Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2013 12:06 - Нещо става с Интернет
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2809 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Нещо се готви да излети от Интернет и ние не знаем какво е то. Нещо се готви да излети от всеки един компютър, свързан с Мрежата и никой не знае какво е то. А може би все пак някой знае, само където ние не знаем как да го попитаме?

***

Напоследък с Интернет и в Интернет се случват странни неща. Не разполагам с достатъчно информация и не съм достатъчно подготвен да пиша по темата. От друга страна обаче виждам как интернетските странности се използват за сплашване на хората. Натрапва се измислената версия, че видите ли, всичко било под контрола на Службите. Което според мен изобщо не е вярно. Затова ще опитам да кажа няколко думи.

Откъс от писмо, което получих днес:

„Има проблем със сайта, но не мога да разбера от моя компютър ли е или от ucoz. Когато съм анонимен, всички статии излизат, а когато вляза с потребителското си име не излиза нито една статия.”

И откъс от моя отговор:

„И при мен има подобен проблем, но не съвсем същият. Когато съм анонимен, си зарежда нормално. Когато си вляза с акаунта, го чакам по 15 минути докато ми зареди страницата. Не знам, наистина не знам от какво може да е. Опитай се да смениш браузъра. Впрочем при мен проблемите не само със сайта. В блога например от Операта не мога да публикувам нов материал. С Интернет експлолера мога. Има и други, да не ги изброявам. Отначало си мислех, че е някаква атака срещу мен. Но постепенно стигам до извода, че нещо става със самия Интернет. Работата е там, че имам проблеми с чисто новинарски сайтове, където винаги съм анонимен и никога нищо не пиша.”

Чудя се откъде да почна. Дали от това, че компютърът изобщо не е човешко изобретение. Или че преди няколко години „елитът” се опита да спре Интернет, но не успя. Или че дъртата вещица Елизабет ІІ дори не смее да влезе в помещение, в което има компютър. Или за компютърните вируси-убийци, които няма как да са дело на човек. Или за странните файлове, произвеждани от самия компютър с неизвестна цел. Файлове, които по никакъв начин не могат да бъдат разчетени и разгадани. Списъкът със странности може да бъде продължен. Сега думата ми беше за проблемите.

Да, напоследък проблеми има. Може би не всички от тях са необясними. Не съм специалист и не мога да знам всичко. Онова, което искам да кажа, е да не се страхувате. Проблемите нямат никаква връзка със службите. Направих много експерименти и си извадих много изводи. Ще бъде скучно и уморително да ви изброявам. Но разбрах, че проблемите са лишени от човешка логика. Което не означава, че изобщо са нелогични. Само че тая логика не е задължително да бъде човешка.

Този текст би бил лишен от смисъл, ако го оставех статичен, неподвижен. Проста регистрация на фактите и толкова. Както учат в школата на Би Би Си. Мен повече ме интересува как стоят нещата в движение. Каква е тяхната динамика, в коя посока?

Ритъмът на проблемите се сгъстява. Понякога имам усещане, че някой нещо експериментира, но нито знам кой, нито в какво се състои този експеримент.  Сещам се за милиардите долари, хвърляни от „елита” с цел да бъде създадена компютърна система, основана върху съвсем други принципи. Система, нямаща нищо общо с нашите компютри каквито ги познаваме. Сещам се за забраната в някои особени ведомства и служби на големите държави да се използва Интернет връзка. Сещам се за решението на Бил Гей, тоест на Бил Гейтс да се оттегли от активна дейност. Сещам се и за други такива работи. Значи те се боят. Значи и за „елита” нищо не е сигурно. Значи тоя изроден, извратен „елит” няма контрол над най-важната информационна техника на нашето време. Значи контролът е в нечий други ръце.

В чий ръце е Контролът?

Това е основният въпрос. Съумеем ли да си отговорим на него, за останалото ще се досетим лесно.

22 ноември 2011 година



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. penchoan - Твърди се, че Обама има права и въ...
19.01.2013 13:15
Твърди се, че Обама има права и възможност да спре интернет. Ако програмите на Microsoft не бяха пригодени за следене и манипулации, Бил Гейтс нямаше да натрупа милиарди долари.
цитирай
2. eltimir - И Обама не може
19.01.2013 13:17
Доколкото ми е известно, неговите шефове, тези които назначиха негърчето с майка еврейка за президент на САЩ са се опитвали. Не са успели. Работата е там, че нито нашите компютри, нито Интернет са човешко дело. Колкото и невероятно да звучи.
цитирай
3. petar1 - НЛО
23.01.2013 00:42
Звучи доста вероятно.Дочува се от тук от там,че всички технологии са "спуснати"на земята.
цитирай
4. aliya - Най-важното е, че човекът не е чо...
23.01.2013 09:20
Най-важното е, че човекът не е човешко дело - а Божие!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996550
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031