Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2010 19:31 - Кой нарежда репресиите
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 3142 Коментари: 2 Гласове:
2



image

И тези сатрапи ще свършат така, както са свършвали други преди тях. Лошото е, че дотогава ще са успели да умъртвят много невинни хора.

Колкото и безсрупулен да е Бойко Борисов, аз не вярвам, че идеята за новата вълна от репресии срещу неудобни на режима е негова. Бойко е твърде страхлив, за да си позволи такова нещо. Още повече като се има предвид, че почти всички от тези хора живеят в крайна бедност и аванта няма да падне. Бойко и Цветанчов просто няма какво да ни вземат, освен опинците. От друга страна почти всички ние няма да наведем глави и ще се съпротивяваме докрай. Та от цялата работа полза няма да има. И все пак някой има полза. Кой?

Картинката почва да се избистра като видим, че подобни кампании се вихрят и на други места из новата Вавилония, наричана за краткост ЕС. Еврейски, тоест Европейски съюз. Навсякъде произвол, навсякъде беззаконие, навсякъде убийства и само да кажете, че е случайно. Ето ви факти, а после ще има още.

***

Полски журналист изчезна, след като беше арестуван

Разследващият журналист Рафаел Гавроновски изчезна, след като миналата седмица беше арестуван извън резиденцията на новия полски президент Бронислав Коморовски във Варшава. Полицейски говорител е казал, че Гавроновски е подписал документ, в който се казвало, че той «не иска никой да знае къде се намира» и е бил освободен. Оттогава никой не го е виждал.

Гавроновски разследваше самолетната катастрофа при Смоленск и записваше интервюта със свидетели, които твърдяха, че на мястото на катастрофата не е имало никакви тела, като така опровергаваха официалната версия. Журналистът беше изявен критик за начина, по който Коморовски и премиерът Доналд Туск въздействат на разследването. Гавроновски е живял 25 години в чужбина, преди да се завърне в Полша. Той вече се е сблъсквал с властите заради конфискацията на 70 хектара от неговите имоти, като пренесе борбата и в Европейския парламент. Резултатът беше, че го осъдиха на 4 месеца в полски затвор за злословие (клевета).

Арестуването и изчезването на журналиста е в разгара на разразяващ се конфликт по въпроса, дали на президентския площад трябва да бъде издигнат кръст в памет на жертвите от самолетната катастрофа. Наскоро президентът Коморовски нареди премахването на кръста, който трябваше да символизира всеотдайността на поляците да достигнат до истината за мистериозната катастрофа, при която, както се твърди, са загинали толкова много от техните най-изявени водачи.

Премахването на кръста беше последвано от бурни протести, които трябваше да бъдат овладявани от армия полицаи и служители по сигурността. Даже се намесиха духовници, които маршируваха срещу протестиращите, като се опитваха да ги убедят да се откажат от кръста. Тогава духовниците бяха попитани дали служат на Бога, или на КГБ. Горе-долу по това време е бил арестуван и Гавроновски заради «съображения за сигурността» (z uwagi na bezpieczeństwo). Ако се вярва на последните неофициални данни от близки до съпругата на Гавроновски, журналистът все още е в арест във Варшава.

image

Рафаел Гавроновски (дясно) пита полски духовник за изчезналия кръст пред президентството.



Тагове:   Вавилон,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. semtomovi - аууу архитектурата е поразяваща!
07.08.2010 19:38
Наистина ли са копирали така плътно?
цитирай
2. eltimir - Очевидно
07.08.2010 19:52
Явно е търсена приликата. Не вярвам да е случайно. Платна с изображения на вавилонската кула така, както са си я представяли, са известни от средновековието насам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3001518
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930