Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2016 23:58 - Русия - вечното проклятие за България
Автор: koshmar Категория: Политика   
Прочетен: 9479 Коментари: 44 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Малко неща са по-унизителни и отвратителни от руската имперска политика спрямо България, според която ние сме дойната крава на руския мужик, която той е свикнал да дои както и когато си пожелае, защото  малко са истинските български патриоти като Стамболов, които са дръзнали да се опълчат срещу руската напаст.

Само коленопреклонното гъзолизничене на путинския неонацизъм  от определени утайки на обществото каато Атака, АБВ и БСП е по-унизително и отвратително.

А Русия от 15 век до днес е била най-злият враг на България редом с Турция.

Ще почна отзад напред , след това ще се спра на руското проклятие в миналото.

Ето го днес, дорогие русские мекерета в нашем блоге.



Със спечелените у нас милиарди от руски фирми, Кремъл може да си купи правителства, партии, съдебна система, служби за сигурност

Държавна награда заслужава СИБЕЛ МАРИН БГ ЕООД, еднолична руска собственост, декларирало печалба от 1,47 милиона лв. за 2014 г.

Русия продължава да налага и днес имперската си политика и нагло да експлоатира и ограбва България. Това сочат официалните данни от Търговски регистър на Република България за 2014 г. и предни години, анализирани от юриста Георги Георгиев в istinata.bg.

Отново рекордьор е „Лукойл Нефтохим” АД с отчетени приходи за 2014 г. – 6 514 615 000 лв. ( 6,5 милиарда лева)

И НИТО СТОТИНКА ДЕКЛАРИРАНА ПЕЧАЛБА!

За период от 7 години компанията е отчела тук приходи от над 46 000 000 000 лв.( 46 МИЛИАРДА ЛЕВА И НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА СА ОТЧЕЛИ И СТОТИНКА ПЕЧАЛБА!)

По мои спомени преди години в рафинерията в поне 16 различни производства си изкарваха хляба близо 20 000 българи. Колко от тях са изхвърлени на улицата съдете сами, след като в началото на 2008 г. там все още се водят осигурени 3370 човека, а през 2015 – вече са само 1407.

Да припомня, че все още нямат измервателни уреди на терминала в Росенец. Да припомня, че компанията е пълен монополист и над данъчните складове за горива и този монопол продължава.

Някой ще каже, че сигурно печалбата отива при дистрибутора?! Да видим какво е положението при „ ЛУКОЙЛ – БЪЛГАРИЯ БУНКЕР” ЕООД ?!

За 2014 г. декларират приход от 219 391 000 лв. Декларираната печалба е колкото на клекшоп. Общо за период от седем години са декларирали приход от над 1 818 000 000 лв. (1 милиард и 818 милиона лв.), като са отчели печалба от само 1 561 000 лв. общо за 7 години.

Това – при осигурени само 23 лица.

Сами можете да си представите икономическият ефект само от тези две руски компании, които годишно отчитат приход, близък до 10% от брутния вътрешен продукт на България.

Покрай изкуствено раздухания скандал с „Овергаз” Външното министерство на Русия обяви, че „Овергаз” потребява само около 10 % от доставките на руски газ за България.

Според отчетите на ОВЕРГАЗ ИНК. АД, за 2013 г. приходите им са 1 491 000 000 лв. Относно собствеността на „Овергаз” АД , което за 2013 г. отчита приходи от 1 491 000 000 лв. (1,49 милиарда лв.) – според приложения в Търговски регистър списък на акционерите е 50 % собственост на Газпром. Останалите 50% са собственост на „Овергаз холдинг” АД.

Не ми се мисли колко руски газ плаща общо България - по 

най-високи цени в Европа

В химическата промишленост, в азотно-торовата, в металургията в себестойността на произведеното до 60% е стойността на газа. Няма как да оцелееш, няма как да си конкурентен, когато основният ти енергоизточник, формиращ цената, е с 50% по-скъп , отколкото на конкурента. Колкото и ниски заплати да плащаш, колкото и данъци да укриваш. Няма как!

Така се оказва, че над 1/4 от БВП на България (над 20 МИЛИАРДА ЛЕВА) заминават в посока Кремъл само през нефтените и газовите доставки. По най-високи цени.

Подобно е положението и при прословутите ВЕИ-та. Малцина са българите, които знаят, че най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса е руската компания „ЛУКОЙЛ ЕНЕРГИЯ И ГАЗ БЪЛГАРИЯ” ЕООД. В отчетите им за последните 7 години декларираният приход е над 740 000 000 лв. а печалбата е нищожна или отрицателна.

Подобно е състоянието и при НИС ПЕТРОЛ- отчита за 2014 г. приход от 148 000 000 лв. И е на загуба. Ужас…

Кой стои също и зад прословутите ТЕЦ-ове впрочем. Защо никой български държавник, нито една институция или медия не обяви официално кой е реалният им собственик?! Упорито се лансира тезата, че били „американски”. Глупости на търкалета. Питайте Румен Овчаров колко са „американски”.

Ето, при положение, че в ТЕЦ „Марица изток 3” 27% дял има държавата в лицето на НЕК – питам управляващите: кой стои зад съдружника на държавата – офшорката КонтурГлобал България Холдинт Б. В.?

КОЙ е собственик?

КОЙ стои зад офшорката, собственик на ТЕЦ Марица изток 1 – „Ей и Ес България” Б.В. (AES Bulgaria), чийто управляващ директор е Евгения Юриевна Родионова.

ЕК заложи бъдещите вземания за строежа на тецовете. Споразумението с AES пък е подписано на 30 ноември 2005 година и за него разрешението си е дал тогавашният министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който днес представлява държавата в борда на директорите на „Лукойл Нефтохим” АД и наскоро в националн ефир заяви, че държавата била притискала „Лукойл Нефтохим” АД. Това е представителят на държавата. Назначен там да защитава интересите на държавата?! Нали се сещате, че КОЙ стои зад тези офшорки.

По-интересен е случаят с Булгартабак. През 2013 г. руските собственици на „Булгартабак” отчетоха приходи от над 139 милиона лв.

През 2014 г. – само 66 милиона. Въпреки това през август 2015 г. акционерите решиха и обявиха раздаването на рекордни дивиденти. Междувременно финансовите органи на съседна Турция помолиха Прокуратурата на Република България да разпореди разследване на вероятни контрабандни канали, защото има съмнения, че цигарите на компанията са най-разпространената марка на черния пазар там.

След решението за раздаване на рекордни дивиденти от „Булгартабак” през август, странно в парламента се предложи гласуване на облекчения за руските собственици на компанията, изключвайки ги от задължението за увеличаване на осигурителния праг и намалявайки акциза за определен клас цигари, произвеждани основно от тази компания. Законодателят гласува ощетяващи бюджета разпоредби.

Според официална информация от Русия Внешторбанк притежава 79.83% .

http://www.akm.ru/eng/news/2011/september/14/ns3703780.htm

Пита се в уравнението какъв дял има ДПС и други български политици в офшорките LIVERO Establishment и Woodford Establishment !?

Според документите от Търговски регистър „Булгартабак-холдинг” АД е собственост на регистрираната в Търговски съд Виена фирма BT Invest GMBH. Регистрирана с 35 000 евро капитал.

Не мога да не спомена в това изследване и фирмата „ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД, прехвърлена от г-жа Марешка на руската гражданка Нина Василевна Катченко през 2012 г. През 2013 г. фирмата отчита странен ръст на приходите от над 397 000 000 лв., като отчита печалба под 1 % от приходите, а през 2014 г. отчита приход от само от 1 687 000 лв. и никаква печалба. Това – при социално и здравно осигурени 4 човека.

