Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2010 12:04 - Така ли е?
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5767 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 12.12.2010 12:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Великолепните градове, строени от диваците на предколумбова Америка. Те и днес поразяват въображението на съвременните хора.

В своя блог Григор Симов пусна статията „Жреци на Златния Телец”:

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/12/11/jreci-na-zlatniia-telec-avtor-eltimir.649103

Преди това бях публикувал статията тук:

http://erigkan.ucoz.ru/

И тук:

http://eltimir.blog.bg/politika/2010/12/11/jreci-na-zlatniia-telec.648993

Почна се дискусия. Отначало направих малка добавка, от момента на публикуването излязоха нови факти, та реших да прибавя и тях:

„1. eltimir - Политика и порнография

Като гледам, то цялата ни политика е порнографска. Вижте например тук:

http://www.blitz.bg/news/article/94362

Порно студио в София заля света със секс

„Нелегалната снимачна площадка била в завод „Електроника” в столицата. Депутатът Петър Курумбашев сочен за собственик на студиото

Едно от най-големите порно студиа на Балканския полуостров действа повече от 6 години в завод „Електроника”, пише столичен седмичник. То било разположено на последния етаж на завода и от 2004 г. работело необезпокоявано и абсолютно скрито от очите на обществото.

Чрез спътник то излъчвало своята еротична програма – „Еуротик тв”. За цял свят се излъчва 24-часова порно програма, която остава незасечена от службите.

Според осведомени истинският собственик на студиото бил депутатът от БСП и известен телевизионен продуцент Петър Курумбашев. Източници на вестника твърдят, че Курумбашев и синът на Боян Радев, Боян, са най-големите производители и продуценти на порно у нас. Запознати твърдят, че Боян Радев-Младши чрез кръстника си Иво Димитров, който пък е съпруг на журналистката Кристина Патрашкова, е осигурил на порно бизнеса си гръб от страна на Алексей Петров.”

Последва отговор:

„2. анонимен - ВЕЧЕ

Откровено се гаврят с порнографията, наречена "народ", само, че "народът" вече е умрял. Вечна му памет! От "народа" вече са останали само тези думи....

...а всичко останало е порнография!

Бау!”

image

А това са пък потомците на строителите. Жалки останки от могъщи някога народи. Малочислени полудиви племена, пръснати из поречието на Амазонка. Само че те поне Амазонка си имат, ние си нямаме нищо.

Написаното от Бау не ми хареса, нямаше как да ми хареса. Дори човекът да казва истината, на мен никак, ама никак не ми се ще да е така. Възразих:

„3. eltimir - Не още

Все още има живи българи. Съвсем малко остана и ще настъпят съдбоносни събития. Едва после ще имаме правото да даваме окончателни оценки. И в тая връзка се сещам за едни думи от полския национален химн: "Още Полша не е загинала, докато сме живи ние!". Същото може да кажем и за България.

Но има нещо друго, нещо интересно. В последно време започнаха масово да излизат факти за сериозни престъпления, извършвани от видни политици. За тесните връзки на партиите с престъпния свят. А поне аз не знам каква е целта на тази тенденция. Разчитам, че все повече хора ще почнат да се замислят, и че ще стигнем до истината преди да е станало прекалено късно.”

„4. анонимен - eltimir,

Поляците са нещо коренно различно от нас, поради това сравнението с тях, по техния химн, според мен е неуместно. Ако тяхното общество е глината, която споява, нашето е само една ненужна утайка - нито споява, нито дори може да се хване с ръка. Вечно се изплъзва между пръстите. Колкото за това Ваше учудване относно излизащите факти за престъпниците политици, според мен това обстоятелство само потвърждава моята констатация за умрелия народ - толкова вече не им пука за мнението на "овцете", че вече са се заели открито да си вадят кирливите ризи един на друг, да се топят един -друг, за да си пренаредят тяхната мозайка.

