Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2016 13:17 - Случва се нещо...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2547 Коментари: 8 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Автор: Боян Чуков 08.07.2016 |  Видяна 3389 пъти Нещо се случва по света      

/Поглед.инфо/ През последните седмици по света се случват редица събития, които навеждат на мисълта, че светът е навлязъл в „турболентна зона”. Темата Brexit бе доста едностранно коментирана в медиите. „Изненадващият” резултат от британския референдум почти съвпадна с „внезапното” признаване от Германия на арменския геноцид. А президентът Ердоган „неочаквано” написа писмо на Владимир Путин и се извини за сваления руски бомбардировач. До този момент руският президент демонстративно не отговаряше на позвъняванията по телефона на турския президент. Не забелязваше неявните опити на Реджеп Ердоган да се извини. „Изведнъж” Владимир Путин пое инициативата и сам се обади по телефона на турския президент и двамата си поговориха около 40 минути.

На следващия ден на летището в Истанбул, което е основен карго-хъб между Европа и Азия, основен елемент от южния маршрут на китайския „Икономически пояс на Пътя на коприната”,  бе извършен широкомащабен терористичен акт. Почти като акция на сили от спецназ.

Абсолютен обрат. Турция, която имаше добър достлук с ДАЕШ е наказана, съгласно политкоректната версия на казионните „експерти” в глобалните медии, за „предателство по отношение на халифата”. На чеченският главорез Ахмед Чатаев, организатор на атентата на летище „Ататюрк” му бе лепнат етикета „от бившите съветски републики”.  Важното бе в случая да звучи с „руски полутон”. После се оказа, че терористът е обикалял навсякъде Европа като ВИП-турист, а там където е бил „скандално и несправедливо” арестуван, за него са се застъпвали НПО-та, специални служби, публични персони. Даже шефът на СБУ (украинския аналог на ДАНС) Наливайченко медийно се е възмутил, че „борецът за свобода” Ахмед Чатаев „несправедливо и скандално”  се е оказал в украински арест. Четата „бе предадена” от грузинците. По един от националните телевизионни канали в Тбилиси бе признато, че Ахмед Чатаев е агент на грузинските специални служби от времето на Саакашвили. Накратко, в новата ситуация Русия и Турция се оказаха ситуационни партньори и започнаха съвместно да воюват срещу ДАЕШ. А руските туристи ако поискат могат да отидат на турските плажове.  

Странни неща стават в САЩ. Републиканската част на комисията за разследване на инцидента в Бенгази, в който убиха американския посланик, публикува доклад от 400 страници за случая. Демократите, които са в същата комисия и вече бяха публикували своята част от разследването, незабавно започнаха да протестират. Те скочиха срещу ръководителя на комисията, който от много време ги обвинява в саботаж на разследването, че е скрил от тях и от Конгреса най-парливите факти по случая и се готви да ги използва по-късно, когато (ако) властта се смени в Белия дом.

Владимир Путин „изчезна” отново за един по-дълъг период от медийното пространство. Той се появи на 1 юли във Финландия и се „загуби”. Вероятно е отменил предварително планирани срещи и пътувания по страната. Което може да се тълкува като евентуален здравословен проблем. Или извънредна ситуация.

Международният съд в Хага в момента разглежда дело по случая с няколко съвсем малки островчета в Южнокитайско море, които Китай превърна в туристически атракции, и които за няколко часа могат да се превърнат в непотопяеми самолетоносачи. Но към тези острови претенции имат Филипините, Виетнам и Тайван. Пекин вече даде ясно да се разбере, че не вярва на безпристрастността на съда и няма никакви намерения да се подчинява на неговите решения. Вместо това Китай продемонстрира публично, че разполага с военно-технически възможности да потопи американските самолетоносачи в региона. Отделно, във времето става все по- ясно, че финансовият съюз между Лондон и Пекин придобива релефни очертания.

По същото време съпругът на Хилъри Клинтън се срещна „дискретно” в частен самолет с генералния прокурор Лорета Линч. Тя трябва да реши дали да бъдат повдигнати обвинения срещу бившата първа лейди на САЩ, съгласно предоставените материали от разработката на ФБР.

