Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2020 21:46 - Санскритът ни разкрива, че 300 милиона генетични Българи от Индия тръгват на Дионисиусов поход към България!Ще минат през Русия.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 4974 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 09.11.2020 18:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Санскритът, който е литературен индийски език, произхожда от руското възелово писмо. 
В Санскрита 30 % от корените са руски. 
Това е съвременна руска великошовинистична доктринална пропаганда, налагана в последно време като академичен постулат от руски неказионни изследователи, търсещи отчаяно родовите и културно – цивилизационните си корени и генезис извън глобалния Български цивилизационен ареал, който е целият свят! 

image


По времето на възлената писменост не е имало още руснаци, които да правят тази или някаква друга писмености.
Съвременните руски изследователи абсолютно правилно считат, че 30 %" от санкритските корени са руски, като забравят да кажат, че генезисът на руския език е на 100% Български, и от там цялата им култура и цивилизация са с Български произход и генезис.

Няма да доказваме това с безбройните интердисциплинарни документи, които са навсякъде в информационното пространство – показваме ви само тайната на Божественият know – how на Санскрита!

САНСКРИТ=КРИСТАС ± Н (кодировъчен назал)=КРИСТАС=Кристос

САНСКРИТ=ИСАС ТРК ± Н (кодировъчен назал)=ИСАС ТРК=Исус от Тракия

САНСКРИТ създаден от=създаден от Арии/Ариани Кан (Жреци) на Диана и Исус

САНСКРИТ създаден от=създаден от Ариани Кан (Жреци) на Дионисиус 

Исус и Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи, които се познаем с помощта на
 
Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И няколко документа от 

Разкодираният фалшив паспорт на Христос. Хилядолетната лъжа със свещения Великденски огън в Йерусалим
https://bezistena.blog.bg/history/2016/04/23/.1353322

...И сега внимавайте и приемете с благоговеене поредната свещена огнена епохална информация, с която сте дарени в тия сакрални дни!

Защото дойде вече време да научите както вие, така и всички учени, теолози, богослови, историци, изследователи, вярващи и невярващи, и на първо место и най – вече феноменните Българи от Божия род Дуло, какво означава името Христос и за пореден път кой и какъв е Бог Исус, то сега ви посвещаваме в тайната на името Христос, която тайна ние многократно сме ви я подсказвали и дори разкривали в нашите декодиращи уравнения, без умишлено да акцентираме върху нея!

Слушайте, гледайте и чувствайте с всичките си осезания, рецептори, с разума и сърцето си, Българи!

ХРИСТОС=ИСОС ТРАХ=Исус Трах=Исус от Тракия !!!

ХРИСТОС=ИСУС  ТРАХ=Исус Трах=Исус от Тракия !!!

И оттук нататък когато става дума за Христос, ние ще приравняваме, отъждествяваме и заместваме култовото херметично езотерично име Христос, съставено от Посветените Българи чрез технологията на Свещения шифър, (чието друго име е Санскрит) с неговата сакрална етимоложка стойност и значение Исус от Тракия! 

Веднага разсекретяваме и първоразрядната производна сакрална комбинация от херметичния жречески индекс Христос на Исус – Санскрита:

image

САНСКРИТ=ТИРКСНАС=ТИРК СНАС=ТИРК САС=Трак Исус=Исус Трак=Исус от Тракия  –

практическо приложение на херметичния жречески Свещен шифър за съставяне на източни езици върху базата на Свещената Божия именна матрица от Българския език.
 
Вижте сега кои са месиите в будизма и източните религии и учения, които всички до едно са вярата и учението на Дионисиус, когато е занесъл културата и цивилизацията от Тракия(България) на Изток и е поставил, както казват древните авторитетни хронисти, своите Богове (Исус и Майка Диана) начело на източния  пантеон!

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСУС=Диана и Исус  

БУДИЗЪМ=Иза и Богиня Ма (Майка) Диана –

Нарочно ви подаваме няколко фундаментални будистки понятия, които ни трябват по основната тема, но и за да ви продемонстрираме както техния Български произход, така и Българският произход на Будизма, на цялата източна азиатска духовна философия и практика, на религиите, на културите и всички източни цивилизации!
Много се изкушаваме да навлезем малко в източната сакралия, обаче речем ли да се отбием за малко в тази Българска генетична, духовна, материална и словесна съкровищница, излизането от нея е неописуемо трудно, защото тази съкровищница е бездънна, което е и върховна радост и възторжено преживяване и наслада, обаче течението на времето ни влече към актуални необятни теми по света...!

ДА СЕ ОТБИЕМ при=при Иса и Богиня Диана Мат

НЕОПИСУЕМО ТРУДНО=Иса и Богиня Диана Матара

БЕЗДЪННА СЪКРОВИЩНИЦА=СЪКРОВИЩНИЦА на Богиня Диана и Иза

С ТЕЧЕНИЕ НА ВРЕМЕТО=Исуш и Богиня Диана Матара

НЕОБЯТНИ ТЕМИ=Богиня Мат Диана 

ПО СВЕТА на=на Бог Иса и Богиня Диана
 
Та да ви демонстрираме присъствието на Българските Богове в Будизма:

Майтрея 
(санскрит), Метея (пали) или Джампа (тибетски) е предсказван като бъдещият Буда на този свят в будистката есхатология. В будистката литература на някои места, като например в Амитаба сутра и в Лотосовата сутра, той се нарича бодхисаттва Аджита (бел.пр. «Непобедимия»).

Майтрея е бодхисаттва, който в будистката традиция се появява на Земята, постигнал пълно просветление и преподава чистата Дхарма. Според свещените писания, Майтрея е бъдещият наследник на историческия Буда Шакямуни. Пророчеството за пристигането на Майтрея се отнася за времето, когато учението за Дхарма ще бъде забравено на Джамбудвипа. Това предсказание се среща често в каноническата литература на всички будистки школи (Теравада, Махаяна, Ваджраяна) и се приема от повечето будисти като твърдениие относно събитие, което ще стане, когато учението на Дхарма бъде почти забравено на Земята.

Според будистката традиция след Майтрея ще има още буди,които също ще се преродят на Земята,но обикновено се приема,че неговото пристигане има смисъла на основно освобождаване или той идва в ролята си на спасител,който ще установи утопична държава на справедливостта,законността,мира и истината
 
Името Майтрея (на пали Метея) произлиза от санскритската дума маитри * (пали: мета), което означава "любяща доброта", което на свой ред произлиза от съществителното митра (пали: мита) в буквален смисъл на думата "приятел".

Метея най-рано се споменава в Чакавати (Сиханада сутра) в ръкописа Дигха-никая (глава III, 76) от Пали канона се говори за него като за бъдещ Буда, наследник на Шакямуни.В една секция на Лалита-Вистар (V, 39) се казва, че "Просветления" (Буда Шакямуни) преди да слезе на земята от небесата рая Тушита,за да стане Буда,Буда посочил за свой наследник Бодхисаттва Майтрея и поставил върху главата му своята диадема на бодхисаттва.

Майтрея понякога е представен седнал на трон в западен стил и е почитан едновременно от всички будистки школи и тези на Махаяна. 

––––––
Метта или майтри (санскрит) е будистко понятие, определяно като „любяща доброта“„доброжелателност“, „великодушие“, „разбирателство“, „приятелство“, „добра воля“, „доброта“, „близко мисловно единство“ (на една и съща мисловна вълна), и „жив интерес към другите създания“.
Това е една от десетте парамити на школата Тхеравада на будизма, и първото от четирите възвишени състояния (Брахмавихари). Това е любов без вкопчване (упадана).

Развиването на любящата доброта (метта бхавана) е популярна форма на медитация в будизма. 