А овцете... Те нека си блеят. Все едно, нищо не правят. Пък и вече почти няма какво да се стриже и дои. И да измрат - толкова по-добре. Целта на политиците е свързана не с "народа" на България, а с "терена" на България. Просто те трябва да го подготвят за следващото му предназначение. Какво е то, може да се гадае, засега. Най-вероятното е свързано с това, което и Вие самия сте сочили - бъдещо заселване с евреи. И без това вече голяма част от земята е в техни ръце,  да не говорим и за селища от затворен тип.

Е, може и да греша и дано.

БАУ!”

Ама пък се питам: дали все пак Бау не е прав? Дали нещата не стоят точно така, както той казва? Не ми се мисли. Днес бях решил да си почивам, твърде много работих тази седмица. Днес не искам нито да работя, нито да мисля. Днес ще се държа като средностатистически българин. Ще си лежа, ще преживям и ще гледам умно в тавана. Та ще оставя на вас да изразите мнение относно позицията на Бау. Ще оставя на вас да решите със своите думи и действия или с бездействието си дали Бау е прав или не е.

 


Тагове:   оскотяване,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Така е!
12.12.2010 12:28
Така е!
цитирай
2. eltimir - Проверка
12.12.2010 12:33
Един оставил на вратата на вилата си надпис, предназначен за крадците: "Не влизайте, няма нищо за крадене". Върнал се през почивните дни, вратата разбира, а към бележката добавени думите: "Има, нема, длъжни сме да проверим". Та и аз така. Поне да ми е чиста съвестта, че съм проверил. И да не съжалявам, когато намеря начин да се махна заедно със своето семейство от тая нещастна страна, в която отдавна вече няма държава.
цитирай
3. анонимен - Препоръка,
12.12.2010 14:40
от Бау!
Не съжалявай! Можеш ли,махни се !Сигурно ще ти бъде мъчно.За земята.За "народа",
едва ли.За добрите ти приятели,със сигурност,да.Но човек може да намери добри
приятели навсякъде.Даже и при потомците на създателите на "онези градове".
А може би,най-вече при тях.
А за Бау вече е късно.Той вече е по-близо до "ничията земя",между Този и Онзи
свят.
Бау!
цитирай
4. eltimir - Стига да успея
12.12.2010 15:57
И аз не съм в цветущо здраве, Бау. Но ще опитам. Не заради себе си. И за мен е вече късно. Ще опитам заради онези, които идат след мен. Заради децата. Нека поне те не страдат така, както страдахме ние. А ние страдахме заради тъпата сган. Виж последния текст, който пуснах. Писан е на три пъти, през големи периоди от време. Но пак е актуален, защото всичко тече, но нищо не се променя.
цитирай
5. анонимен - ПРЕДПОЛАГАМ,
12.12.2010 17:27
..ЧЕ САМ СИ СТИГНАЛ ДО ИЗВОДА,ЧЕ НЕ Е НАЙ-СТРАШНОТО СТРАДАНИЕТО,А НЕГО-
ВОТО БЕЗМИСЛИЕ!МОЖЕ БИ,НИЕ ХОРАТА ИСКАМЕ ПРОМЕНИТЕ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ ВЕДНАГА,БЕЗ ДА ПРОУМЯВАМЕ,ЧЕ ПОНЯКОГА И ЗАСТОЯТ Е ПРОМЯНА.ДОКОГА?
Е,НЕКА ПЕРЕФРАЗИРАМ "ВЕЛИЧЕСТВОТО": ДОКАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО".

