Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 15:43 - Гласът на мъчениците
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2952 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 30.11.2010 16:07


image

Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов, а зад тях и над тях е майка им София. Днешна официална София прогони Вярата, потъпка Надеждата и умъртви Любовта. Как искате Бог да не ни изостави?

„Докато мъртвите не се успокоят, няма благодат за живите!” – Казахска поговорка

Някога в бившата Федерална Република Германия излизаше списанието „Stimme der martirer”, „Гласът на мъчениците”. То бе посветено на жертвите на комунистическия терор от бившата ГДР. Гледам, че и у нас отвреме-навреме тази тема се подхваща. Предимно от такива, които искат да си пишат някакъв политически актив. Как обаче го правят и не пропускат ли нещо важно, нещо съществено? Пропускат.

През 1090-91 година доста хора се бяха заели да издирват гробове на избити без съд и присъда след 9 септември 1944 година. Поискаха да ги погребат по човешки. Прокуратурата се намеси и забрани погребенията. Не можело да се правят ексхумации. Демократичните демократи, издирили гробовете млъкнаха. Щом прокуратурата казва…

През годините след 1989 година политическите убийства не спряха. Писал съм нееднократно, да не се повтарям. Само че и за тези убийства  не е прието да се говори. От кого не е прието, защо не е прието? И защо ние трябва да приемем нещо, прието неизвестно от кого по неизвестни за нас причини?

„Когато нашите предци лежат не погребани, а просто зарити!

Или захвърлени във водите на някоя мътна река!

Докато подритваме техните кости, спорейки мръсни ли са те или са чисти!

Докато проявяваме незачитане към паметта на мъртвите!

Ние ще продължаваме да изкупваме неизкупените им грехове!” - из книгата „Алтомъ”

За мъртвите понякога се говори, но не за всички мъртви. При демокрацията по еврейски образец някои са по-равни от другите. Също както при еврейския комунизъм.

Какво още пропускат политическите активисти?

Пропускат живите мъченици. Пропускат онези, които цял живот са се мъчили и страдали заради своите убеждения и заради стремежа си към по-справедлив и човечен свят. Те още страдат, тях още ги подлагат на див, нечовешки терор, на мъчения. Те бяха и си останаха мъченици. Но над съдбите им все още тегне мълчание. За тях никой не говори, никой не се застъпва.

„За всеки стон има възмездие!” – Азерска пословица

 image

Питате защо живеем така зле? Питате защо животът ни е нечовешки? А ние човеци ли сме навсякъде и във всичко? Причините за незавидната ни участ не са само материални. Не ни е виновна само кризата. Даже ни ненормалните ни политици, и те не са стопроцентово виновни. Част от вината следва да я търсим в самите нас. В бездушието ни. В безразличието, в липсата на човещина, в липсата на съпричастност към човешкото страдание. В мълчаливата ни подкрепа за несправедливостта и терора.

Днес получих писмо от една такава мъченица – Зоя Рангелова. Тук:

http://eltimir.ucoz.ru/_ph/3/990254116.jpg

поставих сканирана снимка от публикацията, посветена на нейния случай. Зоя ми прати също така и ксерокопия от нейните заявления до МВР – Монтана. Писани са на ръка и се налага да ги преписвам. Най-късно до утре ще го направя и ще пусна текстовете. Аз няма да оставя тоя въпрос, независимо от резултатите. А сега само искам да ви попитам:

Успокоихме ли мъртвите? Погрижихме ли се за живите? Изпълнихме ли своя дълг към мъчениците? Ако отговорът е „не”, то не питайте защо Вярата, Надеждата и Любовта си отидоха от нас.



Тагове:   терор,   мъчениците,   НДЗПЧ,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balkanec - Колкото и да им се иска на прокобващите
30.11.2010 16:16
Бог не ни е оставил и България няма да загине.
личните разочарования не го променят.

Политически убийста е имало винаги.

След Освобождението - през 10 години - преврат.
Масов терор, убийства, преследвания.

Политически противници са били убивани с цепеници - и обикновени хора. Масово.

Обаче вие сте се вторачили само в жертвите на комунистическия преврат, който е само поредния от серия преврати в България. Предишните са не по-малко жестоки.

Можем ли да си представим какво е това да убиеш човек с цепеница - с дърво за печката...

И за това да прокълнем българския народ след десетилетия ли?!?!?
цитирай
2. eltimir - Проклятията
30.11.2010 16:30
Аз не проклинам никого. Ние сме се самопроклели. С отношението и към мъртвите, и към живите герои ние се лишаваме от съвест. Нация, лишено от съвест няма правото на съществуване.
Само констатирам фактите през призмата на Небесните закони, нищо повече. А България изчезва и това се вижда ясно. Защото България не е земята, нито властта. България - това е българският народ. Няма народ, няма България. Бодрячеството не помогна на комунизма и той си замина. За да не си заминем и ние, длъжни сме да погледнем грозната истина в очите.
цитирай
3. grigorsimov - За тези дето (се преструват че) не виждат първопричината за бедите и упадъка ни:
30.11.2010 23:16
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/11/30/kakvo-sa-napravili-evreite-za-bylgariia-avtor-nikstan.643184
И пздравление за приятеля ми, и колега от Старозагорския затвор, Ангел - eltimir
цитирай
4. eltimir - Благодаря, Гриша!
30.11.2010 23:49
А тая книжка, към която ми даваш линк си я отпечатах на принтер и си я подвързах още през 2000 година, преди десет години. Виж тук:
http://eltimir.ucoz.ru/news/lovcite_na_glavi/2010-11-30-1547
Посочвам конкретно кой се занимава с убийствата на неудобни личности в България. И не само в България. Днес получих четири сканирани снимки от немско списание на тази тема. Същото е и там. та изпозвам случая да помоля, ако някой знае немски език да му ги пратя и той да ги преведе. Утре ще ги кача на сайта, днес много се уморих и вече ще лягам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996550
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031