Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2014 18:43 - защо япония няма да фалира== дълга се държи от месни граждани(ще напечата още йени)
Автор: sani110 Категория: Забавление   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.11.2014 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Японската икономика продължава да не се поддава на тежестта на дълг голям като планината Фуджи, който няма аналог в западните страни, и най-тежкият проблем на демографията сред всички богати нации в света.

Нетен коефициент на Япония дълг / БВП = 135%, дори по-висока, отколкото на южните европейски нации(гърци,италия).

Междувременно данните на Световната банка показват, един от най-ниските проценти на 1,39 раждания на 1 жена в света , което води до бързо намаляване на населението.

Нарастващите разходи за здравеопазване и пенсии неизбежно ще се натрупват по-голям натиск върху задлъжнялата държава.

Комбинацията от  огромен дълг и бомба в демографията - смата проф.Жан Пиер Леман "Има различни възможни сценарии от тук.


На последно място, там е слабото развитие на един дълъг период на спад, което мисля, че е най-вероятно. "

Япония много и виждам повече бездомността и бедност, отколкото когато и да било," каза той. "Очаквам на жизнен стандарт, за да държат на влошаващото се, заедно с качеството на публичните услуги и на инфраструктурата в страната."

3та най-голяма икономика в света е на ръба на катастрофа.

Най-новите тримесечни резултати показаха свиване на японската икономика от 6.8% на годишна база, от април до юни.

Въпреки, че централната банка на Япония прогнозира една отскочила през следващото тримесечие, много икономисти са още по-песимистични от Jean-Pierre Леман.

Те прогнозират катастрофа за Япония с тежки последствия за световната икономика.

Кайл Бас, основател на Hayman Capital Management, казва следващата голяма глобална катастрофа ще бъде в Япония.

 Той направи стотици милиони долари за своите клиенти чрез предсказване на ипотечната криза.

Той казва, че балон на Япония облигация е толкова голям, че след като тя започва да се свие  - страха ще бъде заразен.

Известният японски икономист Такео Хоши, в Stanford University, публикува статия наскоро в списание за икономическа политика да обясни как Япония може да се избегне катастрофа.

Хоши твърди, че или данъчни увеличения от +13%, или с бюджетни съкращения в същия размер, ще гарантират стабилност.

В противен случай, той е съгласен с професор Леман, че Япония ще се изправи пред спад в стандарта на живот, както и инфлацията и обществени услуги съкращения.
"Япония харчи щедро без особен успех във възстановяването на икономическия растеж."

Япония е уникален с това, нейните държавни облигации продължават да се радват на ниски и стабилни лихвени проценти, въпреки факта, че това е най-високото съотношение дълг към брутния вътрешен продукт сред развитите страни.

"Най-правдоподобното обяснение за такава очевидна аномалия е, че облигациите се държат предимно от страна на японските жители, които са готови за усвояване на увеличаване на размера на японски държавни облигации (JGB), без да изисква високи добиви", каза Хоши.

Японските хора държат около 90% от дълга на правителството, все още доходността на 10-годишните облигации е по-малко от 1%, казва той. Така че, облигационерите правят много малко пари и все пак те са готови да издържи. Този консервативен начин на мислене е в основата на Япония тайнствена икономика.

Но дори и ако японския народ продължават да инвестират спестяванията си в държавни облигации, това не би попречило на страната от падане на фискалната скала, според Хоши. Япония задаващата се демографска бомба със закъснител ще доведе неумолимо да намалява, освен ако правителството действа бързо.

Демографските проблеми са по-лоши в Япония, отколкото навсякъде другаде.

Населението на Япония е намалял с рекордните 244 000 миналата година. Вече повече от 20% от населението са на възраст 65 и повече години. Междувременно, годишният процент на раждаемостта на 1,39 деца на жена = неприятности. Японското правителство смята, че ако тенденциите продължават, населението на Япония ще се свие от сегашните размери на 127 мил - до 87 мил до 2060 г. От тези 87 милиона, тъй като много като 40% може да бъдет над 65 .

"Демографски са проблем в цяла Европа, но Япония има проблем в пики," каза професор Леман. "Правителството Abe е предприемането на мерки за насърчаване на хората да имат повече деца, но това ще отнеме 20 години, за да има някакво въздействие, като се предполага, че е загубила най-малко.

"Правителството обеща да затвори празнината чрез засилване на имиграцията към 200 000 души годишно, но там е дълбоко вкоренена съпротива в тази дълбоко шовинистична нация.

Има много малко чужденци - около 2% от населението - и те работят най-вече в "3D професии" - мръсни, опасни и скучни тези ".

