Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2010 14:57 - Мерцедесът на професор Янков
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5297 Коментари: 3 Гласове:
4image Може да не е същият Мерцедес, но доколкото си спомням, е от същия модел. Имам предвид служебната кола на Янко. На всичкото отгоре му я откраднаха и милицията изобщо не си мръдна пръста да я търси. Изобщо не я намериха.

Няма да копирам целия материал, дори тая вечер нямам сили да го прочета целия. Но преди лягане поне се посмях. Някакво тъпо ченге изкарало раздрънканата му служебна "Жигула" Мерцедес. Горката "Жигула", превърнала се в Мерцедес. А гледам, че Янко се ядосва. Ами че поне стотици хора вярвам, си спомнят с каква кола се движеше Янко Янков по онова време. И тя не беше парламентарна, а на Партия "Либерален Конграс". Една раздрънкана "Жигула". Возеше го братовчед му, Янко не може да кара. Впрочем аз също не мога. Да, ама някакъв си пингвин, на име Володя Велков, шеф на дирекция в ГДБОП дрънка за Мерцедеси. Утре ще се раздрънка за яхти, за частни самолети и частни космически совалки.

Ей, тая така наречена власт съвсем е изперкала. И се сещам за старата поговорка, че когато Господ иска да погуби някого, първо му взема ума. На нашите управници умът им е взет. Окончателно. Значи иде ред на погубването. Дали не се задава нова Революция? Ура! Обичам революциите!

Четете и се посмейте и вие: *** image А това са интелигентните личица на типовете Володя Велков от ГДБОП (отляво) и на прокурора от Върховната касационна прокуратура Николай Соларов, които по закон би трябвало да ни бранят от престъпниците. Големите професионалисти, които не могат да различат Мерцедес от стара "Жигула". Още ли се чудим защо в тая страна няма държава?
  ***
2010-11-11
ГДБОП - ПРЕСТЪПЕН СЛУГА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ? - 2

Address for letters:

Янко Николов Янков -

гражданско лице,

Председател на Партия Либерален конгрес,

Председател на Съюза на юристите-демократи,

Председател на УС на Базисния Институт

за Проучване и защита на човешките права

ж. к. „Дианабад”, блок 4, етаж 6, ап. 38, 1172 София

Първо: на 09 Ноември 2010 г. електронната медия „e-vestnik.bg" е публикувала статия-интервю на журналиста Иван Бакалов, която е озаглавена „Митко Станков от Виена: ГДБОП и прокурори лъжат вулгарно, прикриват някого", електронен адрес http://e-vestnik.bg/10365/mitko-stankov-ot-viena-gdbop-i-prokurori-lazhat-vulgarno-veroyatno-prikrivat-nyakogo/.

Публикацията има двуслойна структура, като първата част има характера на суверенна чисто журналистическа интерпретация на фактите и обстоятелствата, с които визираният журналист се е бил „срещнал" по време на своята журналистическа проверка, а втората част има характера на интервю. Правя това пояснение, за да предотвратя евентуалното проявление на кретеноидно-идиотските ментално-поведенчески рефлекси както на визираните в предишното ми изложение полицейски, прокурорски и правителствени лица, така и на техните йерархично високопоставени господари от мафиотската ченгеджийско-прокурорска и правителствена камарила (camarilla).


Второ: тук и сега възпроизвеждам (цитирам) дословно целия текст на така посочената публикация.
„Митко Станков от Виена: ГДБОП и прокурори лъжат вулгарно, прикриват някого

9 Ноември 2010 , Иван Бакалов

Основният трафик за износ на антики от България е през Австрия, което задължително минава през Митко Станков – Бузата, заяви преди дни Володя Велков, шеф на дирекция в ГДБОП, отговаряща за антиките. Той, заедно с прокурора от Върховна касационна прокуратура Николай Соларов, обявиха на семинар в Пловдив, че Митко Станков е избягал от страната през 1991 г. с депутатския мерцедес на Янко Янков, депутат от Великото народно събрание.