МАЙТРЕЯ=Матара – Богиня Диана, Майка Мария, Мария Магдалена

МАТЕЯ=Мат=Ма (Богиня Майка) Диана 

ДЖАМПА=Ежуа и Богиня Мад

АМИТАБА СУТРА=СУТРА на Богиня Мат

ЛОТОСОВА СУТРА=СУТРА на Дуло от Бог Иса 

БОДХИСАТТВА=Бохиня Диана и Бог Тати Иса

БОДХИСАТТВА=Дете на Бохиня Диана и Бог Иса –
династичен потомък на Богиня Диана и Исус

АДЖИТТА=Диана и Тати Ежуа=Дете на Диана и Ежуа 

БУДА=Богиня Диана

БУДА ШЯКАМУНИ=Кан (Жрец) от Богиня Ма (Майка) Диана и Ешуа 

УТОПИЧНА ДЪРЖАВА=ДЪРЖАВА на Богиня Диана и Ешуа –
досега се водеше идеализирана и невъзможна държава, сега ще я направиме заедно с Тях възможна и реална!

ЧАКАВАТИ=Ешуа и Бокиня Диана 

ЗАПАДЕН СТИЛ=СТИЛ на Иза и Богиня Диана

ЗАПАДЕН СТИЛ=Дуло на Изуз и Богиня Диана

ПАРАМИТИ=Богиня Матара

ШКОЛАТА ТХЕРАВАДА=ШКОЛАТА ТЕРАХ ВАДА=ШКОЛАТА на Богиня Диана от Тракия 

БРАХМАВИХАРИ=Барх (Българка) Бохиня Мария –
първото от четирите възвишени състояния  

УПАДАНА=Богиня Диана 
Любов без вкопчване, която трансформираме в постоянно вкопчване за Богиня Диана, и никакво пускане повече от Нея! 

МЕТТА БХАВАНА=Бог и Бохиня Мат Диана 
източникът на любящата доброта 

Демонстрирахме ви присъствието на Българските Богове в Будизма, и по – конкретно на Великата Богиня Диана, Майка Мария, захерметизирана за непосветените като Майтрея, Метта или Майтри, носителка, символ и синоним на висшите човеколюбиви параметри на източната сакралия като „любяща доброта“ „доброжелателност“, „великодушие“,„разбирателство“, „приятелство“, „добра воля“, „доброта“, „близко мисловно единство“ (на една и съща мисловна вълна), и „жив интерес към другите създания“ – всичко това, което е Богородица н ахристияните, истинката Която е Богинята Майка Диана Мария Магдалена  

image

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Българският генезис на индийската цивилизация.Сакралната структура на животопораждащата метафизична частица Живатма и паролата за нейното активиране https://bezistena.blog.bg/history/2017/11/28/bylgarskiiat-genezis-na-indiiskata-civilizaciia-sakralnata-s.1580237

За пореден път ви представяме автентични документи за 100 % – вия Български генезис на цялата древна и съвременна индийска култура и цивилизация.

ЖивАтма – живата атомна частица, която е индивидуална, самосветеща частица от РА - изначалната светлина. Живатма никога не се е раждала и никога не умира. Тя е вечна, блажена и изначална.

Прочетете в 

http://neonula.blogspot.bg/2016/10/blog-post_15.html  

езотеричната публикация за Живатма, чиято тайна разсекретяваме веднага

ЖИВАТМА=ИЖА В МАТ=Ежуа и Богиня Мат 

Българските Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления пред Българите в Тракия преди 2000 години като Христос и Мария Магдалена, положили началото на новоепохалната генерация на феноменните им потомци от Божествената жреческа династия Дуло, от която сме ние с вас, които се познаете!


Ето един херметичен документ за синкретичния метафоричен символен образ на Живатма в Индия, в който централните персонажи са две преплетени змии кобри, много познати ни от култовия Български жреческо – царски атрибутен символ кадуцей, имплантиран неизтриваемо в Българската етносна сакралия като нежната и безобидна суровакница:

image

КАДУЦЕЙ=Кан (Жрец) от Диана и Иса – 

жреческо – царският атрибут, съобщаващ ни за Българския Божествен произход и титул на приносителите му 

Ето и какво ни казват или по – точно просъскват двете преплетени змии кобри на синкретизираното Божество:

ПРЕПЛЕТЕНИ ЗМИИ КОБРИ=Богиня Матара и Бог Иза Болкарина

ПРЕПЛЕТЕНИ ЗМИИ КОБРИ=Болкарин от Богиня Матара и Бог Иза – 
жреческата каста на индийците е от феноменни Българи от Божия род Дуло 

СУРОВАКНИЦА=СУРОВАКНИТСА=Бог Кристос=Бог Исус от Тракия 

СУРОВАКНИЦА=КАН ЦАР ВО ИСУ=Кан (Жрец) и Цар на Бог Иса  
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– 

За интересуващите се от оригиналната статия и за ваше упражнение в прекрасния Български културно – цивилизационен лингва продукт – руският език, ви предлагаме публикацията на руски:

http://trexlebov.ru/trehlebov/o_kulture/159-zhivatma-nashe-ya.html 


Что такое живатма?

В ведах пишется: Я - ЖивАтма, т.е. живая, атомарная частица, которая является индивидуальной, самосветящейся частичкой РА - изначального света. Живатма никогда не рождалась и не умирала. Она вечна, изначальна и блаженна. Она не погибает, когда погибает тело.

(вижте сами целия текст) 

Наши предки знали два канала передачи информации: Гены отца и матери и Живатма.

Современная наука знает только один из этих каналов. 

–– край на руския текст

А ние знаем и използваме безброй канали за предаване на информация за Българските Богове Демиурзи и ви ги демонстрираме нон – стоп с уникални и христоматийни примери, като правилно е да кажем, че Те ни демонстрират информацията за Себе си чрез нас – екипа ни и всички вие посветените и непосветените в невидение!

КАНАЛИ ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ за=за Богиня Матара Диана и Бог Исуз Болкарина 
 
КАНАЛИ ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ от=от Бълкари за Богиня Матара Диана и Бог Исуз

Пак ще повторим, че современная наука знает только один из этих каналов, за да ви демонстрираме кои са Авторите, Продуцентите, Меценатите и Доаените и подизпълнителите на съвременната наука:
 
СЪВРЕМЕННА НАУКА от=НАУКА от Бог Иса и Мария  

СЪВРЕМЕННА НАУКА от=от Кан (Жреци) на Бог Иса и Мария –

цялата древна и съвременна човешка наука е давана от Българските Богове Демиурзи на човеците за нашето еволюционно развитие, чрез Българските жреци от род Дуло, които сме феноменните генетични потомци на Боговете Демиурзи и от пост – Сътворенчески времена сме имплантирани сред всички племена и народи за техен феноменен духовен интелектуален творчески прогресивен елит

НАУКА=КАУАН=Кан – Жрец

––––––––––––––––––––––– 
  
Ще разсекретим някои от възловите кодирани документи и послания от статията:
 
Разсекретяваме за пореден път тайната на свещените индийски книги Веди, в които Българските жреци – шифровчици са кодирали със Санскритът, който е едно от другите херметични наименования на Свещения шифър, сакралната информация за Българските Богове и за тяхната потомствена феноменна Българска жреческа каста, изградила цивилизацията в Индия и цяла Азия ( и в целия свят) : 

ВЕДИ=ВЕ ДИ=Богиня Диана  

ИНДИЯ=ДИЯНИ=Дияна  

САНСКРИТ=САС КРИТ + Н (кодировъчен назал)=КРИСТАС=Кристос

САНСКРИТ=САНС КРИТ=САС КРИТ=ИСАС ТРК=Исус от Тракия  

КАСТА=Кан (Жреци) на Иса и Диана  

АЗИЯ=ИЗАЯ=Иза –

Исус, Българският Господ Бог Отец Исус, За Когото всичките новоепохални митологии, легенди и анали и секретни документи на всички народи в Азия са нафрашкани с информация за Неговото прибиваване и чудотворства сред азиатските народи, и не само в новоепохалните документи, ами и всички документи от пра – пра древни староепохални и трансепохални времена са нафрашкани с информация с кода на Свещения шифър за Него, защото Господ Бог Отец Исус си ходи през времената и епохите и измеренията и пространствата на Време – пространствения континиум както си пожелае и когато си пожелае.
Защото нашият Отец Исус Българинът е Господ Бог, Създателят, Властелинът и Господарят на световете, заедно с Майка ни Великата Богиня Майка Диана, Мария Магдалена!  

Във Ведите е писано, че Аз е ЖивАтма, която  никога не се е раждала и никога не умира. Тя е вечна, блажена и изначална. Тя не умира, когато тялото умира.  