Паралелно на по-горните събития Тайван изстреля ракета в посока Китай. Тя удари китайски траулер. Уби няколко моряка. В същото време турците търсят извършителя на кървавия хаос на летище „Ататюрк”. В Москва също се случва странно събитие. Служители на ФСБ (руската служба за сигурност) противостоят силово на американски шпионин с дипломатически паспорт, който се опитва да влезе със сила в американското посолство. На следващия ден той е евакуиран по спешност в САЩ въпреки, че има тежките телесни повреди. Мъглява история и естествено, глобалните медии я описват като поредната провокация на руснаците. В американски алтернативен сайт излезе коментар по случая със следното заглавие: „Топ руски военни са уволнени след престрелка на ФСБ със шпионин на Хилъри Клинтън в Москва”. Около случая излезе информация за частната военна компания Triple Canopy LLC, която някои считат, че е частното разузнаване на бившата първа лейди на САЩ. Именно във времето, когато Хилъри Клинтън е държавен секретар Triple Canopy LLC получава неограничен достъп до американските посолства по света, в това число и в Москва. Преди силовия сблъсък около американското посолство шпионинът на Хилъри пристига от Калининград с една чантичка. След суматохата със служителите на ФСБ е прострелян служител на американското посолство. Той се е опитвал заедно с още няколко човека (всичките от Triple Canopy LLC) да охранява силово пристигналия от Калининград IT-специалист служител на международната фирма ABBYY, която има договор с Министерството на отбраната на Русия. След сблъсъка с ФСБ, шпионинът на Хилъри Клинтън е допуснат да влезе в американското посолство, но без… чантичката, която той носи със себе си от провинцията. Въпросната фирма прехвърля хартиения документооборот на Балтийския флот на електронни носители. Нещо неясно? Общо взето банална история от както свят светува.

На 4 юли, в деня на независимостта на САЩ по време на празничния концерт обикновено се изпълнява увертюра към опера на Чайковски. В нейният пълен вариант влиза хоровото изпълнение „Боже, царя храни”. Тази хорална част никога не се е изпълнявала. А през 2015 г. тя е изпълнена по лично разпореждане на Барак Обама, при това на руски език. Това прилича на „знак” към Путин. През 2016 г. се случва същото. Хоралната част „Боже, царя храни” отново е изпълнена. Разликата е в това, че преди 10-20 дни Барак Обама за първи път нееднозначно публично подкрепи Хилъри Клинтън в президентската надпревара. Веднага след това последва поток от войнствени заявления на американския истаблишмънт и на американски висши военни по адрес на Русия. Американските представители, които се готвят да присъстват на срещата на НАТО във Варшава на 8-9 юли имат откровено casus belli риторика и поведение. Логично се появиха съмнения, че Барак Обама не може да изпълнява направените с него договорки. И въобще, дали Барак Обама в момента може реално да управлява САЩ? Още на следващия ден след националния празник на Съединените щати Владимир Путин се обади на своя американски колега. И се появи в медийното пространство след краткото си изчезване.

Директорът на ФБР излезе с реч, в която потвърди, че почти всички тежки обвинения срещу Хилъри Клинтън са справедливи, включително ползването на частен сървър за лична кореспонденция, в която присъства държавна секретна преписка. Но ФБР отказва да издигне обвинения защото „горката девойка е сбъркала съвсем случайно”. После се оказа, че въпросната секретна кореспонденция на бившата първа лейди на САЩ е „хакната” от румънския хакер „Гуцифер”. Той бе арестуван и екстрадиран в САЩ. Но поседя малко в американски затвор и скоропостижно просто „умря”. Американски IT-специалисти считат, че със секретната преписка на Хилъри Клинтън разполагат Русия, Китай и Израел.

В Русия бе приет „антитерористичният закон Яровая”. Той бе внесен в Думата от Ирина Яровая от партия „Единна Русия”. Подписан от руския президент този законопроект прилича на военновременни закони. В Москва пристига съветникът на Доналд Тръмп. Германският бизнес, отчаян от политиката на Ангела Меркел, се обръща към Герхард Шрьодер с молба да посредничи с Москва.

