Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2013 21:39 - Заговорът срещу тютюна
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 11582 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 05.01.2013 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Твърдя, че подетата по цял свят кампания срещу цигарите всъщност е заговор срещу растението тютюн. Заговор, породен от неизвестни за нас причини и с неизвестни цели. Заговор, чието начало е положено още преди десетилетия.

Защо поскъпнаха цигарите? Защо налагат забрани за пушене? Въпросите са основателни и никак не са безобидни. Отговорите могат да се превърнат в прозорчета, през които на надникнем извън стените на нашия затвор. Да погледнем навън, към реалния свят. За да видим какво действително се върши. И да разберем защо именно така се върши.

Смущава ме ненормалната истерика, съпътстваща кампанията. Защо няма такава кампания срещу наркотиците, например? Защото печалбата от тях се прибира от Бойко Борисов, от Цветан Цветанов и от тайните служби Да, ама пък шефа им Валентин Златев печели именно от продажбата на далеч по-безобидните цигари. Нещо не е наред. Увеличиха акцизите на цигарите с оправданието, че се грижели за нашето здраве. Рядко ми се случва да чуя по-голяма глупост. А пък щом ми го казва управник, значи е сигурно, че ме лъже. Те, управниците никога нищо не правят за наше добро. Каквото и да направят, то е, за да ни навредят, не за да ни помогнат. Грижели се за нашето здраве? Тези да ги разправят на баба ми, ама и тя не би им повярвала, ако беше жива. Не те пускат да припариш до болница, ако не си им платил достатъчно, ама се грижат за теб като ти спират цигарите. Тровят те с отровни храни, отравят водата, която пиеш, въздуха който дишаш. Ама вземат мерки за твоето здраве, като увеличават пет пъти цената на твоите цигари. И слагат допълнителна тежест върху оскъдния ти бюджет, обричат те на още по-голям глад. С грижа за твоето здраве, как иначе. По кръчмите и магазините друг алкохол, освен менте трудно може да се намери, ама те ти казват, че именно цигарите увреждат твоето здраве. И че на всичкото отгоре пушенето трови и околните. Още малко и ще им повярвам. Ще им повярвам, когато ми покажат някой, изпушил кутия цигари да тръгне да коли и да беси, защото се е напушил. Е, освен, ако не е пушил „тревата”, продавана от агентчетата на ДАНС, разбира се. Колко престъпления стават след употреба на тютюн, и колко след употреба на алкохол? Ама срещу алкохола не тече никаква кампания.

Защо няма кампания срещу алкохола?

Не вярвам на нищо официално. Каквато и кампания да върви, тя прикрива други, необявени цели. Няма начин и при кампанията срещу цигарите да не е така. Само че в случая се сблъскваме с нещо далеч по-значимо и всеобхватно. Първо ми се ще да цитирам мнението на големия руски писател и дисидент Владимир Буковски. Цитатът е от 29 септември 2009 година:

„- Защо пушещият човек е на мушката?

- Пушещите хора по правило са по-самостоятелни. Те вземат решение, което страхливият няма да приеме - да пуши, ако това е опасно. Това вече е част от самостоятелността, излизаш извън контрола. И точно на тези хора днешните властимащи искат да им съобщят вие не сте ни необходими. Щом не приемате политическата коректност, няма да се съгласите и с всичко останало. Политическата коректност започна с пушенето. Помня как стана.

- Нали от всички страни ни тръбят колко е вредно пушенето?

- Аз съм физиолог. Мога да кажа кое доколко е достоверно. Направени са стотици научни разработки, които се опитват да докажат, че пушенето е вредно. Нито една не даде никакви данни. Една, която е направена по поръчка на тези хора и учените си изкривиха душата, защото и на тях им трябват грантове, написаха обтекаемо, че може би, възможно е всичко това да е вредно, макар да са нужни още изследвания.

Край! Повече изследвания не им трябваха. Получиха каквото им трябваше. Забраниха пушенето жестоко, абсолютно. Разоряват се хиляди собственици на ресторанти и барове. Обяснете ми каква е мотивацията на това нелегално Политбюро така да принуждава хората. Някак те разрушават нашия свят, и то съзнателно. Това са банда престъпници, трябва да се намери кой седи там, в Центъра, където се събира това Политбюро тайно и хвърля гранати към света.

- Каква е скритата цел?

