Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2013 09:14 - На кого са необходими политическите партии
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1299 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Надписът гласи "Аз съм нищо". Така се случи. При комунизма ние бяхме никои. Еврейските демократи ни превърнаха в нищо. А сега се готвят да вземат и живота ни. Нима още никой не разбира какво се случва в България?

Автор: Георги Прокопов, БНРП

     Политическите партии и техните лидери се надпреварват да представят програми, намерения,обещания с „Х”срокове за изпълнението им.Едни се идентифицират като „леви,” други като „десни,” „умерени,” „центристки,” ”демократически,” ”либерални,” ”социалистически,” „социалдемократически” и пр. без да бъдат такива,защото изповядват капиталистическите ценности,като почти всички тези лицемери в определени моменти не пропускат да споменат,че са „патриоти,”но не националисти,защото това е „мръсна” дума и веднага политолози,защитници на човешките права,историци и какви ли не клакьори я свързват с фашизъм без да знаят значението и на двете думи.Впрочем  тълкуванието е винаги в полза на тълкувателя. Целта е нещата да се изместят в друга посока - да бъде отвлечено общественото мнение от съществения въпрос. На практика не съществуват идеологии,а само корпоративни интереси,много меркантилност,стремеж към власт,трупане на капитали.Но тези защитават съответно и т.нар.траснационални интереси на големите корпорации отвъд океана, които като октопод са разпростряли огромните си пипала по цял свят.Опитват се да прокарат и съответно да ги стабилизират,заздравят в националните държави,като разрушават техните икономики,производства,държавност и предадат всичко в ръцете на монополистите в различните отрасли и сектори.Настаняват се „инвестират” и грабят -„законно” чрез концесии, приватизация и пр. В България това е факт вече цели  почти 24 години.

 

     Принципно няма идеология,няма идейни сантименти,реални програми,само интереси,които не устояват правата на обществото,не противодействат на капиталистическото статукво,защото те го прокарват,което изцяло е в противоречие с всякакви общочовешки норми на поведение,законови такива,морал,водещи до едно единсвено нещо.Нищета,мизерия,крайна бедност на над 50% от българите поставящо страната на последно място в ЕС по всички показатели. 

А именно:образование,икономика,здравеопазване,трудово възнаграждение,което не отговаря на положения труд,покупателна способност,смъртност,ниска раждаемост /родените деца през 2011 г.са 71 хил.,а през 2012 г.63,891/,демогравски срив,липса на военна боеспособност поради унищожена бойна военна техника,редуциране на същата до минимум от различните бойни единици,на личния и команден състав,премахването на наборната служба.На практика българската армия не е боеспособна да защити страта ни.

Високата безработица също оказва своето влияние - непрекъснато нараства независимо,че сме убеждавани,че намалява.По статистика официалните данни са 450 хил.безработни,по неофициални 750 хил.,а вече и повече.Всичко описано до тук красноречиво говори,че в страната ни е създадена перфектна обстановка за развитие и увеличение на престъпността. Престъпността винаги се увеличава, там където и когато се създават условия,и където има слаба държавност,и политическа нестабилност и криза.Наред с другите кризи политическата е на лице,като разбира се не се признава от поредните управляващи.Всичко това води до хаос в държавата,до корозиране и разрушаване устоите на държавността,което застрашава националната сигурност.Много са факторите,които я застрашават и ако съм пропуснал нещо не е поради липса на информация или незнание,а поради факта,че от всеки ослабен ресор от описаните по-горе,а и от други неспоменати могат да възникнат проблеми с последствия,които да се развият,да наберат скорост,да се увеличат на принципа на снежната топка и да се получи това,което беше през 2011/12 г. в Египет,Либия,Мароко,Йордания и др. с цената на много жертви и ранени,арестувани,малтретирани и пр. подобни. В Египет протести има и в момента,вече трети ден - 29 юли т.г. с нови три жертви и много нанесени материални щети.Стълкновенията са между подръжници и противници на президента.Очакват се още безредици на 30 юни т.г.,когато се навършва една година от встъпването в длъжност на президента на страната.

Тези събития се пренесоха и в Сирия,като 93 хил. са убитите към 13.VI.2013 г.,които все още продължават. На другият край на света в Бразилия също започнаха протести на същата основа против корупцията, увеличение на билетите за транспорт,като протестите освен,че се разрастват се увеличават и исканията на бразилските граждани.Размирно е и в Португалия.

А всичко това говори,че светът се намира в преход.

      Не по-различно е положението и в Турция, където убитите към момента са 9 човека, над

8 хил. ранени граждани,над 3000 арестувани, има убити двама полицай, както и четирима самоубили се полицай.Да не забравяме,че с Турция имаме естествена граница.