На 4 юли 2016 г. в Париж се проведе ежегодната среща „ЕС – Западни Балкани”. Брюксел се страхува, и то с основание, че балканските страни започват да излизат от контрола на брюкселската бюрокрация. Затова Меркел, Оланд и Ренци прозвучаха окуражаващо и мобилизиращо. С добре познатите обещания за „светло бъдеще” на европейската периферия. Но се усетиха и „метални нотки”, че вече съвсем „няма лабаво”, когато се спускат указания от Брюксел. Все по-често в Западните Балкани се повдига въпросът: „А има ли въобще смисъл да влизаме в ЕС”? И ако Еди Рама от Албания е все още възторжен по понятни съображения, то Александър Вучич от Белград недвусмислено каза, че „не обича подобни тържествени обещания” и „ние не се стремим на всяка цена към ЕС”.  

В Париж прозвуча днешната стратегическа линия на Евросъюза. Евробюрократите ще предоставят широкоспектърни лични гаранции на балканските евроинтегратори от страна на Берлин, Париж и Брюксел срещу лоялност и спазване на „ценностите на европейското единство”.  За съжаление, този селективен подход по отношение на личните гаранции и благосъстояние, ще изкопае още по-голяма пропаст между „балканските евроинтегратори” и балканските народи. На Балканите предстоят тежки времена. Вероятно ще бъдем свидетели на „втора допълнена и преработена” вълна на балкански „цветни революции“. Вълната може да се окаже и цунами. В Македония вече нещо започва да се случва. В Босна също не е спокойно.

На 7 юли световно известният френски геополитик Паскал Бонифас, основател на френския Институт за международни и стратегически отношения в Париж започна да задава въпроси от типа: „Каква е реалната руска заплаха в Източна Европа, на базата на която се основава последното широкомащабно военно учение на НАТО – „Анаконда? НАТО поддържа ли стратегията на напрежение с Русия чрез подсилването на стратегическите си сили в Европа?”  Паскал Бонифас твърди: „По мое мнение, не е нито необходимо, нито наложително да се изпращат допълнително много хиляди военни в Европа, за да се контрира евентуална руска заплаха”. Даже добавя: „Русия не може да претендира за мощта на САЩ във военен план, още по-малко да съперничи по огнева мощ на НАТО… следователно няма руска заплаха за страните-членки на НАТО…”  И всичко това точно преди срещата на Северноатлантическия алианс във Варшава, към която са се запътили българските военни „стратези” Плевнелиев, Митов и Ненчев. 

a-specto.bg

avtorski.pogled.info/article/75180/Neshto-se-sluchva-po-sveta

ПП: Мда... Живеем в интересни времена, дами и господа... За беда!...


"Вижте първата част от изказването на Вили Вимер относно разширението на НАТО, обединението на Германия, за войната в Югославия, за участието на Русия във войната в Сирия и други наболели въпроси. Вили Вимер е бивш държавен секретар в герм. министерство на отбраната по времето на Кол, както и член на парламентарното събрание на ОССЕ (Организация за сигурност и сътрудничество в Европа). Думите му са компетентни, ясни и прозорливи. Вижте и разпространете, за да го видят колкото се може повече хора. Следва и втора част. В нея той говори още по-подробно и набляга на ситуацията в Сирия и Европа."


www.facebook.com/586723008175618/videos/591234474391138/



Тагове:   Чуков,   света,   Нещо,   се случва,


Гласувай:
23


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/07/09/nato-voina-s-russia/
10.07.2016 13:24
„The Nation”: САЩ и НАТО се готвят за голяма война с Русия

от Майкъл Т. Клер в Геополитика, Избор на редактора · 09/07/2016 · 10:07

Т. Клер е известен американски геополитик и професор по проблемите на мира и международната сигурност в Хемпшир Колидж, САЩ. Чете лекции и във военния колеж Амхърст, както и в колежите Смит, Маунт Холиоки и в Мазачузетския университет. Член на борда на директорите на „Хюмън райтс уотч” и на Асоциацията за контрол на въоръжаването. Автор на десетки статии и анализи в „The Nation”, “Mother Jones” и др., както и на няколко книги, повечето от които се превръщат в бестселъри. У нас е преведена книгата „Войни за ресурси: новият облик на световния конфликт“.

