Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2011 09:37 - Проверка за претръпналост
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1503 Коментари: 0 Гласове:
4



image

Нашата прекрасна страна! България, която я имат за нещо като член на Европейския съюз. Нашата недоразграбена Родина. Има още какво да се краде у нас. И преди то да бъде откраднато, се правят съответните сондажи как ще реагираме ние, народът на България. Според мен ще реагираме така, както реагирахме и досега. Тоест никак. Дано животът ме опровергае, не искам пак да се окажа прав.

Като четях интервюто, откъси от което препечатвам първо си помислих, че и в МВР се води междуособна война. Че едни ченгета са се хванали за гушите с други ченгета. Че има да хвърчи пух и перушина и че ни очаква голям цирк. После реших, че целта е друга. Управниците искат да проверят доколко българинът е претръпнал и не обръща внимание на беззаконията. Дори на престъпленията, извършвани от властта и институциите. А защо се прави такава проверка? Ами за да разберат къде е пределът, след който безчинствата няма да се отразят здравословно на управляващата партия ГРОБ и нейните присъдружни парламентарни ГРОБ-арчета от БСП, СДС, ДПС, „Атака” и останалите политически кърлежи.

Д-р Николай Радулов пред news.bg

/Откъси от интервюто, дадено пред Евгений Еков/

„Кой стои зад бомбата, която избухна пред редакцията на в. „Галерия"?

От отговорни фактори във властта се говори, че този взрив е бил  предварително известен и въпреки това не е бил предотвратен. Ние реално не сме готови за противодействие на терористичната дейност. Не е възможно насред София да гръмне взрив и след като предварително е било известно, че нещо такова ще се случи, в рамките на 24 часа извършителят да не е намерен.

Това означава ли, че извършителят е известен?

Има две възможности. Или в МВР нищо не се върши професионално и редакцията не е била под наблюдение, или всичко се прави професионално, наблюдава се и извършителят е известен, но поради някакви причини досега не е обявен за разкрит.

Гражданите нямат доверие на органите за обществен ред и сигурност. Те не се чувстват защитени от тях! Нещо повече, те не чувстват служителите на тези органи като техни защитници. Това е много сериозен проблем, който, колкото и да е куриозно, довежда до прекрасни статистически резултати за тези служби.

Какво имате предвид?

Когато хората нямат доверие във властта, а станат обект на престъпление те не подават жалби в МВР. Същото става и когато гражданите станат свидетели на престъпление - те просто не съобщават известната им информация, тъй като според тях това е безсмислено упражнение.

Криминалните рубрики на медиите обаче преливат от престъпления.

Четейки пресата и аз виждам, че всеки ден стават най-различни престъпления - от кражби през въоръжени грабежи и убийства до нападения над банки. Интересното е, че понякога в едната колона на даден вестник има изказване на някой от управляващите как е смазана престъпността, а в съседната колона се описва поредното престъпление.

А що се отнася до министъра на вътрешните работи?

Облаците над неговата глава много силно се сгъстяват. Защото, ако той няма вина за това, което се случва в България - за тази вилнееща престъпност - тогава ние се питаме кой е отговорен?”

Уж говори добре, уж казва истини, ама не е така. Ако наистина защитава свободата на личността в България, ако наистина защитава свободата на мисълта, защо не обелва и думица срещу нечувания терор, на който е подложен Янко Янков, например? Като научите кой е Радулов, ще ви стане ясно е без обяснения.

А кой е Николай Радулов?

„Д-р Николай Радулов е роден през 1956 г., в София, женен, с две деца.

Завършил е магистратура във ВСШ-МВР през 1980 г., по специалността „Управление на обществения ред и сигурност“, а през 1992 г. е защитил докторска дисертация на тема „Управленска култура в МВР“ във ВА „Г. С. Раковски“. Има научна степен доктор по философия.

Специализирал е антитероризъм в САЩ. Работил е в МВР като оперативен работник, анализатор, администратор. Бил е секретар на МВР в служебното правителство на Стефан Софиянски и в правителството на Иван Костов.

Експерт по проблемите на националната сигурност, автор на многобройни статии за сигурността и гражданското общество. В момента е преподавател в Нов български университет.”

Както виждате, и той е от тях, техен си е. Даже много техен. Той пет пари не дава, когато пострада някой от нашите. А кои са неговите и кои са нашите?

Неговите – това са онези, които продадоха и продължават да допродават България. Неговите – това са чуждите емисари и нашите национални предатели, които се заеха да ликвидират българския народ, за да освободят място за едно скитническо племе. Неговите – това са враговете на България.

А нашите – това е българският народ. Нашите – това са всички българи, милеещи за народа си и отказващи да вземат участие в унищожението му.

Сега нещо да не е ясно?

Да, остана една голяма неяснота. Как ще реагираме на милиционерската проверка за претръпналост? Не знам. Тоест знам, ама не знам дали да ви казвам. По-добре вие самички да се сетите. Показах ви посоката, в която да погледнете, а какво ще видите там и как ще постъпите след като го видите, вече си е ваша работа.

 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3003339
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930