Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 08:23 - ЕС – съучастник в комунистическите престъпления
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2134 Коментари: 2 Гласове:
4



image

Нима от това чудовище очаквате законност и справедливост? „Великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята. - Откровение 17:5

Ако някой си е въобразявал, че с влизането на България в Европейския съюз тук, на тази нещастна територия ще почнат да се спазват законите, горчиво се е лъгал. Европейският съюз не само не се оказа спирачка за престъпността у нас, а закрилник на същата престъпност. В стремежа си да унищожат по-бързо българския народ, европейските чиновници поощряват с всички възможни средства бандитите. И обратното  - създават всевъзможни пречки пред хората, дръзнали да търсят законност и справедливост.

Два примера, макар че ако не ме мързеше, можех да приведа двеста и два.

„на 21 Юни 2010 г., посред бял ден (около 15 часа) точно пред видеокамерите на Съдебната палата бях нападнат от двама души, които, прицелвайки се да ми нанесат удар върху главата със железен предмет, всъщност ме удариха по рамото и го счупиха така, че фактически ме осакатиха, след което, вече пет месеци Прокуратурата не е предприела абсолютно нищо за разследване на покушението. /…/

…всички чуждестранни и международни политически, държавни и финансови формирования и институции, които се намират в състояние на партньорска, коалиционна, федеративна, конфедеративна, договорна или каквато и да е друга официална юридическа или фактическа форма на ангажираност с българската официална държавна власт; и които, освен това, не само са придавали политическа легитимност и финансова подкрепа и обезпеченост на тази власт, но и директно са препоръчвали извършването на престъпни деяния или не са протестирали по изричен или конклудентен начин срещу (не са се противопоставяли на)извършването на престъпни деяния от българската държавна власт, са както съучастници във визираните престъпни актове и дейности на българската държавна власт, така и солидарно деликтно и репараторно отговорни.

В контекста на това съображение обръщам специално внимание върху факта, че в началото на месец Октомври 2008 г. българското Правителство, представлявано от Министерството на правосъдието, бе организирало специален тържествен публичен форум, на който бе обявен текстът на Специалния Доклад на Световната банка; и че по време на този форум Световната банка официално е препоръчала на българското Правителство да вземе драстични мерки за ограничаване на лавинообразното нарастване на гражданските и административните дела срещу държавата, и че в частност като един от начините за извършването на това тя е препоръчала не само да бъдат увеличени съдебните такси, но и да бъде осъществено свеждането на икономическото състояние на българските граждани до тотална невъзможност да отделят средства за осъществяване на своята съдебна защита срещу престъпния произвол на държавата.” – проф. Янко Янков, 22 Ноември 2010 г.

На практика излиза, че Световната банка и международните институции безцеремонно потъпкват правата на българите, като им отнемат възможността за съдебна защита. Международната харта за правата на човека вече е мъртъв документ. Ето как реагира Янко, обаче се питам защо никой друг не протестира:

"Във връзка и по повод на тези препоръки на Световната банка декларирам следното:

Първо, че историята на политическите и правните идеи, учения и практически реализации категорично свидетелствува, че именно престъпната комунистическа идеология и практика са онези сили, които никога не са се съобразявали и никога не се съобразяват със синтезираните в правните идеи и правните норми хуманистични идеали и завоевания на човечеството;

Второ, че именно смазващата човека и неговото достойнство престъпна комунистическа практика е онова зловещо явление, което винаги е препоръчвало намаляването на броя на съдебните дела да става чрез смазването на икономическия и волевия потенциал на хората, а не чрез създаването на такава система за зачитане на човешките и правните ценности, при която гражданите реално да нямат основания да се обръщат към съдилищата за правосъдие; и

Трето, че в този именно смисъл отправената към българското Правителство официална препоръка на Световната банка има характера на най-зловеща съвременна форма на проявление на онзи тип препоръки, които не много отдавна институции като КПСС и СССР отправяха към периферните структури на ръководената от тях Империя на Злото.

Тъй като срещу тази височайша препоръка на Световната банка не протестира нито една от държавите-членове на Европейския съюз, нито самият Европейски съюз, нито Съветът на Европа, нито Стразбургският съд за защита на човешките права, тази фактическа съвкупност несъмнено е категорично доказателство, че всичките тези институции косвено или директно обслужват интересите на престъпната власт на българския комунистически елит, трансформиран в мафиотски и легитимиран като „европейски”.