За първи път от четвърт век насам перспективата за война – истинска война, война между големите сили – е включена в дневния ред на срещата на върха на НАТО, която се провежда в полската столица Варшава. Основният въпрос на срещата във Варшава (разбира се, с изключение на британския Brexit) е обсъждането на плановете за укрепване на източната граница на НАТО – географска дъга, съставена от бившите съветски партньори, която се простира от Балтийско до Черно море. Тези страни днес се обединиха със Запада, но се страхуват от въоръжено нападение от страна на Москва. Доскоро в западните военни кръгове не се замисляха сериозно за възможността от такова нападение, но сега в НАТО вярват, че една голяма война е възможна и че при тези условия са необходими стабилни защитни мерки.

Най-значимото решение на срещата на върха във Варшава е официалното одобрение на плана за разполагането на четири многонационални батальона по източните граници на НАТО – Полша, Литва, Латвия и Естония. Смята се, че това няма да бъде достатъчно, за да се спре решителна руска офанзива, но тези четири батальона ще играят ролята на покриващи сили. Войници от няколко страни от НАТО ще бъдат подложени на огъня и това ще осигури пълномащабен отговор на целия алианс. НАТО твърди, че това ще удържи Русия в настъплението и ще гарантира нейното поражение, ако поеме безразсъден риск и започне война.

Разбира се, Съединените щати участват активно в тези инициативи. Те не само осигуряват значителна част от живата сила в тези батальони, но и предприемат самостоятелни действия за укрепване на източния фланг на НАТО. Разходите по „Инициативата за гарантиране на сигурността в Европа“ на Пентагона ще се увеличат четирикратно. Ако през 2016 г. те са 789 милиона долара, то през 2017 г. за тази цел ще бъдат похарчени 3,4 млрд. долара. Значителна част от тези средства ще отидат за разгръщане на ротационен принцип на допълнителна бойна група в Северна Европа, като част от бронетанкова бригада.

Още едно свидетелство за решителната подготовка на САЩ и НАТО за евентуална война с Русия са най-големите от времето на Студената война военни маневри, проведени наскоро от Алианса в Източна Европа. В тези учения, наречени „Анаконда 2016“, участваха около 31 хиляди войници (половината от тях – американци) и хиляди бойни машини от 24 страни. Маневрите обхванаха цялата територия на Полша. Паралелно с това се проведоха и военноморските учения „Baltops 16“, в чиято програма включваше „морски бойни операции от висок клас“ в балтийски води, включително и недалече от Калининградска област, която е добре укрепен руски анклав, притиснат между Полша и Литва.

Всички тези действия – агресивните учения, нарастването на силите на НАТО, увеличените американски подразделения, са отражение на новите и много опасни стратегически виждания на Вашингтон. Ако неотдавна американското внимание беше фокусирано върху борбата срещу тероризма и борбата с бунтовниците, сега Вашингтон превключи на не-ядрена война между големите сили.
„Днес ситуацията в сферата на сигурността коренно се различава от това, което наблюдавахме през последните в 25 години“, каза министърът на отбраната Аштън Картър, анонсирайки на 2 февруари т.г. бюджета на Пентагона за финансовата 2017 година в размер на 583 милиарда долара. Както обясни министърът, доскоро американските войски са били насочени главно в борбата срещу бунтовниците и ирегулярните сили, такива като афганистанските талибани. Но сега Пентагонът се готви да „се завърне към съперничеството между великите сили“, не изключвайки възможността за тотална война с „модерен противник“ от рода на Русия и Китай.

Бюджетните и оперативните последици от тези промени са значителни сами по себе си; но не по-малко важен е преходът към декларираното като пътеводна звезда на американската стратегия „съперничество на великите сили“. По време на Студената война съществуваше убеждението, че основната задача на въоръжените сили на САЩ е подготовката за решителни военни действия срещу Съветския съюз и че в хода на тази подготовка трябва да се предвиди възможността за ядрена ескалация. Оттогава американските войски проведоха немалко ужасни бойни действия в Близкия изток и в Афганистан, но те не бяха стълкновение с друга велика сила, а рискът от ядрена ескалация там липсваше – за което всички ние трябва да сме благодарни. Сега обаче министър Картър със своите помощници сериозно мисли за конфликти (и ги планира), в които може да вземе участие друга велика сила и които могат да ескалират в ядрена конфронтация.


