Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2010 11:38 - Капон вещае гибел
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 4201 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Един град-призрак. Напълно пуст, безлюден. Но не в България, а в Япония. Градът, построен върху остров Хашима. Същата съдба световните банкери готвят за България. Дали ще успеят, донякъде зависи и от нас.

Еврейката Мария Капон предвещава бърза физическа гибел за българите. Поне такива са изводите ми, след като прочетох нейното зловещо интервю. Препечатвам го с малки мои коментари.

„Мария Капон: Идва нова, много по-тежка световна криза. Бог да пази България!”

25 ноември 2010, 21:55

 

Последното възклицание ми звучи твърде лицемерно. Точно Капон ще моли Бога да пази точно България! Хайде, де! А кой разори тая България, ако не съплеменниците на мадам Капон? И кой Бог ще моли Капон за спасението на България? Бога на Светлината и Доброто или демона на Тъмнината и на Злото? Защото Капон доколкото знам ходи в свинагогата, където се моли на демона, наричан Йехова или Яхве. Но да оставим това. Да прочетеми мъдрите мисли на мадам.

 

„- Г-жо Капон, на срещата на Г-20 в Сеул се разрази тежък скандал между лидерите на най-развитите държави, това май вещае лошо бъдеще за света като цяло и за България в частност?

- Казано на обикновен език, на среща на страните от Г-20 се разрази поредната война между богати и бедни, между развити и развиващи се страни. Войната е валутна. Още преди месец САЩ и Китай – първата и втората по големина икономики в света – започнаха да се подготвят за двубоя. Китай успя да си извоюва повече гласове в МВФ, а Федералният резерв реши да налее допълнително 600 млрд. долара в американската икономика. С това решение, което неминуемо ще доведе до обезценяване на долара, САЩ си навлече гнева не само на страните износителки, но и на страните потребители на суровини, т.е. на всички останали държави.”

Така е, и не е така. Така е, защото започна началото на края за еднополюсния свят. Така е, защото започва двубой, чийто изход е трудно предвидим. Точно според предсказанията на Карел Чапек. И не е така, защото лично аз не бих причислил Китай сред недоразвитите страни. Поразходете се из Гугъла и вижте какво постигна Китай, откакто китайските учени успяха да разшифроват каменните дискове на племето Дропа. А после и технологиите от китайските пирамиди. И накрая предприеха едно разместване на населението в Тибет с неизвестна цел. Е, дали е толкова неизвестна целта е съвсем отделен въпрос. Но като резултат Китай е технологично по-развит от САЩ. Твърдя го напълно сериозно. Само че Китай не бърза. В Китай действат по китайски.

 

„- Как изглеждат финансовите и икономическите перспективи на България на този фон?

- Ужасно. Ни сме притиснати в ъгъла. България вече е в депресия. Нова световна криза ще ни унищожи. Не можем да отговорим с производство, защото нямаме. Нямаме и финансова стабилност. Можем да се надяваме само на Господ. Така че – Бог да пази България, няма кой друг.”

Тук вече Капон е права. Напълно е права. Ние сме изправени пред прага на унищожението. Само че кой ни докара до тоя праг? Отново сънародниците на мадам Капон. Веднъж като основно ядро на управляващите в България и втори път като Световна банка и МВФ. Така че Капон до продължи мисълта си и да отправи своите критики срещу ционистите, които за нас имаха ефекта на цианиди. Е, известни намеци не липсват, но не са достатъчни:

„- Дянков може да е горд само с това, че все още е министър, защото във всяка друга политически улегнала страна той вече щеше да работи друго.”

Да, във всяка страна, в която има държава, един чужд агент, работещ за чужда, враждебна на страната, на държава и на народа сила няма как да бъде министър. Тук може. Тук държава няма, а така нареченото правителство пет пари не дава за остатъците от народа. Сега да видим какво казва Капон за живота на този омразен на нейното племе народ:

 

„- Статистиката отчита ръст на придобиване на жилищата, купени с кредити от банките, както и спад на

 

хората, които могат да изплащат ипотечните си кредити, заради което бързат да ги продадат, преди банките да са ги придобили. Признак за какво са тези процеси?

- Само на пръв поглед тези тенденции изглеждат противоречиви, а по един абсурден начин отговорът и на двата въпроса е един и същ - хората нямат пари. Затова търсят кредити, за да се сдобият с някакво жилище, а други, които изтеглиха кредитите при по-благоприятна икономическа ситуация преди години днес изпитват затруднения да изплащат ипотеките си и затова бързат да ги продадат, преди банките да са им ги прибрали. С това намаляват загубите си. Всичко това е признак за разширяващата се бедност в страната.”

image

МВФ и Световната банка имат богат опит в разоряването на страните и съсипването на народите. Снимката отново не е от България. Но почакайте, скоро и тук ще е така.

Правилно. Бедността се разширява, хората вече едва се изхранват, да се говори за плащане на заеми граничи с фантастиката. Народът ни обеднява дотолкова, че доходите на много хора почнаха да спадат под границата на физическото оцеляване. И тук е мястото да попитам: какво прави Мария Капон по въпроса? Ако не знаете, тя е лидер на Единната народна партия. Значи е политическо лице. Обществена личност, публична личност. Политическа проститутка от публичния дом на политиката.

