Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 14:17 - Отново за европийското лицемерие
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5217 Коментари: 10 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Ето къде се намират повечето от нашите духовни Водачи. Те са там не без помощта на Европа. Бъди проклета, Европо, вавилонска блуднице, македонска кръвнице!

Палачът взел да жали близките на своята жертва. Убиецът на бащата взел да пита децата защо са останали сирачета. Именно тези мисли се появиха в мен когато прочетох редакционна статия в сайта на "Идея за България". Предлагам ви статията, заедно с моя коментар към нея. Пък после може пак да си поговорим на същата тема.

***

ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ СЕГА НЯМАТ ДУХОВНИ ВОДАЧИ?

Написано от admin 

В предаване на "Афера" по СКАТ, наречения "скандален" писател Христо Стоянов каза следното: "Сега България няма интелигенция и духовни водачи!"
Той обаче бе нареден до другите участници в предаването- Борислав Ралчев и Бранимир Балачев.

Напълно сте прав господин Стоянов, "Сега България няма интелигенция и духовни водачи!"
Само не разбираме защо авторите на предаването са ви сложили до другите личности в предаването, заедно с партията си НДСВ синоним на корупция в позорния ни преход, които сега като Т.Дончева и Яне Янев "слизат до масите" и се дикизирват в "граждански лица" на "критикари", чувствайки надигащото се възмездие?!

В България сега няма интелигенция и духовни водачи, защото останалото население в България е възрастово, над 50 години и не познаващо напредничавия опит на Европа, не може да го прилага.

За това са причина американците, които след 1989 г. спуснаха нова "Желязна информационна завеса" и родиха "Втора студена война" между източна и западна Европа, чрез „Отворено общество”, явяващо се инструмента на новата външна политика на САЩ в Европа за моделиране по свой образ и подобие младите демокрация на източна Европа. С една цел- източноевропейските млади демокрации, излизащи от тоталитарни режими без никакъв политически опит, нищо да не знаят за истинските леви и десни политически идеи, родени в напредничавия Европейски запад и достигнали върхове там и да не могат да формират своите нови политически системи по европейски.
И това вършат с помоща на родения под тяхна четка нов, продажен и позорен български политически елит, нямащ нито общо с ценностите на европейската развита демокрация.

В слугинаж на американците са се поставили:
1) Всички обществени науки в България. Отворено общество внася в България американския обществен модел чрез "Плана Ран Ът", провежда американска политика, но с пари на европейските данъкоплатци от еврофондовете. Владее изцяло обществените науки на България като подкупва бедната българска интелигенция и по този начин затваря очите на интелиганцията-водеща сила в обществото ни за постиженията на европейската ”реалната демокрация” - най високоразвит модел в света и я спира да извърши промяната на статуквото. "Отворено общество" изважда България от Европа!

2) Български медии, до една притежавани от новите български олигарси, родени пак по съветите и диригентската палка на чичо Сам по подобие на американската олигархия, държат в слугинаж и желязна клетка отряди свои журналисти политолози социолози, манипулират новините, ограничават свободата на словото и държат населението в пълна тъмнина за постиженията на нашата Европа по пътя на истинската демокрации, за нейния най-високо развит в света демократичен модел"реалната демокрация".

Населението ни за това не чете програми на партии, нали трябва с нещо да ги сравни?
Няма знания и не може да сравни с ничий опит от вън. За това то гласува за мускули, красиви личица, кози бради или красив изказ на речта.

Българите не са прост народ, те имат един от най красивите фолклори в света, предизвикващ всеобщо възхищение и адмирации.
Българите са истински творци с изящните ръце и прекрасни гласове, наследство от ненадминатите и до сега тракийските майстори и орфеевски музиканти- една световна цивилизация, най-старата и най-красива цивилизация на Европа.
Българите са дали третата азбука на Европа и света?!

Българинът има поговорката "Преклонена глава сабя не я коси". Но тя не означава, че народът ни не е борбен и винаги е предпочитал робството пред борбата? Българският народ е завоювал достойно мястото си под небето- един от най борбените народи в света, с най старата държавност в Европа, винаги с името „България” , извоювал си е достойно правото на съществувание след преживяното най- тежкото робство в Европа- турското.
Сега той не воюва, временно e„заспал”. От своя дълъг национален и път той знае едно ”За да успееш в борбата си за свободата, трябва да знаеш добре душманите си, за да знаеш срещу кого да воюваш!”.