Покрай това се сетих да проверя как стоят нещата и в аптечния бизнес. Според banker.bg –http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/ver... веригата Медея е основана от руския гражданин Андрей Андреев и синовете му и е една от най-бързорастящите. За последните две-три години „Медея“ почти е утроила обектите си, които сега са 33 в София. Бизнесмените са приели българско гражданство. Ето и данни от счетоводния баланс на една от фирмите. Както се вижда за 2014 г. са отчели приходи от над 4,9 милиона лв.. Отчена печалба – тц! Тежък е аптекарският занаят, неблагодарен. Налага се да се правят жертви, да се работи на загуба…Пък и с тези почти безплатни лекарства…Мъкаааа…

Да не пропуснем и БТК. Годишните приходи на компанията за последните 7 години са между 800 000 000 лв и 986 000 000 лв. Общо за последните 7 години – над 6 милиарда и 300 милиона лева. Да си спомним и, че беше харизана само за 200 милиона.

24 фирми, които са руска собственост или с управители или съдружници граждани на Руската федерация са декларирали за 2014 г. приходи между 5 и 20 милиона лева.

Сами виждате, че от цитираните 24 фирми, приходите, реализирани в България надвишават 232 милиона лева, а ако извадим онези няколко, които са декларирали печалба, що-годе съизмерима с 10% от декларирания приход, то полученият данък от държавата е 

нищожен, а в много случаи липсва изобщо

Прави впечатление, че доста фирми като ПЕНТХАУС БАЛЧИК ООД отчитат приходи от милиони години наред, но подобно на Лукойл не са отчели и стотинка печалба. В случая при декларирани приходи за три поредни години от над 17 000 000 лв. няма отчетена и една стотинка печалба.

Подобно е положението и при СОК КАМЧИЯ ЕАД , чийто собственик е кметството на Москва. Същото онова ваканционно селище, което бе построено по времето на правителството на Станишев в природния резерват на устието на Камчия. За последните 2 години фирмата е отчела приходи от над 40 000 000 лв., но нито стотинка печалба.

Прави впечатление, че тук като представляващ се мъдри и бившия главен секретар на ЦК на ДКМС другарката Станка Шопова. Явно преходът от комсомол към едра буржоазия не представлява особена морална дилема за нито един комунист.

Всъщност, замисляли ли сте дали кметството на София, на някой друг български град или друга европейска столица може да си построи бетонните кютуци насред природен резерват?! Единствено за кметството на Москва явно това не е проблем.

При регистрираните фирми с руско участие като собственици, управители или съдружници с приходи между 2 и 5 милиона за 2014 г. положението е същото. С едно изключение – СИБЕЛ МАРИН БГ ЕООД, еднолична руска собственост , което за 2014 г. е отчело приход от 2,5 милиона лева и печалба от 1,47 милиона лв. (предлагам държавна награда за това дружество и специални преференции, а руският гражданин да бъде обявен и за почетен гражданин на ЕС, декларираната печалба от останалите е никаква или символична.

Всъщност от регистрираните над 50 000 фирми с руско участие, по-голямата част са свързани с покупката на имот., основно край морето или в планинските ни курорти.

За руската инвазия в нашата страна въздействие оказва държавната политика, толерираща мултимилионните групировки, които препират парите си от престъпен бизнес чрез хотели, докато изтиква малкия и средния бизнес и неговите клиенти в девета глуха. В същия момент паричният поток от туризма все повече преминава в ръцете на едрите групировки и хотелски вериги, съсипвайки поминъка на хиляди български семейства

Защо продължава монополът на Лукойл над данъчните складове за горива?!

Защо изобщо беше предадена рафинерията в ръцете на Лукойл?!

Защо никой не пипа енергийната мафия?!

Защо цената на нефта се срина с 300%, а на горивата с 30%?!

Елементарна сметка – колко е 1% от 20 милиарда?

200 милиона.

Какво може да си купи Кремъл в България за 200 милиона?

Достатъчни ли са за правителство, парламентарно лоби, ръководни структури в съдебната система, служби за сигурност и медии?!

И не се чудете защо тогава България продължава да бъде най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с най-голям демографски срив….

Това брутално изцеждане на национален ресурс, на спестяванията на българина, водещо и до чувствително намаляване на неговата покупателна способност, се извършва от години наред в съучастие на всички български правителства. Ясно е защо.

Никой не бива да си прави илюзии, че имперските методи на експанзия на руския империализъм са се променили. Подкупвай, разделяй и владей. Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основният метод на руския империализъм. Където не става – гази с танкове и армия за да си назначи марионетни правителства. Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България, Полша. Всъщност, няма съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала. Та и по-далечни.

Б.Р. Faktor.bg публикува текста със съкращения.

През 2014 г. Faktor.bg публикува Първата част от анализа на Георги Георгиев.



Тагове:   нацизъм,   Русия,   проклятие,


Гласувай:
28



1. zlika - Анализа е чудесен!
20.01.2016 03:05
Следва да отговорим заедно на един изключително важен въпрос: Как да се освободим от тази прокоба?
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Русия сама си копае
20.01.2016 08:59
гроба - и в това е и нашето евентулано спасение.
цитирай
3. koshmar - Злика,
20.01.2016 09:23
zlika написа:
Следва да отговорим заедно на един изключително важен въпрос: Как да се освободим от тази прокоба?


за съжаление няма начин да се освободим. Поне докато Рушлямска държава не се саморазруши и вече не заплашва света.
цитирай
4. koshmar - гроба - и в това е и нашето евентулано ...
20.01.2016 09:24
slavimirgenchev1953 написа:
гроба - и в това е и нашето евентулано спасение.


Точно това и аз написах„
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга! За съжаление тази простичка истина все още малко българи осъзнават!
20.01.2016 10:39
"Никой не бива да си прави илюзии, че имперските методи на експанзия на руския империализъм са се променили. Подкупвай, разделяй и владей. Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основният метод на руския империализъм. Където не става – гази с танкове и армия за да си назначи марионетни правителства. Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България, Полша. Всъщност, няма съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала. Та и по-далечни."
Но империята на злото вече се дави от собствената си алчност и този път няма да има реанимация...
цитирай
6. koshmar - batogo
20.01.2016 10:52
200 милиона.

Какво може да си купи Кремъл в България за 200 милиона?

Достатъчни ли са за правителство, парламентарно лоби, ръководни структури в съдебната система, служби за сигурност и медии?!



и все още има идиоти, които крещят, че само русия ни била приятел
имат не мозък в тиквите си, а руски фашкии, завалиите
цитирай
7. 1997 - Стига, бе. Има изход. Бъдете мъже!
20.01.2016 11:05
koshmar написа:
slavimirgenchev1953 написа:
гроба - и в това е и нашето евентулано спасение.


Точно това и аз написах„

Пийте си редовно хапчетата
цитирай
8. balebalev - От тази прокоба можем да се спасим
20.01.2016 11:08
като, по примера на русофила Злика, избягаме в Северна Америка. :)))
цитирай
9. koshmar - Ти си ги пий, щото не виждаш истината за Русия, а това е белег за инфантилизъм и прочее психоаномалии.
20.01.2016 11:23
1997 написа:
koshmar написа:
slavimirgenchev1953 написа:
гроба - и в това е и нашето евентулано спасение.


