Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2012 05:13 - Какво се случи?
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2836 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 21.12.2012 03:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Без малко и сега щях да бъда овъглен труп. Но Небето изглежда си се грижи за мен.
Да бях пиян, да не ме е яд. Щях да кажа, че сам съм си виновен. А то напълно трезвен. Имам към 300 грама вино от преди седмица, но не ми се пие. И виното така си седи цяла седмица. През зимата си позволявам по някоя чаша вино, а през лятото по някоя бира. И то не всеки ден. Абе, пия си нормално без да се оливам, само където някъде от седмица и вино не ми се пие. Да не се отплесвам.
Лягам си оная вечер, а не мога да заспя. Задрямвам за малко и се будя. Ту от болки, ту от кошмари. Да ми се събира най-много половин час сън. Ставам вчера сутринта, вие ми се свят. Направих си кафе, хапнах една мандарина, друго не ми се ядеше и сядам зад компютъра. Тогава ми изтриха сайта. Цял ден с това се разправях. Легнах си рано.
Събудих се към полунощ. Станах, погледнах какви са новините, запалих цигара и си  легнах пак. Ако беше нормална цигара, това нямаше да се случи. Щеше да стигне до пръстите, да ме опари и да се събудя. Ама нали заради оня Боклук пушим всякакви правени боклуци с отвратителен качак, вместо с нормален тютюн. От умората съм задрямал, огънчето от цигарата паднало върху юргана. Още не бях заспал напълно и го усетих. Плиснах му едно шише вода, стоеше на масата и си легнах пак. Да, ама ми смърди. Понеже вече много ми се спеше, без да му мисля хванах юргана и го изнесох на терасата. Да се изветри, пък утре ще му мисля. Пак още не бях съвсем заспал. Усещам, че димът в стаята не намалява, а се усилва. Отварям очи и виждам откъм терасата пламъци. Гореше юргана. Взех един леген с вода, после още един и сметнах въпроса за приключен. То, че юрганът си отиде, отиде си. Ама нали няма други поражения. Преди малко пак се събуждам. Юрганът отново гори! Ватата тлеела и въпреки водата го подпалила отново. Тоя път го угасих, но е ясно, че втора нощ подред няма да се спи.
Защо пиша това? Не за да кажа, че бях трезвен. А да кажа докъде могат да доведат болестите, стреса и немотията. Е, как да работя нормално в такава ненормална обстановка? Когато се поразболях само един приятел прати 50 лв, та поне позакърпих душица, останах жив. В банковата ми сметка в момента има 6.77 лв. Дори не мога да ги изтегля, та едни читави цигари да си купя. Не дават да се теглят по-малко от 10 лв, пък и всеки месец вземат такса за картата. Това е положението при мен, държа да го знаете.
А сега получавам по пощата статии да пускам, други искат да им обработвам коментари като статиия, трети да им редактирам едно или друго. Как живея и защо още съм жив никой не пита. Обидно е някак.
Извинявайте, тоя път ще погледна първо себе си. Утре ще идва един приятел, майстор. Да правим бойлера, че протече. Имаме и още няколко битови ремонта. А после мисля да легна и да си почина.
И още. Във втория сайт, както и тук, в блога външни материали няма да пускам. Само мои авторски. Не искам да го изтрият като първия. Твърде много труд вложих, за да го рискувам.
Вярвам, че ме разбирате и никой няма да се сърди.



Гласувай:
5



1. eltimir - Малко допълнение
18.12.2012 07:19
Забравих да спомена нещо, което не смятам за толкова маловажно. И е вероятно да се окаже, че запалването на юргана не е било за зло.
Когато се запали с пламъци на терасата първия път, плиснах леген с вода и отидох за втори. Тъкмо влизам в стаята и откъм юргана се чу силно изпукване. Като от ловджийска капса, когато я хвърлиш в огъня. Като деца го правехме, та мога да сравня. Щом се съмне ще прегледам внимателно останките. Може би пък ще намеря нещо интересно, кой знае...
цитирай
2. eltimir - Пазителите
18.12.2012 07:52
Нещо странично и не чак толкова странично.
Между двете запалвания заспах за малко. Спал съм не повече от час. И засънувах един от онези моите особени сънища. Сънувах Пазителите на Саракта, които не били подчинени на никоя земна власт. След покръстването те изчезнали и не се знае дали са идвали в някой критичен за България момент. Обещали да се върнат когато изтече срока на Проклятието. Аз обаче сънувам, че са се върнали преди срока. Виждам облечените в черно фигури, а женски глас пееше: [b]"Хапвала мишка сиренце, хапнала котка мишката..."[/b]
Та нашите ненаситни плъхове, които сега живи ни ядат, и които ни докараха до това окаяно състояние да не се радват толкова. Може и пък ще дойде Котката, която ще изяде тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996233
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031