И с просто око се вижда, че тези твърдения са димки за медиите, които ги цитират безкритично - възмутиха се по повод изявленията от средите на дребните колекционери у нас. Според тях 59-годишният Митко Станков е един от най-добрите български нумизмати и работи съвсем официално в Австрия към аукционни къщи.

Най-малкото през 1991 г., когато Станков напуска страната, във Великото народно събрание нямаше мерцедеси, а Янков не е имал служебна кола, казват нумизмати. Същевременно Митко Станков оттогава се е връщал няколко пъти в България и никой не го е задържал, защото делата за конфискувани от него антики преди 1989 г. са прекратени.

Самият Янков, който е подпомогнал Станков да избяга, пък е кум на бившия главен прокурор Никола Филчев, има неслучайни случайности, коментира антимафиотът Велков пред журналисти.

От e-vestnik позвънихме по телефона на Митко Станков във Виена, където той живее и работи го помолихме да отговори на няколко въпроса.

- Г-н Станков, висш полицай от ГДБОП и висш прокурор съобщиха пред медиите, че през вас във Виена минава канал за износ на антики от България, че сте свързан с бившия главен прокурор и т. н. Ще отговорите ли с нещо на това обвинение?

- Такъв канал за износ на антики в Австрия не съществува. Аз не знам. Щях да науча, ако имаше - такива неща като се предлагат за продан, се търсят контакти с колекционери, а много от тях се допитват до мен. С мен се консултират и аукционни къщи в Австрия и Германия. Това, което прочетох за изнесеното на този семинар от представителя на ГДБОП и прокуратурата, е нелепо. От една страна те казват, че през последната година иманярите се активизирали и копаели, за да може да продадат колкото може на бизнесмените в България преди да изтече срока за регистрация на колекциите. Тоест - отворил се пазар в България. От друга страна казват, че всичко се изнася навън, имало канали. Те си противоречат. И най ме възмущава, че свързват името ми с Филчев - бившият главен прокурор. Той е престъпник, както го нарича Янко Янков (б. р. - бивш депутат от Великото народно събрание, юрист, антикомунист, лежал в затвора преди 10 ноември) , който му е кум. Самият Янко го нарече престъпник публично и се отрече от кумството си - защото по православната религия като негов кум те са роднини, а той не иска да е роднина с престъпник.

- Володя Велков от ГДБОП и прокурорът Николай Соларов от главна прокуратура съобщиха, че сте напуснал страната с депутатския мерцедес на Янко Янков. Можете ли да опровергаете такъв факт?

- Да. Пазя всички документи, с които съм напуснал страната, съвсем официално, без да се крия, без да ме вози депутатски мерцедес. Янко Янков никога не е имал мерцедес, не е имал и лека кола въобще. Когато напуснах България той беше депутат във Великото народно събрание и там нямаше мерцедеси. А Янко не е бил шеф там, че да се вози в мерцедес.

Напуснах България на 22 септември 1991 г. с влак през Калотина. Пазя си стария паспорт с печатите на границата. Билет си купих на Централна гара София, пазя го, съзнателно. Там се записваха имената на онзи, който купува билет за чужбина, защото чужденците купуваха с валута, а българите с левове. Записваше се в колко часа кой е купил. Билетът има и сериен номер, на него има печат с дата. Пазя и документ за обмяна на валута. Тогава беше задължително, за да влезеш в Сърбия, да имаш 200 долара. Имам митническа декларация от същата дата, с печати на митнически служител от Калотина. В декларацията е записано, че изнасям 1000 марки, 100 лева и 200 долара…

Това съм го разказвал и преди пред вашия вестник, не разбирам как може полицаите да са толкова нагли, след като знаят, че имам документи как съм напуснал България, да лансират такива версии.

Те лъжат вулгарно. Съшито с бели конци. Така те прикриват действителните износители на антики.