Точно това и аз написах„

Пийте си редовно хапчетата

цитирай
10. koshmar - като, по примера на русофила Злика, ...
20.01.2016 11:24
balebalev написа:
като, по примера на русофила Злика, избягаме в Северна Америка. :)))



и как така един русофил не е избягал във великата рус, при свети путин, ами е във фашистките американски щати, ебаси.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Ако глупостта можеше да лети, ти кошмар щеше да си астронавт
20.01.2016 11:25
И се обосновавам:

Енергоносителите които внасяме и преработваме са акцизни стоки. Акцизът не се влияе от цената на внасяната и преработвана стока, а е константа на определено количество. /брой къса цигари, градуси при алкохола, тон или барел при горивата/
Акцизът е сериозен сбор за хазната и обикновено по богатите държави имат и по високи акцизи. При същата себестойност например знаем цената на цигарите в Западна Европа, цената на алкохола, а и цената на горивата в бензиностанцията определено е по висока/борсовата цена е една и съща и за Б-я и за Англия например, но бензин и дизел там е горе долу като номинала в Б-я, но в евро/ България има едни от най-ниските акцизи въпреки че бяха повишени чувствително /условие да влезнем в ЕС/ и от там и едни от най ниските цени на акцизни стоки-горива, цигари, алкохол в страните от ЕС Мисля, че само Гърция има по ниски цени/и то само при дизела/ на горивата , но тя е даржавата с най големия флот на танкери и от там сериозен дистрибутор./ Всички други държави са нагоре. Когато говорим за алкохолен туризъм у нас, то е защото акцизите са ниски , от там и алкохолът евтин. На литър водка, производителят взима стотинки, останалото прибира държавата.
Така че когато показваш някаква сума като приходи е редно да покажеш каква част в нея са сборовете за държавата/акцизи, ДДС, осигуровки, печалба/ Данък печалба е най незначителния сбор-10%. То за това и печалбата може да се реинвестира. Лук Ойл завършва завод/и той е един от малкото построени в нас/ и е естествено да вкарва печалбата си в него-законът му го позволява.
Лук Ойл е най голямия данъкоплатец у нас и това е публично известно. Твоите разсъждения са разсъждения на лаик...при това глупав лаик.

Подобни са разсъжденията и за Булгар-табак и Виваком. Телекома е продаден на търг, а Булгар табак също на публична процедура. Нито Лукойл, нито Виваком, нито тютюневия холдинг са продадени от правителство на БСП- Лъжа е и за Камчия. Тя бе открита при Станишев, но тръгна при Софиянски когато беше служебен премиер и кмет на София . То и тръгна като инициатива между московския и софийския кмет.
Мога да продължа още, но първо асимилирай това
цитирай
12. koshmar - товариишч, не съм го писал аз това, ето виж колко руски фирми има у нас
20.01.2016 11:38

Над 51 415 фирми, регистрирани у нас, са собственост или управлявани от руснаци, но печалба не плащат!

Цели сектори от икономиката ни са зависими от Кремъл!



Публикувам конкретни и официални факти от Търговски регистър на Република България, които донякъде обясняват защо продължаваме да бъдем най-бедната страна в ЕС...

И СТРАШНО, И ТЪЖНО...

Справка, която направих към днешна дата:

От регистрираните в Търговски регистър субекти думата „Руска Федерация” се среща в 51415 фирмени досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми.

Само на 30.09. тази година са регистрирани осем нови дружества с такива собственици.

На 29.09. – девет нови, на 26.09. – девет нови. Такива са темповете и в другите дни назад.

Новорегистрираните хиляди фирми на руски граждани са основно в Бургас, Варна, Созопол, Царево, Ахтопол, Равда, Св. Влас, София.

Шест от руските фирми са декларирали над 20 000 000 лв. годишен приход, както следва

ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД – приход 7 639 339 000 лв (7 МИЛИАРДА 339 милиона или 10 % от БВП на България). Печалба – няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ., но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията.

ТИТАН МАШИНАРИ АД – приход 80 333 000 лв.(80 милиона), печалба – само 798 000 лв.

СОК КАМЧИЯ ЕАД –

Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА

приход 23 000 000 лв. (23 милиона лв.), печалба – няма. Заб. – тук съуправляващ е Станка Шопова – ЦК на ДКМС.

ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – приходи 397 879 000 лв. (397 милиона лв) Печалба – 3 247 000 лв. или под 1 %.

ПРОМЕТ СТИИЛ АД (в борда има руснаци и украинци) – приходи 441 000 000 лв. , печалба – НЕ!!!

ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД – еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана.

За сравнение - ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв.

РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв.

При фирмите с деклариран приход между 5 и 20 милиона положението е същото. Общо 21 на брой. При проявен интерес ще публикувам списък с имената им и данните от счетоводните им отчети. Търговски Регистър е публичен и всеки може сам да провери.

Руските фирми с годишен приход между 2 и 5 милиона са 20 на брой. Сред тях е и веригата Берьозка”. Деклариран приход за 2013 г. (добре, че има касови апарати, все пак) – 2 875 000 лв. Печалба – ха, сетете се сами?

Сред регистрираните като чуждестранни представителства с приход от 5 до 20 милиона са три руски фирми, но отново нито една не е декларирала и една стотинка печалба.

Към списъка прибавете и стратегическите предприятия като БТК, която стана руска собственост през 2012 г.

БТК е декларирала приход за 2012 г. от 849 000 000 лв., но не е отчела и стотинка печалба.

За 2013 г. все още не е декларирала печалба.

Добавете към списъка и онези руски образувания, които са регистрирани чрез подставени лица (като ТИМ например) и ще видите, че цели сектори на икономиката ни, освен енергетиката са руска собственост или в зависимо положение от Кремъл - вътрешния въздушен транспорт, речно плаване, вестници, електронни медии, ТЕЦ- ове, пивоварни, цели курортни комплекси и огромен брой хотели, зърнобазите в Добруджа, чрез които се рекетират зърнопроизводителите и се контролира и цената на хляба, МОЛ-ове... Да изреждам ли още???

30 % от икономиката на България е в руски ръце, а възвращаемост - ъ!

Към сметката с ограбването на България прибавете и факта, че държавата плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-висока цена от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия...

Сещате ли се за каква корупция иде реч, за какъв целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж на икономиката на България иде реч. За каква руска гнусна ченгеджийница ?!?!?

Запитвате ли се защо съдия – изпълнител образува изпълнително дело заради 500 лева и запорира всичко на някой клет българин, който едва връзва двата края, но срещу руските хуни, които дирибействат от 70 г. в България сякаш има табу. Запитвате ли се защо ТИМ във Варна има своя армия, от която се страхуват всички български граждани в региона и не смеят да гъкнат, страхувайки се от саморазправа с тях.