Народът ни усеща, че не е подготвен сега за битката, която му предстои срещу "новото олигархично робство", защото още не е видял лицето на истинските си душмани, той дори не разбира какво значи „олигарх”?!
За това е временно” заспал”. Но само временно! Наближава и часът за неговата истинска борба.

Българите сега са абсолютно смачкани от криминалния преход, намират се материален и духовен колбас, ограбени, без човешки ресурси.Те само нямат информация за другата Европа и това ги прави привидно"заспали" и "апатични".
Ако се знаеше опита на Европа, щеше да види минусите на програмите, криещи се зад "мускули, красиви личица, кози бради или красив изказ на речта".

Връзката на България с нейната естествена цивилизационно място- Европа има две измерения.
Докато до края на 14 век България е била върхова цивилизация в Европа, с огромен дял в европейската културна съкровищница и Европа се движи след нас, вследствие на завладяването ни от една по-ниска цивилизация с унищожаване на човешките ни ресурси и материални паметници и прекараното 5 века турско робство-едно от най-страшните робства в света, което другата Европа не познава, от тогава ние започваме да се движим след Европа.

От времето на Първото българско възраждане до сега ние вървим след Европа, но тъй като се чувстваме свързани с пъпната си връв за нея, всички политически процеси в Европа се отразяват и движат процесите в България.

Началото е във Френската революция, нашите хъшове донасят идеите на Френската революция за равенство, свобода и независимост, образоват с тях народа ни- Левски с цървулите, Раковски и Ботев с перото и той се вдига да отвоюва свобода си.

Не е трудно да се родят водачи като Левски, Раковски или Ботев, нужно е за това много знания за опита на нашата съвременна Европа- наше цивилизационно място и родила най големите идеи на човечеството.

Сега е нужно другото- образованата, младата и възпроизвеждаща част на България е в нейната огромна, над 2 милиона емиграция.
Трябва точно тази емиграция да върнем, за да повтори тя подвига на нашите хъшове от Възраждането.

Автор: "Дядо Йоцо гледа" на "Идея за България"-колектин анализатори
Дора Апостолова, д-р Георги Чакъров, Диляна Владая, Антон Секеджиев, Петър Георгиев, Владо Чернев,

15 март 2010 г.

***

И моят коментар:

Елтимир

Нагла лъжа! Нещо повече. Именно тая Европа, метресата на САЩ и Изсраел позволи след 1989 година да бъде изтребена безжалостно една цяла категория българи. Участниците в антикомунистическата Спъпротива. От няколостотин хиляди през 1989 година сега сме останали живи едва няколко десетки. Това страшно престъпление се върши с благословията и на Европейския съюз. Ститици, а може би хиляди пъти съм писал, когато срещу един или друг от нашите се извършват репресивни действия. Глас в пустиня. Европа не чува и не вижда, ако не й се плати. Европа няма морал, нито съвест. Отнася се и до вас, емигрантите.
колко пъти например писах за терора, на който е подложена Зоя Рангелова, вдовица на Коци Иванов, една истинска легенда? Някой взе ли отношение? Ами за побоя над проф. Янко Янков, някогашен политически затворник № 1 на същата тая Европа? И в двата случая имаме налице опити за убийство. това, разбира се вас не ви вълнува. защото сте забравили какво е човещина. Забравили сте какво е съпричастност. Забравили сте елементарното човешко съчувствие. Това ли ви научи Европа? Ако на това ви е научила, аз не искам такава Европа. Аз не искам да стана като вас. Аз искам эда си остана човек и Българин. Колкото и да ми е трудно.
Това е моя сайт, заповядайте, пък може и да поспорим:
http://eltimir.ucoz.ru/

Неделя 08 Август 2010, 15:28

 



