Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2010 09:39 - Искат да съдят куршума
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 8815 Коментари: 21 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Искат да съдят куршума, извършил престъпленията на комунизма и на следкомунистическия период. И не искат да видят фигурата, изстреляла този куршум. Тя е невидима, нея никой не смее да посочи с пръст.

Точно това си мисля като чета. Янко Янков, когото особено много уважавам, тоя път поне според мен допуска грешка. Той иска да съди куршума, поразил целта, а някак пропуска пръста, натиснал спусъка. Първо новинарското съобщение.

Политзатворници съдят Борисов

„Иск срещу премиера Бойко Борисов е заведен във ВАС заради реабилитиране на тоталитарния режим. Визират се изказванията му, че би бил доволен, ако постигне една стотна от направеното от Тодор Живков. Искът е внесен на 7 декември от Янко Янков, член на Инициативния комитет на бившите политически затворници и участници в съпротивителната борба срещу диктатурата на БКП. Според Янков става дума за самопризнание на рецидивен престъпник, който ще извърши престъпления - още по-мащабни от тези на Тодор Живков. Друг член на комитета - Николай Ганев, определи преценката на премиера за тоталитарния лидер като изказване на комунистически популист. Той попита какво от направеното от Живков би искал да постигне Борисов - концлагерите, затворниците или възродителния процес. Членовете на комитета са категорични че създадената от комунистическия режим Държавна сигурност все още влияе върху живота на хората в  България. По думите им, едрият бизнес и банкерите  са под контрола на бившите офицери от ДС, а българските съдии са „ченгеджийско-мафиотски наложници".

Според репресираните от комунистическия режим трябва да бъде търсена наказателна репараторна отговорност не само за престъпленията, извършени от 1944 до 1989 г, но за престъпленията на създадения от комунизма репресивен апарат до наши дни. Бившите политзатворници сравниха комунистическото управление със средновековната инквизиция. Според тях трябва да се закрие Комисията по досиетата, тъй като от нея няма полза. Те напомниха, че след като се разбрало, че държавният глава е бил агент на ДС, това не е попречило на „три милиона идиоти" да гласуват за него. От инициативния комитет на бившите политически затворници искат също да се потърси отговорност за насилието върху малцинствата, както и морална отговорност на вербуването на агенти за ДС.

Членовете на комитета изразиха негодувание от организираната от ГЕРБ конференция в ЕП по проблемите на репресираните, която определиха като бутафорна.

Те изразиха недоволство от подбора на делегацията за форума. По думите им, евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев е събрал автобиографиите на стотина  антикомунисти, които е предоставил на разузнавателните служби и в крайна сметка сред избраните е била „шутката" Екатерина Бончева.”

Да почвам точка по точка. Бойко щял да извърши престъпления. Ами че той си ги върши и не е преставал да ги върши. И не само Бойко. Като почнем от Андрей Луканов, минем през Филип Димитров, Доган, Костов, Симеон Сакскобурггота, Сер Гей Станишев – всички те извършиха огромни престъпления срещу българския народ. Всички след Тодор Живков бяха престъпници като него. По една ирония на съдбата най-малко престъпления извърши твърдолинейния комунист Жан Виденов. Налагат се обаче няколко въпроса.

Къде гледаше Западът, къде гледаха новите съюзници на „демократична” България, когато тези престъпници извършваха своите престъпления? Работата е там, че Западът не само не пречеше на престъпленията, ами ги поощряваше. Така че като ще съдим бандитите, нека изправим пред съда и техния Кръстник. В случая – световните управници. Господарите на международния паразитен капитал. Големите ционисти и техните слуги – американските и европейски политици.

Сега за контрола на ДС върху обществено-политическия ни живот. ДС не само влияе. Аз твърдя, че няма сектор от този, с извинение живот, който да не е под пълния контрол на ДС. Държавна сигурност, скрита под различни имена продължава да управлява България, страната, в която вече няма държава. Даже сега е още по-ле от преди. Защото ако преди ДС вкарваше в затвора неудобните, сега направо ги убива. Янко поне е потърпевш, опитаха да убият и него насред самия център на София. Той би трябвало прекрасно да съзнава този факт.

