Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 11:02 - Никой не иска циганите
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5394 Коментари: 2 Гласове:
3Две обединени теми от тук:
http://eltimir.ucoz.ru/
България екстрадира ромите си в Индия и Египет http://neverojatno.wordpress.com/2010/08/21/repatracia/ "България ще екстрадира ромите си в Индия и Египет – това заяви премиера Борисов пред националните медии – пътя за тази стъпка вече е открит, след като и французите признаха, че немогат да се справят с тях. Надявам се, че това е достатъчно доказателство и за Хелзинкския комитет и няма повече да ни досаждат с врели некипели, относно правата на малцинствата и други подобни глупости. За всички вече е ясно, че когато става въпрос за роми и само два пътя: на Хитлер или на Саркози. Ние избираме демократичния пример на Саркози и след като се консултирах със специалисти от Нешънъл Джиографик, както и със световния капацитет по история на ромският етнос професор Божидар Димитров, който за щастие работи при мен като министър без портфейл, взех решение да ги екстрадирам в техните прародини, а именно Индия и Египет. Репатрацията на ромите, ще се извърши и чрез безрезервната подкрепа на моите приятели от ТИМ, които обещаха да предоставят безплатно самолетите на своите авиокомпании. На всеки ром, ще бъде отпусната еднократна помощ в провизии и вещи от първа необходимост, като металотърсачи и месни продукти „Средна гора", както и бутилка ром, а за спомен от България ще им бъде подарен по един чушкопек. Всеки който иска да дари средства, за да подпомогне и ускори екстрадирането ще може да го направи, като преведе желаната от него сума по специално откритите за целта сметки в СИБанк или като изпрати SMS на номер 112 на цена 2,40 лв. За спокойното протичане на репатрацията, ще се грижат доброволци от Атака, БНС и ВМРО, които ще имат за задача да не допуснат заедно с ромите да напуснат страната и редови българи." Законите на Ману и екстадирането на циганите към родината им Индия image И нещо за циганските битови традиции. Взех снимката от техен сайт, възхваляващ индуската история и индуското минало. Не аз, те самите твърдят, че са кръстоска между хора и животни.
"Ние може да се шегуваме колко искаме, обаче проблемът наистина е и на Индия. Затова нейното мълчание днес изглежда необяснимо. Да си припомним, че именно Индия прогонва циганските племена на север. Там те са разселили и една част от тях остава до ден-днешен в Средна Азия. Познати са под името люли. После през тези места минава Чингиз хан и изклал по-голямата част от циганите. Отделни племена успяват да достигнат до Персия, откъдето след време също били прогонени. Идват в Европа и се представят за египтяни. Оттам името джипси. Друга част от около 1000 цигани достигат Европа, където пък се представят да потомци на римски легионери. Оттам идва прословутото "рома", с което искат да ги наричаме. Но да не ставам отегчителен. Индия прогонва част от своя народ. Под заплахата от пълно изтребление от страна на монголите тези прогонени от
родината си индуси се озовават в Европа. И сега всичките европейски народи си имат огромни проблеми с тях. То не е ли време Индия, която ги е прогонила да поеме своята отговорност? Също и Монголия, чиито войски са ги тласнали към Европа? В крайна сметка циганите не са европейски народ, а индуси. След като не могат да се приспособят към европейския манталитет, да си вървят в Индия.
Впрочем някога Индира Ганди искала да си ги вземе поне от България, обаче Тодор Живков не се съгласил. Дали не е моментът ние от своя страна да предложим на Индия да си ги вземе. Една изселничедскa спогодба. Хайде, сега е моментът. Ако пък Индия не си иска мангалите, то какво пречи и ние тук да въведем същите закони, каквито са били въведени в тяхната Индия: "Нека разгледаме друг случай от така наречения морал – случая с отглеждането на определена раса и вид. Най-великолепният материал за това е индийският морал, санкциониран в религия като "Закон на Ману”. /…/ "Например третият едикт /Авадана Састра I/, който се отнася за "мръсните зеленчуци", определя лука и чесъна за единствена храна на чандала, позовавайки се на писанието, че не им се разрешават житни растения и плодове, съдържащи в себе си семена. При това на чандала се забранява употребата на огън и вода за приготвянето им. Същият едикт постановява, че чандаланямат право да черпят вода от реките, изворите и езерата, а само от блатните ръкави и следите в калта, оставени от животинските копита. Било им е забранено да перат дрехите си и да се мият, защото определената за тях вода е можела да се използва само за утоляване на жаждата. И накрая, на жените от кастата на ратаите судра е било забранено да акушират жените чандала, а на последните - да си помагат една на друга при раждане. Резултатите от тази санитарна дейност не закъснели – смъртоносни епидемии, жестоки полови болести. /…/ Самият Ману казва: "Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление”. За облекло чандала могат да използват само дрипите на умрелите, за съдове употребяват строшени глинени гърнета, а за накити – старо желязо. На богослуженията били длъжни да боготворят злите духове – и без почивка да странстват от място на място. Забранено им е било да пишат от ляво на дясно, както и да използват за писане дясната си ръка – тази ръка и изобщо движението "от ляво на дясно” са били добродетели, запазени за благородните…”
Позволявам си да припомня и нещо друго, което писах преди време. А вие ще прецените дали някъде съм сбъркал:
Европейският натиск пък се дължи на нарастващите цигански проблеми в Централна и Западна Европа. И европейците решават да експериментират на наша земя. И на наш гръб. Имат ли обаче право да експериментират?