Дори да се предположи имиграция достигне целта от 200 000 годишно, Япония ниска раждаемост все пак ще доведе до бързо намаляване на населението. Ако раждаемостта остава както е, Япония ще трябва да призная, 650 000 имигранти годишно отправна през 2015 г., за да се стабилизира състоянието на популациите.

Леман контрастира японската съпротива срещу аутсайдери с American откритост.

"В САЩ, те приветстват най-добрите умове от всички краища на света. Ето как те поддържат тяхната първостепенна позиция. Дори и в Европа, там са по-не-японски азиатци, заемащи висши длъжности в Обединеното кралство, Германия и Франция, отколкото в Япония.
А на японските университети едва ли виждам никакви лица с различни цветове. 

В продължение на десетилетия, японската икономика е презрение логика, казва Хофман. Той се позовава на известния цитат на икономист Саймън Кузнец, че има четири вида икономики - "развити, недоразвити, Япония и Аржентина". Но Япония не може да не се поддават на икономическа логика завинаги, казва той.

Коренът на проблема се състои в трансформация, които се появяват на дълбоко консервативен японски психиката през 1980г. Когато японците бяха догонващи със Запада през 1960-те и 1970-те, те са гъвкави в подхода си, осъзнавайки, че те трябваше да се съревновават по-напредналите страни. Но след като японската икономика започна да се похвали като модел за Запада през 1980 г., те са станали арогантни и самодоволни. Те отидоха от смирението да високомерие", каза Леман. "По време на техния период на икономическа доминация те използва, за да се говори за" напреднало заболяване страна "на западните нации. С други думи, те мислеха, че сме арогантни, защото ние приехме, ние винаги ще бъде най-добрите кучета. По това време, те уверено прогнозира, че японската икономика ще изпревари САЩ по размер от 2004, "добави той.

Но Япония сама започна да страда от "напреднало заболяване страна" от 1980 г. насам. "Когато японската икономика започна танкване през 1990 г., вместо на реформиране и адаптиране, имаше един дълъг период на отричане, когато те твърдят, техния модел е все още работи, ако просто го щипна тук и там. Те не признават, че светът се е променил. Японците са изключително напреднали в областта на електрониката, но никъде в IT и са пропуснали тази лодка. Те също така напълно подценява възхода на Китай. Те бяха арогантно пренебрежение на възхода на Китай по същия начин Запада някога арогантно отхвърля Япония. "

Японската икономика все още има силни в традиционен производство, особено в автомобилната, офис оборудване, както и в секторите на камерата.

Но в много отношения тя не е успяла да продължи напред.

"Всеки, който предполага, още през 1990-те години, че Samsung ще изпревари Sony би бил заключен в лудница. Но японските електронни гиганти не са били толкова иновативни, "каза той. Нито е Япония разработи глобално успешно на финансовия сектор, като например в Лондон, който отдавна поддържа икономиката на Обединеното кралство.

"През 1980 г., Япония имаше някои от най-големите банки в света по активи, но те не успяха напълно. Дори Nomura, който е придобил части от братята Леман, не е направила глобално въздействие на всички ", каза той. Япония доказа устойчивостта си много пъти в миналото. Той реформира два пъти в средата на 19-ти век и се изправи пред лицето на западния империализъм да бъде глобален лидер. По-късно се оказа, от пепелта след Втората световна война.

"В срок от 15 години ние говорехме за японската икономическо чудо и по време на Олимпийските игри в Токио през 1964 г. Япония вече беше много успешна. От 1967 г., тя бе изпреварена Германия по отношение на БВП.

" Но има чувството, че Япония не може да направи тези чудодейни подвизи на възстановяване. Дългосрочни структурни слабости не са били адресирани. Един проблем е ужасяващо ниското ниво на английски език, света на японския бизнеса. Япония е зад Северна Корея по знаещи английски.

Веднъж прехваления японски Образователната система също не е изготвил иновативни мислители. "Все още има акцент върху зазубряне. Това е една от основните причини, поради които те имат като конформист и консервативна култура. Има една японска поговорка, че "пиронът които стърчи ще бъде закован до долу". Това описва своите училища и университети. "

 Япония се е опитал да се насърчи по-голяма гъвкавост на работното място, но остава почти невъзможно да се отстранят по-добри резултати на постоянните служители. "На Hitachis и Toshibas имат около 40% от работната си сила на постоянни трудови договори. Тези служители в 40-те и 50-те години ще бъдат напълно не съкратими за още 20 години. "
Сега проблемите са главно вътрешни.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sani110
Категория: Рецепти
Прочетен: 2118488
Постинги: 5378
Коментари: 73
Гласове: 1220