Първият анаграмен превод ни съобщава винаги за Боговете Демиурзи, Които са Безначалните и Безкрайните Богове Съ – Творци: 

АЗ Е ЖИВАТМА=Ежуз и Богиня Мат 

Вторият превод ни съобщава, че човешките Души, които са частици от вечно живите и безсмъртни Божии Души, са също вечно живи и безмъртни! 

АЗ Е ЖИВАТМА=ТАЖА ИЗА В МАТ=Душа от Иза и Богиня Ма (Майка) 

–––––

Узнахме, че Живатма е извън времето! 

ЖИВАТМА Е ИЗВЪН ВРЕМЕТО=ЖИВАТМА е Бог Иза и Богиня Матара 
 
ЖИВАТМА Е ВЕЧНА=ЖИВАТМА Е ВЕТШНА=Бог Ежуш и Богиня Мат Диана 

ВЕЧНО ЖИВИ=ВЕТШНО ЖИВИ=Богиня Диана и Бог Ежуш 

БЕЗСМЪРТНИ ДУШИ от=ДУШИ от Богиня Матара и Исуз

ТЯ НЕ УМИРА=Диана Мария=Матара 

–––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––

И един пасаж от постинга ни 

В Индия 300 милиона!!! бели индийци–духовният и интелектуалният елит на нацията и благородниците и управленческата аристокрация,се самоопределят като Българи!
https://bezistena.blog.bg/history/2015/09/12/v-indiia-300-miliona-beli-indiici-duhovniiat-i-intelektualni.1391070?reply=4786314

в който ви представяме един материал по темата от статията ни  

Предаването ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА на Стойчо Керев, разкриващо истинската история на България, е причина за атаката срещу Тв 7. Акад. Христо Маджаров –част 2
bezistena.blog.bg/history/2015/05/21/predavaneto-vypros-na-gledna-tochka-na-stoicho-kerev-razkriv.1363181  

... В предаването на Стойчо Керев неговият гост и събеседник академик Христо Маджаров говори за заговора срещу Българите и изнася следните изумителни факти за Българския цивилизационен принос и ген в Индия :  

В минута 8:30 от видеофилма https://www.youtube.com/watch?v=mZgybivCd_k от предаването академикът разказва:    

"Когато веднъж при среща на МАБИК казахме на индийския посланик, дали знае че Българите, регистрирани в ЮНЕСКО, са 50 милиона, той ни отговори:  

– Стига сте се фукали с вашите 50 милиона! Вие знаете ли колко милиона Българи има в Индия?  
– Колко?  
– 300 (триста) милиона!   

Ние казахме, че как може 300 милиона – вие колко народ сте? На което посланикът отговори:  
– Ние сме милиард и триста милиона, но триста милиона се регистрират като Българи!   

Важно!  

Тия 300 000 000 Българи в Индия не са потомци на Българи, дошли от азиатските и Иранските планини и земи, както сега усилено всякакви мерзавци лансират фалшиви теории за азиатския произход на Българите, а са потомци на Българите от Армията на  Дионисиус, дошли от Обетовата Земя – България и Земния Рай Тракия, живяли на Балканите от пост Сътворенчески времена!  

ЗЕМЕН РАЙ на=на Иза и Мария 

ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ на=на Богиня Мат Диана и Бог Иза   

Тия Българи в Индия са духовният, интелектуалният и управленческият елит на индийската нация чрез имплантираният в тях Свещен феноменен Божествен ген от техните култиватори и цивилизатори – Българските феноменни жреци от потомствените династи на Българските Богове Исус и Великата Богиня Майка Диана, които перодически са предприемали през различните епохи регенеративни еволюционни цивилизаторски мисии от Тракия на Изток и към Индия под херметичното наименование Армия на Дионисиус!  

image

ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСУС=Диана и Исус  

АРМИЯ НА ДИОНИСИУС=АРМИЯ на Диана и Исус 

АРМИЯ на ДИОНИСИУС=на Мадара и Исус – 

армията на Българските Богове от Българските феноменни жречески култиватори и цивилизатори на бившето нефеноменно тракийско племе индийци, заселено от тях в Индия – Българската армия на жреците на Дионисиус, периодически предприемащи културно – цивилизаторски походи на Изток и в Индия и завладяващи ги и покоряващи ги отново и отново с песни и танци и свръхестествени практики от феноменните дарове на Святият Божи Дух – оръжие, обобщено кратко с думата и статуса Любов, и дали им свещето име на Българският Демиургов Доаен – Богиня Диана:

ИНДИЯ=ДИЯНИ=Диана   

ИНДИЙЦИ=Диана и Иса

генетичен цивилизационен продукт на Българските Богове, щамповали го неизтриваемо като неприкосновена Божия Българска собственост!  

ДОАЕН=ДЕАНЕ=Диана 

ЩАМПОВАНИ НЕИЗТРИВАЕМО от=ЩАМПОВАНИ от Иза и Богиня Матара  

И освен това положили във фундамента, зданието и надстройката на цялата индийска цивилизация, култура и висша сакралия Българските Богове, като така са изградили от цяла Индия един превъзходен ВЕЧЕН ПАНТЕОН на Българските Богове и уникално агитационно табло за величието на Българския Божи цивилизационен ген!  

ВЕЧЕН ПАНТЕОН на=на Бог Ешуа и Богиня Диана  

ВИШНУ=Бог Ешуа – Бог Исус  

ШИВА=Ешуа Бог=Бог Ешуа

Бог Исус, който е двете анаграмни аватарни тъждества на Бога – Творец на индийския пантеон, Който периодично през няколка хилядолетия се явява на хората в различни аватарни образи и имена за отчет, рекапитулация и почистване и регенерация и рестартиране на Божия генетичен експериментален продукт.
Господ Бог Отец Исус – Демиург и Бог Творец, заложен им от Българските цивилизатори от отрядите на Дионисиус!  

АГИТАЦИОННО ТАБЛО за=за Гена на Дуло от Иса и Богиня Диана

АГИТАЦИОННО ТАБЛО на=на Ган (Кан, Жрец) на Дуло от Иса и Богиня Диана
 

image

Тия Българи в Индия са красивите и обаятелни героини и герои от индийските филми, те са Боговдъхновените индийски поети, музиканти, писатели и творци на изкуствата в Индия, те са инженерно – техническият гений и елит на нацията, които създават високи технологии и технически достижения, те са гурувците, йогите, мъдреците и феноменните лечители и Духовни водачи на нацията, и всички знаят и чувстват интуитивно, че в тях тече свещената Божия Българска феноменна кръв, която ще бъде скоро преосветена чрез познанието и посвещението в учението на Българските Богове за Всемирната Любов, Братство и Мир между човеците на Земята! 

––––––––––––––––––––  
И още интересни документи за Българския геинезис и статут на Индийската цивилизация от коментарния блок на този постинг, като ще разсекретим и актуализираме някои документи от тях :

zaw12929 
12.09.2015 

Шегичка : Ние ли ще ходим там или ако те тръгнат насам... и
Въпрос: много думи, повторения... материал- същественото се погубва - намалете текста- дайте същественото ако може
На посланиците да , първа задача е да се грижат за техните граждани-- но тези не са български граждани- а граждани на Индия, нищо че се пишат българи...,
   
bezistena 
12.09.2015

Разбира се, че са граждани на Индия, но преди това са с Български корен от предците си, и на такава общност се казва ДИАСПОРА, и която диаспора за разлика от израждащите си съвременни Български емигранти, които за 4 – 5 години забравят и рода си, и се срамуват да кажат, че са Българи по новите си места, и чиито деца не знаят Български език и въобще и не иската да чуят за родината на родителите си, то Българската диаспора в Индия вече две хиляди пази и се гордее с Българският си произход, защото знае, че е и Божествен, и феноменен с широка гама екстри от това!
И още веднъж : всички държави се грижат с най – голямо внимание на тази категория свои сънародници в чужбина, че и най – често войните припламват заради защитата на интересите на диаспорите по другите страни.