Тагове:   лицемерие,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eltimir - Коментарите - 1
08.08.2010 14:18
Стига глупости да бълваш тук. Твоите са ЗАБЛУЖДЕНИЯ НА ЧОВЕК, който не си знае мястото под небето. За нещастията на българския народ след 1989 г са виновни само БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ от управлявалите партии БСП, СДС, НДСВ, ДПС и ГИРБ .Те са виновниците за националната картофа. А не чужди сили отвън. Да те питам, защо нито една европейска държава и стара членка на ЕС не създадоха подобни планове като българския Ран Ът и не разсипаха икономиката и държава си? Защо не позволиха на Сорос и кой да е американец да прекрачи прага им им, да се добере до финансите им? Защо не избиха комунистите ,антифашистити и съпротивителните си сили? Знаеш ли че другите европейци от северна Европа от началото на 20-те години на 20 век не избиват комунисти, антифашисти, съпротивители, оставят ги свободно да изповядват идеите си, нямат жандармерия, нямат партизани, нямат фашистки режими и избиване без съд и присъда? Ти си сляп, защото не познаваш европейската най -нова история! Научи най –новата история на европейците дето живеят на 10 км западно от Калотино да ти се отворят очите за собствената ти българска история. Тогава ще намериш решението на въпросите ти тук- и душевно спокойствие.
Елтимире, иска се ЗНАНИЯ И ИНФОРМАЦИЯ. Недей да повтаряш шопската приказка „От Витоша по –високо нема, от Искъро по-дълго нема...” ами вземи да се образоваш с европейската най-нова история, да не седиш само в балканската си кочина., щото ставаш смешен.. д-р Георги Чакъров, Швеция
Неделя 08 Август 2010, 15:46
цитирай
2. eltimir - Коментарите - 2
08.08.2010 14:19
И моят отговор на неговия отговор:
Елтимир
0

Добре, нека да сме балканска кочина. А щом като сме такава, вие, европийците защо така се натискате да ни управлявате?
Не, не сме виновни ние, българите. Ние нямахме шанс. Хиляди наши бяха избити по време на гадната ви човеконенавистническа демокрация след 1989 година. Бяха избити от комунистите и от старата ДС. Под благосклонния поглед именно на европийските дървеняци, тоест държавници.
И макар вече да мръква, още не е вечер. Още не е вечер и последната битка предстои. Знайте вие там, че ние няма да стоим със скръстени ръце и няма да умрем безмълвно. Ще се съпротивляваме и ще се борим докрай. А вие, вие сте престанали дори да бъдете хора, човеци. Във вас вече не виждам нищо човешко. Във вас виждам само една фабрика за пари, захранваща се с нашите страдания, с нашата пот и с нашата кръв. Ето какво мислим ние за вас. Никога няма да ви повярваме, никога!
Неделя 08 Август 2010, 15:54
цитирай
3. eltimir - Коментарите - 3
08.08.2010 14:19
3 Елтимир (Днес 15:07)
Втори мой отговор към неговия отговор:
Елтимир
0

Вие, с вашето високомерие. Вие, с вашето презрение. Презрение към нас, към земята ни, към живота ни, към грижите ни. Вие с вашето самочувствие, че сте всичко, а ние сме нищо. Какво общо имате вие с нас? Вие не сте от нас и ние не сме от вас. Ние просто нямаме допирни точки. Живейте си живота и ни оставете ние да си живеем своя.
Да, ние не вярваме и сме недоволни. Но както някога прочетох върху стената на една затворническа килия, по-добре недоволен човек, отколкото доволна свиня.
Да, нас ни избиват, подлагат ни на икономически и всякакъв терор. Но ние знаем кой го прави и кой му е наредил да го направи. Не сте вие, бездушните, безсърдечните, безморалните, които ще ни кажете какво да мислим и къде да търсим виновните за сегашната ни участ. Вие, които излъчвате презрение към нас с всяка своя дума нямате дори правото да ни говорите и да ни съветвате. Защото ние съзнаваме, усещаме - че каквото и да ни кажете, ако ви повявраме и послушаме, то ще е в наша вреда.
Неделя 08 Август 2010, 16:06
цитирай
4. semtomovi - Вие си го знаете това ама да ви го припомни човек
08.08.2010 14:22
Българите си имат духовни водачи. Обаче пак ще го кажа. Не може властвуващите в БГ да са поставили изискването от 50 000 подписа за да основете партия. Тия водачи не могат в малка БГ да намерят 50 000 подписи днес. За сравнение партията на Жириновский днес след 20 год. във властта в ГОЛЯМА Русия разполага с 10 000 члена. Не може такива неправомерни изисквания. Тия водачи така ще си водачват сами и като са с 0 стотинки партийна каса. Докато еврокомисарите носят поне по 40 000 евро месечно от Брюксел.
цитирай
5. semtomovi - Репресиите са навсякъде където взимат по 60 000 месечно за да са на власт
08.08.2010 14:24
Нас в Швеция също ни избиват. Мен ме убиват по 1000 души годишно там всяка година воюват с всичко, което болен мозък може да измисли, роди и изпробва на друго човешко същество. От 2001 г насам живея по-зле от животно. Жива социална война си е.
цитирай
6. eltimir - Българите си имат духовни водачи. ...
08.08.2010 14:31
semtomovi написа:
Българите си имат духовни водачи. Обаче пак ще го кажа. Не може властвуващите в БГ да са поставили изискването от 50 000 подписа за да основете партия. Тия водачи не могат в малка БГ да намерят 50 000 подписи днес. За сравнение партията на Жириновский днес след 20 год. във властта в ГОЛЯМА Русия разполага с 10 000 члена. Не може такива неправомерни изисквания. Тия водачи така ще си водачват сами и като са с 0 стотинки партийна каса. Докато еврокомисарите носят поне по 40 000 евро месечно от Брюксел.