Сега малко лична информация за дамата с леко политическо поведение. Информацията я взех от коментарите под интервюто в БЛИЦ:

„Мария Капон от Уикипедия, свободната енциклопедия. Мария Капон български политик Родена: 8 април 1969 Пловдив, България Мария Капон е български политик от Демократическата партия, по професия икономист, народен представител в 40 Народно събрание и от ноември 2006 г. член на Управителния съвет на гражданското сдружение Европейски демократичен път с председател Димитър Абаджиев. Мария Капон е родена на 8 април 1969 в град Пловдив. Завършва висше образование в Мюнхен, Германия със специалност „продуктов маркетинг“. Избрана е за народен представител в 40 НС от листата на коалиция „ОДС“, но през ноември 2005 г., след избирането за нов предедател на СДС на Петър Стоянов, от парламентарната група на коалицията са изключени тримата представители на Демократическата партия - Капон, Александър Праматарски и Марио Тагарински. Мария Капон е един от най-богатите депутати в НС. В края на 2005 декларира (както изисква законът), че притежава дялове в недвижими имоти и фирми и заедно със съпруга си разполага с валута на стойност 3 676 945 лева. Наблюдател в Европарламента, от 26 август 2005 до 31 декември 2006. Подкрепя президента Георги Първанов при избора му за втори мандат. Противниците на Мария Капон припомнят нейното минало като комсомолски секретар на езиковата гимназия в Пловдив и факта, че неин кум е бившия кмет на Несебър Николай Трифонов - активист на БСП, изпратен от Георги Първанов за консул в Одеса. Името и се свързва в бизнес отношения с пловдивския хотелски бос Вълчо Арабаджиев и Емил Стоянов - брат на бившия президент Петър Стоянов. Едва ли нормален българин ви харесва...”

Работата е ясна. Те всичките са едно. Те всичките служат на един и същи господар. Те всичките са отговорни и виновни за нашето сегашно положение. Те всичките вкупом и в съучастие докараха работата дотам, че сега положението е в положение и всеки момент може да роди. Ясно е и как ще излезем от положението. Като ги изведем от политиката и ги пратим някъде. В затвора, в САЩ, в Изсраел или под клоните на някое по-голямо дърво. Както си изберат. И както решим ние. Впрочем ние можем да решим да чакаме и нищо да не правим. В такъв случай ви уверявам, че ще продължим да висим под клоните на мизерията докато издъхнем.

Харесва ли ви? Съмнявам се да ви харесва. Поне на мен такава перспектива не ми изглежда никак привлекателна. Затова или да правим нещо, или да се махаме някъде надалеч, където няма нито криза, нито капони, нито ционисти и цианиди.

 


Тагове:   Капон,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Да напарвим НЕЩО ми звучи добре, но ...
26.11.2010 12:11
Да напарвим НЕЩО ми звучи добре ,но какво е питанката :)
Инак си прав !
цитирай
2. eltimir - Всеки сам решава
26.11.2010 12:32
Повече мозъци мислят по-добре от един. Нека повече хора да помислим по въпроса, пък решение ще се намери. Важното е да осъзнаем, че ако продължаваме да стоим и да чакаме, друго, освен смърт няма да дочакаме. Да осъзнаем също, че от политиците нищо добро няма да видим. Значи нашето спасение си е наше дело. Шин фейн, както казват братята ирландци. Наше дело. Коза ностра, както казват братята сицилианци. Друго нема, колкото и да ни се ще.
цитирай
3. balkanec - България и без това е под геноцид
26.11.2010 13:04
Казват, че на толкова тежка съсипия след Студената война са положени само три страни - втората е Русия, също превърната в гето като България, а третата - една република, която завършва на -стан (не помня коя).

Кризата поне ни дава шанс ционисткия лагер да отслабне достатъчно, за да не може да ни държи под контрол и да се измъкнем, за да поемем нанякъде.

В този тежък период българския народ се справя по най-добрия начин - оцелява, въпреки огромните загуби.

Но не сме разпродали собствеността си на безценица и не сме останали на улицата, както предвиждаше плана на Ран и Ът да се случи още през първите 10 години след 89. Е - не се е случило още.

Нашия народ има хилядолетен опит - и възходи, и империи, и падения, и робства.
Която империя се е захванала с нас - не е оцеляла - Римската, Византийската, Османската...
Да не бързаме да се отписваме.
И това ще мине...
Повече оптимизъм и вяра в силата на българския народ!
цитирай
4. eltimir - Българския народ!
26.11.2010 13:24
Значи преди всичко е задължително да се осъзнаем именно като българи. И да спрем да въздишаме по Еврейския, тоест Европийския или как беше там съюз. Да не допускаме поне сред нас да се настанят мутрикултурата, мултикултурата, етническата толерантност и всичките еврейски измишльотини. Да не допускаме чуждото да се настани в душите ни, в умовете и сърцата ни. Защото чуждото е зло, то е смърт за нас. И никой чужд не ни мисли доброто. Да проумеем, че цигани, турци, евреи, американци, западноевропейци - всички те ни мразят, ненавиждат ни. Осъзнаем ли тези простички истини, ще оцелеем. Не ги ли осъзнаем - обречени сме.
цитирай
5. genadi2000 - Права е другарката Капон!
27.11.2010 12:50
„Мария Капон: Идва нова, много по-тежка световна криза. Бог да пази България!”

Така е, другарко Капон! С такова силно чифутско влияние над икономиката е нормално да им криза!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3001691
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930