Повръща ми се от безхаберието, от наивността на българина и от страха му.
цитирай
13. koshmar - Под безучастния поглед на служби за ...
20.01.2016 11:40
Под безучастния поглед на служби за сигурност, съд, прокуратура, финансови органи една колониална империя ни поглъща.
Този български държавник, който ни спаси от руската чума, ще спаси нацията, но няма такъв.
цитирай
14. appen13 - МНОГО СМЕШНО И ПО ПРОСТАШКИ ЖАЛКО ПЛАТЕНО НПО-ФЕЙЛЕТОНЧЕ !
20.01.2016 11:46
Какво нещо е платената ИНКОМЕДИЙНА АНТИБЪЛГАРСКА НПО ПРОСТОТИЯ и агресивна историческа неграмотност ?
България преживя ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ и е в ТРЕТАТА СИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА заради Германия и Западна Европа..., но се оказва, че затова била виновна Русия !
Да се смее ли човек на дебилността и ДИВАШКАТА ОМРАЗА към България и българите на платения НПО-офисе планктон, продукт на помощното училище за лица с тежки ментални проблеми и евтина НПО-прислуга "Нов български университет", или да плаче ?
Всъщност да му мислят инкомедийните им работодатели от КРИМИНАЛНО-ОЛИГАРХИЧНИЯ кръг "Капитал" - Иво Прокопиев, паркинг-клоуна нает от Берлин и Брюксел за нещо като "президент" на евро-германското колониално гау"България" Чехльо Плевнелиев, доказаното леке Любо Пъпката, и фалиралата "бизнес дама" с американско поданство Саша Безуханова и сие !!!!
цитирай
15. koshmar - ей, папагал смотан
20.01.2016 11:50
ти до кога ще копираш един и същ коментар, никой не мрази повече родината ни от жалките руски зомбита, които вярват на малоумните приказки, че русия била нашият ангел спасител

Понеже напоследък опорните точки на някои русофили у нас вземат връх над здравия разум, то се постарах да намеря някои факти, които се надявам, че ще накарат почитателите на опорните точки, с които ни засипва руската пропаганда, да замълчат. Искам предварително да уточня, че написаното не е насочено срещу руския народ. Това което не харесвам, е начина, по който този народ е управляван от векове. Ето и фактите:

1. По различни оценки Русия се нарежда между 8-о и 9-о място в света по величина на своя брутен вътрешен продукт. По този показател руската икономика е около 7 пъти по-малка от икономиките на САЩ или ЕС, над 3,5 пъти по-малка от китайската, 1,3 пъти по-малка от японската и 0,73 пъти по-малка от германската икономика. По интересно обаче е нещо друго. Руската икономика, при 148 млн. души население, произвежда брутен вътрешен продукт, който е малко по-малък от този, създаден в над два пъти по-малката по население и бедна на природни ресурси Италия и съвсем малко повече от БВП на над четири пъти по-малката по население Канада. Ако някой твърди, че това е ефективна икономика, то ще му препоръчам да си прочете отново учебниците по икономикс.
Източник на данните: http://en/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal %29

2. 95,7% от националното богатство на Русия се формира от природни ресурси, а 70% от руския износ е съставен от природен газ и петрол. Както и да го гледаме Русия е само един обикновен доставчик на суровини за развитите световни икономики. Ако си мислим, че руската икономика произвежда качествени и евтини продукти, то нека се замислим и колко руски стоки (качествени и евтини) сме си купили през последните 5-10 години. Аз лично нито една.
Източник на данните: http://www/russia/economy/natural-resources.htm иhttp://www/countries/cab.cfm?fips=RS

3. Аз лично нямам представа, какво представляват православните ценности, които защитават в Русия и с какво те са по-различни от десетте божи заповеди, но в Русия делът на разводите е 51%. За сведение в САЩ нивата са съизмерими и са 53%. Нещо повече, явно когато си най-отявления защитник православните ценности, може и да си разведен, защото президентът Путин е разведен. Публична тайна е и, че се разведе заради Алина Кабаева – бивша руска гимнастичка. Още нещо. Ако православните традиции са толкова силни в Русия, защо у нас битува мнение, че рускиня е синоним на лека жена?
Източник на данните: http://en/wiki/Divorce_demography

4. Русия има най-високите документирани нива на аборти в света (34,7 аборта на 1000 раждания). Още веднъж го прочетете. Най-високите в света! Може би за тях е виновна западната демокрация или либералната политика.
Източник на данните:http://www/en/development/desa/population/publications/policy/world-abortion-policies-2013.shtml

5. След всички африкански държави, без тези около Средиземно море, Русия има най-висок дял на регистрирани HIV позитивни в света – 1.2 млн. души.
Източник на данните: http://wwwrsjournal/article/death-indifference-aids-and-heroin-addiction-russia

6. Русия има нива на използващите твърди наркотици (1,8 млн. души), които според докладите и проучванията са съизмерими само с тези в развиващите се страни.
Източник на данните: http://wwwrsjournal/article/death-indifference-aids-and-heroin-addiction-russia

7. Нивата на убийствата в Русия са 9,2 на 100000, а тези в САЩ почти два пъти по-малко или 4,7 на 100000. В класацията компания на Русия със съизмерими нива на убийства правят държави като Пакистан, Казахстан, Уругвай, Бурунди, Сомалия, Буркина Фасо, Ирак, Гвинеа-Бисау, Британски вирджински острови, Коста Рика, Филипините, Гвинеа, Габон, Киргизтан, Сейшелските острови, Перу, Парагвай, Монголия, Ангола, Джибути, Гамбиа, Хаити, Того, Зимбабве, Уганда. От по-развитите държави по-високи нива на убийствата имат само Мексико и Бразилия.
Източник на данните: http://en/wiki/List_of_countries_by_intentional_ homicide_rate

8. Корупционните нива в Русия са умопомрачителни за ролята и мястото, които руският елит твърди, че има Русия в световния обществен, икономически и политически живот. В последната класация на Трансперънси интернешънъл Русия заема 136-о място от 174 класирани държави. За сведение България която считаме, че е много корумпирана държава, е на завидното спрямо Русия 69-о място. По-корумпирани от Русия са само държави от третия свят, Венецуела, Северна Корея или бивши съветски републики. Доста завидна и приятна компания…
Източник на данните: http://wwwcy/cpi2014/results

9. По свобода на пресата Русия се класира 152-а от 178 държави. Отново много предно класиране. Познайте, преобладаващата компания на Русия в дъното на класацията са отново страни от третия свят с малки изключения на държави, с по-авторитарни режими и Сингапур.
Източник на данните: https://index/#!/

10. Русия – първа военна сила в света? Да, да! По различни оценки за 2015 г. САЩ ще харчат за отбрана между 581 и 610 млрд. USD. След тях се нарежда Китай с 129-216 млрд. USD, Русия според различните оценки е или трета, или четвърта с … между 70-84,5 млрд. USD. Около и след Русия по големина на своите военни бюджети се нарежда Саудитска Арабия (80,8 млрд. USD), Великобритания (60,5-61,8 млрд. USD), Франция (53,1-62,3 млрд. USD), Япония (45,8-47,7 млрд. USD), Индия (45,2-50 млрд. USD) и (Германия (43,9-46,5 млрд. USD). Очевидно трябва да си много самоуверен, за да се противопоставяш във военно отношение на целия свят, при положение, че само Франция и Германия могат да ти бъдат достойни опоненти.
Източник на данните: https://en/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

11. Русия е десета в света по дял на самоубийствата на глава от населението със средно 19,5 самоубийства на 100 000 души население. По-напред в класирането от нея са страни като Туркменистан, Южен Судан, Индия, Бурунди, Казахстан, Непал, Танзания, Мозамбик, Суринам, Литва, Шри Ланка, Южна Кореа, Гвияна. САЩ заемат 50-то място с 12,1 самоубийства на 100 000 население. Вероятно руснаците се самоубиват от неизмеримо и необятно щастие, на което те се радват в своята държава.
Източник на данните: https://en/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

12. Русия е на четвърто място в света по консумация на алкохол на глава от населението над 15 години. Преди нея са само Беларус, Молдова и Литва. Спомнихте ли си залегналото у нас мнение, че руснак е синоним на пияница?
Източник на данните: https://en/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption _per_capita