И как могат с тоя достоен за уважение човек - проф. Янко Янков - да се правят такива подигравки!? На всички тях е добре известна неговата биография и точно заради това се стараят да го набъркат в някаква мръсна история. Срещу него неотдавна беше извършен атентат, демонстративно, пред Съдебната палата в София с някакво желязо и му счупиха кости. Медиите не писаха за това, някои само го споменаха в един ред. Полиция и прокуратура не направиха нищо. Проф. Янков е писал жалби до различни институции, до посланици на чужди държави за престъпленията срещу него и семейството му, но държавата не реагира! Според мен в поредната лъжа срещу проф. Янков са замесени отново „бившите"агенти на ДС. Какъвто е и прокурорът Николай Соларов, известен с агентурното име „агент Петров". Многозначително е и участието в този семинар на член на правителството - зам.-министъра на културата Т. Чобанов и на полицая от ГДСБОП Володя Велков. Властта се нахвърля срещу професор Янков.

- Имате ли все пак представа има ли канали за износ на антики и откъде минават?

- Тези хора могат да съчинят всичко - дай ми двама души и аз ще докажа, че си свързан с тях. Виж им логиката - единият канал е във Виена, защото във Виена живея аз. Друг канал е за САЩ, щото там живее на Филчев брат му. И понеже Янко му бил кум - ето връзката - хоп сценарий. Затова ли взимат заплати тия? Затова ли плаща българският данъкоплатец?

Това, което правят, не е от простотия или от конспиративно мислене. Те съзнателно искат да отвлекат вниманието от действителните търговци на антики и от онези бригади, които копаят и изнасят от България. Тези хора са лицата на истинската мафия.

- Тоест по вашите думи мафията е в ГДБОП и прокуратурата?

- Това е истината. Мога да ги посоча поименно. Когато на една държава прокуратурата е пълна с такива хора… Прокурорът Соларов е газил законите, не е просто агент на ДС. Неговото агентурно минало е известно само с датата на която вербуван, но не се публикуват факти какво е вършил. Аз ще разкажа за него повече по-нататък. Като прокурор е трябвало да съблюдава закона и да преследва престъпността, той е получавал заплата за това. Но той не е вършил тази работа, а е получавал тайно указания от разни управления и шефове в ДС да преследва определени хора и да скалъпва обвинения срещу тях. Вкарвани са невинни хора в затвора с користни цели. Това е възмутителното, а не, че е бил формално агент. Той е бил изпълнител на организация за осъждане при закрити врати на разни лица, без да са извършили престъпления. Такива като Соларов са скалъпвали обвиненията. Агент Петров - това е Николай Соларов. Събрал съм документи на коя дата е вербуван, кой го е вербувал. В българската прокуратура той служи на мафията. Тази мафия са бившите ченгета на ДС. Тя представлява сега колекционерската мафия в България."
   


Тагове:   мерцедеси,


Гласувай:
41. eltimir - Кои са Соларови
14.11.2010 08:24
И една уточняваща добавка от Григор Симов:

Николай Соларов, както и баща му (ако не е някакво съвпадение), са трънчани, и са “потомствени” прокурори, комунисти и десари. А днес, както и всичките им колеги – “партийци” и десари, по мои наблюдения, са масони – слуги на световното сатанинско юдомасонство.
цитирай
2. antik - прокурор СОПОЛАРОВ
14.11.2010 18:28
Въпросният прокурор Николай Соларов е известен не само със слугинското си име „агент Петров“ , но и като Лай-Лайно Сополаров.
цитирай
3. antik - медиите тук са, всъщност, маскирани като медии отдели на бившата Държавна сигурност
19.11.2010 13:51
http://www.btv.bg/shows/seizmograf/svetli-misli/post/1189669720-Pismo_do_Plamen.html#Comments :Как да ти кажа грабвай си багажа и бягай надалеко от тази продънена държава? Как да ти кажа, че част от медиите тук са, всъщност, маскирани като медии отдели на бившата Държавна сигурност или наказателни отряди на уродливите й наследници? Че в тях се практикува не журналистика, а човекоядство? Как да ти кажа, че, за да си честен и свободен журналист и не само журналист - изобщо честен и свободен човек в България - все още е прекалено голям лукс и за жалост за това обикновено се плаща твърде висока цена.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3031647
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031