ДИАСПОРА=Рода на Бог Иса 

СЪНАРОДНИЦИ от=СЪНАРОДНИТСИ от=от Рода на Диана и Исус=от Рода на Дионисиус

СРАМУВАТ СЕ че са от=че са от Богиня Матара и Исус 

По въпроса ти,че
"много думи, повторения... материал- същественото се погубва - намалете текста- дайте същественото ако може."

Ами че точно тия думи са същественото и целта на просветителския ни блог и курс!
Те са единствения и скоро задължителния път и технология за всички към познанието и към Бог (Боговете ни) както прорицаха пророците – светци Петър Дънов и по – малката му дъщеря Света Ванга, че Свещеният Български език е единствения път към Бог и спасението на човеците и че скоро всички отчаяно ще учат Българския език за да имат още една глътка въздух и всеки следващ миг живот още!

Затова нашият просветителски блог е изграден върху фундамента на Свещения шифър, както и върху висшата Сътворенческа божия технология и тайна, указана в Светото Еванглие на Йоан, глава 1, че :

1:1 В началото бе Словото, и Словото беше у Бога, и Словото бе Бог.
1:2 То в начало беше у Бога.
1:3 Всичко това чрез Него стана, и без Него не е ставало нищо от това, което е станало
1:4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците

която шифрована сътворенческа технология Боговете ни разкриха в постинга ни

СВРЪХМОЩНА БОМБА С ЧАСОВНИКОВ МЕХАНИЗЪМ НА НУЛА!
http://bezistena.blog/history/2015/01/29/svryhmoshtna-bomba-s-chasovnikov-mehanizym-na-nula.1334162

в който ни дадоха крайната редакция на KNOW – HOW на феноменната Божествена технология:

В началото бе Словото, и Словото беше у Бог Исус и Богинята Майка,
и Словото бе Бог Исус и Богинята Майка.
То в начало беше у Бог Исус и Богинята Майка.

Всичко това Бог Исус и Богинята Майка чрез Словото направиха,
и Боговете без Словото не са правили нищо от това, което е станало.
В Словото на Бог Исус и Богинята Майка бе животът и животът бе светлина на човеците.

Това който не е зацепил още онзи, който веднъж е просвещаван от нас, ще му кажем, че не му е много добра работата и трябва да се постарае да схване нещата!

ДА СХВАНЕ=Бохиня Диана и Иса

Другите истории около думите и изразите са съпридружителна документация за доказване Българския произход на всички култури и цивилизации по света, както и за спомагателни средства за разреждане на огнената материя и по – лесното и приемане от човек.

aip55 

Нямам вашата компетенция, но ако сте прави в материала, това означава преразглеждане на историята на човека в реален план. Снимките на тези хора потвърждават кавказкият лик на българите.
Поздрав!
Надявам се да има развитие на изследванията колкото си може по-скоро...
 
bezistena 
13.09.2015 

В отговор на aip55
Приятел, всички факти и аргументи от документите, които разсекретяваме, са категорични за Българския цивилизационен универсален фундамент и феноменалният генетичен субстрат, заложен от Дедите ни в цялата индийска нация и цивилизация – ние само ги свеждаме до вниманието ви и ги коментираме – основната работа я вършат Отгоре!
Точно това правим от няколко години – пренареждаме Българската история, която е в основата и зданието на цялата човешка история, като със санкцията на Боговете ни и активната помащ и ръководство на цялото небесно светейшество и войнство, пренареждаме болестотворната и смъртна пихтиесто – отровна структура на Българската история, в кристалната свръхздрава решетка на жизнетворящата истинска феноменална и сакрална Българска история, в която навсякъде са Българските Богове и транспространствени Светии – нашите генетични Святи Предци!

И затова никой не питаме и го правим с Техният картбланш и вашата обща помощ, мисъл, Дух, Душа и съпричастие!

ОБЩА ПОМОЩ от=ОБШТА ПОМОШТ от=от Бог Ешуш и Богиня Мат Диана 

КАРТБЛАНШ=Диана и Ешуа Бълкария

документ с личните подписи на Бог Исус и Великата Богиня Майка,които ни дават всички пълномощия и права от Тяхно и в Тяхно име да вършим Любородното ни дело за спасението на Българите и света

КАРТБЛАНШ на=на Бълкари на Диана и Ешуа 

Колкото до кавказкия типаж на Българите, което е поредна антропологична фалшификация на заговорниците срещу Българите, пращаща ни все по Азия, защото Българите сме първият пост Сътворенчески Първосвещен висш Божи расов Райски=арийски тип, създаден от Демиурзите в истинският Земен Рай – България на Балканите, началото на Кавказката система започва от Стара планина, а самото име означава:

КАВКАЗ=Кая (скала, скални светилища) на Бок Иза
с каквито мегалити, строени от Българските жреци, е пълен Кавказ

КАВКАЗ=Кан (Жреци) на Бок Иза

ТИПАЖ от/на=от/на Богиня Диана и Ежуа 

Поздрави на шесте изкуствени скални мегалитни комплекса в Пловдив – тепетата, които са пирамидални свръхтехнологични съоръжения за производство на тях на духовни и материални блага и за творене на чудеса от Българските жреци и места за връзка с Боговете ни и нашите предци – Светии!


didanov
14.09.2015  

Който още се съмнява в българските следи в Индия прилагам следните откъси:

Съгласно БУНЗЕН, Арийците отиват в Индия чак в периода 2000 г. пр. Хр.
От изходен пункт - реката ОКСУС - Аму Даря , Арийците завладяват земите и в ТАРИМСКАТА КОТЛОВИНА около 3000 г. пр.Хр. За това говорят стотиците открити добре запазени МУМИИ на бели хора там.

АМУ ДАРЯ=Мадара

ТАРИМ=Матара

ОКСУС=Кан (Жреци) на Исус 

ЗАПАЗЕНИ МУМИИ на потомци на=на потомци на Изуз и Богиня Мама

Мумиите имат татуиран слънчев знак -символ на слепоочието ; също е открита и ЛЯВА СВАСТИКА.
Интересни художествени мотиви са открити в тези области - наподобяват и до днес използваните у нас фигури в килимарството.
ЛЯВА СВАСТИКА се открива дори и в подписа на цар Иван Шишман - виж ВИТОШКАТА ГРАМОТА дарена от него на Драгалевския манастир!

СВАСТИКА=Бокиня Диана и Исус

СВАСТИКА=Кан (Жреци) на Богиня Диана и Исус

Сведения за тази българска държава срещаме в редица исторически извори.
Първият книжовен паметник, написан на санскрит “Ведите”, по-точно в “Атхартва веда”, пише, че на север от Индия живеят народите булинги, балхики, врики, хунга и хети.
В “Махабхарата” (VII – X в. пр. Хр) балхиките (болхики) болги са сред най-споменаваните имена – над седемдесет пъти.

ВЕДИ (свещени документи за)=за Богиня Диана

АТХАРТВА=Богиня Диана от Трахия 

МАХАБХАРАТА=Бохиня Ма (Майка) от Трахия 

В “Латински анонимен хронограф” пише, че българите произлизат от сина на Ной-Зиези, а в арменската география “Ашхарацуиц” (VII век) българите, заедно с масагетите, са споменати като най-развитите народи в Централна Азия. От описанията, които има в тези и в други писмени източници, става ясно, че тази българска държава е обхващала планината Имеон (Памир, Индукуш, Тян Шан), земите на запад от нея, както и Таримската котловина, между северен Тибет и Тян Шан. На запад и югозапад са се намирали и други арийски народи, на североизток – хуните и на изток Китай.
Нейната столица е бил град Балх (в днешен северен Афганистан), който е бил наричан “люлката на царете”.

ЗИЕЗИ от Който са Българите=Изуз от Който са Българите 

АШХАРАЦВИЦ=АШХАРАЦВИТС=Хан (Жреци) и Царе на Богиня Диана и Исуш

ИМЕОН=Ма (Богиня Майка)

ПАМИР=Богиня Мария 

ИНДУКУШ=Кан (Жреци) на Диана и Ешуа 

ТЯН ШАН=Диана и Ешуа 

АФГАНИСТАН=Богиня Диана и Иса 

Българите оказват огромно културно влияние в тази част на света. През XVII в. пр. Хр. китайците заимстват от българите календара, както и различни строителни умения, познания в областта на военното изкуство. Около 1800 г. пр. Хр. ариите, идващи от Памир и Хиндукуш завладяват северна Индия. В индийските източници, държавата Балхара се е славела с бързоногите си коне и красиви бойни колесници. Отделна прослойка от българите са били духовни учители и пазители на знания (брахмани). След завладяването на северна Индия осъществяват жреческа власт и разделят обществото на три съставни части – жреци, военни, производители.