Техните закони са противоестествени и противочовешки. Противозаконни. Значи ние не сме длъжни да ги спазваме. За всичко си има начини. Но първо трябва да започнем с недоверието към ТЯХ. Само два цитата, две мисли:
"Не вярвай, не се страхувай, бори се!" - Илия Минев
и
"Не верь, не бойся, не проси!" /Не вярвай, не се бой, не се моли!/ - из руска лагерна песен.
Мисля, че с това трябва да започнем. С недоверието към тях. С осъзнаването, че ние не сме от тях, и че те не са от нас. По-нататък нещата ще тръгнат.
цитирай
7. raders - Само не разбирам какво ни е виновна ...
08.08.2010 14:33
Само не разбирам какво ни е виновна Европа. За нашата си простотия ли?
цитирай
8. eltimir - С подкрепата
08.08.2010 14:38
Европа е виновна с подкрепата, която оказва на престъпниците. Със своите двойни стандарти и с действията си, насочени към физическо изтребване на българската нация. Нещо повече, същата тая Европа в момента провежда безпрецедентно кампания по прогонване на своите цигани и насочването им към България. Аз не знам как ще свърши това, но във всеки случай няма да е добре за нас, българите.
цитирай
9. grigorsimov - Явно колективът от автори на тази публикация не знае или не иска да знае,
08.08.2010 18:47
че това което пишат за политиката на САЩ, към България, с пълна сила се отнася и за политиката на Европейския Съюз към нас, защото и двете се командват задкулисно от една и съща, наистина сатанинска сила, чиито цели са точно такива, каквито са трагичните резултати в България. Разликите са само в опаковката.
Огледайте се и проучете - чии са реално "свободните и независими" медии? Чии са капиталите и банките, у нас и по света? А ако ви е трудно да видите, ще ви подскажа, че: чиито са капиталите, техни са и медиите, и абсолютно всичко останало. А катиталите са само еврейски, и то не на евреите - изобщо, а на световния еврейски мафиотски връх, символизиран от самите тях, с върха на пирамидата от еднодоларовата банкнота!
цитирай
10. eltimir - Гледна точка
08.08.2010 20:47
В конкретния случай мен ме интересуваше чисто човешката страна на въпроса. Но като се замисля, моята гледна точка и гледната точка на Гришата Симов се допълват. Ето какво написах в личния си сайт като коментар:
"От думите на Чакъров лъха презрение към всичко българско. Тоя забравя, че именно "простият и неук" български селянин го е хранил. Само една религия учи своите привърженици да поставят себе си над останалите хора. Така че аз основателно почвам да се питам дали Чакъров изобщо има български произход."
И все пак да допуснем, че е българин. Само че приемането на "моралните" ценности на юдаизма са го превърнали в юдеин. И у тоя някогашен човек е изчезнала всякаква човещина.
Сега да погледнем по-разширено. Да, европейците са маши в ръцете на ционисткото и банкерско лоби. Тях сега ги използват, за да ни погубят. Юдеите по традиция вадят горещите кестени с чужди ръце. Европейците обаче не съзнават, че погубвайки нас, те погубват и себе си. Защото ционистките амбиции не познават граници. Те само печелят време, както някога има смелостта да заяви Имре Наги.
И все пак... Ще разпознаете измамниците по липсата на човечност. по липсата на състрадание и съпричастност. Ще ги познаете по това, че те смятат себе си за всичко, а нас за нищо. такива управници не само не ни трябват. Такива управници биха били смърт за нас. За народа ни, за децата и внуците ни.
Помислете!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996310
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031