Николай Ганев… Предполагам, че това всъщност е Николай Галев, от с. Върба, радомирско. Та Кольо пита за възродителния процес. Ама защо само Живков да обвиняваме? Идеята е на западногерманския политик Франц Йозеф Щраус. Идейната обосновка е направена от съветниците на Живков Нико Яхиел и Исаак Паси. Та като ще съдим изпълнителя, да съдим и поръчителите на престъплението. Да съдим и Ахмед Демир Доган, който също е съдействал.

Като чета коментарите гледам как някои се възмущават от изказването, че три милиона идиоти са гласували за Седефчов Параванов. Аз пък си мисля, че някой трябва да е идиот, за да гласува въобще при тая имитация на избори. Но да оставим изборите. Ред е на най-съществения според мен момент. Отношението на Тодор Живков и на неговите наследници и продължители към „малцинствата”. Слагам думата в кавички, тъй като според международното право нито турци, нито доведените от тях цигани нямат правото да искат статут на малцинство. И за какво насилие ще ми говорят? За „насилието”, при което Живков заселваше турци от Гърция, както и цигани от всички съседни страни в България? Или за привилегиите при влизане в учебно заведение? За да стигнем дотам, че престъпление, извършено от тези „малцинства” спрямо представители на българския народ да не се смята за престъпление.

Да, Тодор Живков и неговите наследници и продължители трябва да бъдат съдени. Те трябва да бъдат съдени, осъдени и присъдата им да се изпълни насред София. Да гледат всички. А самото изпълнение да се покаже по всички телевизии. Но не по тези смехотворни обвинения, а заради най-голямото престъпление, започнато още от Фердинанд І, Борис ІІІ и Адолф Хитлер, продължено от Йосиф Сталин и неговите куклички Димитров и Червенков. За престъплението, продължено от живков, Луканов, Филип Димитров… Да не ги изброявам, знаете ги кои бяха и все още са. Всички те трябва да бъдат съдени за геноцид срещу българския народ. Мъртвите задочно, а живите ефективно.

Въпросът не е изчерпан. Терорът срещу антикомунисти продължава. Продължава изтреблението и на целия български народ. Престъплението продължава. Финансирано от световните банкери и покровителствено от Запада престъпление срещу всички българи. Значи наказание трябва да има. И наказание ще има!?

Само че дали нас ще ни има дотогава, та да се насладим на справедливото наказание?