С течение на времето в Централна Азия настъпва постепенно засушаване на климата и плодородната някога Таримска котловина се превръща постепенно в пустиня. Тези климатични промени, както и натиска на засилващия се Китай, предизвикват огромни раздвижвания на човешки маси. Част от хуните се предвижват на юг и запад. Това създава напрежение в района на Балхара. Около 1000 г преди Христа, един от царете на Балхара, който бил син на Праипати Кардама предава царството на сина си Саса Бинду, а сам се преселва в Индия. Отишъл със своя народ в Мадхиядеша (дн. Мадхия Прадеш), основава град с името Пратиштам. От този преселил се бактрийски цар произлязла една нова индийска династия, която носела името Кардама. Тя управлявала до XI век, а владетелската титла била “балхара”. Друга част от българите, още през IV – III век пр. Хр. се придвижила към Европа, където в Поволжието и при Урал се срещнали с останалите някога тука арийци.
В Памир обаче, до X век се запазва княжество с име Бургар, за което ни съобщава Ибн Хаукал (X век), Ибн ал Асир – 1024 г. До същото откритие достига и академик Бартолд.

САСА БИНДУ=Исус и Богиня Диана 

МАДХИЯ ПРАДЕШ=Бохиня Мадара Диана и Ешуа

ПРАТИШТАМ=Богиня Матара Диана и Ешуа 

КАРДАМА=КА МАДАР=Кан (Жреци) на Мадара 

Наистина в Латинския хронограф се посочва общия произход на българи и брамини (гимнософисти) - “те всички са бактриици”, т.е. от Балхара. Самите брамини също извеждат произхода си от там и тачат двете свещени планини, издигащи се в старата им родина – Су Меру и Мандара. Те са почитани и от древните българи под имената Самар (по Джагфар Тарихи) и Мадара, както е наречено главното светилище на Дунавска България.

ГИМНОСОФИСТИ=Ган (Кан, Жреци) от Богиня Мат и Исус 

БРАМИНИ=Богиня Мария 

СУ МЕРУ=САМАР=Иса и Мария

МАДАРА=МАНДАРА=Мадара 

Така например в 9-ти век от новата ера е съществувала в Индия династия РАШТРАКУТА, която се е наричала БАЛХАРА. Известният скален храм KAILASHA TEMPLE в
ELLORA е бил строен от същата тази династия БАЛХАРА. Даже много фамилни имена в Индия са БАЛХАРА. Най-известният мъжки фотомодел от Индия се казва АДЖЕЙ БАЛХАРА !

РАШТРАКУТА=Арии/Ариани от Диана и Ешуа от Тракия

АДЖЕЙ БАЛХАРА=Бълхарин от Диана и Ежуа 

Една интересна подробност - Известният КРИШНА произлиза от рода на ЯДУ или т.н. ЯДАВИ, които се явяват потомци на същия този АИЛА ПУРУРАВА и неговия син АЙУ.
Така,че историята на българските преселници начело с КАРДАМА, по нататък вече тясно се преплита с индийската история.

ЯДАВИ=Диана Богиня

КРИШНА=Кан (Жрец) и Шар (Цар)=Кешар=Кесар=Кайсер – Император  

В РИГ-ВЕДА има написани редица химни за възхвала на трите богини -
ИЛА, САРАСВАТИ и БХАРАТИ. Сарасвати е богинята на речта, писмеността, музиката и изкуствата - първоначално е била възпявана в химните като РЕЧНА БОГИНЯ - реката САРАСВАТИ, около която са се заселили АРИЙЦИТЕ в Индия.Според някой автори, първоначално реката АМУ ДАРЯ - или старото и име ВАКШ се е наричала Сарасвати.

РИГ ВЕДА=Ган (Кан, Жреци) Ариани/Арии/Раи/Рая от Богиня Диана 

ВАКШ=Бок Ешуа 

Богинята ИЛА е точно тази, за която се говори, че е майка на Аила Пурурава и тук митология и реалност са силно смесени. Другото име на богинята ИЛА е ИДА - вероятно сте чели за енергията Кундалини при Йогите и енергийните канали ИДА, ПИНГАЛА и СУШУМНА.

ИДА=Диана 

ИЛА=Ил, Ел (Змей) 

СУШУМНА=Исуш и Ма (Богиня Майка)

Ил, Ел е първият най – древен митологичен животински – рептилски символ на Българските Богове Демиурзи от древно – Българския календар с 12 синонима на змия, змей..., преминал в сакрална херметична хералдика на Божиите династи от рода Дуло  

Планината МЕРУ в скрит езотеричен смисъл съгласно ТАНТРА ШАСТРА представлява в практиката на Йога - гръбначния стълб и канала СУШУМНА.
ТАНТРА ЙОГА се е практикувала и по ВЕДИЧЕСКО време в страната БАХЛИКА. Ведическа Индия по това време се е наричала АРИЯ ВАРТА или ИЛА ВАРТА, по името на тази богиня ИЛА (синът на КАРДАМА е също ИЛА !).
Трябва да отбележа, че някой учени свързват страната ИЛА ВАРТА с ИЛИРИЙСКИТЕ племена , а оттам и с ТРАКИТЕ (Трако-Илирийски племена). Според един индийски професор свещеният знак на прабългарите IYI има връзка с ЙОГА и означава съединяване , сливане на две неща в едно цяло. Най-вероятно двете ХАСТИ-черти около знака Ипсилон - IYI представляват стилизирани ЗМИИ с тълкувание на ПАЗИТЕЛКИ или ЕНЕРГИИТЕ - Ида,Пингала. Подобно изображение е намерено в Шуменско - оброчна плочка -прабългарски колобър с трирога корона на гравата, държащ жезъл с три върха, а от двете страни на жезъла са изобразени ЗМИЙ !
Въобще ЗМИЯТА при прабългарите е била свещенно животно и се е почитала - за предпазване от зли сили - ПАЗИТЕЛКА.

ИПСИЛОН И ДВЕ ХАСТИ=Хан (Кан, Жреци) от Дуло на Бог Исус и Богиня Диана 

Току що получих по електронната поща писмо от видния руски учен индолог - Михаил Михайлов. Той също потвърждава, че КАРДАМА от РАМАЯНА и КАРДАМА от ШРИМАД БХАГАВАТАМ Пураната са на практика едно и също лице. Пражапати Кардама е син на
Пулаха , който е син на БРАМА !!!

РАМАЯНА=МАРАЯ=Мария

ШРИМАД БХАГАВАТАМ=Бог Ешуа и Бохиня Диана Мат Мария 

Които се интересуват от Интернет сайта на Михаил Михайлов могат да отидат на следния ЛИНК -
www.kshemendra.bravepages

И доколкото владетелите на Делхи са били считани през X век за най-високи по ранг от индийските царе, Бируни съвсем правилно посочил, че „царете на Индия се наричат Балхара (Бълхари).“
Тези подробности идват да потвърдят сведенията на индийските източници за преселенията на древния цар Кардама откъм Балх, чрез които било създадено царството на така наречените Кардамити.