Трудно е да решиш откъде да започнеш, когато коментираш всичко това при тази атмосфера на военна истерия, подобна на Студената война. На първо място е въпросът за пропорционалността. Съответстват ли действията на САЩ и НАТО на източния фланг на мащабите на руската заплаха? Руската намеса в Крим и Източна Украйна е може би провокативна и отблъскваща, но не може да бъде тълкувана еднозначно като пряка заплаха за Северноатлантическия алианс. Други действия на Русия в региона, като нахлувания на руски кораби и самолети в крайбрежните води и въздушното пространство на страни-членки на НАТО, са по-тревожни, но са по-скоро политически сигнали, отколкото прелюдия към атака. В действителност е много трудно да си представим сценарий, в който Русия ще започне въоръжено нападение на НАТО.

И тогава идва въпросът за самоизпълняващото се пророчество. Обявявайки връщане към съперничеството между големите сили и започвайки подготовка за война с Русия, САЩ и НАТО пуснаха в действие сили, които в крайна сметка могат да доведат точно до този резултат. Не можем да кажем, че Москва по никакъв начин не е виновна за размирната ситуация на Източния фронт, но Владимир Путин със сигурност има причини да смята, че инициативите на НАТО значително повишават заплахата за сигурността на Русия и така да оправдае съответното струпване на руски сили. Разбира се, тези действия повличат след себе си ново движение на частите на НАТО на изток, последвани от допълнителни руски ходове – и така, докато не се върнем към ситуацията от времето на Студената война.

И накрая, има риск от злополука, погрешна преценка и ескалация. Този риск се увеличава многократно в случай на учения на САЩ/НАТО в близост до руска територия, особено в района на Калининград. Във всички тези действия неизменно присъства опасността едната или другата страна да реагира прекалено остро на възприеманата заплаха и да предприеме стъпки, водещи до бойни действия и, вероятно, пълномащабна война.

Когато през април два руски самолета прелетяха на 10 метра от американския есминец, плаващ в Балтийско море, държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви пред CNN, че според американските правила за използване на оръжие самолетите са могли да бъдат свалени. Представете си до какво би довело това. За щастие, капитанът прояви сдържаност и беше предотвратен сериозен инцидент. Но тъй като по руските граници се съсредоточават все повече американски и натовски войски, а двете страни предприемат провокативни военни маневри, опасните срещи от този вид ще се увеличават и всичко това може да завърши много зле.

На срещата на върха във Варшава не бива да позволяват тяхната склонност да „демонстрират единство“ и „да действат решително“ да доведе до такива военни мерки, които по своята същност са дестабилизиращи. Със сигурност е възможно да бъдат успокоени балтийските държави и Полша, без там да бъдат разположени хиляди войници, което ще предизвика пропорционално нарастване на силите от руска страна.

8 юли 2016 г. Президентът на САЩ Барак Обама по време на среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Европейския съвет Доналд Туск и представителя на ЕС Федерика Могерини на срещата на върха на НАТО във Варшава, Полша.



*Интересни коментари от американски читатели, които ни направиха впечатление (бел.ред):

Джоузеф Мур: Чудесна статия. Само един проблем. Наричате „руската намеса в Крим и Източна Украйна“ „провокативна и отблъскваща„. Не разбирам какво искате да кажете с това. Крим гласува с голямо мнозинство да се отцепи от Украйна и да се присъедини към Русия. Наистина не разбирам какво „провокативно и отблъскващо“ има в Кримското самоопределение. Що се отнася до подкрепата на Русия за бунтовниците в източната част на Украйна, тя със сигурност може да се нарече провокативна, но да се нарече „отблъскваща“, без да се изучи контекста на ситуацията – това много намирисва на нечестност и пристрастия. Фактите са си факти: в Украйна имаше преврат, там на власт дойде открито и явно антируско правителство, в което влязоха неонацистки лидери, и което веднага се опита да ограничи правата на руското население в източната част на страната. Както всеки в такава ситуация, източните украинци са решили да се борят, а Русия подкрепи техните усилия. В описанието на руската подкрепа за бунтовниците в източната част на Украйна можете да използвате всякакви прилагателни, но поне дайте някакъв контекст, за да могат читателите сами да решат кое е „отблъскващо“ и кое – не.

