Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2010 11:47 - Покаяние няма
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2872 Коментари: 12 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Отначало мислех да го пусна като коментар към предишната тема, но после реших, че ще е по-добре да бъде отделно.

Тази сутрин един мой приятел, съден като мен по чл. 108 от НК за антикомунистическа пропаганда ми писа по Интернет, че едната му дъщеря има рожден ден. А той е с 13 стотинки в джоба. Не мога да му помогна, моето положение не е по-розово от неговото. За когото от нашите, които лежахме по затворите заради своите убеждения да се сетя, все не е добре. Нито един от нас не преуспя, та да помогне на своите. Нито един!

В същото време из разни сайтове чета как Валентин Златев, син на Васил Златев, последния кмет на Правец по времето на Тодор Живков превърнал града си в свой частен град. Как заграбил всичко, цялото общинско имущество и няма кой да му се противопостави. Как даже „страшните” Бойко Борисов и Цветан Цветанов ходят да целуват – ръка ли задник, това не знам – на Златев.

И си мисля… Всъщност вас не ви засяга какво си мисля. Но кажете ми поне една причина, поради която да обичам демокрацията?

Покаяние за миналите престъпления, за престъпленията на комунистите нямаше. Покаяние нямаше, няма и не се предвижда да има. Обаче всички – и тези, които трябваше да се покаят, и ние, пред които те трябваше да се покаят – всички ние забравихме едно. Без покаяние няма прошка. Няма и Възкресение. Без покаяние омразата ще продължи да ни изгаря. Докато остане само сива пепел. А после ще завали дъжд. Отначало само отделни капки. Едри, тежки дъждовни капки.  Постепенно дъждът ще се усилва, ще превръща в пороен. И когато слънцето изгрее, пепелта няма да я има. Пороят ще я е отмил. Няма да има нищо.

Защото не е имало и покаяние. Защото ограбеният е с 13 стотинки в джоба на рождения ден на детето си, а грабителят си купува цял град и протяга ръце към съседните. Защото…

Ето, затова!



Тагове:   омраза,   непокаяние,


Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Папа Йоан Павел ІІ се покая за истъпленията на Великата инквизиция , но...
10.09.2010 13:53
...какво от това? Джордано Бруно и Николай Коперник не са реабилитирани още.Това значи , че земята продължава да е плоска и не се върти около оста си , а на всичко отгоре продължава да е център на вселената.А ако реабилитират онези двамата - това ще рече, че ще трябва да абдикират незабавно и да ни предадат властта на мен и на Вас! Вие вярвате ли в този сценарий?
цитирай
2. eltimir - В какво вярвам?
10.09.2010 14:12
Аз вярвам, нещо повече - аз знам, че толкова изроден свят като нашия няма право на съществуване. Затова не се учудвайте и не се оплаквайте от онова, което предстои да се случи през близките месеци. Със сгъстяваще се интензивност до февруари 2013 година. И не казвайте, че е дело на природата. Вие сами си го предизвикахте. Моята работа беше да предупредя. Свърших си работата. Оттук нататък не ме засяга и не ме интересува. хайде да не прибавям още една фраза, всеки сам може да се досети коя е тя.
цитирай
3. eltimir - Невинни няма
10.09.2010 14:20
Онези, които стоят настрана и казват: "Нас това не ни засяга", те също са виновни. Щом със своето мълчание, със ствоето равнодушие позволяват на кресливата и грабителска безчовечност да вилнее безконтролно, значи те са нейни съучастници.
Този свят бе сътворен да бъде човешки свят. Той вече не е човешки. Какво следва?
цитирай
4. анонимен - Да, мълчанието е знак на съгласие, щом са съгласни, са съучастници,
10.09.2010 17:36
а щом са такива, ще плащат за греховете солидарно с правачите.
Колкото до природата, тя не мълчи, а се бунтува за разлика от двукраките овци и също ще ги наказва. Майката природа има душа и вече едва и тя издържа на набезите на своите деца. Иде голямата жътва, иде.
цитирай
5. eltimir - а щом са такива, ще плащат за грех...
10.09.2010 17:55
анонимен написа:
а щом са такива, ще плащат за греховете солидарно с правачите.
Колкото до природата, тя не мълчи, а се бунтува за разлика от двукраките овци и също ще ги наказва. Майката природа има душа и вече едва и тя издържа на набезите на своите деца. Иде голямата жътва, иде.

