Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 10:00 - Боклук Бойко Турски
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 997 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вижте истинския лик на тоя боклук, който днес се опитва да оглави протестите срещу турското правителство на Орешарски. Колко пъти да повтарям, че всички те са едни и същи боклуци, и всичките са за бесилката. Когато Народът един ден победи, не бива да оставя никой от днешните политици, от политиците, управлявали през последните 23 години жив! Смърт за тях и за целите им родове. семето им да се затрие. Според древнобългарските закони. Не затрием ли ние тях, те ще затрият нас.

ГЕРБ вдига джамия в Горна Оряховица по искане на Турция

Градоначалникът Добромир Добрев ислямизира града срещу $200 хиляди и шепа циганомохамедански гласове

Истанбулският районен кмет Хасан Акгюн (в средата, с раираната риза) и Добромир Добрев (вдясно от него) се любуват на проекта на новата джамия.

Идат избори и „Гешефтарите за разоряването на България“ (ГЕРБ) отново извадиха на тезгяха българския национален интерес. Пък, кой колкото даде. Примерно кметът на истанбулското предградие Буюкчекмедже, Хасан Акгюн, дава $200 хиляди – официално (неофициално може и повече) срещу строеж на джамия с 20-метрово минаре в Горна Оряховица. Нищо, че в града има само шепа турчеещи се роми. Нищо, че още миналата година целият град се вдигна срещу проекта за джамия. На 31 август е била направена първата копка, на която кметът на града, българинът Добромир Добрев от партия ГЕРБ, е дал обещание на Акгюн, че до другия Рамазан в Горна Оряховица ще вие мюезин
„Официални гости на мероприятието бяха Хасан Акгюн, кмет на Буюкчекмедже в Република Турция, кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и районният мюфтия на гр. Велико Търново Турхан Мехмед. Двамата кметове дадоха обещание до другия Рамазан в новата джамия да се кланя теравих намаз. Накрая мероприятието завърши с дуа направена от районния мюфтия“, пише сайта на Главното мюфтийство по повод на церемонията. Нужно ли е да напомням, че гербаджията Добромир Добрев хич не е от свенливите? През 2008 г., като зам.-кмет, той предизвика скандал с това, че назначи жената, с която живее на съпружески начала, за пиар на общината. Преди около месец същият Добрев получи от хазната 354 хил. лв. народна пара под претекст, че с тях ще укрепва свлачище край пътя, водещ до хижа „Божур“.По този път почти не минават коли и хора. Огромната субсидия може да бъде оправдана само ако укрепителната стена се изработи от кована мед по проект, примерно, на Вежди Рашидов. Сумата е раздута умишлено, за да може Добрев да посрещне някои други, не съвсем почтени свои разходи за изборите.
Завършилият РУ „Ангел Кънчев“ кмет знае прекрасно, че джамия в Горна Оряховица не е необходима. Нещо повече, самите мюсюлмани в града никога не са искали нова джамия! Те си имат молитвен дом и друг не им трябваше. Имали желание само да го ремонтират. Нова джамия поискал … споменатият кмет на побратимената турска община Буюкчекмедже, когато гостувал по случай празника на Горна Оряховица 29 май 2011 г. Това обясни пред в. „Борба“ от 13 юни 2011 г. местният лидер на ДПС Исмет Ахмедов,който бил преводач на срещата на Акгюн с горнооряховските мюсюлмани. Акгюн казал, че ще даде $200 000 лични пари за проекта и строежа.
Два-три дни по-късно тогавашният кмет Йордан Михтиев (и той от ГЕРБ, но впоследствие отлюспен уж заради картонче в ДС) издаде тихомълком заповед за изменение на подробния устройствен план, с която се дава възможност за строеж на джамия с 20-метрово минаре на мястото на мюсюлманския молитвен дом. Гешефтът на кмета бе разкрит и оповестен от общинския съветник на АТАКА Йордан Аврамов. Общинският координатор на националистите Деян Тодоров определи действията на разпасалия се турчин и неговите “евнуси” в ОбС-Горна Оряховица като антибългарски. „Несъстоятелно е да се твърди, че мюсюлманите в нашия град са толкова много, че молитвеният дом да не може да ги побере. Тук турци почти няма, основната маса е от турчеещи се цигани. За пореден път турски политик се намесва грубо във вътрешните работи на суверенна България. Нашата държава трябва най-после да заяви категорично, че не е допустимо турски велможи да определят какво да се строи в България“, коментира Тодоров пред в. „Атака“ от 2 юни 2011 г. АТАКА в града организира подписка срещу строежа, а лидерът на партията Волен Сидеров предложи да се приеме законодателство, което ограничава безразборното строителство на джамии. (Дарик радио, 6 октомври 2011 г.)