ДЕЛХИ основан от=основан от Хан (Кан, Жреци) от Дуло 

КАРДАМИТИ=Кан (Жреци) от Матара Диана 

За това, че Кардама е дошъл откъм Балх — столицата на Балхара, говорят не само преките сведения, но и самото му име, което според индийските специалисти по санскрит не е от древноиндийски произход, а се среща в езиците на север от Индия, където се е намирало първото и най-старо царство с име Балхара.
В санскрит подобно име на цар не би могло да се образува, защото в този език думата „кагйата“ има силно отрицателен смисъл и означава „мръсотия, нечистота“.
За разлика от това в езиците край Памир и Хиндукуш думата КАРДАМА значи „добродетелен човек“, човек с чиста карма, което показва, че името Кардама е от памирски тип. За това, че някога от древното царство Балхара е имало голямо преселение към Северна Индия, говорят и имената на сина и внука на Кардама — Саса-Бинду и Ила. Неотдавна тези две имена бяха открити в пергаментовите документи от Древна Бактрия, разчетени от проф. Н. Симс-Уйлямс.
Особено характерно за Бактрия /Балхара/ е било името Бинду, което многократно се открива в древните документи, изследвани от Симс-Уйлямс. Явно е, че преселникът Саса-Бинду е бил син на царя на Балх — Кардама и с това окончателно се изяснява достоверността на описаното в индийските източници преселение.
В китайските хроники Балхара се нарича обикновено с името Бо-ло и там е вписано директно, че наред със старата държава Бо-ло има и друга държава със същото име, която създали преселилите се в Северна Индия жители на Бо-ло. По-късно те съобщават, че в Боло /Балхара/ се заселили прогонените от изток ЮЕЧЖИ /кушаните/, чийто владетел бил нападнат от хуните и забягнал в Индия, където основал ново царство с име ЮЕЧЖИ, което те наричат Малките Юечжи.

ЮЕЧЖИ=ЮЕТШЖИ=Диана и Ежуш=Дионижиуш

Това показва, че от Балхара към Индия е имало някога най-малко две големи преселения, първото, от които е довело до образуването на втора държава с име Балхара /наричана по китайски Малкото Боло/, а второто е довело до образуване на второ царство на кушаните, известно като Малките Юечжи. Първото преселение е станало несъмнено преди появата на кушаните /юечжи/, т.е. преди I в. пр.Хр., а второто — към края на господството на кушаните — през III–IV в. сл.Хр.
Освен сведенията за тези преселения има и още един блок от данни, които позволяват да се разкрият някои интересни подробности от историята на древна Балхара. Това са текстовете на най-древния индийски епос „Махабхарата“, създаден в устен вид между X и VIII в. пр.Хр. — в една твърде ранна историческа епоха, когато древна Балхара все още не е била завладяна от персите и по-късните завоеватели.
Навсякъде в епоса се среща името на древното царство Балх и на неговата столица, която също се нарича Балх.

БАЛХ=Балхи, Булги, Булхи, Балки, Болки, Валки, Волки

един от култовите емблематични древни етноними на Българите по първосвещения синонимен титул на Бог/Богиня Ил/Ел:

БАЛХИ=БОХ ИЛ=Бох Ил (Змей)

БАЛХАРИ=Ариани/Арии/Раи/Рая от Бох Ил (Змей)

АРИИ=АРИЯНИ=РАИ=РАЯ=Рай – феноменни Божии потомци от Рая

За царете на Балх се говори като за могъщи и независими господари, които силно подпомагали един от двата противоборстващи си индийски царски родове — родът Куру /Каурави/. Тази особеност показва, че в индийския епос е отразен древен исторически период, когато Балхара не е била зависима от Персия и царете й са били едни от най-прочутите владетели на север от Индия. Такава епоха е било времето преди VI в. пр.Хр. и точно този свободен и най-важен период от живота на Балхара се оказва отразен в „Махабхарата“. 

didanov - и още
14.09.2015 

В „Махабхарата“ царете и народа на Балхара се наричат по индийски маниер с името „балхика“ и „бахлика“, тъй като в езика санскрит имената на чуждите народи приемат твърде често суфиксът „ка“ и „га“ /аварите стават аварика, хуните — хуника и хунга, племето шалва — „шалвеяка“, а общото име на чужденците е „млечха“ и „млечга“/.
Но зад нагодената към индийския правопис форма „балхика“ стои винаги царят на Балх — столицата на древна Балхара (Балхария, България), или неговата войска, наричана също „балхика“ и „бахлика“.
Затова нека видим какви древни сведения се крият под тази специфична индийска езикова обвивка. Характерно е, че в епоса царят на Балх се споменава почти винаги на видно място и към него индийските воини отдават почти същата почит, както към своите собствени царе. Това личи от следната сцена, където великият герой Накула се прощава, тръгвайки на поход:
„Сбогом аз казвам. На великия род Бхарата и на моя стар дядо — царя на Индия, а също на Сомадата и на великия цар на Балх /на индийски Балхика — Бел. авт./. Сбогом на Дронга, Кри-па и останалите принцове…“

род БХАРАТА на=Арии/Ариани от рода на Бохиня Диана 

В моменти на триумф към царя на Балх се отправят понякога по-големи похвали, отколкото дори съм индийските царе, което личи от следния кратък текст: „Хвалете царя балхика-дарада — първият от всички земни царе, който получи царството си на земята при своето раждане /курсив авт./. Хвалете Карна, който стреля с голям лък, подобно на хилядоок бог — царя на Анга и Ванга. Защо не хвалите и такива царе като Шаля и другите, ако вашето сърце е честно в похвалите?!“
Епитетите, с които се нарича в целия епос царят на Балхара, са свързани несъмнено с това, че за индийците той е бил един от великите царе на Айрия — древната обща прародина, от която са излезли владетелите на Бхарата — Индия. Затова освен като велик цар и дори първи от всички царе, той твърде често се слави и с израза „великият воин Балхика“, или „могъщият воин на колесница“, напомнящ не само за неговия героизъм, но и за необикновената красота на колесниците, които се изработвали в неговата страна. На пръв поглед изглежда като че ли „Махабхарата“, описвайки този цар, ни пренася в някаква измислена приказна страна, съчинена подобно на митовете на древните гърци. Но има множество епизоди, от които личи, че в този епос е вградено реално историческо съдържание, свързано с древни събития, възникнали преди VI в. пр.Хр., когато за трона на Бхарата /Индия/ са се борили две могъщи групировки, а на север от Индия вече е съществувал големият град Балх — център на великото по онова време царство Балхара.
За реалната историческа канава на епоса свидетелства фактът, че въпреки приказния тон, с който се описват действащите царе и герои, в него са отразени десетки имена на реални племена и народи, които са живеели в Индия и съседните географски райони — перси, саки, дарди, кашмирци, авари, хуни и мн. др., включително йонийци от древна Елада, наричани по санскритски „явана“.
Всички те са влезли в епоса не с измислени названия, а със своите собствени имена, променени съвсем незначително по индийски модел, но въпреки това лесно различими. Налице е необикновен реализъм при предаването както на имената на народите, така и на тяхното местоположение, поради което, за разлика от някои фантастични поеми, тук събитията се разиграват не на измислена и въображаема сцена, а на реалната географска сцена в Индия и съседните земи.
А след като тук се срещат десетки имена на реални народи, които действат често в своите реални страни, очевидно е, че и имената на прочутия Балх и великия цар „балхика“ не са измислени, а отразяват преки исторически спомени.
Твърде често в епизодите, споменаващи царя на Балх, се явяват и няколко герои с особени и нехарактерни за Индия имена — Накула, Видура и Бурисрава.
Техните имена, както и имената на владетелите, свързани с царя на Балх — Шаля, Вирата и Мачела, наречени направо със санскритската дума „балхика“, т.е. „хора от Балх“, имат далечна прилика с наши български имена.
Например името ШАЛЯ и до днес се среща широко в българските земи като Шале, Шало и Шальо и от него произлиза фамилията на известния родолюбец от Македония Димитър Шалев.
Името Мачела има прилика с днешното българско име Мачо, което се среща и като Мачун и Мачул, и е свързано също с известен поборник — възрожденецът Искро Мачев. Името Вирата има частична прилика със старото българско име Вирадин, а имената Накула, Видура и Бурисрава напомнят по нещо нашите народни имена Нягул, Видул и Борислав, особено ако се има предвид, че в санскрит звукът Л преминава масово в Р, поради което думата СЛАВА там звучи като СРАВА, думата ДЪЛГА — като ДИРГА и т.н.
Към това трябва да се добавят и споменатите в индийските пурани царе от Балх — Кардама, Ила и Бинду /Саса-Бинду/, които удивително напомнят старите български имена Кардам, Ил /от един средновековен надпис/ и Бинтьо /от Българския именник на проф. Йордан Заимов/.  

bezistena 

 
Прекрасна информация, документираща единствено, че цялото здание на индийската цивилизация – фундамент, постройка и надстройка, са от 100% Български духовен, интелектуален и генетичен материал!