Точно така, Н., сега разбираш ли защо толкова бързам? Само че и моята душа вече едва я стискам зад зъбите да не излезе.
цитирай
6. анонимен - Как да има покаяние, като няма никой ...
10.09.2010 18:45
Как да има покаяние, като няма никой съзнание и не се чувствуват виновни за нищо, най-вече най-виновните, които повличат и останалата паплач, която се оставя на низските си страсти и забравят всичко човешко, с което са се родили.
Търсят винаги вината извън себе си и нямат никакви намерения да се покаят, така че покаяни няма, макар че всички са окаляни, та чак бълбукат вече и потъват в калищака на собствените си аморални действия. Пълен кошмар е всичко това.
Как да не издиша Човек, като вижда подобни неща и има пълното съзнание за тази ужасяваща реалност, която не ни оставя един миг на спокойствие дъх да поемеме поне.
В момента се прожектира, един вид, най-кошмарния филм на ужасите не само в България, а в целия свят и такива филми, никога нямат добър край, ако публиката не светне лампата и не излезе от салона.
Е, да ама не, всички са буквално ошашавени и хипнотизирани и нямат никакво намерение дори да спрат филма, а той ще се върти до своя ужасяващ край, докато има публика. Очевидно е, че публиката е повече от многобройна, а малцината, които се мъчат да ги върнат в реалността не са в състояние да кръцнат лентата.
Ще караме на самосъхраняване и ще гледаме сеир.- ТОва е положението, очевидно не са дорасли и хипнозата им харесва. Като излезат от нея ще видиме какъв сеир ще настане. Пълни нещастници, що ли се абиме за тия, вече се питам и понасяме какви ли не ужасяващите удари, а всички се правят на ебани гяволи.
Кога не върви, не върви, пусни ги тия дървеняци. На мене ми писна най-вече не от това, което макар и ужасяващо правят с мен, но от предателите. От какъв зор да се понасят такива нечовешки страдания за една банда само предатели, аз други не познавам. Ако има други, значи са толкова малко, че пак е съмнително дали си заслужава толкова писане и натягане. Ще дойде и тяхния ред и тогава ще видят всички ТЕ къде зимуват раците, т.е. на нашата. Може да се окаже твърде късно за спасение, но ще си е по тяхна вина.
Насила явно хубост не става и не става.
цитирай
7. eltimir - Сметката
10.09.2010 20:38
Това не е призив към комунистите за покаяние. Това е текст, насочен съм равнодушните, към безразличните. Непокаянието също има своята цена и те трябва да я знаят, преди Кръчмарят да се появи и да им поиска сметката. Защото сметката ще я плащаме всички, макар не всички да носим еднаква вина.
цитирай
8. liliyanaandreeva - Не разбрах дали ми отговорихте и какво ми казахте
10.09.2010 22:01
В ЗОНАТА НА ЗДРАЧА

В зоната на здрача
започна да откача…
Всичко си има,
но нищо му няма…
Добре е,но…
ще се оправи!
Сън ли си
или те има ?
Ако има нещо –
няма нищо !
Ти ли ме бутна
или сам си паднах ?
Тука ли си ?-
Там стой !
Дали се зора довърши
или се две нощи сляха ?
Филмът свърши, а зрителите –
нищо не разбраха…
цитирай
9. анонимен - НЯМА И ДА ИМА ,......БЪЛГАРИ!!!
10.09.2010 22:09
ПРОПУСНАХМЕ МОМЕНТА ,ДА ИМ ПОДИРИМЕ СМЕТКА.....!
СЕГА ,НИ СЕ ПОДИГРАВАТ!
....ИМАТ СЕ,ЗА НАЙ-УМНИТЕ И ХИТРИТЕ ПОЛИТИЦИ НА СВЕТА!!!
ЕСТЕСТВЕНО!!!
ИТАЛИАНЦИТЕ...ЗАТОВА ИМАТ ВЕНДЕТА....ДО ЖИВОТ!
СМЕТКИТЕ ,ТРЯБВА ВИНАГИ ДА СЕ ПЛАЩАТ!!!!!!!!
ОСНОВЕН ЗАКОН В ЖИВОТА!
ПАЗАР Е ТОВА....НЕ ТИ Е ........."ЕДИННИЙ КОМУНИЗЪМ", ДЕТО НЕ СЕ ЗНАЕ -КОЙ ПИЕ И КОЙ ПЛАЩА!!!!
цитирай
10. анонимен - Комунистите не действуваха сами, а с почти пълната подкрепа на народа, превел главица, но въпреки това му
11.09.2010 09:16
резнаха вратлето, вместо да го пожалят. За съжаление народът не си взе поука и продължи не само да си превежда главицата, но и да си дава задника под наем, та съвсем загрубя работата.

То е ясно че става въпрос за комунистите принципно, но не трябва да се забравят и всички онези, които свеждаха вратлета пред тях и не само това но им слугинясваха и им провдеждаха политиката. Народът прие комунистите с цветя и си получи заслуженото за това. А можеше и да не е така, щеше да има жертви, но поне в бой за свобода, а не да ги водят на заколение като агнета след това, като ги прибиракт призори от домовете по бели гащи.
Тези които са се съгласявали тихомълком също са съучастници на комунистите, да не говориме за другите по-многобройните, които тясно и в действие им сътрудничеха по един или друг начин, за да са им добре децата, да учат в университети, да си имат апартаменти и так дале. Много е лесно това разделение на комунисти е некомунисти, нещата са омешани и всички са отговорни, ако не виновни.
цитирай
11. анонимен - Eltimir-e, споделям това, което пишеш!
11.09.2010 14:29
Но пишеш "В същото време из разни сайтове чета как Валентин Златев, син на Васил Златев, последния кмет на Правец по времето на Тодор Живков превърнал града си в свой частен град. Как заграбил всичко, цялото общинско имущество и няма кой да му се противопостави. Как даже „страшните” Бойко Борисов и Цветан Цветанов ходят да целуват – ръка ли задник, това не знам – на Златев."
Ти нали си от Ботевград!? Това, което се пише за Правец и за Златеви не е ли вярно или е ......измислица, набеждаване и т.н.
Нямаш ли мнение? Защо се дистанцираш? Та Правец и Ботевград са съседни градове. Ако това е вярно не засяга ли и Ботевград?
От друга страна доказал си, че не си от страхливите! Не вярвам да те е страх?
цитирай
12. eltimir - Не е до страх
13.09.2010 19:45
Цяла книга написах - "Ботевградското безумие". И какво - нищо, абсолютно нищо. Просто Ботевград съм го отписал, това е причината да спра да пиша за тоя циганизиращ се град. Кметът Георгиев е подставено лице на Златев. Синчето на кмета, неграмотния Даниел Георгиев стана дупедат с благословията пак на Златев и след солидна сума, платена от таткото. В замяна на това същият тоя кмет усилено циганизира Ботевград сред овчедушното мълчание на българите. На кого да пиша, към кого да се обърна? На всички им е все едно. Ами тогава да си носят последиците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996282
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031