А ОТ ДРУГА СТРАНА, КАКВО ЗНАЧИ "ПРОМЯНА"?
"НА НОВ НАЧАЛНИК И НА МЛАДО ПРАСЕ НЕ СЕ РАДВАЙ,ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕШ
КАКВА СВИНЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ".
БАУ!
цитирай
6. анонимен - ..И НЕ ЗАБРАВЯЙ!
12.12.2010 17:35
...ПРОМЯНАТА СЪЩЕСТВУВА САМО В НАДЕЖДАТА,А НАДЕЖДАТА,САМО ВЪВ ВЪО-
БРАЖЕНИЕТО!
Някога имах колега,който беше сменил много предприятия,търсейки по-висока
заплата.Един ден,в един разговор на тази тема, той с отчаяние каза:
"не мога да разбера,защо големите заплати са все някъде другаде.Когато отида
там,те вече са на друго място".
МНОГО МЪДРА КОНСТАТАЦИЯ,КОЯТО ЗАПОМНИХ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!
БАУ!
цитирай
7. eltimir - Не е така
12.12.2010 17:40
В конкретния случая не съм съгласен. Не предполагам, а знам къде водип поетия от страната ни път. Знам накъде отиваме с тези, с извинение управници. Знам накъде ни водят новите ни съюзници. "Съюзници-разбойници, продажни, подли и без чест!" - както се пееше в една стара песничка. Знам кой и защо умишлено заселва и развъжда цигани тук. Знам прекалено много. Точно затова се опитвам нещо да направя. Уви, не успявам. Причините са много и не всичките са у мен. Но все пак се питам: а не можех ли да го направя по-добре? И това не е самообвинение, а критичен поглед на творец към собствената му творба. Онова, което се опитах да направя, и което започнах преди 12 години беше съвсем ново. Напълно неизвестно. Трябваше да минат осем години, за да разберат някои какво съм започнал. И после още четири години им бяха нужни, за да съсипят направеното. Оттогава насам съм се уединил, не участвам в никакви организации или сдружения. Каквото правя, си го правя сам. Но все пак винаги се питам: а нямаше ли начин да го направя по-добре?
Та за хпромяната. Да, нужна е промяна. Промяна на поетия гибелен път. Промяна на посоката и на цялата ни пътна карта. Тоест промяна в цялостната политическа и не само политическа философия.
цитирай
8. анонимен - ВСЕКИ ИМА ПРАВОТО..
12.12.2010 19:02
ДА НЕ Е СЪГЛАСЕН.ВСЪЩНОСТ,ТОВА Е ВИСШЕ ПРАВО.КАКТО И ПРАВИТО ДА МИСЛИШ,ИЛИ ДА НЕ МИСЛИШ.МОЖЕ И ДА ЧУВСТВАШ.СЪГЛАСИЕТО И НЕСЪГЛАСИЕТО СА ВИДНИ ЗА ВСИЧКИ;МИСЛИТЕ МОЖЕШ ДА СПОДЕЛИШ,А ЧУВСТВАТА СА ВИНАГИ И САМО ЛИЧНИ.ВСИЧКИ,ПОВЕЧЕ,ИЛИ,ПО-МАЛКО,ГИ ИМАМЕ.
А ПРЕД НАС Е РЕАЛНОСТТА,КОЯТО ВСИЧКИ ИНТЕРПРЕТИРАМЕ,В ЗАВИСИМОСТ
ОТ НАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ,МИСЛИ,ИЛИ ЧУВСТВА.
В КОНТЕКСТА НА ГОРЕИЗЛОЖЕНОТО,ВИЕ СИ ИМАТЕ ПРАВОТО НА "НЕ Е ТАКА"
И АЗ ОСТАВЯМ НЕЩАТА НА БЪДЕЩАТА "РЕАЛНОСТ",КОЯТО ВСЕКИ ИНТЕРПРЕТИРА
ПО СВОЕМУ И ИЗВЛИЧА СВОЯТА "ИСТИНА",ЗА ДА СИ ПРИСВОИ "ПРАВОТО",ДА
ГОВОРИ ЗА "ИСТИНАТА"-ВСЕОБЩАТА,АБСОЛЮТНА И НЕПОКЛАТИМА "ИСТИНА".
ПРИЗНАВАМ,АЗ НЕ СЪМ ДОРАСЪЛ ДОТАМ.
БАУ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3003025
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930