Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2010 11:31 - Да живее ЧЕЗ!
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5472 Коментари: 12 Гласове:
3

Последна промяна: 12.09.2010 11:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Някога се борихме за демокрация с наивната вяра, че демокрацията ще ни донесе свобода. Не, демокрацията не ни донесе нищо добро. Днес не само нямаме свобода, но сме натикани в нови, още по-тесни по-мръсни и по-гладни килии.
Днес ЧЕЗ ми помогна. Много. Наистина ми помгна, не ви лъжа. Ще ви кажа как. Тази сутрин ЧЕЗ спряха тока за няколко минути. Хубаво, ама в този момент се намирах в асансьора. Нещо беше заяло, не успях да отворя вратата и да изляза. Обикновена случка, дори инцидент не може да се нарече. Да, ама вътре, в тясната асансьорна килийка си спомних за едни други килийки. В които стояхме не с минути, не с дни и с месеци, а с години. Някои стояха в килийките с десетилетия. Като Васил Узунов от Чирпан, който е най-дългогодишният политически затворник в света. Като Илия Минев, като Кръстьо Атанасов и Марин Манолов и като много други запомнени или забравени мъченици на комунистическата диктатура. Та значи стоя си аз в килийката и си мисля. За преживените неволи. За прошката и за възмездието. За паметта и за забравата. Мисля си как ужасяващата безчовечност на днешния мафиозки режим е в състояние да ни подтикне да забравим ужасите на миналото. А не бива. Не бива да забравяме, длъжни сме да помним. Защото именно отрочетата на миналия безчовечен комунистически режим създадоха днешната безчовечна изродена мафиозка демокрация. Защото Сер Гей е син на комунистическия мракобес Станишев. Защото Борис Велчев е внук на комунистическия мракобес Борис Велчев. Защото Мангал Костов е агент на мракобесническата ДС, преподавател по мракобесническа политикономия. Защото Бойко Борисов е възпитаник на мракобесническата милиционерска школа, телохранител на мракобеса циганин Тодор Христов Живков. Защото… Мракобесието на миналото. Бащата и майката на днешното мракобесие. Забравихме и допуснахме да се случи. Забравихме килийките. Забравихме решетките. Забравихме глада и изтезанията. И със своята забрава допуснахме всичко да се повтори. С икономически средства ни отнемат жизненото пространство и ни натикват в килийки. Доброволно слагаме решетки на прозорците си, за да се предпазим от озверелите пълчища мангусти.  Гладуваме, за да могат те, новите демократи, деца на старите мракобеси да преяждат. Животът ни заприлича на изтезание. Е, не съвсем безкрайно. Изтезание с предизвестен край, изтезание до гроба. Защо живеем така зле? За да отговорим на въпроса трябва да осъзнаем реалностите на миналото. Ама как да ги осъзнаем, като ги забравихме? Затова да живее ЧЕЗ!