- За тях това беше тест, отработваха технологията, как ще потръгне. Ето това са утопистите. По тази схема тръгна и истерията за глобалното затопляне. Фикция, няма никакво затопляне! Но схемата беше отработена.

- Каква им е мотивацията? Това не е свързано с вредата от пушенето?

- Още никой не е доказал вредата от пушенето. Ето, пишат на кутията с цигари: Пушенето може да причини болести на сърцето. Те пишат лъжи. По медицински статистики при пушещите хора по-често има заболявания на сърцето, рак на белите дробове, но по-рядко се разболяват от паркинсон, алцхаймер, бъбречни болести. Е, тогава напиши цялата статистика на кутията. Не, не го пишат. Върви нагла пропаганда. Всички медицински изследвания, които съм чел, не са доказали все още връзката между пушенето и рака.

Последната теория, четох я преди месец - че при пушенето се образува озон и той предизвиква рак на белите дробове, но това е теория, още не е доказана. Нищо не е доказано, а те пишат пушенето убива.”

Да, твърде е възможно да присъства и този момент. Юдомасонските действия обикновено са многоцелеви. Но не е само това. Преди време разговарях с голям специалист в тази област. Той ми каза нещо много любопитно

- Да, цигарите вредят. Само че вредата идва не от тютюна, а от специалните добавки като ароматизатори и подобните на тях.

- Защо тогава не спрат да поставят тези добавки?

- Не може. Това са световни стандарти и те са абсолютно задължителни. Нещо повече. Дори сред специалистите в тютюневата промишленост много малко хора са наясно какво и защо се поставя в цигарите.

Но не само този разговор ми дава основание да мисля, че сегашната кампания е била замислена преди десетилетия и днешният й кулминационен момент е не само предварително планиран, но и е предизвикан изкуствено. Сетих се поне за няколко фантастични разказа, в които се говореше тъкмо за нашето време. За един неособено уютен, неособено човешки свят. Затова пък в този свят е наложена пълна забрана за пушене. Наркотици може. Алкохол може. Проституция може. Хазарт може. За убийствата и насилията да не говорим – те са си нещо нормално. Цигарите обаче са забранени. Дали писателите фантасти не са знаели нещо повече? Според мен са знаели. Също както Жул Верн е знаел откъде ще излети първия пилотиран полет към Луната, от колко души ще бъде съставен екипажът, с какви букви ще започват имената на космонавтите, колко време ще продължи полетът и къде ще се приводни спускаемият модул. Също както Хърбърт Джордж Уелс е знаел през коя година ще заработи първата атомна електростанция. Много често онова, което не могат да ни кажат направо, ни го казват с помощта на художествени средства. Сега очаквам да науча защо Звездата на смъртта от „Междузведни войни” толкова прилича на Тритон, един от спътниците на Сатурн, но нека не се отвличаме.

Тютюн се пуши от хилядолетия. В Европа – от столетия. Имаше една бабка в родното ми село, тя не вадеше лулата от устата си. Доживя почти до сто години. А иначе цигарите са виновни за всичките ни болести. През последните две години загубих двама много добри приятели, приблизително на моята възраст. И двамата бяха трезвеници и непушачи. Нито пък в семействата им имаше пушачи и пияници. Отново цигарите са виновни. Има нещо, което не разбирам. Не! Има нещо, което някой не иска аз да разбера.

Кампанията срещу цигарите не е породена от грижа за човешката здраве. Логично е. какво общо имат политиците с човеците, та да се грижат за здравето им? Бойко ли се е загрижил за мен Или пък Сер гей Или Доган, Сакскобурггота и циганина Иван Костов? Е, може да не съм върхът на мъдростта, ама не съм и кретен.

Кампанията срещу цигарите не е породена от стремеж към печалби. Което не е логично. Инициаторите на кампанията са евреи. Субекти, стремящи се от всичко да извлекат максимална печалба. Къде е еврейската печалба в конкретния случай? Поне аз не я виждам. Точно обратното, виждам финансови загуби, търпяни от евреите заради тъпата антитютюнева кампания. Нещо не е наред, нещо не е както трябва.

Да помислим. Напоследък за тютюна се говори и се пише много. Прекалено много. Неестествено много. И нищо не се казва за началото на неговата употреба в континента, наричан днес Америка. Май имаше някакви ритуали, свързани с пушенето на тютюн, ако не се лъжа. Сещам се и за усилването на някои вродени у човека, но закърнели способности. Също така се сещам, че преди да почне кампанията, редица медицински институти излязоха с публикации, обясняващи изненадващото според лекарите антистресово действие на тютюна. Дали пък тютюнът не притежава свойства, за които ние не знаем? А пък онези, които знаят не искат да ни кажат и дори пречат ние да научим сами.