Несъмнено съществено важен щрих към така обрисуваната картина е и фактът, че в началото на 2009 г. поощряваната от австрийското правителство „Райфайзен банк” нагло и демонстративно нареди на българското правителство „да се върне към едно много ниско ниво на трудовите възнаграждения”; при което това „височайше нареждане” е било дадено в контекста на многобройните констатации на редица световни и европейски изследователски центрове, съгласно които констатации нивото на икономическите приходи на българите и стандартът на живота в България много отдавна са определени като ориенталски, азиатски и африкански, но не и европейски."

А сега да погледнем как ЕС покровителства истинските бандити.

„Европейският съд по правата на човека в Страсбург днес отново осъди България за нарушаване на правото на живот - на ром, убит от частен охранител през 2001 г. По делото Сеидова и др. срещу България съдът намери, че страната не е провела адекватно разследване на убийството като не е допуснала възможност за ефективно участие на близките на убития в разследването, съобщиха от Български хелзинкски комитет.

Делото е заведено от съпругата и двете дъщери на Селяхтин Хасанов от Ямбол. На 28 юли 2001 г. той, заедно с няколко други роми, е заловен да бере лук в зеленчукова градина. Според жалбоподателите пазачите използват огнестрелно оръжие още преди да влязат в конфликт с ромите и прострелват смъртоносно Хасанов и още един ром. По случая е образувано предварително производство, но прокуратурата го прекратява като заключава, че пазачите са действали при самоотбрана.

Впоследствие заключенията на прокуратурата са потвърдени и от Ямболския окръжен съд, както и от Бургаския апелативен съд. Върховният касационен съд връща делото за ново разглеждане в Ямболския окръжен съд, който отхвърля жалбата на роднините приемайки отново, че пазачите са действали при самоотбрана.

С решението си Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) приема, че на роднините на Хасанов не е предоставен ефективен достъп до разследването, включително до документите от предварителното производство, какъвто им се дължи според практиката на Съда и те не са успели да участват ефективно в него. По силата на действащия към момента на инцидента Наказателно-процесуален кодекс (НПК) възможността на близките да се конституират като частни обвинители е ограничена само до съдебното производство. Ограничена е и тяхната възможност за достъп до събраните доказателства. В случай на прекратяване, те имат достъп само до препис от постановлението за прекратяването на наказателното производство (член 237, ал. 3 от стария НПК). А тяхната възможност да предявят граждански иск е зависима от наличието на подсъдим, какъвто няма в настоящия случай.

Така според Съда тогава действащото законодателство прегражда ефективното участие на близките до разследването на причините за смъртта. Поради това той намира процесуално нарушение на член 2 от Европейската конвенция за правата на човека (право на живот) и присъжда на жалбоподателите 12 000 евро обезщетение за причинени неимуществени вреди и 3 000 евро разноски по делото.”

От една страна биват създавани условия, при които става невъзможно ние да потърсим защита по съдебен път. От друга страна ЕС ни отнема и правото на самозащита, когато циганските орди тръгнат да плячкосват и убиват. Според съдиите от Страсбург българинът няма право дори да защитава живота си. Остава ли ни нещо и какво?

Казвал съм го и пак ще го кажа. Сегашната политическа система не подлежи на реформиране. Тази система няма човешки облик, нейната цел не е благоденствието на народа, а точно обратното. Неговото изтребление. Затова ние нямаме избор. Или ще провалим Системата, или тя ще умъртви нас. И ако някой ми възрази с думите, че онова, което предлагам е опасно, аз бих го запитал на свой ред:

А не е ли по-страшно и по-опасно да живеем в такъв смъртоносен, безчовечен, противочовешки свят?

 



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - дУбре...
23.11.2010 19:11
да,ама като приказките не вършат работа.....
цитирай
2. анонимен - българските управници до един са циреи
17.03.2011 17:51
крадливи уроди да да хора събудете се мили маики нямат право така безцеремонно да крадат от нас че сме им родили българчета трябва да ги съдим преди да продължават с нашите пари спечелени с труд да се облагодетелстват те също имат дец и нека не го забравят а тях господ да ги съди човекът с главно чччччч
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3004077
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930