Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 10:08 - Шведският комунизъм
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2262 Коментари: 0 Гласове:
3



Колкото повече се запознаваме с практиката на либералната демокрация, толкова повече осъзнаваме, че тя е само една от формите на комунизма. При това по-лошата, по-безжалостната, по-безчовечната форма. Продължавам препечатването на статии от блога на Мария Томова – Швеция:

http://semtomovi.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/12/01/kinder-gulagyt-v-shveciia-dnes-e-po-zle-ot-statiiata-v-der-s.643333

ако някой си спомня, една от най-сериозните критики срещу комунизма беше, че тази идеология отрича семейството. Само че дори комунистите не посмяха да извършат онова, което днес вършат демократите в демократична Швеция. Четете и преценявайте. image

Оказва се, че човешките същества в демократичния свят не са нищо друго, освен обект на пазара и биологични единици, предназначени за всякакви експерименти. Ако това е демокрацията, то аз предпочитам да живея в условията на диктатура.

Киндер-Гулагът в Швеция днес е по-зле от статията в Дер Шпигел през 1982 г

Предлагам превод от шведски със съкращения публикуван под горното заглавие

3 август 2010 г. Обществото не е на страната на децата в конфликта с родителите

Социалните съвети (сусиолнеемнден) и соц. служби би трябвало да са защитници на децата, но създават често хаос със своята намеса. Трябва да се погрижат за добруването на децата и да разследват какво може да се стори вместо да се намесват с принуда, пише адвокат Тригге Йенщтедт в Арбйетарблоодет.

...

След като съм си имал работа със Социални съвети през време на 30-годишен период, трябва да призная, че те са най-ужасното нещо, което съществува. Държава в държавата, която се хвали, че е защитник на децата и която веднага се намесва - в някои случаи... и после създава чисто концентриран хаос.

Принудителното изземване на деца е много по-често срещано в Швеция, в сравнение с много други държави. Много често един незначителен конфликт между майка и дъщеря води до жалба в социалните и незабавно изземване и после циркът започва.

...

Сега практиката е да се изземе детето принудително и после да се стори най-често всичко за да се разруши връзката между детето и неговите биологически родители.

Обществото играе нечувано голяма роля и нашите шведски съдилища помагат в тази игра, уви, колкото и да звучи трагично. Всъщност не съществуват властови средства за да се прокарат работещи свиждания с помощта на съда. Това се прехвърля на Сусиоолнеемндфъерваалтниинген и детето попада напълно в ръцете на идеите на социалната служба за това как "да се защитава детето" от своите собствени родители. Принципите винаги са извисени, но не винаги ги реализират.

Коментар на сайта:

Адвокат Емштйед свидетелствува в статията за това как един еластичен принциип като "доброто на детето" на практика се използва от учрежденията и съдилищата за да се разкъса контакта между родители и деца в истински марксистки дух, което също е марксистката цел зад тоталитарната "детски ясли-на всички" принудителна политика.

След като немският журналист Херрман Ортс (Herrman Orths) разследвал взаимоотношенията в нашата шведска държава и неговата статия в Дер Шпигел през 1982 г. за многото принудителни изземвания на шведски деца от "Борнгуллаг" (Киндергуллаг) на Швеция, то ситуацията според Йемштйед не се е подобрила.

В текста Ангелите на Антихристос - за човешките права в Швеция, Пйетер Клйевиус обобщава за условията около стремежа на шведската семейна политика и принудителни изземвания да се разкъса връзката родители-деца:

Шведската политика за протекция на децата е резултирала в отслабнало родителство и роднинство което е обаче заменено с непропорционално силна социална държава. Държавните данъчни средства се използват за да облагодетелствуват прираста на бюрократите и на учрежденията, същевременно като тези посредством отворени генерални клаузули (неясно и по учрежденски език любезно формулирани закони с монопол на тълкуването за това какво представлява "най-доброто на детето") унижават човешките права на деца  и родители.

Тази социална държава има една вътрешна, егоистична фирмена тенденция на развитие, която се манифестира посредством личния егоизъм на тези чиновници и политически защитници.

Въпреки, че изследванията доказват по един убедителен начин сериозните недостатъци и основните грешки на системата в дейността на социалните служби, то се очаква "най-доброто на детето" все още най-добре да бъде изпълнено посредством предаване на социалните служби, където резултатът често е грижа в осиновителен дом и разкъсани връзки със семейството.

 С това Швеция е - и то доста въз основа на едно дълго и почти тотално доминиране на социал-демокрацията - станала символ не само на северната система на качество на живота, но също така на тоталитарната социална държава (сравнете с Киндергулаг), където възможностите на родителите и на роднините сами да решават над своите деца са потъпкани (ограничени) посредством една непредставителна но идеологически успешна законодателна работа която остава почти тотално пространство за психо-динамичен произвол по социалните въпроси. Критиката бива избивана встрани като патологическо "съпротивление"  и критиците като "догматици" или като противници на защита на детето.

ОТ САЙТА:

Familjekampanjen"s Blog

FAMILJEKAMPANJEN – FЦR frihet i svensk familjepolitik. MOT politisk styrning av barnens fostran

СЕМЕЙНАТА КАМПАНИЯ - ЗА свобода в шведската семейна политика. ПРОТИВ политическо управление на възпитанието на децата.

 


Тагове:   Швеция,   безправие,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996666
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031