Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2013 13:13 - Унгария не се предава!
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2616 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Това е днешна Европа. Това е лицето на еврейската демокрация. Отвратителна и противна. Циганизирана Европа. Отново единствено Унгария не се предаде пред диктата на Европа. Европа е тиха и... мръсна. Отвратително мръсната Европа ни задушава, а само Унгария посмя да се опълчи. Значи може. Защо и ние да не го направим?
„Европа пак е страшно тиха. Угасна краткият й плам. Народите й врат превиха за свой позор и неин срам.” Шандор Петьофи, 1849 година
Премиерът на Унгария обвини ЕП в намеса от ”съветски тип” Унгария обвини Европейския парламент, че прибягва до способи от съветски тип, нарушаващи суверенитета на страната. Конкретната причина е приемането на резолюция, осъждаща неотдавнашните промени в унгарската Конституция, предаде Ройтерс. ЕП заяви на унгарския премиер Виктор Орбан в сряда, че рискува да изолира Унгария в Европа, ако не отмени "антидемократичните промени" в основния закон.

Това е
поредната от серията препирни между Будапеща и Брюксел, който се опасява, че Унгария се връща към авторитаризма.

Някои от мерките на унгарското правителство включват ограничаване на
определението за семейство, дискриминиращо хомосексуалистите,
криминализиране на бездомничеството и контрол върху политическите реклами.

"От управлението на Съветската империя насам никоя друга външна сила не е дръзвала да опитва открито да ограничи суверенитета на унгарците, избирайки юридическа форма", заяви Орбан за обществено радио.

Той добави, че някои от препоръките на ЕП нарушават Договора за ЕС.

Унгарският парламент прие днес, с подкрепата на партията на Орбан и крайнодясната "Йоббик", резолюция, в която се казва, че ЕП върви срещу европейските ценности. В нея се призовава за уважение и равноправно отношение към Унгария.

"Не искаме да живеем в Европейска империя, която си има свой център в Брюксел и в която казват на нас в периферията какво трябва да правим", заяви още Виктор Орбан. По думите му "армията от бюрократи", която се е провалила в решаването на икономическата криза в Европа, сега се опитва да осъжда Унгария, която върви по пътя към възстановяване.

Премиерът очаква още конфликти с Брюксел, защото според него Унгария е нападната от леви политически опоненти, които усещали, че новият висок данък на правителството върху банките и намаляването на цените на енергоносителите са навредили на чуждия бизнес.

Критиките на ЕП към Унгария 

На 3 юли в своя декларация Европарламентът изрази съжаление, че в процеса на изработването и приемането на унгарската конституция "са отсъствали прозрачност, откритост, приобщаване и консенсусна основа, които би трябвало да присъстват в един модерен демократичен управленски процес".

Парламентът настоява унгарските власти да премахнат от конституцията клаузите, които са обявени за противоконституционни от Конституционния съд, да намалят честото използване на кардинални закони, да спазят препоръките на Венецианската комисия, да гарантират възможно най-широко участие на всички партии в конституционния процес и да подсигурят напълно независимостта на съда.

Относно медийните закони, Парламентът изисква от Унгария да приеме обективни процедури за назначаването на ръководители на публичните медии и регулаторите, които да са гарантирани от съответно законодателство.

Депутатите настояват унгарските власти "най-накрая да поемат отговорност за бездомните", да приемат по-широка дефиниция за "семейство" и да направят повече за интегрирането на ромските общности.


Тагове:   Унгария,   бунт,   съпротива,   Европа,


Гласувай:
2



1. sashoid - Браво на този човек. Не е лесно да се ...
06.07.2013 14:05
Браво на този човек.Не е лесно да се опълчиш на световното еврейско сатанинско правителство.Дано и нашите мишоци в парламента прочетат тази реч и да се замислят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996627
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031