяна, че пак нищо не става, ту, че точно сега трябва да стане. Често плачеш от безсилие и отчаяние, но после се изправяш и продължаваш напред, защото нямаш друг избор. Започваш да участваш във всякакви доказани и с неясен резултат процедури, някои доста физически болезнени, но всички много психически болезнени. Надежда ти безброй пъти се дупчи от огромните игли на реалността, че въпреки всичко, нищо не става.

А времето минава... Приятелите започват поучително да ти обясняват, че кариерата не е най-важното и трябва да се спреш и да си родиш дете, сякаш е толкова лесно. А ти се чудиш дали да ги застреляш от упор с истината, че толкова години опитваш и нищо не става или просто да си замълчиш.

Познатите ти крият, че са бременни, сякаш това може да се скрие, за да не те наранят уж. Всъщност крият, защото не искат в този толкова щастлив момент да гледат тъжната ти физиономия. Но те изобщо не могат да осъзнаят, че няма жена в такова положение, която да не се зарадва, че някой друг няма да минава през ада като нея.

Дразниш се на другите, които се оплакват от децата си, защото всяка нощ заспиваш с мечтата и ти да имаш деца, да си изморена от тях, но да ги има.Чудиш се как може майки да пушат и пият докато са бременни, защото си абсолютно наясно, че ти няма да правиш така. Но това не те спасява от реалността, че те въпреки несериозното си отношение ще имат деца, а ти не успяваш да забременееш.

Всичките ти приятели, които знаят за ситуацията, постоянно ти повтарят колко си силна. А ти не успяваш да им обясниш, че поведението ти не е резултат от сила, а от отчаяние, защото ако се откажеш болката ще е непоносима.

По време на процеса научаваш много неща – кое лекарство за какво е, как се бият такива или онакива инжекции, кое как се мери. Но знанието не ти помага да успееш в набелязаната цел.

Ако случайно лекарят ти отстътва и отидеш при друг, няма нужда да ти чете картона, ти му обясняваш всичко ясно и стегнато, защото си го повтаряла хиляди пъти.

Но това, което най-много те убива не са хормоните, инжекциите и прегледите, убива те отчаянието. Онова отчаяние, което те кара да седиш на пода в банята и да плачеш ей така без причина, защото дъх не ти достига. Но когато водата спре, ти ще станеш и ще продължиш борбата, защото може би утре ще е денят, в който ще се събудиш и ще видиш двете чертички...




Гласувай:
3



1. paralelno - Здравейте, пиша Ви, защото бих м...
10.08.2016 08:04
Здравейте, пиша Ви, защото бих могла да съм Ви от полза - по много начини. Разбирам душевното Ви състояние, затова не се сдържах... Свържете се с мен, ако желаете - вярвам, че ще се чувствате различно след среща с мен! Повярвай те ми! Казвам се Галя Йосифова - напишете името ми в гугъл, в ютуб и ще научите повече за мен. Тел. 0888 58 55 79. е-майл: gacreco@hotmail
Прегръщам Ви с обич и Ви желая УСМИВКИ НА ЛИЦЕТО И В ДУШАТА!

Галя
цитирай
2. goby3 - Подкрепа!
10.08.2016 20:05
Подкрепа!
цитирай
3. raders - Имах една позната с подобен проб...
10.08.2016 22:30
Имах една позната с подобен проблем, която експериментираше по познатия начин, за да уточни причината. Това е за предпочитане, а докторите - най-накрая. Успех!
цитирай
4. paralelno - Мила Милена и всички вие, мили жени, ...
10.08.2016 23:06
Мила Милена и всички вие, мили жени, които копнеете да изживеете щастието "майка", да дадете възможност нов живот чрез вас да заживее на Земята, обръщам се към вас със знанията от моята опитност, натрупана до този момент в работата ми с жените, споделили и общували с мен по тази тематика. Радвам се да следя как растат 4 момиченца и едно момченце, появили се на бял свят след срещите ми с майките им, имали преди време терзанието, че все не се получава зачеването... Нужно е да знаете, че медицинските фактори не са най-важните, за да се случи този вълшебен миг. Важни са, да - казвал ли ви е някой лекар какви са нужните дадености за вашата полова система и детеродни органи, за вашата психика, нервна система, емоции, чувства, за взаимоотношенията ви с хората, с най-близките ви, с мъжа, когото очаквате и дерзаете да е баща на детето ви, както и куп друга още важна информация?... Знаете ли, че душите сами избират коя душа да бъде за тях в най-важната роля - тази на майката? Знаете ли защо не винаги се получава зачеване на тази жена от мъжа, от когото тя очаква тази душа да слезе на Земята като нейно-тяхно дете? Знаете ли как душата си съставя Програма-живот, как и защо избира за свои майка и баща конкретни мъж и жена?... В работата си с жени по тази тематика поемам тази отговорност да ги подпомагам с моята методика като Консултант по психология/Персонален коуч/Енергиен хипнотерапевт, която, както вече споменах, ме радва с пет дечица, вече около тригодишни... За мен е радост и удовлетворение да съм полезна за всички, които се обръщат към мен с доверие, защото крайният резултат е взаимна радост!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavladova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8753
Постинги: 18
Коментари: 4
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930