Дали т.нар. „Арабска пролет” ще подмине България.Не няма да я подмине.

Ето, вече 17-ти ден независимо от метрологичните условия / към 30.VI.2013 г./ в София и страната се провеждат мирни протести с искане от протестиращите граждани оставка на правителството,което е само на няколко дни. Протестите се изразяват относно несъгласието на гражданското общество в някой областни градове,като Благоевград, Пловдив, Пазарджик

с назначенията на областни управители наложени от етническата партия ДПС.

Другата част от протестиращите са освен за оставка на кабинета,за промени в политическия модел, промени в Избирателния кодекс,нова конституция,но до голяма степен със смесени,но и с  неясни цели,позиции, конкретни и мотивирано обосновани мотиви,т.е.няма единен мотив с общ възглед.Да не забравяме,че протестите са полезни до момента,в който предотвратяват вредните последици,а те не са малко,но след това продължат ли без причина носи вреда.Не бива да се допуска анархия с протестите,дестабилизация,която някои цялят,защото анархията  ще засегне цялото общество,както и самите протестиращи.В някои от споменатите страни кабинетът не можа да намери подходящ тон с протестиращите,както и този в Турция например, и се стигна до проливане на кръв.На нас не ни е нужно това,както и влошаване на ситуацията.За жалост, за пореден път се прави опит манипулирането да се  използва доста умело от старите муцуни политици. От реваншистите,които не успяха да влязат в парламента правещи всичко възможно с всякакви средства да не бъде променено сегашното статукво.Неудовлетворените и реваншистите се съюзяват с общата цел - капитала и печалбата посредством управлението чрез властта. За целта се хвърлят  много ресурси - парични и пр.,но нали целта оправдава средствата.

 

       Виждайки това,което се случва и в целия Европейски съюз /Европа е залята от протести,което е почти ежедневие от последните пет години / е показателно,че кризата е реалност.Това е очевидно и  слепец би го видял.  

      Но на какво се дължи тя? На липса на ресурси поради тяхното изчерпване и то в световен мащаб,на намалената икономика,на обедняването на цели държави и региони поради ограбването им от ненаялия се империализъм. Дължи се на прекалената алчност и деспотизъм на големите държави САЩ,Германия,Великобритания, Франция,Италия,Испания, които се държат така сякаш света им принадлежи. Принуждават гражданите на Европа да им бъдат съвременни роби по един доста стерилен и префинен начин - чрез директиви осигуряващи техните „права,” в името, и все в името на доброто,правата на човека и пр. популизъм. На практика обаче се нарушават правата и свободите,както и на свободата на словото и на протестите. Намаляват се и дори се отнемат,както се  отнемат и функцийте на националните държави. Целта е командване от едно място,от един пункт.

Матрицата е готова и е пусната в действие.

      Това е така,защото споменатите по-горе са доминиращи във всяко отношение,а държавници, /ако има такива/,политиците,които са се превърнали в политиканстващи и пр. субекти, изпълняват желанията,исканията,както и нарежданията безропотно на външните сили. Струва ми се,че част от политическите партии са необходими точно на споменатите колонизатори - да защитават техните интереси на място.Както в страните,които минаха през процесите на протестите,така и тук сега в този момент се разиграва схемата на западните кукловоди с цел овладяване на положението и поставяне на власт на удобните и послушни партии и политици.Целта е да станем по предвидими и контролирани и лесно управляеми.

А  дали ще се осъществи този вариант зависи от всички нас - въпрос на разум и на време.

      Ето,от къде идва недоволството,негодуванието,но пък с основание. Принципът на естествения процес,който до известна степен е и цикличен,но принципно след всичко това действа при създадената обстановка. В момента тя е на лице. Протестите у нас и в изброените държави си приличат по това,че изразяват едни искания: човешко отношение,      благосъстояние,зачитане на гражданските права,овладяване на безработицата като цяло, достойно заплащане на труда,неспособното управление на управляващите,налагане на деспотизъм от последните,както и непрекъснатото увеличаване на цените на хранителните стоки,такси,данъци  и др. услуги - мотивирано с т.нар.”пазарна икономика.”

      А поговорката казва: „Щом мечката играе в съседите,ще дойде и у нас.”Въпрос на идване,което е неизбежно. А това вече от 17 дни / към 30.VI.2013 г./ е факт за безкрайно изстрадалия български народ  с малко повече надежда да не напуска Родината си,като се спре обезлюдяването и окончателно, посредством подобряване на социално-икономическото състояние на народа, за разлика от  целите на нечистите сили.

Георги Прокопов                                    



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3003134
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930