Според международното законодателство със статут на малцинство не могат да се ползват етническите групи, останали на дадена земя в резултат на чужда военна окупация. А циганите идват тук именно със съдействието на една чужда окупационна сила – Османската империя. За какви малцинствени претенции можем да говорим? За малцинство могат да претендират арменците, намерили в нашата Родина спасение от геноцида в Турция. За малцинство могат да претендират руснаците, намерили тук спасение от болшевишкия терор. Но не и племена, дошли тук с намерение да унищожат народа ни. Всъщност циганският проблем може да бъде решен много лесно. Ако на циганите им се покаже ясно и недвусмислено, че законите на страната се прилагат еднакво към всички, и че не се допускат никакви привилегии, основаващи се на верска принадлежност и етнически произход. Стриктно спазване на законите – нищо друго. И за всяко нарушение да се прилага предвиденото в закона наказание. Без никакво изключение. Всичко друго ще даде само временен резултат, докато в един прекрасен ден осъмнем с правителство, решено да приложи към циганите техните собствени закони.
Законите на Ману. Историята помни и такива случаи. Само че циганите не познават своята собствена история. Иначе биха били по-скромни в наглите си претенции."
Циганите в Индия
image
http://bollyfans.18.forumer.com/a/_post12-90.html БОКЛУКЧИИ ПО РОЖДЕНИЕ Събитията в "Красна поляна" и Самоков станаха повод за всякакви коментари по адрес на българските роми. Включително за техния произход. Някои го свързват с далитите или т.нар. "недосегаеми" в Индия. Тяхната орисия обаче е далеч по - тежка от тази на нашенските цигани. Първо: тези "недосегаеми" нямат нищо общо с "недосегаемите" от едноименния мафиотски филм на Брайън де Палма. Индийските недосегаеми, наричани още "недокосвани" и "нечисти" - в зависимост от превода от думата "далити", са хора, осъдени по рождение на тежък физически труд и мръсна работа. Не за друго, а просто защото са родени далити. Тази най - низша прослойка на индийското общество дори не принадлежи към нито една от четирите касти, съществуващи от хилядолетия - тя е самото му дъно!
Може би "не бива да бъдат докосвани, защото са мръсни" е най - точният превод на думата "далити". Те са боклукчии, които събират мършата по улиците на индийските села и градове. Работници, тънещи до шия в мръсотията при 50 - градусова жега, за да ремонтират канализацията. Кожари, натоварени с дрането на още топлите животински трупове. И още: рибари, месари, улични артисти, проститутки... В някои южни области на страната дори сянката им се смята за нечиста, затова нямат право да излизат от дома си по светло. Смърт заплашва дръзналия да не спази тази забрана, разказва "Вокруг света"
Още по - страшни от тежката работа и мизерията за далитите са физическата и социалната изолация, насилието и неравенството пред закона. Те са нямали право да носят обувки, да се обличат в прилични дрехи. Не им е било разрешено да се хранят дори в най - долнопробни заведения, да си наливат вода от обществените кладенци. Нямали право на земя, нямали достъп до училищата, не получавали поща в домовете си. Ставали са жертви на безнаказани жестокости и убийства. Бавно и трудно нещата започват да се променят, но общо взето само на хартия.
Тази съдба тегне над далитите от 2000 години. В основата на всичко е хиндуизмът, разделил индийците по рождение на споменатите 4 касти. Първата - най - висшата, е на брамините. Тя стои най - високо по отношение на ритуалната чистота и близостта до Бога. Теоретично членовете й трябва да са само свещеници, но в действителност повечето практикуват други професии. Втората е на кшатриите - воините, а третата - на вайшите, които са земеделци, висши занаятчии, търговци. Четвъртата - на шудрите, е най - низшестоящата, в нея влизат слугите. Извън тази подредба, най - долу, на дъното, са далитите.