Тагове:   минало,   мракобесие,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Още един българин, който прави гладна стачка в Брюксел
12.09.2010 12:27
http://balkans.blog.lemonde.fr/2010/07/17/le-combat-dun-dissident-nucleaire-bulgare/
Атомен специалист, заплашван със смърт, за всичко което знае за атмоната централа в Козлодуй. Не ми се превежда тестът, но ако ви интересува използувайте автоматичните преводачки. Въпросът е, че все пак има отвреме навреме смелчаци да излязат с телата си на международната сцена и да обяват противодействието си пред всички, рискувайки живота си, а не само да приказват анонимно по Интернета.
цитирай
2. анонимен - ВИдео
12.09.2010 12:31
http://balkans.blog.lemonde.fr/2010/07/17/le-combat-dun-dissident-nucleaire-bulgare/
НАй-долу има и видео от самия Котев на български език, в която разяснява проблема.
цитирай
3. eltimir - Не съм анонимен
12.09.2010 12:54
В предходния материал дори е посочен пълния ми и точен домашен адрес, както и трите ми имена. И не ме упреквай, че не правя нищо. Ако още сто човека поне правеха това, което аз правя, тоя мафиозки режим досега да си е отишъл. Гладна стачка не мога да вдигна по здравословни причини. Не че преди това не съм обявявал и провеждал такива. Първата ми гладна е 15 дена - през март 1979 година в Старозагорския затвор.
Пак казвам, правя каквото е по силите ми. Не са особено големи, но не ги щадя. Ако се постараеш да прочетеш нещо преди да пишеш, ще разбереш сам.
цитирай
4. анонимен - Никой не те кара да вдигаш гладна стачка
12.09.2010 13:02
Очевидно не ставаше въпрос за теб, защо мислиш че всичко се върти около теб. Въпросът беше принципен. То е повече от ясно, че ти не си анонимем. Просто информация като потвърждение, нищо повече, един вид поддръжка. Не ставаше въпрос да правиш нещо повече, а само допълване, но ако не желаеш, няма проблем.
цитирай
5. eltimir - Ясно
12.09.2010 13:24
За информацията благодаря. Пускам каквото е по силите ми и навсякъде, където ми е възможно. Правя и още нещо, но то не е за по Интернет. А за реакцията - напоследък нервите ми са изопнати, получих някои удари и естествено.
Онова, което искам от доста време насам да постигна, е да преминем към единодействие. И когато някой протестира, всички да го подкрепим. Когато някой бива атакуван - всички да сме солидарни с него. За съжаление в тая област успехите ми са много скромни.
цитирай
6. анонимен - Поеденичното спасение не е възможно отдавна, но повечето нехаят за съюзяване и това ще е краят на България
12.09.2010 14:40
Оф, ако знаеш аз под какви атаки съм, дори и на теб, който е атакуван цял живот, ум ще ти зайде. Дори в блога си не мога да влизам, пренасочват ме, тоя който е от другата страна на екранаи севквючва щом аз включа компа, даже не се крие, ами прави куп номера, та да съм сигурна, че е така, да не би да си правя илюзии по въпроса. Същата работа е и с всичко останало, като влизането в къщата например и куп други неща, просто няма нещо, до което да се докосват с демонските си лапи. То просто несе издържа, пълна страхотия, пълна та чак прелива.
цитирай
7. eltimir - Атаките
12.09.2010 15:29
Надежда, не го приемай като упрек, но ти поне има какво да ядеш. Ние тук често пъти нямаме. Ти като недай Боже се разболееш, има как да се лекуваш. А аз трябваше да дам за лекарства едни пари, които ми бяха пратили за път до София. На всичко отгоре непрекъснатите заплахи са съвсем реални, от съвсем реални лица. Палежите също са реални, достатъчно снимки от втория палеж публикувах. Но не се оплаквам. Това е цената, която плащам, за да говоря и пиша това, което мисля, без да се страхувам. И без те, престъпниците от правителство и институтки, тоест институции да могат да ме изнудват. Защото знаеш ли, когато се срещнем с някой представител на институтките, не аз, а той навежда глава и забива очи в земята. Може 40 кила да съм останал, както веднъж ми се подиграха, но съхраних честта и достойнството си. А това вече не е малко.
Поне така ми се ще да вярвам.
цитирай
8. анонимен - ЗАЩО НЕ ПОТЪРСИШ...
12.09.2010 16:38
"МОМЧЕТАТА ОТ БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА СЪПРОТИВА" И "КРЪВ И ЧЕСТ"!
ТИ ,НОВА ПАРТИЯ ЛИ ЩЕ ПРАВИШ?

МОМЧЕТАТА, ИМАТ НУЖДА ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ!!
КАКВО ТОЛКОВА ИМА ДА ДЕЛИТЕ.......БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА!
цитирай
9. eltimir - Стар съм
12.09.2010 16:41
Стар съм за партия. Но имам приятели там. В БНРП също имам добри приятели. Когато е по силите ми - помагам с каквото мога. С никого нищо не деля. Който е за България и за Българското - аз съм с него и на негова страна.
цитирай
10. анонимен - Ако въобще си спомняш
12.09.2010 19:42
Мисля, че сме говорили по тези въпроси, надълго и нашироко, няма да се повтаряме. Човек вижда и чува само това, което него го интересува.
цитирай
11. eltimir - Мисля, че сме говорили по тези въ...
12.09.2010 20:02
анонимен написа:
Мисля, че сме говорили по тези въпроси, надълго и нашироко, няма да се повтаряме. Човек вижда и чува само това, което него го интересува.

Не знам кой си, за да си спомня дали сме говорили или не. Но не разбирам в какво ме упрекваш. Ако мислиш, че можеш да направиш повече - направи. Пак повтарям: правя, което смятам за нужно и докъдето ми стигат силите.
цитирай
12. анонимен - Аци, две нещица забелязвам. 1. У ...
14.09.2010 03:04
Аци, две нещица забелязвам.
1. У някогашното с.Самунджиево, незнам от къде се е вкоренило озвучаването на съгласните. Пример:
навместо адрес общинска служителка в "Педерасово" ми писа адреЗ. Също отговор - оДговор. Да ти кажа не е от въздуха, но е заразно. И извинявай, ама те е хванало - мафиот, а не мафиоЗ. Съответно мафиотски , а не мафиоЗки.
2. И на живо преди години те питах: Като влезе човек в ресторант и си поръчва, какво му носи келнера? Не е ли това, което си го е поръчал? Е, поръчвахте си "ястието Демокрация", ама то било гадно, като "ястието Социализъм". Е, че как иначе не видяхте ли, че се приготвят по подобни рецепти. Ама нямало Свобода!?
Ми никой не я е искал, то и сега!
Тогава никой не ме слуша.Не очаквам да се сетиш кой съм, но помисли върху т. 2 най - после и знай, че където има тояга (контрол) не може да има Свобода.
М. Г.

П. П. Това със спирането на тока е много освежително. Напомня за едни бленувани от мнозина времена, когато хората надничаха в късните часове със завист през прозорците към съседния район и се успокояваха със: " След час е ваш ред да сте на тъмно", а тъмното вървеше със студеното.
. . . да и хората бяха по - млади с около 25 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996162
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031