Томас Калоу: Връщането към съперничество между великите сили, при което вероятността от кръвопролития е малка, би имало смисъл, ако прекратим намесата си в религиозни/териториални и прочее конфликти. В този случай ние ще изгубим просто пари, а не човешки животи.

Превод: Memoria de futuro

Източник: The Nation
цитирай
2. milady - добро утроо ,како пенке !! illuminatibg.blogspot.com ›
10.07.2016 13:34
Хаоса е перфектно организиран - Ordo ab Chao
нищо особено не става..

Ordo ab Chao е вероятно най-известната масонска максима. Енциклопедията на Маки документира употребата на
тази фраза от 1395 като официално мото на древният занаят на масонството.
“Ordo ab Chao.. e официалноto мото на най-високата и уважавана степен на Шотландският
ритуал, 33та степен.
Някои окултни изследователи твърдят, че поговорката се отнася към склонността на
“елита” да създава кризи и обърквания сред масите (хаос) с цел да въвежда нова
политика и закони, които да са удобни за тях (ред). Решението би било основаването на
Нов Световен Ред предвождан от прикрития елит след период от хаос, който би бил
създаден от тях.
цитирай
3. tryn - Случва се нещо...
10.07.2016 20:20
Кога ли не се е случвало?!
Важното е изходът да е добър...
цитирай
4. mt46 - Навярно ще е добър / благоприятен/ за някои, за малцина...
10.07.2016 21:42
tryn написа:
Кога ли не се е случвало?!
Важното е изходът да е добър...

цитирай
5. mt46 - http://istinskibulgari.dir.bg/_wm/basic/?df=596278
10.07.2016 21:46
milady написа:
Хаоса е перфектно организиран - Ordo ab Chao
нищо особено не става..

Ordo ab Chao е вероятно най-известната масонска максима. Енциклопедията на Маки документира употребата на
тази фраза от 1395 като официално мото на древният занаят на масонството.
“Ordo ab Chao.. e официалноto мото на най-високата и уважавана степен на Шотландският
ритуал, 33та степен.
Някои окултни изследователи твърдят, че поговорката се отнася към склонността на
“елита” да създава кризи и обърквания сред масите (хаос) с цел да въвежда нова
политика и закони, които да са удобни за тях (ред). Решението би било основаването на
Нов Световен Ред предвождан от прикрития елит след период от хаос, който би бил
създаден от тях.

Мда... Лоша работа!...
цитирай
6. get - - А става ОЩЕ ПО-ЛОША - Ако не можем да осмислим, другото "зидарско" ... ?
11.07.2016 12:49
mt46 написа:
milady написа:
Хаоса е перфектно организиран - Ordo ab Chao
нищо особено не става..

Ordo ab Chao е вероятно най-известната масонска максима. Енциклопедията на Маки документира употребата на
тази фраза от 1395 като официално мото на древният занаят на масонството.
“Ordo ab Chao.. e официалноto мото на най-високата и уважавана степен на Шотландският
ритуал, 33та степен.
Някои окултни изследователи твърдят, че поговорката се отнася към склонността на
“елита” да създава кризи и обърквания сред масите (хаос) с цел да въвежда нова
политика и закони, които да са удобни за тях (ред). Решението би било основаването на
Нов Световен Ред предвождан от прикрития елит след период от хаос, който би бил
създаден от тях.

Мда... Лоша работа!...


... откровение от близо ТРИСТА ГОДИНИ - изразяващо се в "Novus Ordo Seclorum" ... което е част от фразата: "novus ordo seclorum annuit coeptis" ... Същият се явява ОФИЦИАЛЕН и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН АТРИБУТ - Върху един от СИМВОЛИТЕ - на едно ново ... ПЛЮС "създадено" държавно управление?!

- Това същото се родее с едни много по-къси "революционери", които взривяха храмове, поругаваха религиозни светини ... и издигаха паметници на "Юда Искариот" - Кога и Къде ли ставаше това?

- Поздрав!
цитирай
7. mt46 - Здравей, Гет!...
11.07.2016 13:51
6. get - - А става ОЩЕ ПО-ЛОША - Ако не можем да осмислим, другото "зидарско" ... ?