Първите две касти са строги вегетарианци. Кшатриите могат да ядат козе месо, тъй като козата не се смята за мръсно животно. Могат да пият и алкохол. Шудрите могат да ядат освен козе и пилешко. "Недосегаемите" имат право да ядат всякакво месо, дори говеждо и свинско.
Членовете на по - висшите касти са длъжни да избягват контакт с тях. Ако представител на по - висша каста случайно бъде докоснат от далит, се счита за омърсен и преминава през специален ритуал за пречистване.
Защо тези онеправдани хора се подчиняват от векове на подобни жестоки закони? Отговорът се крие в дълбоката и искрена религиозност на преобладаващата част от населението. Над 80 % от индийците са хиндуисти, а тази религия се базира на особени норми на човешкото поведение. Те са изложени в 3 книги, наречени шастри.
Една от тях - Дхарма, учи как трябва да постъпва човек, за да бъде полезен на Бога. Това многостранно понятие включва в себе си категориите морал, дълг, право и определя задълженията на всеки. Който ги изпълнява, си осигурява щастие в следващия си земен живот. Който нарушава каноните на Дхарма, след прераждането си ще страда.
Жертви на тази идеология, "недосегаемите" се примиряват: щом си се родил мръсен, значи в миналия си живот си грешил много. Ако с покорство и тежък труд изкупиш греховете си, при по - нататъшните си прераждания може и да мръднеш малко по - нагоре по кастовата стълбица.
И все пак времената се менят. От края на XIX век някои представители на низшите касти правят опити да се опълчат срещу своята участ. Първият, успял нещо да промени, е роденият през 1893 г. Бхимрао Рамджи Амбедкар. Той успява да получи образование, макар че по онова време все още е нямало специални училища за далити. Длъжен бил да седи зад параван, за да не контактува със съучениците си и с учителите, но наученото му стигнало, за да издържи изпитите за Бомбайския университет. За висок успех от университета го изпратили да продължи образованието си в чужбина. Трупал знания в Англия, Германия и САЩ и се върнал у дома с докторска степен. Станал министър на правосъдието, а по - късно, през 1936 г. , двамата с Махатма Ганди извоюват квота за низшите касти в Законодателното събрание на Индия. Вместо понятието "недосегаеми" по инициатива на Ганди в обращение влиза думата "хариджани" - божи хора.
По - нататък пътищата на Ганди и Амбедкар се разделят. Първият предлага да се борят само срещу крайните прояви на кастовата система, вторият мечтае тя да бъде изкоренена напълно. В края на 40 - те години на XX век министърът ъчаства в изработването на индийската конституция и успява да вкара членове, защитаващи правата на низшите касти. Но дори законът се оказва безсилен пред традицията. Тогава Амбедкар се решава на крайна стъпка - през 1956 г. убеждава няколко милиона далити да се откажат от хиндуизма и да приемат будизма.
Днес хариджаните в Индия са 16 % от населението на страната, наброяващо повече от 1 милиард души. През последния половин век животът им донякъде се е променил. Вече имат достъп до храмовете, магазините и някои заведения. В селата им е разрешено да използват кладенците, да се занимават със земеделие. От 1997 до 2002 са имали дори свой представител на върха - президентът Кочерил Раман Нараянан е един от тях.
Но писаното на хартия е едно, животът - съвсем друго. Пускат ги в заведения, но им сервират в съдове, предназначени само за далити. Могат да пазаруват, но казват какво искат, оставят парите на прага и пак от прага вземат покупките. Децата им учат в общите училища, но нямат право сами да си наливат вода, за да не я осквернят. Могат да пият, ако представител на друга каста им налее. И всичко това при съшествуването на указ, приет още през 1955, според който при случаи на дискриминация нарушителят може да иде зад решетките за 6 месеца или да плати глоба от 500 рупии.
Представителите на висшите касти продължават да се боят от ритуално оскверняване дотолкова, че не биха приели вода от ръцете на хариджан дори да умират от жажда. Освен по религиозни причини отношението към "недосегаемите" се запазва и от чисто практически съображения - ако низшите касти излязат от контрол, кой ще върши мръсната работа?
В северните щати, където далитите отстояват правата си, висшите касти създават бойни отряди - сени. Фанатиците требят поред, не щадят дори бременните и децата, а полицията реагира вяло. През 2002 е арестуван главатарят на голяма банда. Дотогава - за 6 години, тя извършва 36 нападения над далити - хариджани, убити са 400 души. Жертвите при едно от нападенията през 1997 са 60.