Тагове:   бутафория,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Ангеле,никой няма да осъди престъпленията на комунистите
13.12.2010 09:53
и репресивният апарат на ДС.Не виждаш ли,че вместо наказание,премиер,президент и куп набедени политици,героизират действията на тези служби,с мълчаливото съгласие на ЕС и САЩ!
цитирай
2. eltimir - Знам
13.12.2010 09:57
Да, за съжаление е така. Пиша заради моите съзатворници, които се подвеждат и участват в бутафорни псценарии. Познавам Янко много добре и го имам за разумен и честен човек. Познавам и Кольо Галев, бяхме заедно в затвора. И сега им се чудя на акъла.
Но съд и присъда все пак накрая ще има. Само че те няма да бъдат произнесени от човек. Съдът няма да е човешки, а Небесен. В това вярвам.
цитирай
3. eltimir - "Руската" Мафия
13.12.2010 10:04
Искам да кажа още нещо. Напоследък взеха да пеят за "руската" Мафия. Гледам, че и Янко подел същата песен. Та нека да добавя малко факти.
От пет години насам пиша за една група убийци, служители и сътрудници на руското ГРУ. Пиша с конкретни имена и давам конкретни факти. Не се крия зад измислена самоличност, пиша със своето си име. И какво? Нищо, абсолютно нищо. Назовавам конкретни висши служители на Службите, ген. Иван Чобанов, например, които защитават убийците. Отново нищо. Защо?
Ами защото тези "руски" убийци са евреи по произход или поне половинките им са от еврейски произход. И защото става дума за съвместна операция на ГРУ, ЦРУ и Мосад. Колкото и фантастично да звучи, фактите сочат това.
Доста хора загинаха заради своя опит да разкрият истината. Мен също могат да ме затрият. Ама хич не ми пука. Хайде Янко и тоя комитет да подемат конкретния случай - до земята ще им се поклоня. Сега не мога.
Впрочем една от жертвите на групата убийци беше О. З. полковникът от ДС д-р Симеон Войнов. Той не искаше и не можеше да се примири с участта, готвена за неговия народ, за което плати с живота си. Та нещата са много по-различни от черно-бялата картинка, която тикат пред очите ни.
цитирай
4. andrei - Знаеш ли Ангеле,
13.12.2010 10:26
че няма един измерител за репресираните хора от комунистическият режим.Много репресирани в един или друг момент са се съгласили или са били принудени да сътрудничат на тези служби,който факт в ръцете на същите служби е мощно оръжие срещу тях и към други,които не са отстъпили от позициите си.Спомням си,как в началото на 1990г.подобни люде се биеха с юмруци,при съставянето на листите за ВНС.Това не отмина незабелязано от обществото и то се отдръпна от тези хора.Познавам политически затворници с присъди от по 30-40г,които не пожелаха да участват в този маскарад-по простата причина,че знаеха,какво се случваше в момента.Моят баща също е убит от комунистите/безпартиен офицер от БНА/,както и много други пострадали семейства,знаеха че се започва мащабна манипулация и не взеха участие в разразилият се маскарад.До ден днешен,всички средства и лостове за въздействие са в ръцете на предишните и настоящи служби и за това борбата за истината и възмездието е обречена на неуспех.Поздрав от мен!
цитирай
5. eltimir - Критерии
13.12.2010 10:36
Има сигурни критерии, по които можем да определим кой какъв е. Достатъчно е да погледнем кой как е живял през последните 20 години. Ченгетата си уредиха своите агенти и доносници, докато честните хора бяха и продължават да бъдат безпощадно мачкани. Да вземем един Григор Симов. Човек - легенда, за когото никой не може нищо лошо да каже, дори враговете му. Знае ли някой как живее тоя човек? Знае ли някой, че Гришата едва се изхранва с непосилен труд, а вече не е в първа младост и здравето му не е цветущо. Знае ли някой какъв терор се упражнява над Зоя Рангелова, вдовица на една друга наша легенда - Коци Иванов от Монтана? Коци умря внезапно и съществуват основателни съмнения, че му е било "помогнато" да умре. Ама сега никой пет пари не си дава какво става с вдовицата му. Марин Манолов, още една легенда, участник в бунта през 1969 година, когато политическите превземат Старозагорския затвор. И той е зле. И на него след 1989 година не му давали никаква по-лека работа, та трябвало да се изхранва с тежък непосилен труд. Сега е на края на силите си и никой никакво внимание не му обръща. Наскоро попитах Гришата Симов за Кръстьо Атанасов, съпроцесник на Марин. Една голяма личност, изключително честен и морален човек. "Той поне е жив" - отговори Гришата. Поне е жив... Защото мнозина от нашите, пощадени от комунизма, бях умъртвени от демокрацията. Сред всеобщото обществено безразличие.