... откровение от близо ТРИСТА ГОДИНИ - изразяващо се в "Novus Ordo Seclorum" ... което е част от фразата: "novus ordo seclorum annuit coeptis" ... Същият се явява ОФИЦИАЛЕН и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН АТРИБУТ - Върху един от СИМВОЛИТЕ - на едно ново ... ПЛЮС "създадено" държавно управление?!

- Това същото се родее с едни много по-къси "революционери", които взривяха храмове, поругаваха религиозни светини ... и издигаха паметници на "Юда Искариот" - Кога и Къде ли ставаше това?

- Поздрав!
Всички световни войни и революции са борба за "нов световен ред", за власт на определено малцинство /елит, нация, класа/...
А човешкото общество е устроено пирамидално... Разместването на частите на пирамидата не променят коренно нейната същност...
Дейвид Айк – автор на конспиративни теории: „Да, така е! Тази система е устроена като една голяма пирамида, която съдържа други по-малки, както са матрьошките, една в друга. Такава пирамида, например, е
британското правителство. Обикновените служители не знаят какви са истинските цели на върхушката. Същото е и в банките. Нисшите слоеве не знаят какво става по високите етажи и т.н. Всъщност, при всички „пирамиди“ има една шепа хора – „върхът“, които са единствените, които знаят как работи всичко. Другите са просто невежи пионки. Илюминати слагат само техни хора или такива, които няма да са проблем, на отговорните позиции във властта, които ще прокарат решения за развитие на техните планове. Понякога чуваме да казват – „Тези хора са навсякъде!“. Но те заемат големите служби във властта, защото – „Ако не си един от нас, няма да получиш помощ, за да се издигнеш и ако напуснеш нашата мрежа, ще ти устроим скандал или нещо, с което ще те свалим!“...
цитирай
8. get - @ 7. mt46 - Защо се въздържаш да коментираш и ... втората част(от това което съм написал) ...
11.07.2016 14:51
6. get написа:

... едни много по-къси "революционери", които взривяха храмове, поругаваха религиозни светини ... и издигаха паметници на "Юда Искариот" - Кога и Къде ли ставаше това?


Второ:
- Как ще коментираш Талмудическите внушения от Книга на пророк Захария?

А после, всеки един от всички народи, противник на Иерусалим, ще идва от година в година, за ПОКЛОНЕНИЕТО пред Царя, Господа Савота и за празнуване празника на "колибите".

Припомням - пророк Захария е живял в ЧЕТВЪРТИ ВЕК преди Христа ... прав ли е бил, в предреченото си ЧЕ ВРАЖДЕБНИТЕ НА ЮДЕЙСКАТА РЕЛИГИЯ НАРОДИ - Ще ги сторят такива, че в един момент Ще празнуват един от най-тачените юдейски празници на иврит Суккот ... казват, че той символизирал Похода на еврейският народ, когато те са живели в "шатри" - странното е че, наричат шатрите си с дума подобна на "къща", тоест "куштей" ? На това евреина Дейвид Айк - едва ли ще ни даде отговор ... защото е с мислене и култура на "юдеин", тоест с културата на следовниците на Талмуда и богоборци по същност!

- Но тук се получава, своеобразен опортюнизъм ... хора с не-еврейски произход, бяха тези които събаряха храмовете и поругаваха иконите ... зовяха се "болшевики", а поради слабостта им към живота в комуна - наричаха се още и "комунисти" ... с определението "научни" ... защото четяха от един автор, който бил създал "науката за класовата борба" - Която целеше ДВА РЕЗУЛТАТА?
А) Разстрои или изкорени ИСТОРИЧЕСКИ създалото се културно и религиозно единство на народи ... Какви?
Б) Преформулира техни основни ПРИНЦИПИ, ИДЕИ и ЦЕННОСТИ - Карайки ги да прегърнат АНТИ-ХУМАННИ ИДЕИ, проповядвани в ... Стар завет!!? ... и в редактираният му от равините вариант наричан Талмуд?

- Това не е конспирация - това са факти, за хората занимаващи се задълбочено с Историята на Човечеството ... или Цивилизацията! И въпреки всичко казано от мен ... не претендирам, да съм изчерпателен??

- Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19273466
Постинги: 3712
Коментари: 45251
Гласове: 149476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930