Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 12:08 - Охрана на българските държавни граници
Автор: vladkoivanov Категория: Политика   
Прочетен: 6940 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.03.2012 21:07


image

         

На 22.12.2011 г. излезе от печат книгата „Охрана на българските държавни граници”. Тя обхваща периода от 681 до 2006 г. (приемането на България в ЕС). Посветена е на милионите българи, които са дали живот и младост за да бъдат защитени границите на България. Издадена е от редакционна колегия в състав: Генерал-майор (о.з.) Стефан Ангелов, главен инспектор Киро Киров, доц. д-р Димитър Зафиров, проф. д-р Владко Иванов, доц. д-р Иван Станчев, доц. д-р Анатолий Прокопиев и полковник (о.з) Драган Иванов.

Държавните граници на България отразяват сложните отношения между държавите, съюзите и световните сили. Към това се прибавят враждебните отношения, политическата обремененост и вековната етно-религиозна нетърпимост в Югоизточна Европа, което дава идеологически и ценностни характеристики на граничния режим в различните исторически етапи. Дори днес проблемите с бежанците, незаконната миграция, тероризма и трансграничната престъпност в ЕС и Шенген показват, че режимът, охраната, наблюдението и контролът ще съпътстват човечеството докато има заплахи и различия. За всички е важно да знаят, че не българите разделят света, подпалват световните войни, налагат  желязната завеса, загражденията, лагерите, етническите прочиствания, идеологическото и физическото братоубийство в Европа. Нашият народ винаги запазва доброто чувство към всички хора, раси и религии и отглежда граничари, които следват неговия завет. За нас границата не е само свещена бразда, тя е символът, от който започва безграничният духовен простор, в който българите ще продължават да търсят мисията си. Тя е ориентир за идните поколения, които ще опознават света и ще се завръщат в Родината  подобно на ято птици или табун волни коне.

Мисълта за България е изправяла на бойна нога мъжете от поредица славни набори, независимо от тяхната възраст, мироглед и съдба. Дано новите поколения намерят нов път през света и построят новата безгранична духовна империя на българите по завета на нашите деди и бащи. Дано те повече не се разделят и отхвърлят политическото братоубийството, което са им внушавали и ще им внушават чужди сили. В противен случай те ще загубят името на Родината и ще се разпилеят немили-недраги по чуждите земи.

Да градим България!

Да обичаме родния край!

Да отстояваме свещенните граници!

 

Можете да посетите и интернет сайтът ми - владко-иванов.eu



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vladkoivanov
Категория: Политика
Прочетен: 53992
Постинги: 8
Коментари: 11
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031