Приятелю, пак те насърчаваме да опиташ да продължиш изследванията си, докъдето си стигнал, с помощта на Свещения шифър, за да прекрачиш отвън пределите на травиалното и официалното, и преминеш в зашеметявашите селения на пионерните открития, и береш сам заслужените плодове на труда си!
Видя ли в горните ни документи колко лесно и просто и колко удивително и прекрасно е!

И накрая оставяме да кажеш ти, може ли това синкретично име да бъде на някой други, освен на Българските Богове:

САСА БИНДУ=Исус и Богиня Диана

СИНКРЕТИЧНИ ИМЕНА на=СИНКРЕТИТШНИ ИМЕНА на=
ИМЕНА на Диана и Кристош=
ИМЕНА на Диана и Исуш от Тракия 

Информацията, която ни предостави, е прекрасна, но е милионна частица от набременялата индийска цивилизация от огнена сакрална информация,

КОЯТО ВСИЧКАТА СЕ РАЗСЕКРЕТЯВА НА АВТЕНТИЧНА БЪЛГАРСКА ДОКУМЕНТАЦИЯ, ДЕМОНСТРИРАЩА КАТЕГОРИЧНА И БЕЗСПОРНО БЪЛГАРСКОТО ФУНДАМЕНТАЛНО ГЕНЕТИЧНО И ЦИВИЛИЗАЦИОНОНО ПРИСЪСТВИЕ НАВСЯКЪДЕ В ИНДИЯ!     


bezistena - До Българския 300 милионен елит в Индия
15.09.2015 19:38

И накрая на чудесната трансконтинентална Българска родова среща, целият наш светейши екип, който е изтипосан и подписан собствено ръчно по – долу, имаме един директен въпрос към вас 300 – те милиона Българи – елитът на индийската нация и народ, преди да подпишем документите ви за завръщането ви и присъединяване към Свещената Българска империя.

ПОДПИСАНИ=Богиня Диана и Бог Иса

ИЗТИПОСАНИ=Богиня Диана и Исуз 

Вие хубаво се кастирахте и изолирахте от другите и се опазихте и съхранихте през вековете и изпитанията, сега сте чистички, белички, богати, охолни, аристокрация и елит, песни и цигански чалги, танци, шарения, Боливуд – Холивуд, цуни – гуни, сълзодрами и мелодрами, рев, сълзи, сополи и майтапи и все хепиенди – красата, дет викат малките ни братушки...

image

Ами кво стана с повереното ви стадо, бе братчеди наши Български?
Какво стана с прекрасното тракийско племе на Диана и Исус, наречено по Техните имена – индийци, които навремето Исус и Диана повериха на вашите Български деди –феноменните Божии жреци, чиито генни потомци сте вие, и им заръчаха да го заведат по тия земи в Азия и да го обслужват и наглеждат с Любов и родителски грижи като собствените си деца, и да живеят по стандарта, богатстото и охолството на най – бедните от тях!

ИНДИЙЦИ=ИНДИЙТСИ=Диана и Иса

По стандарта на другите 1000 милиона или милиард обикновени индийци, които са потомците на тракийското племе, които с такова упование и вяра като овце следваха песните, каваля и гайдите на пастирите си жреците – вашите предци, които ги поведоха на Изток!

Що ги не виждаме вече тях, милиард и кусур индийци, на които всички духовни хора много им се радват и премалят, че те не искали земни богатства и живеели цял живот до кръста в мътилките на Ганг, налагащи се с камшици и режещи месата си или зачукани дюбюдюс голи в някоя пещера по ледниците на Хималаите!
Ами че що не се отдадете и вие на този духовен живот, бе Б/български елитни тарикатчета?
Къде изчезнаха дрипите и мъките на бедните индийци от Господин 420 или Бродяга!

Знаете ли, че сега екипът от светии иска да преразгледаме документите и молбата ви за възвръщане в Свещената ни империя, която ще бъде възстановена скоро под юрисдикцията на Българските святи и праведни Всемирни Бели Братя и Сестри, която империя е обещаното ни от Боговете ни Божие царство на Земята по законите на Любовта, Братството и Мира!
– Ай да му се невиди, замалко да ни забаламосате, ама нали сте от нашето феноменно пси – генче и можете да вземете акъла на всеки, и още повече с песни и танци...
Хич и не ни се иска да преразглеждаме постинга и документите ви, че и на първо место стана в класацията в светлината на прожекторите, ама ще трябва майче...
––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––

Екипът ни бе активиран за този ни актуализиран и осъвременен постинг от овертюрния постер за руския произход на Санскрита, чрез която заблуда и чрез другата фундаментална заблуда – че т. нар. "църковно – славянски език" (който е изконен древен Български език) е бил древен руски език, високоинтелигентни и феноменни неказионни  добронамерени руски изследователи (всички с Български жречески генезис!) въоръжени с този мощен всепроникващ инструментариум на езиковата археология, тръгват да търсят корените и цивилизационните следи на руснаците, и минавайки в търсенията си през Българския Сътворенчески език, без да го осъзнават, "доказват" пламенно и вдъхновено, че всички древни езици, емблематични култури и цивилизации и висшите духовни и материални достижения на човечеството, са руски!

Много често, както и сега с този постинг, просвещаваме с Любов братушките руснаци и всички други народи – всички те бивши тракийски племена, култивирани и цивилизовани с Любов от Българите, кои са Българите, като завършваме с декларацията на един велик крипто Българин:    

"Не матушка Русь е майка на България, а Русия е неразумната дъщеря на Мати Болгария.Декларация от прочут руски писател и общественик."
https://bezistena.blog.bg/history/2019/02/02/ne-matushka-rusi-e-maika-na-bylgariia-a-rusiia-e-nerazumnata.1644461

Писателя сибиряк Валентин Разпутин, който бе организатор в защита на езерото Байкал навремето от замърсяване ми каза: "Не матушка Русь е майка на България, а Русия е неразумната дъщеря на Мати Болгария". Възгордялата се и самозабравила Русия е рожба на България, а не обратното.”
“Славянството е рожба на Великоруският шовинизъм” – казваше той.
”Не Гърция, а България е дала културата на съвременната цивилизация. Ако беше Гърция, защо днес никой не говори гръцки?! Защо половин Европа днес говори латински, а останалата половина (даже с Русия е по-голямата половина) говори не гръцки, а български?!
Така наречените “славянски езици” е българският език, драги Иля! ” – казваше Разпутин и аз се чудех, че този прочут тогава съветски писател говореше като български националист."

И що се отнася до съобщението в заглавието на постинга ни, който ни разкрива, че 300 милиона генетични Българи от Индия тръгват на Дионисиусов поход към България, като ще минат през Русия, ще успокоим руските братушки, че през тях ще минат и китайците, и японците, а през териториите на другите европейски държави около България ще минат всички други племена от целия свят, който ще искат неистово да се поклонят на Боговете ни в свещена България и на святите и праведни Българи, потомците на техните култиватори и цивилизатори!
В този световен Дионисиусов поклонически поход на Любовта и на Божиите Български потомци, ще участват духовните интелектуални и управленчески елити на народите, които са с Българския свещен ген, и на които ние разрешим и поканим по списък и по ред след като са преминали през задължителния атестационен изпит и катарзис на Съдния Ден!
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena с участието на ръководителят на Световното Бяло Братство академик Христо Маджаров и транспространствените ни гости Свети Петър Дънов, Света  Ванга и Свети Валентин Разпутин.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД
 с Любов и песни  












Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
04.11.2020 22:11
Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Из коментарните форуми под публикацията ни от Фейсгрупите:
05.11.2020 01:20
Elinor Grimaldi

Гордиевият възел е синоним за на пръв поглед неразрешим проблем, който може да бъде решен с неконвенционално и енергично действие.
Наречен е така на името на фригийския цар Гордий, който завързва в много сложен възел ока на колата си. Според легендата, когато фригите трябвало да изберат цар, попитали оракул кой да бъде той. Оракулът предсказал да изберат първия, когото срещнат по пътя към храма на Зевс, качен на кола с впрегнати волове, и с орел кацнал на колата. Те срещнали обикновения земеделец Гордий и го провъзгласили за цар. Гордий дарил колесницата, която променила съдбата му, в храма на Зевс и я завързал със сложния възел. Оракулско предсказание вещаело, че който успее да развърже възела, ще стане владетел на Азия.
През 333 г. пр.н.е. Александър Велики, като не могъл да развърже гордиевия възел, ядосан го разсякъл с меча си, защото не можел да си представи, че той няма да е владетелят на Азия.


