Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 16:03 - Блокадата вече е пълна
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 7263 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 07.04.2013 16:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В пощите си от няколко дни не получавам никакви писма. Лични съобщения също нямам. Нито тук, в блога, нито в сайта си. Имаше няколко предложения за помощ от непознати за мен хора, после връзката внезапно секваше. А в банковата ми сметка както и преди няма никой. Ами това ще е. Няма да се паля, нито ще скоча от терасата. Просто ще легна в леглото и ще чакам каквото дойде.
Задействаха старата си агентура срещу мен. Дори такива нищожества като Иво Инджев и съименника ми от Пловдив, философа Ангел Грънчаров. Задействаха резервите си. Но пряко на живота ми едва ли ще посегнат. Ще пробват изпитания сценарий с моя кум Илия Минев, когото умъртвиха с глад и мизерия и с отказ от медицинска помощ. И вече го правят. Но на колене те няма да ме поставят.
Всички ние все някога ще умрем. Не е срамно, че през повечето време лежа в кревата. Нито пък болестите ми са срамни. Язва на дванадесетопръстника и нещо с хранопровода. Второто не знам какво е. Не мога да преглъщам никаква твърда храна. Та я карам на гладна диета. Лягам, поставям длани върху болните места и болката постепенно утихва. После заспивам. Спя най-много час-два и се събуждам. И после пак така. Срамът е за тези, които ме докараха до това състояние. Но поне всички да знаят как е свършил Елтимир. Сънувах го през ноември 1978 година, в 14 килия на 7-мо отделение на Централния затвор и ще го напиша пак: Аз ще умра несломен.
Един Тертер не бива сломяван така лесно. Изглежда Силвия Мирчева, агент на ГРУ беше права, когато ме наричаше Овод, тоест Стършел. По едноименния роман на Етел Лилиян Войнич. Накрая Стършела командваше собствения си разстрел, а когато умря войниците се разплакаха. И се сетих за нещо, написано на стената на на килията през ноември 1978 година. Не знам кой го бе написал, то гласеше: "Живей така, че когато умреш, и гробарите да плачат за теб." Това искам, нищо друго.
 



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pin777 - Има едно нещо, една сила - силата на духа.
07.04.2013 16:18
Тя не е състояние на тялото и няма общо с него. Силата на духа е даденост. Или я имаш или я нямаш. Ти я имаш в изобилие ! Много хора сигурно ти завиждат, сигурен съм.
цитирай
2. podvodni - Кураж брате! Тяхното падение вече ...
07.04.2013 17:00
Кураж брате! Тяхното падение вече започва! Ще ги ударим там където им е силата и същевремнно най-голямата слабост- в парите. Вече почнахме! Стъпка по стъпка, без много, много шум ще дадем импулса към свободата на хората. Не се шегувам, но за сега мога да кажа само това. Слез месец, два, три мога да бъда по-конкретен.
Отвличай им вниманието, така ще почогнеш изключително много!
Поздрави !
цитирай
3. nedovolen - вълшебно-...
07.04.2013 18:32
Нищо подобно. Написах около хиляда буквички, но се изтриха, майната му.
Нямаш блокада. Просто според твоите знания и възможности, няма кой да ти я сложи. И ще продължа по темата.
цитирай
4. eltimir - Кольо1
07.04.2013 19:47
nedovolen написа:
Нищо подобно. Написах около хиляда буквички, но се изтриха, майната му.
Нямаш блокада. Просто според твоите знания и възможности, няма кой да ти я сложи. И ще продължа по темата.

Винаги съм одобрявал твоите коментари. Помня първия ден, когато два пъти припаднах в гората. Но помня и последния, когато ти се притесняваше, че няма да успеем да маркираме всичко. А ние успяхме. Помня и кога ти изпих ракията. Сега обаче наистина блокада има. А мен прекалено ме боли в областта на гърдите, за да противодействам.
цитирай
5. aliya - Знам, че много те боли. Защото това, ...
08.04.2013 14:14
Знам, че много те боли. Защото това, което ти се случва, не е заслужено. Както не беше заслужено и това, което се случи на Исус..., или на Сократ... Лъжата е много отмъстителна, жестока и коварна. Защото е Лъжа и друго не може.
Не тормози душата си с Лъжата и нейните слуги - те са си подписали присъдата, много отдавна. Погрижи се за душата си - успокой я и я погали, защото животът ни е вечен и не се гаси туй, що не гасне. Бог за всички се е погрижил, грижи се и за теб - просто му дай възможност и го чуй.
цитирай
6. eltimir - Благодаря ви
08.04.2013 14:47
Така някога завършваше своите беседи д-р Уилям Пиърс - Благодаря ви, че бяхте с мен. Може би пътешествието беше интересно, но завършва. Днес идва дъщерята. Жена ми ще остане поне още месец в болницата. Не може да върви. Аз пък не мога да се храня. Помолих я за един буркан боб от магазина, но детето нямаше как да ми вземе и това. Това е положението. Все пак вярвам, че макар и малко, нещо успях да направя. Сега пак ще легна, ще поставя длани върху болните места да успокоя болката и ще чакам. Вече сам не знам какво чакам. Навън е сиво, ръми ситен дъжд, мъгла. Или ще се случи чудо, или ще си отида, та поне да не се мъча повече.
цитирай
7. lily5 - Здравейте!
14.04.2013 13:55
Не успях да изпратя лично съобщение, затова Ви пиша като коментар към постинга.Невъзможността да преглъщате твърда храна най вероятно се дължи на рефлукс на стомашна киселина, в резултат на която хранопроводът ви е прогорен. Не съм лекар, но имах такъв проблем в продължение на година.Можех да се храня само с пасирани и разредени до гъстотата на боза продукти. Чувството е отвратително(не можеш да преглъщаш и през цялото време усещаш чуждо тяло в гърлото ) . По ирония на съдбата болестта се нарича ГЕРБ. Ще се радвам ако мога да помогна по някакъв начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996025
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031