13. Русия има едни от най-високите нива на бездомни на глава от населението – около 5 млн. В ЕС те са около 3 млн., а в САЩ по различни оценки между 0,6 и 2,5 млн. души. Да помислим. По-малко население, а повече бездомници. Може би обаче руските бездомници са по-щастливи от тези в европейските страни и САЩ.
Източник на данните: http://wwwrldcup/content/homelessness-statistics

14. Мислите че в България се трепем като мухи по пътищата? Почакайте да видите, какво става в Русия. От 186 държави, за които се води статистика Русия заема 69-то място (ние сме 138-и) по брой жертви на 100 000 души население. Компания и правят отново държави от третия свят (предимно латиноамерикански и африкански) като само Южна Африка, Уругвай, Саудитска Арабия, Бразилия, Китай и Индия от по-развитите държави имат повече жертви на пътя. От друга страна спрямо броят превозни средства, регистрирани в съответната държава Русия има над 4 пъти повече загинали на пътя спрямо САЩ. Тоест по-малко население, по-малко превозни средства, а повече жертви на пътя.
Източник на данните: https://en/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death_rate
цитирай
16. balebalev - като, по примера на русофила Злика, ...
20.01.2016 12:05
koshmar написа:
balebalev написа:
като, по примера на русофила Злика, избягаме в Северна Америка. :)))



и как така един русофил не е избягал във великата рус, при свети путин, ами е във фашистките американски щати, ебаси.


Най-нелицеприятното е, че русофилите, живеещи на Запад, се възползват от материалните блага и научнотехническите постижения на съответната държава, като в същото време я псуват и се прехласват по Путя. За това имаме хубава родна поговорка: "Храни куче, да те лае". :)))
цитирай
17. koshmar - Спомнихте ли си залегналото у нас ...
20.01.2016 12:21
Спомнихте ли си залегналото у нас мнение, че руснак е синоним на пияница? - не може да се отрече, че руските пияници са най-добрите на света

Ако православните традиции са толкова силни в Русия, защо у нас битува мнение, че рускиня е синоним на лека жена? - не може да се отрече, че руските проститутки са най-добрите в света

все пак тези две световни лидерства не са никак малко, мда.
цитирай
18. apostapostoloff - Русия не си копае сама гроба-
20.01.2016 12:43
цял свят се е заел с тази неотложна задача. Производителите на петрол са се уговорили да свалят цената на барел до 25 долара. Тогава вече Русия, която се изхранва от изнсо на петрол, ще фалира- това показват експертни калкулации.

Още отсега обаче нещата в Русия са страшни- над 50 % от руснаците живеят под линията на бедността, В Русия има оклоо 40 милиона пенсионери и те получават пенсии между 55 000 и 10 000 рубли. Тоест, между 130 и 230 български лева. При цени два пъти по високи от българските. Тези руски пенсионери направо си гладуват.
цитирай
19. vencivaleri1951 - За съдията изпълнител съм съгласен
20.01.2016 14:56
koshmar написа:
Под безучастния поглед на служби за сигурност, съд, прокуратура, финансови органи една колониална империя ни поглъща.
Този български държавник, който ни спаси от руската чума, ще спаси нацията, но няма такъв.


То Елин Пелин си го беше описал, но нали подскачайки по жълтите павета Вие сатанизирахте Андрешко и после на Андрешковци /но без неговия дух/ се превърнахте.

Когато казах, че си "астронавт" имах предвид точно това-че постваш неща от които нищо не разбираш и ги повтаряш наистина като папагал макар , че обвиняваш другите.

Е какви са тези десетки хиляди руски фирми? Ами елементарно Уотсън е. В България няма как физическо лице извън ЕС/ако падна забраната за европейски граждани/ да придобие недвижима собственост. Така инвестиралите у нас руснаци които купиха жилища можеха да го направят само регистрирайки фирма и от името на фирмата придобиват собственост. Това са 99% от показаните руски фирми в постинга ти. По същия начин са придобили собственост и японци, и англичани и всички които са пожелали да придобият собственост в Б-я.
Какъв данък печалба търсиш от тях? И ако намериш някой да ти обясни бюджета ще видиш, че държавата на практика не очаква кой знае какви приходи от този сбор защото самата тя е оставила вратичка в закона да се реинвестира .

Ще ти го обясня нагледно:

Тук в блога често стават закачки за жипките на " Икономист" Ето той например когато ги е купувал ги е купил от името на дружеството си-спестил е и ДДС, а и е намалил на практика облагаемата сума за печалба. Друг по голям "отличник" от него си е купил по тази схема яхта, трети самолет... Работил съм счетоводството на човек който си купуваше служебно бикините и козметиката дори на любовницата си-минаваха като рекламен асортимент. Разбира се от това държавата не губи кой знае колко, защото похарчения бензин/АКЦИЗЕН/ от жипката на ИКО ще и пълни пак хазната.
Просто пиши неща от които разбираш иначе ставаш за смях з нелепиците които постваш
цитирай
20. koshmar - Нали ти писах, че аз не съм авторът, а ...
20.01.2016 15:15
Нали ти писах, че аз не съм авторът, а икономистът Георги Георгиев, който едва ли е некомпетентен, щом сайтът Фактор го е отраазил, по-горе посочените факти за русия доказват що за държава е това, а че русия днес застрашава нашата сигурност и световния мир не разбират само най-облъчените от руската радиация.

Ама ква забавна гледка сте, как със зъби и нокти браните тая русия и за вас тя е родна майка. Като един балък, който не снима родния си град, ами руските кочини, и ги развява гордо тук.

Русия винаги е била наш враг, помъчете се да го осъзнаете, няма да боли.

цитирай
21. koshmar - Ами след деня, в който светът сложи намордника на руския демон, ще се диша по -леко.
20.01.2016 15:20
apostapostoloff написа:
цял свят се е заел с тази неотложна задача. Производителите на петрол са се уговорили да свалят цената на барел до 25 долара. Тогава вече Русия, която се изхранва от изнсо на петрол, ще фалира- това показват експертни калкулации.

Още отсега обаче нещата в Русия са страшни- над 50 % от руснаците живеят под линията на бедността, В Русия има оклоо 40 милиона пенсионери и те получават пенсии между 55 000 и 10 000 рубли. Тоест, между 130 и 230 български лева. При цени два пъти по високи от българските. Тези руски пенсионери направо си гладуват.

цитирай
22. vencivaleri1951 - Ето пак постваш неща от които малко разбираш
20.01.2016 15:21
[quote=koshmar]накарат почитателите на опорните точки, с които ни засипва руската про величина на своя брутен вътрешен продукт. По този показател ру



Русия наистина е 6та или 7 ма/в зависимост от формулата по която се изчислява/
и това никак не е малко за исходните позиции от които тръгна. Натам в главата ти е абсолютна боза.

Русия изоставала по разходи за отбрана в пъти от САЩ. Добре, но защо тогава Русия да е милитаристична страна, а не САЩ като явките освен че харчат много пповече пари имат и много десетки военни бази в света вкл е и заобиколила с такива Русия ? Поставиш ли въпросът така на соросоид започва" да дава на заето" и те или псува или в по лекия вариант ти казва че си комунист или "товарищ"
Това с бездомните е направо нон-сенс. Северните страни по принцип нямат бездомници-няма как да оцелеят. Тук става вероятно за хора без адресна регистрация и те наистина са много. Русия има над 10 млн гастарбайтери. Само украинците са над 2млн. В Русия от съветско време никой не регистрира наемателите си защото регистрираш ли наемател не можеш да го извадиш докато не му намериш квартира. Това важи и да не ти плаща наема дори. Всеки от тези наематели при преброяване се отзовава на анкетьора като бездомен

За брутния продукт. Най голяма глупост да сравняваш този показател без корелация.