Това е нечовешко. Това е гадно, отвратително, неморално. И понякога си мисля, че ние като народ заслужаваме сегашната си участ именно заради това гадно отношение към истинските герои и мъченици. "Не сме народ, не сме народ, а мърша!" - ами тогава да не се оплакваме, че "живеем" като мърши. И че навсякъде вече по света ни имат за мърши, а не за човеци. Все пак има нещо, което се нарича Божие възмездие, колкото и негодниците да не вярват. Вече само на него разчитам, на нищо друго.
цитирай
6. andrei - Знаеш ли,
13.12.2010 11:04
че гореизложените ти разсъждения,трудно кореспондират със състоянието, в което се намират стотици хиляди хора в България!Борбата ти за по-специално отношение,към гореспоменатите хора,някак си напомня за привилегиите давани на така наречените борци против "монархо-фашизма"!Редно е да се разбере,че борбата за промяна на икономическото и политическото състояние и статукво в страната и поставянето й наистина на нови и здрави основи,е цел , която би подобрила жизненото равнище на всички хора,а не само на частни случаи.Решаването на нещата на парче,означава да се молиш на същите комунистически престъпници,за по-специално отношение.Мисля,че едно такова разбиране, не кореспондира добре за самите тях!Борбата за свобода,демокрация и социална справедливост не е приключила и никога няма окончателно да приключи.Обратното разбиране е вредно и погрешно.
цитирай
7. eltimir - Не съм съгласен
13.12.2010 12:22
Честните ветерани на Съпротивата, идеалистите бяха отхвърлени от политиката. Днес те разделят съдбата на целия български народ. Ако си следил моите публикации си видял колко често се застъпвам именно за ограбените и онеправдани редови българи.
Може би в дадения случай не бях достатъчно изчерпателен. Та мисълта ми е следната:
Когато настъпиха "промените", всеки си отиде при своите. Агентите, измамниците, доносниците - те преуспяха. Другите, искрените радетели за справедливост си останаха на същото дередже. Та дори днес са по-зле от вчера.
А защо смятам, че отношението към тези хора е отвратително и неморално? Тук не говоря за "народни" пенсии, нито за привилегии. А за едната човещина, за признанието, че тези хора все пак са страдали заради доброто на всички нас. Говоря за една морална отплата. За уважението, което им дължим. То е ясно, че нито ти, нито аз можем да осигурим пенсии на Гришата и на Марин. нито да защитим Зоя от произвола на монтанския кмет. Но пет думи, написани в защита на такива като нея можем да напишем. И с това да демонстрираме на самозабравилите се управници, че не у всички съвестта е мъртва. Че има още живи хора в тази мъртва страна. И не казвам да се молим на управниците, нито да разчитаме на тяхната еврейска милост. Говоря за отправяне на конкретни обвинения при всеки конкретен случай. говоря да изразим тоталното си недоверие към тях и към техните престъпни действия, към престъпната им политика.
Вярвам, че сега вече ще се съгласиш.
цитирай
8. andrei - Aз съм съгласен с болката,която изпитваш към тези хора.
13.12.2010 13:27
Тя не е чужда и на мен,за което казвам;не издевателствувайте господа управници върху такива хора!Не съм по-различен от Вас и в материално отношение,но продължавам да пиша за ежедневните проблеми на хората,като;здравеопазването,образованието,пенсионната система и социалното подпомагане,необоснованата полицейщина,неграмотните и продажни политици,подмяната на демократичния дневен ред на обществото с псевдо демокрация и замяната й с олигархичен режим на самозабравили се комунистически и милиционерски парвенюта и т.н....и т.н.Но всичко това разглеждам,като проблеми на цялото българско общество и не го пречупвам само през своята житейска призма,както това се случва при теб.Имам усещането,че си се затворил в един измислен от тебе свят,при наличието на който не забелязваш и не пишеш за споменатите от мен проблеми,а предъвкваш едни същи/не винаги верни/неща,които самият ти смяташ за верни,но същевременно никога не даваш рационални решения за тях и се задоволяваш само с констатации.Миналото ни е важно.Важно е и бъдещето,ако можем да погледнем в по-далечна перспектива,но и двете не струват нищо,ако не полагаме усилия за промяна на настоящето.Оплакваческата позиция ми е чужда и неприемлива.