Няма да ви натрапвам своите изводи. Искам само да ви подтикна да се замислите и да почнете да задавате въпроси. Отначало сами на себе си да зададете въпросите. Да се запитате дали аджеба официалните пропагандни твърдения отговарят на реалните факти? А после… Е, след като почнете да си задавате въпроси, след като почнете сами да намирате отговорите, няма нужда точно аз да ви казвам какво ще е после. Ще си го видите сами, без чужда помощ.

Ще се радвам, ако с горното съм ви бил полезен.

ДОБАВКА

В един друг блог започнахме нещо като спор за цигарите. Някой ми написа, че това е зависимост, и че аз съм зависим. Ето какво отговорих:

Да, зависим съм.

От въздуха, от водата и от храната. Зависим съм от нуждата за сън и от много други неща. Но не съм зависим от мисловния и поведенчески модел, който боклуци като Бойко Борисов и неговите господари се опитват да ми наложат. Аз отказвам да се подчиня на извратените норми, който тоя извратен, нечовешки свят се опитва да ми наложи. И да не забравяме, че в древна Америка, пушенето на лула било символ на мир. Ако захвърлим лулата на мира, то какво ни предлагат боклуците? Да хванем томахавката на войната? Защото това е алтернативата. Друго няма.

Честно казано, от тая истерия срещу цигарите взе да ми се повдига. Ето какво отговорих на упрека, че не съм имал право да им опушвам дрешките:

Ами джиповете на мутри, депутати, педераси, политици и всякакви отрепки, които ви опушват по улиците? Защо никой не протестира срещу тях? Ами американските самолети, които ни ръсят с всякакви гадости и вируси Хайде, кажете дума срещу тях и ще ви се поклоня. Аз съм казвал много думи. Ами срещу циганските глутници, които унищожават страната ни и народа ни? Ами срещу геноцида, на който сме подложени вече десетилетия?

Да, знам. Вас ви е страх. За цигарите не ви е страх, защото Боклук Бойко Борисов иска забраната и нищо няма да ви направят като пишете срещу пушачите. Колко сте жалки всичките... Искате да ни натрапите вашия модел на поведение и мислене Тая няма да я бъде. Искате да наричаме циганите роми, а педерасите, долните леви педали гейове. Тая няма да я бъде. Аз от родния си език няма да се отрека. Няма да се откажа и от цигарите. Никого не съм убил с моите цигари, а демонократичните ни правителства, които днес забраняват пушенето умъртвиха над два милиона българи само за 20 години. Ами вие думица не обелвате за тоя факт. Нито за отровните храни и напитки, продавани из магазините. Защото ви е страх.

Боже, колко ви презирам всички вас! Вървете по дяволите, закъдето бездруго сте тръгнали!

Темата за цигарите е голяма и ще продължи. Сега ще се спра на един от аргументите на моите противници. Нямал съм право да им умирисвам с цигарен дим скъпите маркови дрешки. Да, така е. Но в случай, че аз отида при тях. Но ако те дойдат вкъщи, пак ли ще ми определят да пуша или да не пуша. Ние с тях нямаме нищо общо. Аз с отрепки като политиците на една маса не сядам и няма да седна. А къде сядам?

Тук наблизо има една много евтина кръчмичка. Чаша вино е 40 стотинки. Четири масички и толкова. Събираме се хора около моята възраст и с материално положение като моето. Пийнем по чаша-две, кажем си по някоя приказка за разтуха и нищо друго. Деца не съм видял да влизат там. Нито пък някой от онези префърцунените, със скъпите дрешчици. С какво право те искат да ни развалят хубавата компания, с какво право те се намесват в личния ни живот?

Те имали право, казват. Да, само те, правоимащите имат права. А нас обричат на безправие. Заради една прищявка на Ротшилд. Но нека не си мислят, че Ротшилдови са всесилни и недосегаеми. Ще припомня как един от този проклет род го изядоха канибалите. А друг бе нарязан с трион от някаква миризлива чернилка. И да попитам. Какво го засяга Ротшилд, дали ще запаля цигара в моята квартална кръчмичка или няма да запаля? Та това наистина ли е приумица на Ротшилд или така му е заповядано?