Инж. Иван Дунчев

Прекрасна кодирана митологична история – секретен документ, съставена от Българските жреци – словосъставители и шифровчици, за да ни ретранслират прев вековете и цензурата сакралната информация за Българските Богеве, скрита в Гордиевия възел!

ГОРДИЕВ ВЪЗЕЛ=Богиня Диана и Иза са Българи!!!

ГОРДИЕВ ВЪЗЕЛ който ще бъде развързан от=
който ще бъде развързан от Българи на Богиня Диана и Иза

ЗЕВС=Бог Исуз

АЗИЯ=Иза

ВЛАДЕТЕЛ НА АЗИЯ=ВЛАДЕТЕЛ от/на Иза

АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ=Бълкарин Кан (Жрец) от Дуло на Иса
цитирай
3. bezistena - из Фейсбук групите...
05.11.2020 01:24
Иван Янев

Този въпрос е изключително важен, защото оборва още една нова или не толкова нова лъжа за произхода на българите и конкретизира нещата, с което стопира опитите за по-нататъшното преиначаване на истината. Когато се говори, че славяните са траки, се посочват общи думи, общи територии, общи културни особености, писания в някои хроники – неща все от този род. Естествено е да ги има след като славяните и траките са от един индоевропейски корен и са живели заедно. Но се пропуска най-важното. А то е това, което многократно беше изтъквано - структурата на езика, ДНК-особеностите и антропологичните черти. Неща постоянни във времето и пространството за хилядолетия.


Инж. Иван Дунчев

И още по – и най – важното е, че Българите въобще не сме траки или славяни, а сме феноменният Божи генетичен потомствен народ, участвали с Боговете ни в създаването и производството на тракийските племена, съставени от нефеноменни синтетични човекоподобни биороботи – андроиди бели, черни, жълти и червени и други, с които Българите заселват целия свят и оставят своя потомствен Божествен ген за техен културно – цивилизационен имплант.

Иван Янев

Божествен ген за техен културно – цивилизационен имплант.
цитирай
4. bezistena - Roman Popaya Значи Братята ...
05.11.2020 01:29
Roman Popaya

Значи Братята роми мже да са почисти генетични от българите в България


Инж. Иван Дунчев

Разбира се, че и сред циганите в България и по света има задължително Български генно – инжерен феноменен имплант, иначе нямаше да са дори на това най – ниско културно – цивилизационно ниво, а щяха да са образно казано още по клоните без цивилизационните импланти и грижи на вашите феноменни Предци Българите!
"Защо циганите в Ямбол живеят на северния склон на Боровец и колективен акт на покаяние на цигани,Българи и всички други племена"
https://bezistena.blog/history/2018/12/09/zashto-ciganite-v-iambol-jiveiat-na-severniia-sklon-na-borov.1638016?fbclid=IwAR2gzjckVP8KmJOWvt-MOQCcgR360vZuhrzt_KPfP336NqtGhNLUe1k35gA

ЦИГАНИ с=ТСИГАНИ с=с Гена на Иса и Диана

РОМИ=МОРИ=Мария
цитирай
5. bezistena - из коментарните форуми на Фейса
05.11.2020 01:33
Валерия Попева

Благодарим! Истината ще пребъде!

Инж. Иван Дунчев

Исус каза:

Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе на яве!

ИСТИНА=ИС ТИАН=Иса и Диана

ЩЕ БЛАГОДАРИМ на=ШТЕ БЛАГОДАРИМ на=на Мат Диана и Ешуа Българина
цитирай
6. bezistena - из форумните коментари на Фейса
05.11.2020 01:44
Янулина Петкова

Господин Дунчев ,прочетете История славянобъгарска ,в нея Паисий Хилендарски разкрива от къде идват българите и как се заселват по нашите земи.

Инж. Иван Дунчев
Author

Това което представят за История на Паисий е тотално византийско – фанариотско юдео – ционистко менте!
От пост Сътворенческо време истинските Българи сме на Балканите в Сътворенческия Земен Рай на света – Тракия, за което документираме във всичките ни 1500 статии в блога ни, които ще ви трябват и на вас жизнено спасително!

Ето някои от автентичните документи за Истинската История на Свети Паисий!
Как истинската История на Паисий предизвика Войната за независимост на САЩ и Великата френска революция. Граф Сен Жармен и Бенджамин Франклин
https://bezistena/history/2019/01/20/kak-istinskata-istoriia-na-paisii-predizvika-voinata-za-neza.1642927?fbclid=IwAR0LQCBgkgOrR8zWVb7E19MfOVMbaq1FzaMBvu-g236YO72hb0axdRFxtFk

Авторът на История славяноБългарска – Граф Сен Жермен, сензационно епохално разкриване на самоличността му лично от него!
https://bezistena/history/2019/01/20/avtoryt-na-istoriia-slavianobylgarska-graf-sen-jermen-senzac.1642929?fbclid=IwAR1rcvWRjO-ISWfMI2K8_HJbvSHQSFiUEqnCuOOJZtu6IVQQM91OjUcQBm0


Янулина Петкова

Вие сте цяла енциклопедия, но от най -грешните. Всички ви пътища водят към Индия, Буда, Кришна,врачки ,баячки ,окултизъм ,нездрав мистицизъм , но всъщност си е истински САТАНИЗЪМ.
Предлагам да се обърнете към родната християнска вяра и ще успокойте душата си.

Инж. Иван Дунчев
Author

Бре, голяма Инквизиция! Направо на кладата, а?
Добре, че наистина Сатана ни е/са ни Приятели и Закрилници, че направо щеше да ни туриш в огъня!
Горка душа. За просвещение на теб, но най – вече за другите и за тяхно насърчение да търсят от Душа и сърце Сатана, пак им напомняме кой/Кои са Сатана, пък ти очаквай скоро посещение от Сатана както си го/Ги пожелаеш!

Дяволът или Сатана, страшният повелител на Извънземните, разкрива самоличността и координатите си и всички генерал – щабни документи на Извънземните
https://bezistena.bg/history/2018/01/07/diavolyt-ili-satana-strashniiat-povelitel-na-izvynzemnite-ra.1586982?fbclid=IwAR2oFy3cLQOPaTYqb0ZxLSrYexo-uhg_DR7ne3JvZKZNaWF7zgUYfhs8yXE
цитирай
7. bezistena - Поради липса на свободно место в работния обем на постинга, още инфо за фундаментално понятие в източната религия :
05.11.2020 19:39
Древен Българин спи в пещерите на Тибет вече 2400 години! Очакват да се събуди и да поведе България!Кой е този Българин и какво ни каза с кода на Свещения шифър
https://bezistena.blog/history/2019/06/01/dreven-bylgarin-spi-v-peshterite-na-tibet-veche-2400-godini-.1659605?reply=5222020


САМСАРА

Отражение
на себе си
продължавам

Да търся
сърцето
на смисъла

Което
не спря
да тупти

През
всичките ми
животи


САМСАРА=АСАС МАР=Исус и Мария

Дали има човешка Душа, която като знае официалната формулировка за самсара, съставена на херметичния Български жречески език

САНСКРИТ=СИС ТРАК=Исус от Тракия=Кристос ,

от Посветените ни Предци при изграждането на цялата източна култура и цивилизация, и опоределена като

"Самсара е понятие от някои източни религии. Буквално означава „кръговрат“ (санскрит). Това е веригата на ражданията и смъртта под формата на колело, което винаги е в движение. Когато тази верига бъде прекъсната, съществото получава освобождение (мокша) и встъпва в Нирвана.",

да не познае в термина "самсара" Българските Богове Демиурзи!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7674678
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!