цитирай
9. eltimir - Просто мнение
13.12.2010 13:43
Гледам на събитията през призмата на една по-разширена реалност. Тя включва убеждението, че разлика между морални и природни закони няма. Няма никаква разлика. И природните, и моралните закони са само част от едно висше, Небесно законодателство. И че както опитите ни да нарушим един природен закон водят до печални последствия, така и нарушаването на моралните закони води до същото.
Много мога да напиша по темата, но сега наистина нямам време. Случи се нещо хубаво, което чаках дълго време и ще хвърля усилията си там. Вярвам, че ще продължим разговора.
цитирай
10. andrei - Надявах се,че можеш да четеш,между редовете,
13.12.2010 14:26
но явно те надценявам. Изградил си една изключителна представа за себе си,от което е следствието,че е невъзможно да оцениш усилията за промяна на настоящето от други хора,различно мислещи от теб.Опитваш се като Бог да погледнеш от високо на нещата,но ти убягват детайлите...от което е замъглена картината,която се мъчиш да покажеш.Нито ти,нито аз,нито който и да било притежава такава изключителност,макар че всеки един от нас е неповторим,като божие създание.Затворил си се в стари спомени с ограничен кръг от приятели,като от време на време стреляш през амбразурата,за да покажеш някакво присъствие,забравил че войната е приключила отдавна във вида,в която я познаваш.Фронтове и разделителни линии все още съществуват,но тази битка или не я виждаш,или не те засяга изобщо.Всеки разумен човек,при това положение на твоите разбирания,би ти казал,че е смешно и жалко да се оплакваш.Бъди здрав!
цитирай
11. eltimir - Притеснения
13.12.2010 16:01
Добре, да пиремем, че е така. Изолирал съм се или съм изолирн от обстоятелствата. Резултатът е еднакъв. Пиша текстове, които не са адекватни на реалното положение. Е, и какво те притеснява тогава? Не търся съмишленици, не организирам заговори, в партии и организации не членувам. Пиша си просто така. Каквото и да правя, го правя сам, не търся никого за помощ. Е, и? За някого да представлявам заплаха?
Щом има притеснения, изглежда представлявам.
цитирай
12. andrei - Напротив,
13.12.2010 16:54
нямам никакви притеснения,още по-малко съмнения...Заплаха не знам дали си за някого,щом нямаш съмишленици и си пишеш хей така,но се изумявам,при това положение,кой те чете?Ако писането за теб е просто тренировка,то ти си пионер в нов вид фитнес!Това в кръгът на шегата:)))Извън нея искам да ти споделя,че никой не е в състояние да постави човек в килия,като тази,която сам си е изградил доброволно.Епистоларните занимания са за хора с идеи и воля да променят света в който живеят.Всичко останало е празнословие и бля,бля, бля,за наивници.В края на коментара си пак се надценяваш,което е характерна твоя черта.Пожелавам ти щастливо посрещане на Христовото Рождение и нека донесе в твоят дом-много радост и щастие!
цитирай
13. eltimir - Нещо старо
13.12.2010 17:20
Нещо писано отдавна. Открих го случайно като търсех нещо съвсем друго:
"СМЕЛОСТ И НЕЩО ДРУГО
Не е достатъчно да имаш смелост да кажеш една истина. Трябва да разполагаш и с възможността да я кажеш. Най-страшно е обаче, когато не виждаш смисъл да казваш каквото и да било.
Юли 2004"
1978 година - две години затвор за пропаганда;
1992 година - палеж на жилището ми;
1998-9 година - 10 месеца следствие, за пропаганда;
2005-7 година - съдебно дело отново за писане. Делото им се провали;
2006 година - отново палеж на жилището ми.
Та явно някой от нещо се притеснява.
цитирай
14. andrei - Уверявам те,че не съм човек от когото можеш да се притесняваш!
13.12.2010 18:00