ВМРО-БНД внесе декларация до кмета Михтиев и председателя на ОбС Даниел Костадинов, с която настояваше местният парламент да излезе със становище за действията на Акгюн, решил да си построи лична джамия в града. Тъмносините също реагираха. „Това, което ме подразни, е, че идва някой от Турция на гости и казва, че трябва да се прави джамия в Горна Оряховица“, заяви съветничката Нина Райчева от ДСБ.
Само че и Михтиев, и тогавашният шеф на ОбС Даниел Костадинов, и бившият зам.-кмет Добрев, бяха просто кученца в краката на турския „беледие башкан“. Регионалната преса често нищи боричканията им кой да заведе жена си на гости в истанбулския квартал, разположен на брега на Мраморно море. На 20 януари 2011 г. за Буюкчекмедже на тридневно посещение потегли огромна делегация от 21 общински съветници и 10 служители на община Горна Оряховица начело с Даниел Костадинов. Обсъждали „кардиналния“ въпрос за участието на самодейния танцов състав на читалище „Напредък 1869†във фолклорния фестивал в истанбулското предградие, пише в. „Борба“ от 21 януари 2011 г. Цели 3 дни?!
През юли с.г., по покана на Акгюн към бреговете на Мраморно море потегля нова делегация общински съветници заедно със съпругите си. И толкова голяма е ревността помежду им кой да отиде на гости на Акгюн, че взаимно си правят мръсно. „Скандал! Йордан Михтиев спря пътуване на шефа на ОбС до Буюкчекмедже“, е заглавие на в. „Борба“ от 11 юли 2011 г.
Дописката разказва как кметът Михтиев отказал да разпише командировъчно на Костадинов до турската община.
После дойде октомври, изборите за местна власт минаха и кмет на града стана личният враг на Михтиев и някогашен зам.-кмет Добромир Добрев. Сега той разписва командировъчните на желаещите да прекарат приятно в Истанбул, а общинската далавера с турците тлъстее като прасе пред Коледа. На 13 юли т.г. в Горна Оряховица пристигна делегация на Буюкчекмедже в състав: председателя на общинския съвет Джошкун Кайнак, зам.- кметът по строителството арх. Ахмет Байрактар и служителят Сами Танер. „Тримата вече са разгледали доста места в града ни и имат различни идеи за съвместната работа. Имаме изключително динамично сътрудничество в културната и икономическата сфера“, каза Добрев за Дарик радио. Турция ще строи нов парк в Горна Оряховица, с който ще бъде отбелязана 10-та годишнина от побратимяването на града с истанбулския квартал. Тя ще се чества през 2013 г. и по думите на Добрев ще бъде увековечена с паметна плоча.
Затова сега гербаджията е ужасно кисел, че съгражданите му са категорично против гешефта с ония $200 хиляди за джамията, пък и с останалите далавери – за новия парк и другите проекти на Буюкчекмедже в града им. На 11 септември кметът даде пресконференция, на която се опита да ги уплаши с блудкавото заклинание, че някой искал да „политизира проблема, за да вади политически дивиденти“. А днес, 14 септември, той кани „заинтересованите граждани“ да заповядат в общината и да си кажат възраженията срещу ислямизацията на града.
Жителите на Горна Оряховица обмислят протестни действия, след като петицията им във Фейсбук срещу джамията събра над 1200 подписа. Подпишете се и вие! Към момента джамията е на 90% завършена до есента ще започне да ни вият. Те това направи турчинът Бойко Борисов след като ходи в Анкара и целуна ръката на Ердоган.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3007851
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930