Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2010 11:29 - За или против Бойко Борисов
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 4718 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Одисей пред лицето на Сцила. По-добра илюстрация на отношенията между българина и неговите политици не успях да намеря.

Освобождаването на Алексей Петров от ареста премина в открита война под надслов „За или против Бойко Борисов”. Веднага се сещам за думите на Илия Минев след свалянето на Тодор Живков: „За нас е все едно”. Да, така е, но ще бъде престъпление, ако обърна гръб на събитията и премълча онова, което знам.

Войната всъщност е между Алексей Петров и Ахмед Доган. Въпросът е за това кой ще държи контрола над мюсюлманите в България. Не знам дали някой е забелязал снишаването на ДПС, пълното мълчание, настъпило след освобождаването на Трактора. Защото турските земеделски министри засяха българските ниви с данъци и цигани, ама сега тези ниви могат така да бъдат разорани, че не се знае какво ще изскочи от тях. Е, после ще почне пак същият грабеж, ама това е вече друга тема. Думата ми беше за Бойко. За или против? Успешно ли е досегашното управление на Бойко Борисов или не е успешно?

Като чета новинарските сайтове се чудя как е възможно нито един журналист, нито един наблюдател, нито един от раздаващите интервюта политици да не се докосне даже до същината на въпроса. Въпросът не са имотите на Цветанов. Че е крадец – крадец е. Ако не беше крадец, нямаше сега да е в политиката. Въпросът не са някакви проценти и процентчета. Въпросът е как се отрази това управление на мнозинството българи. По-добре ли заживяха или по зле? Виждат ли българите някакво бъдеще пред себе си или и малкото останали надежди угаснаха? Това е същественото, другото е прах в очите.

И пак ще го кажа направо, без усукване. Управлението на Бойко Борисов е полезно и добро за богатите и вредно и лошо за бедните. Видяхме как заради някое богаташче бива хвърлена в действие цялата огромна полицейска машина. И как в същото време хиляди българи са подложени на ужасен цигански терор, без някой да ги защити, та даже и само на думи. Виждаме данъчните облекчения за богатите и допълнителното данъчна и акцизна тежест за бедните. Лошото е, че над 90% от българите са бедни и този процент се увеличава непрекъснато. Виждаме как циганите бързо забогатяват, как българите бързо обедняват, как чуждоземна сган превзема Родината ни. Виждаме как българската земя преминава в ръцете на чужденци. Как се създават селища от затворен тип, до които българите нямат достъп. Как турски фирми въвеждат двойно заплащане – за български граждани от турски и съответно от български произход. При което българите са ощетени не в проценти а в пъти. Което на практика е криминално престъпление. Бойко обаче нехае. На Бойко му е все едно какво ще стане с българите. Всеки сам за себе си може да прецени какво му е донесло и какво му е отнесло управлението на ГЕРБ.

Което, разбира се съвсем не означава, че силите, изправени срещу ГЕРБ са добри. Българинът днес е като Одисей, намиращ се между Сцила и Харибда. От едната страна гибел, от другата смърт. Хайде, избирайте, ако можете.

Войната в остатъците от държава у нас ще продължи. Лично аз дори предвиждам нейното ожесточаване. Защото тук става дума не за милиони, а за милиарди. А за някои тази война е на живот и смърт. Така че не виждам как няма да продължи. Къде е обаче нашето място в нея?

Никъде. Нито при Сцила, нито при Харибда. Не знам как ще го направим, съвети не смея да давам. Но ние все някак трябва да издебнем момент и намерим своя си път към спасение. Пътя, спасителен за нас. За нашите близки, за семействата и приятелите ни. За целия български народ.  