Мисля си ,че диалогът ни бе полезен и за двамата.Ние сме явно различни в светоусещането си и вървим по различни пътища.Едни хора обичат да вървят по утъпкани пътеки,други сами прокарват път,но знае ли човек по кой път ще намери истината!Бъди здрав!
цитирай
15. eltimir - Ако...
13.12.2010 18:11
Ако всички хора на този свят бяхме еднакви, то нямаше да има нужда от всички ни. Някога, много отдавна четох един фантастичен ракзаз "Краят на Осма база". Та там се повдигаше тоя въпрос. Хубаво е, че все пак има разнообразие. Иначе щеше да е прекалено скучно.
цитирай
16. eltimir - Нещо в аванс
14.12.2010 09:17
Ще ми се да предупредя. В България със съгласието на Бойко Борисов ционистите подготвят кървави събития. Откъде и какво знам си е моя работа. Не ми се занимава да правя цялостен анализ и да доказвам .Пък и имам по-важна работа днес .Трябва да намеря какво да ям, защото благодарение на демокрацията, нейната верица демократична, вкъщи няма нищо. Та за събитията. Ще карам направо и без доказателства. Ако се смисля, може и да приведа такива. Който е следил моите публикация вероятно се е убедил, че понякога излизам с абсурдни на пръв поглед твърдения, обаче животът скоро потвърждава думите ми. Напук на всякаква „логика”. И сега ще е така. Не защото съм пророк, а защото знам какво подготвят и какво планират.
Бойко е поел ангажимент да предизвика "спонтанни" протести, които от своя страна да доведат до бунтове. Бунтовете ще бъдат удавени в народна кръв. Предвиждат се десетки, а вероятно и стотици хиляди жертви. Стотици хиляди убити българи. За циганите същото не се предвижда.
Сценарият може да бъде провален. Ама защо? И заслужава ли си?
цитирай
17. анонимен - Само болен мозък може да внесе такъв ...
14.12.2010 09:47
Само болен мозък може да внесе такъв иск. Признание! Що за шантаво мислене?
цитирай
18. eltimir - Подвеждане
14.12.2010 09:54
Янко тоя път не се е усетил в какъв зловещ сценарий го вкарват. В България се подготвят кървави събития и по всяка вероятност точно така ще се случи. За целта са мобилизирани големи ресурси. Ама да се случва, аз вече искам точно това да се случи. Майната му на всичко. Проклинам деня ,когато реших да направя нещо за доброто на тоя бивш народ, та си разсипах живота. Трябваше докато бях млад да емигрирам, да забравя, че съм българин, пък тук каквото ще да става. Не че няма да стане, ама ми се щеше да съм далеч оттук, когато започне.
Слепци нещастни, тъпанари!
цитирай
19. анонимен - Стана ми любопитно. Защо Бойко да ...
14.12.2010 11:45
Стана ми любопитно. Защо Бойко да предизвика бунтове, след като именно той се старае да няма такива? Виновни са онези, които подстрекават примерно учениците да стачкуват без никаква сериозна причина.
цитирай
20. eltimir - Друг е решил
14.12.2010 12:00
Бойко Борисов е само една послушна марионетка. Други си, които решават. Съществуват множество категорични доказателства, че бъдещите събития се организират на държавно ниво и с активното съдействие на правителството. Дори да няма интерес, Бойко ще изпълнява. Ако не издпълнява, ще му изкарат миналите престъпления, вкючително и убийствата, извършени от него. Ако вие сте забравили доклада на ЦРУ, аз не съм го забравил. А че събитията се подготвят, това само слепец не може да го види. Подготвя се възникването на ситуация, при която да бъдат убити десетки хиляди, а може би и повече българи. Предимно деца и младежи. Твърдя го най-отговорно и знам какво пиша. Няколко дни се колебах. Все още може да се предотврати, ама с тоя матрял едва ли.
цитирай
21. kocil - Срещу Бойко
22.12.2010 14:12
има доста дела, не само у нас, но и в Унгария, Чехия и Словакия, а може би и в още страни. В момента всички са спрени по линия на ЦРУ. Който иска да вярва, но за мен той си е убиец, наркотрафикант и контрабандист. Разбира се, никой няма да пише по медиите това нещо. Все пак контролът и цензурата не позволяват такива волности. Но някой ден ще излезе на бял свят, когато задокеанските господари му дръпнат килимчето под краката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996013
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031