"Недосегаемите" са само една от брънките на големия кастов проблем в Индия. За този, който иска да промени съдбата си, е по - лесно да смени религията си, отколкото мястото си в кастовото разделение. Затова хората масово приемат будизма, исляма или християнството. Така автоматично минават в по - добра категория.
Другите изходи за хариджаните е да се издигнат благодарение на способностите си, като споменатия Амбедкар, или да създадат собствена консолидарна каста. Такъв уникален случай са надарите. От края на XIX век тези "недосегаеми" започват да копират навиците и правилата на живот на брамините. Отказват се от традиционния си занаят - приготвяне на спиртна напитка от палмов сок, разпространяват легенди за високия си произход и намират начин да изучат децата си. В крайна сметка отношението към тях се промрня. Днес са смятани за чиста каста и могат да се занимават с търговия.
За сплотяване на всички "недосегаеми" засега не става и дума. Дори сред тях самите съществува йерархия. Едни се смятат за "по - чисти", други - за "по - мръсни". На най - ниското ниво са чистачите на помийните ями и клозетите. Това им пречи да се почувстват братя в нещастието и да се борят заедно за по- добър живот. ЧЕРНА СТАТИСТИКА В Индия живеят 167 млн. далити. Тези хора са подложени на системно насилие. Всяка година:
- 676 души стават жертва на убийство
- 260 семейства губят къщите си при умишлени пожари
- 312 биват отвличани
- 156 жени стават жертва на изнасилване
- 572 души са пребивани
- 12 % от децата умират, преди да навършат 5 месеца По данни от резолюция на Европейския парламент - февруари 2007


Тагове:   далити,


Гласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - хидуизмът е нонсенс
08.02.2011 14:52
Готин, Индия е родина както на извънкласови, така и на класови. Това дето си го описал като "содомия" присъства и в Библията. Да изгоним ли евреите в ционистки израел и да станем Ротшилдовци?.. Смесването на расите и маркирало кали-юга. Всички аврамически религии са също извънкласови, на упаднали брахмани, които са се смесили със шудра. Получва се извънкласви. Циганите са чандала, аврамците са ракшаси и пишачи, гърците-млечхи, а турците-явани. Класовата структура идва от Индия, а ти искаш да гониш извънкласвовите пак там?....
цитирай
2. анонимен - http://krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
08.02.2011 14:56
Сектантски Хиндуист в България, обособил се в родното си гето.
"Циган" произлиза от "Синдар", от. р. Синд(Инд),
като са я наричали от западният и бряг Перси
и "Ар"- Земя .

Според изследователят Луи Жаколио, Абрахамците са също "чандала", но според ВЕДАическите писания(особено Бхавишйа Пурана от Вйаса дева) и Космогония се подразбира, че са друг вид извънкласови : "рашкаси" и "пишачи".

Другата дума с която са известни е терминът "gypsy", чиито корен е в думата "Egypt".
Друга дума, скоято са известни в България е "мангала", което е планетата Марс на Санкрит в Астрологията Джйотиш(загатващ за примитивността, подлостта им и афинитет към кръвта- архетипите Овен и Скорпион).
На изток от р. Инд ги наричат чандала. Извън-класови(untouchable), асоциирани с Луната Чандра и чудовището Чанда, слуга на асурите Сумбха и Нисумбха . Аспект на материалната енергия Майа - Чамунда ги убива.
Много общи неща се намират между цигани и абрахамци - склонността им да колят и да ядат месо, култа към кръвта, употреба на интоксиканти, както и неистовото им желание да живеят в самостоятелни гета, да крадат и мамят домакините си, говори за племенният им нецивилизован извънкастов произход сред Арйанските(Индо-Европейски)общества. Расизмът", за който става дума днес, произлиза именно от извънкласовите с нежеланието им да спазват правила, произлизащи от дхармичните задължения и Законът на Ману(Ману Смрити) в държавността, а - само племенни вендета, които при Абрахамците е кулминирал в демоничните им религии. За това и техните религии не са дхармични, тъй като са извънкласови. Културата(силно казано), която следват е извартено наподобяване на култа към Шива-Линга и Кали, тъй като Шива се занимва с духове, извънкласови и гуната на мрака- ТАМАС.
Гой(еврейски), гяур(арабски), гаджо, гайо(цигански) са презрително обръщение към всички извън племенната общност, особено към класовите Арйани, чиито свещенно животно е кравата. Произходът е Санскритската дума "го"(крава, говедо).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2310901
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2474
Календар
«  Юли, 2019  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031