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - И аз не давам съвети. Само едно мога д ...
15.11.2010 14:35
И аз не давам съвети . Само едно мога д акажа - не бих искал да съм на мястото на Борисов .
Господ да му помага ,защото трябва да издържи.
цитирай
2. eltimir - Два коментара от моя сайт
16.11.2010 09:26
1 Заинтересуван (Днес 08:31)
С тази избор, между Злото и по-малкото Зло, се занимаваме вече много години, особено по време на избори. Време е да прогледнем и да разберем, че те и двете са братя и борбата между тях е само театър, в който на нас ни е отредена роля на статисти. Затова нормалното поведение занапред е човек да не се свързва, по никакъв начин, с никой, който има някаква власт. Изобщо заемането на какъвто и да пост, даващ власт на човек, е сигурен критерий, че този човек е с престъпно съзнание - или е крадец, или убиец, или и двете. В най-добрият случай има тежки сексуални отклонения.
* 2 Елтимир (Днес 09:47)
На едно мнение сме. Схемата е безотказна. Никой нормален, читав човек не бива допуснат до властта, освен ако не е извършил преди това тежки престъпления, посредством които истинските господари да го държат под контрол. Дали ще е тая или оная партия няма абсолютно никакво значение. Онова, което трябва да се смени е самият политически модел. Самото идеология на обещството трябва да бъде изцяло подменена. В противен случай ще се залъгваме, докато не умре и последният от нас. И нека никой не се залъгва, че ще бъде пощаден. Планът на "господарите" не предвижда пощада, а само малка отсрочка.
През лятото, когато бях на гости на Григор Симов един ден отидохме до гр. Трън. И докато се разхождахме и Гришата ми показваше града, се заговорихме за грешките, които сме допуснали. Признах си, че до 1990 година съм вярвал безрезервно на Запада.
- Никога не съм им вярвал. Знаех, че са курви. С много хора разговарях из затворите и много неща научих. Повечето от нашите не вярваха на Запада, но нямаше друг начин.
Сега трябва да е ясно защо същият този Запад с помощта на старите си "врагове" - комунистите, се зае да изтреби на първо място участниците в антикомунистическата Съпротива. Хората, които знаят и разбират. Хората, които биха събрали куража и смелостта да се опълчат срещу Злото. Но колкото и малко да останахме, нас още ни има. И докато ни има, ще гово
цитирай
3. eltimir - Не се побра
16.11.2010 09:26
Вторият коментар не се побра. Ето финала:
През лятото, когато бях на гости на Григор Симов един ден отидохме до гр. Трън. И докато се разхождахме и Гришата ми показваше града, се заговорихме за грешките, които сме допуснали. Признах си, че до 1990 година съм вярвал безрезервно на Запада.
- Никога не съм им вярвал. Знаех, че са курви. С много хора разговарях из затворите и много неща научих. Повечето от нашите не вярваха на Запада, но нямаше друг начин.
Сега трябва да е ясно защо същият този Запад с помощта на старите си "врагове" - комунистите, се зае да изтреби на първо място участниците в антикомунистическата Съпротива. Хората, които знаят и разбират. Хората, които биха събрали куража и смелостта да се опълчат срещу Злото. Но колкото и малко да останахме, нас още ни има. И докато ни има, ще говорим и пишем за всичко, което знаем. Не за нас и заради нас, не и заради вас. А заради онези, които идат след нас. Заради неродените. За да се родят и да ги има.
цитирай
4. анонимен - ЕЛТО, ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ....
20.11.2010 11:13
ЗАПАДА ,НИКОГО НЕ МРАЗИ .....НО, И НИКОГО НЕ ОБИЧА!
ЗА ЗАПАДА,НЯМА ТАКАВА КРАСАЦИЯ:
1/КОМУНИСТ
2/АНТИКОМУНИСТ
3/ДЕМОКРАТ
4/ТЪПАНАР И ПР.
ХОРАТА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПАРИ И БИЗНЕС!!!!!!!!!!!!!!!!
КОГА ,АДЖЕБА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ:
"КОМУНИСТ С ПАРИ".....НЕ Е КОМУНИСТ!
ТОВА Е ВЕЧЕ ,"КАПИТАЛИСТ" !
ТЕ -ЗАТОВА ,ДОЙДОХА НА ВЛАСТ-ЗА ДА ВЗЕМАТ ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ НА НАРОДА!
НАЦИОНАЛИЗИРАХА ГИ---НАПРАВИХА ГИ "ОБЩИ", ЗА ДА ИМ СЕ ЗАТРИЯТ СЛЕДИТЕ И ДОКУМЕНТИТЕ, И.......СЕГА ,"ПРИВАТИЗИРАТ",ХОРАТА!
ТОЛКОВА Е ПРОСТО, ПИЧ....АМА НЕ ВДЯВАТЕ НЕЩО!

"КОМУНИЗМА" Е,САМО ПРЕХОДЕН ПЕРИОД, ЗА СМЯНАТА НА СОБСТВЕННОСТТА, ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО, ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ!

ОГЛЕДАЙ СЕ ЕЛТО..
....ВСИЧКИ ПАРТИЙНИ ВЕЛМОЖИ ,СА ВИДНИ "КАПИТАЛИСТИ"!
ОТ ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ВРЪТКА ,...ЗА ТЯХ ОСТАНА "КАПИТАЛА", А.....ЗА ВСИЧИКИ БАЛАМИ И
КРЕТЕНИТЕ, КОИТО ИМ ПОВЯРВАХА ...ОСТАНАХА "ИДЕИТЕ НА ПАРТИЯТА".....И ВЯРАТА,В ....."НОВАТА СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ"!
ХАЙДЕ КАЖИ...ЧЕ НЕ СЪМ ПРАВ!
цитирай
5. анонимен - b
20.07.2011 22:22
така е когато герб прави нещо добро за тая даржава и неможе да крадат вече почват да руптаят но хората виждат и пак ще гласуват за по доброто,затова че народа вижда какво правят а не като предищното скрито покрито вярно няма кой да некраде но се вижда и нещо налице
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3006577
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930