Ще го обясня бавно , като за глупав човек с пример:

Да вземем например парите които дава за операция здравната каса за един апандисит в България. Тази сума се отчита и натрупва и в националния бюджет
В Германия сумата е към 5000евро, в САЩ към 25000долара.

Тоест за една и съща дейност са натрупани и отчетени много различни пари.
Това е така и с повечето стоки и услуги . Не отчитайки това и не корегирайки със съответните коефициенти се сравняват цифри които нищо не значат в сравнението-" изгубени в сравнението" а при теб и в превода:)
цитирай
23. vencivaleri1951 - Кой е "икономистът Георгиев"?
20.01.2016 15:26
koshmar написа:
Нали ти писах, че аз не съм авторът, а икономистът Георги Георгиев, който едва ли е некомпетентен, щом сайтът Фактор го е отраазил, по-горе посочените факти за русия доказват що за държава е това, а че русия днес застрашава нашата сигурност и световния мир не разбират само най-облъчените от руската радиация.

Ама ква забавна гледка сте, как със зъби и нокти браните тая русия и за вас тя е родна майка. Като един балък, който не снима родния си град, ами руските кочини, и ги развява гордо тук.

Русия винаги е била наш враг, помъчете се да го осъзнаете, няма да боли.



Кой е сайтът "Фактор"

Всеки може да администрира сайт, в България има десетки хиляди икономисти-
вкючително и аз. Дори и кандидат на науките или по новому д-р. След като постваш , а стова и разпространяваш дадена статия си длъжен и да можеш да я защитиш. Иначе си "Пинокио"
цитирай
24. koshmar - уфф, айде опровергай и тези данни, показващи че русия е на дъното
20.01.2016 15:53
айде сега ми опровергай и тези факти

Руската рубла загуби нови 1,4 на сто от стойността си спрямо американския долар, което я отведе до ново дъно от 80,0065 рубли за долар, преминавайки прага от 80 рубли за първи път от 16 декември 2014 година.

Още по темата
Ако цените на петрола останат ниски, Русия ще закрива производства
Как сривът на петрола открадна Коледата на Русия

Така валутата падна под рекордната стойност от 79,9125 рубли за долар, постигнат през декември 2014 г. - форекс разгром, който принуди Централната банка на Русия да повиши извънредно курса със 6,5 процентни пункта, пише Financial Times.

Рублата загуби 9,6 на сто от стойността си спрямо долара от началото на 2016 г. През първото тримесечие на 2015 г. рублата скочи с повече от 30 на сто спрямо долара, тъй като цените на петрола се възстановиха. Но това бе кратък период, като след това и петролът, и рублата, възобновиха своите спадове.

Руската валута загуби над 62 на сто от стойността си спрямо долара от постигнатия през май 2015 г. пик. За същия период цените на петрола от сорта Брент се свиха с над 60 на сто.

Анализаторите са единодушни, че основната причина е продължаващото потъване на цените на петрола. Поевтиняването на руската валута следва новия спад в цените на петрола. Сортът Брент с доставка през март на лондонската борса ICE днес загуби 3,2 процента от стойността си и се търгуваше за 27,84 долара за барел.

„Докато петролът продължава да поевтинява, Русия ще продължава да затъва“, казва Хаунър. „Наистина трябва да признаем, че ако настане хаос на пазара, всичко може да се промени много бързо, а ледът в момента става все по-тънък“.

и ето тези
Никой не бива да си прави илюзии, че имперските методи на експанзия на руския империализъм са се променили. Подкупвай, разделяй и владей. Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основният метод на руския империализъм. Където не става – гази с танкове и армия за да си назначи марионетни правителства. Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България, Полша. Всъщност, няма съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала. Та и по-далечни
цитирай
25. blackpredator - хахаха
20.01.2016 16:21
Русия хем продължава да затъва, хем с имперски методи на експанзия
кефиш Полигоре!
земи някой по-умен и начетен да те светне за корелацията затъване-експанзия
и да не се казва Георги Георгиев
опитай с Апостолофф
някоя негова звезда, по ще ти светне :)))
цитирай
26. vencivaleri1951 - Астронавте,
20.01.2016 16:24
Аз не отричам цифрите. Отричам внушението

Русия е със сериозни проблеми породени от цените на въглеводородите, санкциите

и натиска на САЩ за изолация на РФ. Това никой не отрича. Санкциите обаче не може да са до безкрай, спекулативната цена на тефта също.
Ето ти примерна картина която би променила коренно ситуацията

Тръмп печели изборите. Това е напълно реално според сондажите на общественото мнение. Той заяви в предизборната си програма, че ще търси диалог и разбирателство с Путин и съответно с русия.
При евентуална война или дори локални военни действия между Саудитска Арабия и Иран цената на петрола ще се качи до нива по -високи от изходните. А до такава война е в момента има само една крачка. Разбира се дано не става, но с този пример просто показвам, че да си заложил една дългосрочна прогноза за незаобиколима държава като Русия само заради спекулативната цена на петрола е
рисково, да не кажа непрофесионално, макар и авторът да се е застраховал с думите че: "предизвикан хаос можел да промени коренно тенденциите на иследването"
И завършвайки коментарите си тук ще припомня че Русия е била "погребвана" много пъти през вековете от подобни всезнайковци. Истината е обаче е , че тя е ходила на погребенията на гробокопачите си-татари, литовци, поляци, шведи турци, французи, германци...Защо тенденцията този път трябва да се променя?
И чий предтавител го твърди-български!? Гражданин на страна която днес има по
висока смъртност от града на руския президент по време на блокадата през ВСВ
цитирай
27. ok3223 - Кой ти плаща и колко бе, дръвнико ...КОШМАРИН.
20.01.2016 17:09
Та снасяш глупости на кило, все червиви яйца на крокодили, пълни със змии и гущери.
С ЛЕКОВАТИ И ЗЛОБНИ ЛЪЖИ ЗА РУУСИЯ.
НАДНИЧАР ЛИ СИ ИЛИ РАБОТИШ НА ПАРЧЕ...
оГЛЕДАЙ СЕ, ОСЛУШЙ СЕ И СЕ ПАЗИ, СИНЕ КУРВЕНСКИ,
ДА НЕ ТЕ СГАЗИ ВЛАКО
цитирай
28. koshmar - тоя коментар идеално пасва на интелектуалното равнище на споменатите в поста утайки на обществото
20.01.2016 17:39
ok3223 написа:
Та снасяш глупости на кило, все червиви яйца на крокодили, пълни със змии и гущери.
С ЛЕКОВАТИ И ЗЛОБНИ ЛЪЖИ ЗА РУУСИЯ.
НАДНИЧАР ЛИ СИ ИЛИ РАБОТИШ НА ПАРЧЕ...
оГЛЕДАЙ СЕ, ОСЛУШЙ СЕ И СЕ ПАЗИ, СИНЕ КУРВЕНСКИ,
ДА НЕ ТЕ СГАЗИ ВЛАКО


