Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 12:07 - Бойко, Цветанов и колегите им садисти
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2129 Коментари: 2 Гласове:
4



Кой управлява България днес? Риторичен въпрос и не съвсем риторичен. В тая страна без държава управляват старите кадри на старата комунистическа милиция и Държавна сигурност. И кво от тва? Ами такова, че се превърнахме в страната на ужасите. И вместо да се чудим защо и как така се случват сегашните кошмарни изстъпления на излезли сякаш от филм на ужасите кошмарни същества, да си спомним кошмарите на миналото. Да видим кои и какви бяха Бойко, Цветанчов и техните колеги. Не за отмъщение. Не за реванш. Не за да пищим какви жертви сме били, а за да предотвратим даването на нови жертви. Защото не друг, а именно те, старите палачи управляват България. Страната, в която вече държава няма.

10 декември 2010 година

***

http://www.plovdivmedia.com/8780.html

Политически убийства описва в книга професор дисидент

Политическите убийства в България са организирани съвместно от служители на българското МВР и на военното министерство, твърди известният български правозащитник и преподавател по политология в Пловдивския университет проф. Янко Янков. Той издава поредицата от книги „Политическите убийства в България”, в които разкрива едни от най-зловещите страници от най-новата ни история.

Взел интервюто: Христо НИКОЛОВ

Първата част е озаглавена „Кой уби Володя Наков”. В нея се разкриват страшни подробности от екзекуцията на един дисидент, за която се мълчи упорито.

Вината на родения през 1953 г. Володя Наков е, че започва да посещава посолствата на Италия, Германия и Франция в София. За това си „прегрешение” през 1983 г. комунистическата власт го затваря в психиатричната клиника в Курило. След като западните посолства се намесват, Наков е освободен. През февруари 1984 г. той е осъден на принудително изселване от София заради „паразитен начин на живот”. В края на годината ДС организира провокация, дисидентът е затворен най-напред в Белене, а след това в затвора в Пазарджик. Там „врагът на народа” е хвърлен в тясна килия без прозорец и дори без легло. Принуден е да спи на едно скъсано одеало. Върху него са приложени специални медицински и психиатрични експерименти за пречупване на волята.

„С Володя бяхме заедно в една килия - разказва проф. Янко Янков. - А когато започнаха да го убиват, бяхме в съседни килии. Поръчаха убийството на един криминален престъпник - Костадин Мастърков, който е от едно близко село тук. Той обаче не пожела да го убие, а само го наби. Натоварват Наков в една кола и пътуват от Пазарджик до София… девет часа. По пътя го изтезават. Откарват го в безсъзнание в София и там го удушва лично полковник Топкаров, тогава началник на Софийския затвор. В протокола от аутопсията е описано как е бил загърлен. А накараха Мастърков да поеме вината”.

Извършителите на това злодеяние са живи и здрави и от никого не е потърсена и най-малка отговорност. Професорът показва и постановлението, с което Тодор Живков амнистира „убиеца” Мастърков. Нещата не приключват с гибелта на Володя Наков. След това съпругата му Едит Накова е била заплашвана, че ще убият децата й пред нейните очи. Младата вдовица е била изнасилвана от над 15 служители на Държавна сигурност. Проф. Янков се е сдобил с поименен списък на насилниците. „Операцията е била осъществена така, че да бъде непрекъсната. Един офицер излиза, а друг влиза в жилището. В определени случаи и така, че няколко души едновременно да бъдат заедно с нея. Всичко става пред очите на децата”, разкрива в книгата си професорът. Той е поискал разследване на това престъпление, но не е получил отговор нито от българските власти, нито от посолствата на западните държави, които е информирал за скандала.

„През 1985-1986 г. бяха планирали да убият него или мене. Двамата бяхме единствените политически затворници, осъдени за това, че поддържат връзки със западни посолства. Искаха да видят как ще реагират посолствата”. Янков избегнал смъртта, защото не се е поддал на провокациите. От ДС го съветвали да започне гладна стачка, за да изрази протеста си. „Аз им отговорих, че съм политически затворник и съм дошъл с една цел – на вратата на затвора да се разминем: аз - навън, а те - навътре. Затова искам да ям. Володя обяви гладна стачка и остана безсилен… Западните посолства не реагираха по никакъв начин на убийството му нито тогава, нито сега”.

Проф. Янков твърди, че убийството на Володя Наков съвсем не е било изолиран случай, а масова практика. Тя продължавала и днес…

2 Април 2009 година

 


Тагове:   убийства,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Постмодернизъм
11.12.2010 10:21
Сетих се за стария виц. Какво е това постмодернизъм? това е модератор-цензор, демократичесдки мракобес, чиято работа е да трие неудобни за управляващите постинги.
Сетих се за вица, защото някой взел, та изтрил една малко добавка към текста. Не съм я записал, ама ще преповторя написаното, помня го. Преповтарям го, защото за да го изтрият, значи в него има нещо интересно:
Братът на Володя Наков, Пламен емигрира във Франция заедно със съпругата си и с доведения си син от нейния първи брак, Георги. В един прекрасен ден Пламен изчезва. Безследно. Френската полиция кой знае защо не предприема никакви действия. Никакви опити да бъде намерен. Пламен Наков изчезва във Франция и никой не го търси. Естествено, до днес не е намерен.
Това ми го разказа Георги Латев, доведения син на Пламен Наков.
Факти, нищо повече. Дори не ми се ще да ги коментирам. И за отмъщение не мисля. Има си Господ за тая работа и Той никога не забравя.
цитирай
2. kocil - Някой ден
22.12.2010 14:25
и тези хора ще платят за всички разсипани човешки съдби. Имаше един лаф - "Няма ненаказано добро". Но няма и ненаказано зло. Няма справедлива кауза, в името на която да сееш смърт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996066
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031