Спомних си нещо. Като влязох в казармата ни казаха

- Или целият взвод ще е с мустаци, или без мустаци. Средно положение няма!

Та ние с мустаците бяхме принудени да ги обръснем. сега е нещо подобно. Онези от лъскавите барове и ресторанти ни отнемат нашето скромно мъничко пространство. Гадно и отвратително!
Ситуацията ми напомня романа 451 градуса по Фаренхайт на великия Рей Бредбъри. Да, велик е, нищо, че е американец. Та в романа се описва как на някого някоя книга не му харесвала и книгата веднага била забранявана. Докато накрая били забранени абсолютно всички книги. Без никакво изключение.

А сега да си представим, че евреи и мюсюлмани поискат пълна забрана на свинското месо. По цял свят и сред всички народи. После индусите ще поискат пълна забрана на телешкото. После на власт ще дойде Мангал Костов, който също като Адолф Хитлер е вегетарианец. И ще наложи пълна забрана на месото изобщо. Накрая властта ще се вземе от руския евреин Сергей Тороп, познат повече като Виссарион. И той ще поиска да станем веганци. Тоест млякото, рибата, олиото и не помня още какви продукти ще бъдат напълно забранени. Алкохолът също. Впрочем Виссарион забранява и плодовите сокове, защото така му бил наредил неговия господ.

Ако сега се подчиним на боклуците боклучави, нищо чудно да дочакаме и един такъв свят. Аз отказвам да се подчиня!




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. eltimir - Демократичните абсурди
05.01.2013 14:25
Ако някой си мисли, че преувеличавам и не вярва в абсурдността на следващите забрани, нека погледне тук:
http://earth-chronicles.ru/news/2013-01-05-37386
"Най-старото немски издателство Thienemann Verlag ще премахне от приказките на известния в Германия детски писател Отфрид Пройслер думите негър и негърче, съобщи представителят на издателството Клаус Вилберг пред съботното издание на вестник Tageszeitung."
Останалото можете да си го прочетете, следвайки посочения линк. Честита ви демокрация, непушачи! И се радвайте, когато накрая ви забранят не само рибата и месото, но и плодовите сокове. Подкрепяйте идиотските забрани, непушачи. Докато старият виц не се превърне в реалност.

Двама вегетарианци седят и пият доматен сок в някакво заведение. Покрай тях минава трети вегетарианец и почва да им крещи:
- Седите си вие тук, а? Седите си! И пиете кръв от умрели домати!

Вицът все още е виц, но само за Европа. Защото в някакъв демократичен американски щат издали закон, според който консумацията на лично произведени продукти е криминално престъпление. Честита ви демокрация, доволни от забраната непушачи.
цитирай
2. abstrakttsionist - браво
30.05.2013 18:04
Само така , все в този дух , трябва да ги мачкаме хлебарките отрепки политически .
цитирай
3. elena68 - Пушенето не се предава на поколенията
30.05.2013 18:33
След като прочетох статията се замислих защо наистина е така? ИНДИАНЦИТЕ В АМЕРИКА СА ПУШИЛИ НО ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОГНЕНАТА ВОДА Е СПОМОГНАЛО ЗА ПОРОБВАНЕТО ИМ!!!!СТАЛИН Е ДАВАЛ ВОДКА НА ОБРЕЧЕНИТЕ ПРЕДИ ДА СЕ ВПУСНАТ В БОЙ. Алкохола и наркотиците водят до по-големи увреждания на отделните организми и особено на НЕРВНАТА СИСТЕМА НО ТЕ СЕ ПРЕДАВАТ И НА ПОКОЛЕНИЯТА. ПОЗНАВАМ ПУШАЧИ КОИТО СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ЦИГАРИТЕ И ДЕЦАТА ИМ НЕ ПУШАТ ИЛИ ОБРАТНОТО. НО ПИЯНИЦА И НАРКОМАН АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ ЧЕ СЕ ОПРАВИЛ - КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН МОЙ ПРИЯТЕЛ ЗНАЧИ СА ПОЧИНАЛИ. ЗАЩО ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ТОВА КОЕТО В ПО-ГОЛЯМА СТЕПЕН УВРЕЖДА НАЦИЯТА???
цитирай
4. zlatce - "Десет малки негърчета&q...
30.05.2013 21:24
"Десет малки негърчета" е преименувано на "И тогава не остана никой":))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996123
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031