цитирай
29. koshmar - и как нема да кефя
20.01.2016 17:42
blackpredator написа:
Русия хем продължава да затъва, хем с имперски методи на експанзия
кефиш Полигоре!
земи някой по-умен и начетен да те светне за корелацията затъване-експанзия
и да не се казва Георги Георгиев
опитай с Апостолофф
някоя негова звезда, по ще ти светне :)))



явявам се като антидот на руската отрова, която се излива на талази от неколцина с руско самосъзнание
идеално точно е делението на българи и русофили
цитирай
30. koshmar - 26. vencivaleri1951
20.01.2016 17:48
е недей така с астронавт, наричай ме космонавт

никой не иска да погребва русия, а светът да види в нейно лице нормална държава, която да има нормален президент и да не води политика, която да е заплаха за света, защото заради кремълската хунта русия е в тотална изолация
цитирай
31. 1997 - Питам сериозно
20.01.2016 17:57
koshmar написа:
apostapostoloff написа:

Още отсега обаче нещата в Русия са страшни- над 50 % от руснаците живеят под линията на бедността, В Русия има оклоо 40 милиона пенсионери и те получават пенсии между 55 000 и 10 000 рубли. Тоест, между 130 и 230 български лева. При цени два пъти по високи от българските. Тези руски пенсионери направо си гладуват.


Нали не пътувам в чужбина, не разбирам от конвертиране. Не е ли вярно, че 55 000.00 Руски рубли са 1221.12 Български лева?
цитирай
32. apostapostoloff - Русия е направо пред фалит, защото
20.01.2016 18:10
цената на петрола от 100 долара за барел падна на 28 долара. А Русия се изхранва от износа на петрол. 2/3 от БВП на Русия идва от износа на петрол!

Всички износители на петрол обаче са единодушни, че на наглите руснаци трябва веднъж завинаги да им се затворят устенцата. Затова петролът ще падне под 25 $ за барел, а при тази цена Русия вече със сигурност ще флаира, защото тия идиоти на всичко отгоре започнаха и война, която им струва по 3 милиона $ НА ДЕН!
цитирай
33. vencivaleri1951 - Постоле , ти си звездоброец
20.01.2016 18:47
apostapostoloff написа:
цената на петрола от 100 долара за барел падна на 28 долара. А Русия се изхранва от износа на петрол. 2/3 от БВП на Русия идва от износа на петрол!

Всички износители на петрол обаче са единодушни, че на наглите руснаци трябва веднъж завинаги да им се затворят устенцата. Затова петролът ще падне под 25 $ за барел, а при тази цена Русия вече със сигурност ще флаира, защото тия идиоти на всичко отгоре започнаха и война, която им струва по 3 милиона $ НА ДЕН!



Въпреки това аз се наемам с теб да направим облог за цената на петрола.

Ти казваш еда цена на петрола след 3 месеца и я записваш на лист който слагаш в плик. Аз правя същото. Взимаме тези пликове и ги оставяме при нотариус заедно с една сума -например равностойноста от 10 тона/не барела/ петрол към датата на облога.
Теб бълха те ухапала-с Лексус се движиш, имбаргови пури пушиш, а аз карам десетгодишен Пасат и дори за цигари нямама пари та не пуша. Все пак въпреки астрологическите ти способности и аналитичния ти ум се навивам да ти налея малко пари за дребни удоволствия. Ами сега?
цитирай
34. 1997 - Пък наскоро четох
20.01.2016 19:08
apostapostoloff написа:
Русия вече със сигурност ще флаира, защото тия идиоти на всичко отгоре започнаха и война, която им струва по 3 милиона $ НА ДЕН!

наскоро четох, че само охраната на еврейските училища и храмове във Франция струва 5000 полицаи и "по 3 милиона $ НА ДЕН" и без (?) война. Тъй че в държавен мащаб не мога да кажа кое колко е.
цитирай
35. sestra - Преди ден четох това изследване.
20.01.2016 19:37
Вади очи, толкова е ясно, че Русия краде българите на сиво, сънувайки наяве имперските си мераци. И преди беше ясно, а глашатаите на това историческо престъпление току набедят един или друг мислещ човек, че бил глупак. Но ние знаем добре кое е тяхното най-постоянно обществено-политическо състояние. Крадецът вика дръжте крадеца. Лъжецът вика дръжте лъжеца. И глупакът, и той, да не остане по-назад.
цитирай
36. bulgarskaistoriq - Националистъ
20.01.2016 19:42
http://bnr/hristobotev/post/100629480 Руската империя срещу България
=================
15 януари 1876 г. Австро-Унгария и русия, се договарят тайно на най-високо ниво препотвърждават договореното с Райхщадското споразумение и се задължават ДА НЕ ДОПУСКАТ образуване на ГОЛЯМА И СПЛОТЕНА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА , и Австро - Унгария да не се меси в руската зона за влияние.
======
1876 г. веднага след Априлско въстание, РУСКИЯ ПУБЛИЦИСТ Иван Аксаков, който пише във вестник ,, рупор русъ " : "ЕТО СЕГА, НИЕ ЩЕ СИ ВЗЕМЕМ ПРОЛИВИТЕ".
======
През руско турската война 1877 - 1879 г. русия воюва с турция за проливите и Цариград, в договора се споменава за окупация , и там не съществуват българи , България , българско.
А след войната , русиа налага на България да и изплати окупационен дълга за руската окупация 1877 г. България изплаща на русия окупационния дълг чак до 1909 г. една год след независимостта.
==========
А берлинския конгрес 1878 г. е намаляването на руското влияние на България. Накъсват на берлинския конгрес България , и задължават русиа да се изтегли от България. При подписването не е поканен нито един българин.
========
А през 1885 г. ( 1 год . при опита за руския преврат и премахването на Батенберг ) Съединението на България. русиа е против съединението , и налагат на своя сателит сърбята да ни нападнат в гръб. Но въпреки това ги побеждаваме и българите се съединяват въпреки русиа. ТОВА Е ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИА И ОТ ТУРЦЯТА ЕДНОВРЕМЕННО.
========
1879-1886 русиа слага Батенберг, който е бил обучен да бъде руски княз на България. Само , че той е избрал да бъде независим Княз на независима държава . Затова русиа през 1886 г. извършва опит за преврат и премахването. Той сам си подава оставка същата год . След оставката на Батенберг , русиа предлага Николай Мингрели ( руски аристократ ) за княз на България.
===========
НЕМСКИЯ КОРЕСПОНДЕНТ Артур фон Хун свидетел на руско турската война и на съединението, какво пише: "русиа жестоко се излъга в българите, защото мислеше , че може да ги управлява като Туркмения с камшик. Но българите са сводолюбив народ, и отстояват свободата си и срещу русиа, както срещу турция".
==========
През 1908 г. е Независимостта на България , тогава русиа напомня на България , че трябва да и доизплати окупационния дълг. А същата година когато Княжество България става на Царство България , и Фердинанд става Цар . Русиа се дразни от факта , че България е станала Царство , защото според тях русия е наследник на Византия „Трети Рим“ никоя друга православна държава не може да въведе тази титла.
==========
1913 г. след втората Балканска война ( когато всички са срещу нея ) РУСИа ПОДКРЕПИ ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ , СЛЕД КАТО БЕШЕ ПОДПИСАЛА ВОЕННАТА КОНВЕНЦИЯ ПРЕЗ 1902г. ДА Я ПАЗИ?
http://www.sitebulgarizaedno/index.php?option=com_content&view=article&id=454%3Azashto-rusia-podkrepi&catid=29%3A2010-04-24-09-14-13&Itemid=61
==========
1915 г. Руските бомбардировки над Варна.
1916 г. Руските бомбардировки над Балчик.
==========
4 септември 1916 година българските войски превземат Добрич и на другия ден Русия напада България в Добруджа
http://www.extremecentrepoint/archives/4436
==========
1925 г. руския атентат ( София ) в църквата "Света Неделя" (тогава ,,Свети Крал")
==========
1944 г. Руската окупация на Царство България и разпокъсване на българските земи: Беломорско се дава на гърция, малка част от Поморавско , и вардарско се дава на руския сателит сърбята .
България и през 1877 г. така и през 1944 г. и при двете руски окупации , русиа налага на България да и изплаща окупационен дълг.
==========
1945 г. Измислянето на македонската нация от русиа и руския сателит сърбята.
==========
1945 - 1946 г. Македонизация в пиринския край. Насилсвено хората са карани да се пишат македонци.
==========
И ТАКА НАТАТЪК ТУК НЕ СПОМЕНАХ ЗА РУСКОТО УБИЙСТВО НА ЦАР БОРИС ТРИ И НА БРАТ МУ КИРИЛ ПРЕСЛАВСКИ И ЗА РУСКОТО РОБСТВО. СЪЩО И НЕ СПОМЕНАХ 1833 Г. КОГАТО РУСИЯ Е СЪС СЪЮЗ С ТУРЦИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ И ДАВАТ ЗАПАДНАТА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ НА СЪРБЯТА.
цитирай
37. koshmar - bulgarskaistoriq - наскоро излезе книга която ше представя в друг пост
20.01.2016 20:05
Тя се води няколко века и никой не я нарича война, защото документите за нея доскоро бяха заключени в тайните фондове на руските архиви. Става дума неогласените отношения през периода 1455-1918 г. между Руската империя и българския народ.
Едва наскоро Янко Гочев извади тази война на светло на базата на не само на автентични български документи, но и на редица руски, шокиращи със своето съдържание. Всички безспорни свидетелства авторът е побрал в тритомник, благодарение на упоритата си изследователска дейност. И тези свидетелства проговорят, извадени от Архива на външната политика на Руската империя, от Държавния архив на Руската федерация, както и от сборниците с документи за международните отношения и за политиката на Русия, „Окупационния фонд за създаване на Руско-Дунавска област“, „Авантюрите на руския царизъм в България“ и др.
Тези укрити или фалшифицирани исторически факти от нашата история доказват по безспорен и категоричен начин, че цялата руска политика в посочения период има подчертано антибългарски характер.
цитирай
38. vencivaleri1951 - Ето имаме и астронавтка
20.01.2016 20:42
sestra написа:
Вади очи, толкова е ясно, че Русия краде българите на сиво, сънувайки наяве имперските си мераци. И преди беше ясно, а глашатаите на това историческо престъпление току набедят един или друг мислещ човек, че бил глупак. Но ние знаем добре кое е тяхното най-постоянно обществено-политическо състояние. Крадецът вика дръжте крадеца. Лъжецът вика дръжте лъжеца. И глупакът, и той, да не остане по-назад.



