Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2010 15:48 - Кръстоносният поход продължава
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1490 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2010 15:49


http://tangra.ucoz.ru/
Четвъртият Кръстоносен поход срещу България продължава. Французите още не могат да ни простят смъртта на Балдуин, граф Фландърски, Император Константинополски. Нека не забравяме, че на 9 май 1204 г. Балдуин е обявен за първи латински император на Константинопол и на 16 май е коронован в църквата Света София. Дори корсиканецът Наполеон Бонапарт не е притежавал такава висока титла. Реално погледнато, Балдуин Фландърски е най-високопоставеният французин в цялата история. И какво се случило с него? Ами през 1205 година, точно на Разпети петък някакъв див туземец, именуващ се Цар Калоян взел, че разгромил непобедимото рицарско воинство и пленил Балдуин. Други пък направо избил. Оттогава французите горят от жажда за отмъщение. Цитирам:

http://bgsviat.narod.ru/Diva_evropa.htm

„Ньойския договор е подписан именно в градчето Ньой като отмъщение заради убития от Цар Калоян маркиз дьо Ньой. Българската делегация е била поставена да седи точно под портрета на маркиза-нашественик. По време на преговорите е било казано достатъчно ясно, че този договор ще бъде отмъщение заради разгрома на европейското рицарство през 1205 година. Когато се подписва договора, при който България бива орязана на парчета един френски граф, доволно казва, че отмъщението е сторено и костите на граф Ньой спокойно могат да почиват в мир.”

Дотук с миналото. Сега да погледнем към днешния ден. Случката с „българските” цигани, за част от които се оказа, че досега май не са виждали България и на картинка. Французите обаче предприеха терористични действия, прибягнаха към насилие само и само да тласнат циганите насам, към България.

Причината не е, че са цигани. Французите са търпими към всички, включително и към циганите. Но не и към българските цигани. А пък когато техните собствени френски цигани нещо ги ядосат, те ги обявяват за български и ги пращат в България. С това си решават техните френски проблеми. Да дадем думата на едни, които отлично познават Европа и много я обичат. И които нито познават България, нито я обичат, затова пък имат сериозни претенции да ни управляват. Емигрантите от мистериозната организация „Идея за България”. Ето какво казват те за Франция. Не съм променял правописа, за да не ме обвинят утре, че съм осакатил техния изящен европийски стил:

„..Франция е европейски първенец по раждаемост. В същото време никой не дава да се говори за каквато и да е етническа статистика на „новородените” французи. Конституцията на страната е изключително щедра. Тя гарантира френско гражданство на всеки, който се роди на нейна територия. А територйи Франция притежава по целия свят. Между тях най-плодородни по раждаемост са острова Майьот в Индйиския океан и Гвияна в Южна Америка. В първия случай, властите се чудят как да спрат потока от лодки с бременни африканки, които пристигат всекидневно на острова с цел да раждат във Франция. В Южна Америка, близо до реката Амазонка, французи и холандци са си разделили една територия на две. От една страна е най-бедната в света Сюринамска република, а от другата страна е френския департамент Гвияна. Хората от двете страни на границата са едни и същи. Броят на 13-14 годишни ученички от Гвияна, които отсъстват „по майчинство”расте. Оказва се, че с получените детски добавки, те изхранват роднини, живеещи от другата страна на границата. Социалните помощи и хуманитарната загриженост на Франция към всички нуждаещи се са известни в цял Свят. Те се оказват все по-привлекателни. Каквито и да са, социалните помощи обаче не гарантират интеграцията на емигрантите. Те им позволяват само да намерят подслон и да не са на улицата. Население което разполага с едни и същи финансови възможности се насъбира в едни и същи квартали. Френските „чувствителни” предградия нямат нищо общо с гетата в Кливланд, Чикаго и Ню-Йорк. Докато в САЩ някои квартали приличат на бомбардирани градове, във Франция панелните блокове се боядисват редовно.  Семействата живеещи в тях са многобройни. След като „създадът”някой друг френски гражданин, емигрантите докарват от страните от които идват близки и роднини. Всички тези хора не говорят френски. Поради липса на достатъчно пространство, децата от най-ранна вързаст са изхвърлени на улицата. Училищното обучение е трудно и за ученици и за учители. Конфликтните ситуацйи са често явление.

Отличниците са рядкост, неуспехите и произшествията - многобройни. Пред отблъснатите от учебната система има две възможности – търговия с наркотици или професионална спортна кариера. Какъвто и път да поемат децата от предградията, всички те споделят едно и също недоволство към системата, която им дава документи за самоличност, без да ги интегрира реално. Понякога това недоволство се изразява чрез гражданско неподчинение и вандализъм. Палят се автобуси. Атакуват се полицейски участъци. Хвърлят се камъни по пожарникари. Разбиват се детски градини и се опустошават училища. Редките магазини за стоки от първа необходимост, спускат кепенци един след друг. Лекарските кабинети се закриват. В пропастта между емигрантското население и френското общество понякога се промъкват ислямски проповедници. Употребата на огнестрелно оръжие взима все по-млади жертви.”

Тоест каквито проблеми ние си имаме с нашите цигани, те си ги имат с жителите на бившите си колонии. Даже техните са по-големи. Само че България никога не е била колониална държава и не разбирам защо трябва да ни натрисат техните собствени колониални грехове и дългове. Освен ако не искат да ни отмъщават.

В началото на 13 век елитните френски рицари заедно със свои събратя от цяла Европа разгромяват непобедимата Византия и превземат непревзимаемия Константинопол. Апетитът идва с яденето и те решили, че България ще бъде лесна плячка за тях. Да, ама им се наложило да изядат такъв бой, че още го помнят. И оттогава ни мразят. Смятат, че сме ги опозорили. И непрекъснато се стремят ни отмъщават. Берлински конгрес, Ньойски договор, Ялта, Малта и какво ли не още. Сега пък са се заели да си гонят циганите и да ги заселват тук, в България. Утре ще ни пратят своите араби, своите негри или бедняците от Южна Америка. Под благовидния предлог, че ни ги връщат.

Не предлагам да тръгнем и ние да палим и да трепем циганите, както правят това в демократична Франция. Покрай виновните може да пострада и някой невинен, нека да не стигаме дотам. Пък и ние ще пострадаме. Серийният убиец Бойко Борисов няма да се поколебае да хвърли тежковъоръжена полиция срещу нас. И с цената на стотици жертви от българска страна пак да изпълни френското искане. Та с насилие няма да стане. Няма да стане и с протести пред правителство и парламент, защото политическата сган изобщо не ни смята за хора и никой няма да вземе под внимание протестите ни. Можем обаче да говорим. Можем да пишем. Можем да разкажем на всички, на цял свят какво се върши, от кого и защо. Пък твърде е възможно на някого да му хрумне приемливо разрешение на проблема.

Защото съгласете се, дори ние, българите имаме право на живот.



Тагове:   Франция,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3008226
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930