разбира се тук става въпрос за държавната политика по фиска:)

И ще си позволя да попитам уважаемата "сестра"

-Колко ведомости сте разписали /като работодател/ в живота си
-В какъв размер преки сборове сте вкарали във фиска
-На колко човека сте платили осигуровки

А смятате ли , че авторът на постинга е правил подобни вноски
- Аз приемам бас 1 към 5, че и иследователят/ икономиста Георгиев/звучи ми като работника Фьодоров:) /има също подобен опит

И дори днешнята класация в Давос, че Русия е в топ 25 като стандарт и на 12то

като иноватор да са в пълно противоречие с бръщолеването на "икономиста Георгиев" това нищо не значи за анонимната блогологорея на самозвани "прогнозисти и експерти"


-
цитирай
39. blackpredator - абе оставете я Русия да си имперства
20.01.2016 23:15
щото днес според свръхреномирания Давоски икономически форум: Русия е на 24 място в света по комфорт на живот

погледнете себе си и България
Георги Георгиев, плевню, Баце, още ще ви празнят кошницата
щото главите ви са празни...
цитирай
40. koshmar - Анджек де
20.01.2016 23:37
blackpredator написа:
щото днес според свръхреномирания Давоски икономически форум: Русия е на 24 място в света по комфорт на живот

погледнете себе си и България
Георги Георгиев, плевню, Баце, още ще ви празнят кошницата
щото главите ви са празни...



24 място, значи преди нея има 23.

и русия не е царството небесно, нито вторият полюс, както при ссср, а една обикновена държавица.
цитирай
41. zlika - Ами ти чакай...
21.01.2016 04:25
koshmar написа:
zlika написа:
Следва да отговорим заедно на един изключително важен въпрос: Как да се освободим от тази прокоба?


за съжаление няма начин да се освободим. Поне докато Рушлямска държава не се саморазруши и вече не заплашва света.


А аз през това време ще пия водка и ще маам сeлeдка (нямам идея как се пише на байганландски) :-D
цитирай
42. staler - кашер, живеем в времето на интер...
25.01.2016 19:27
кашер,живеем в времето на интернета,бе овню,....проблема не е в това дали тези около един процент които владеят над полувината световно богатство са евреи от руските,полските,немските,американските .......богоизбрани елити или пък въобще не са никакви евреи...модела е сбъркан и води до трусове и катаклизми .
цитирай
43. zaw12929 - Нали помните, в началото на де...
27.01.2016 06:10

Нали помните, в началото на декември
2015-та новият посланик на САЩ в България
даде интифа:

"Агресивна борба с руската пропаганда"

Какво се случи за месец и нещо в блог.бг.:

Внезапно се нароиха няколко ника,
повечето празни, които ревниво почнаха
да следят казано ли е нещо добро за Русия,
и моментално зариваха с коментари,
подготвени предварително, твърдящи обратното.

Ето някои:

koshmar

maruderka

yoan2015

karnak

nalliia

Повечето са на един човек, но
създава масовост...

Покрай него се активираха и малцината
останали от старата гвардия на
добрата г-жа Леля от радиоточката,
като Генчев чаламби, Батого и сестра им.

Бълват, милите, слюнки срещу Русия,
все едно заплатата им зависи от това...

Мислех, че откакто сме в G-5 не е нужно
човек да работи извънредно.
цитирай
44. zaw12929 - Защо не го посочи в анализа
29.01.2016 06:31
koshmar написа:
zlika написа:
Следва да отговорим заедно на един изключително важен въпрос: Как да се освободим от тази прокоба?


за съжаление няма начин да се освободим. Поне докато Рушлямска държава не се саморазруши и вече не заплашва света.


Защо не го посочи в анализа Зарадвай САЩ, които чакат да се спасят от краха и драпат за богатствата на Русия. Нещастник е всеки предател на държавата си...

Посочено 1915 г. Руските бомбардировки над Варна.
1916 г. Руските бомбардировки над Балчик.
ПРОПУСНАТИ АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАНДИРОВКИ НАД СОФИЯ, НАД БЪЛГАРИЯ 1941-42 ЗАГИНАЛИ 5000 БЪЛГАРИ РАЗРУШЕНИ НАД 2000 СГРАДИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА РОДООТСТЪПНИЦИ, КАТО ВАС И НА ТЯХ ИЗДИГНАХМЕ ПАМЕТНИК.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshmar
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 440610
Постинги: 76
Коментари: 1046
Гласове: 758
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930