Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 08:12 - Върнаха смъртното наказание
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5507 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Бойко Борисов разрешава убийството на 80 души заради неплатена сметка от 1020 лева!
Негодуваме срещу убийството на полски офицери в Катинската гора от сатрапите на Йосиф Сталин. Правилно негодуваме. Но сме равнодушни когато Бойко Борисов разрешава убийствата на съвсем невинни български миньори заради неплатена сметка на ток. Защо твърдя, че Бойко е разрешил? Ами защото ръководителите на електрическата компания, заповядали убийствата никой не ги закача

Бях решил да не пиша повече статии, но се случи нещо потресаващо.

Научих как заради неплатена сравнително дребна сметка самата власт може да прибегне към убийство на невинни хора. А уж смъртното наказание беше отменено.

„Заради изравнителна сума от 1020 лв. ЕВН остави 80 миньори на 2 км под земята. На 28 декември в 14,00 ч. енергоразпределителното дружество без предупреждение спряло тока на мината по време на работа, съобщи пред "24 часа" зам.-директорът на мина "Балкан 2000-Твърдица" Христо Сосеров.

Хората останали в студените забои мокри, кални, без вентилация, заплашени от избухване на газ гризу.

"Обаждахме се в EВН, молихме ги да не застрашават хората. Те обаче отсякоха, че ток ще има, когато внесем 1000 лв. Всеки месец им плащаме 35 000- 40 000 лв. консумация, не знам откъде се появи тази изравнителна сума от лихви. Докато спасим хората и се разправяме за тока, банките затвориха и едва вчера в първия работен ден внесохме парите. Целият свят се тревожеше за миньорите в Чили, а при нас 80 човека можеше да останат завинаги под земята", обясни Сосеров.”

Да, в България смъртното наказание е отменено. Не могат да бъдат наказвани със смърт убийци и насилници. Бойко Борисов обаче се е разпоредил, че когато става дума за финансовия интерес на някоя банка могат да се убиват хора. Без значение дали са виновни или невинни. И без значение колко на брой ще бъдат тези хора. И без значение за каква сума става въпрос. Разделете 1020 лева на обречените да умрат 80 души и ще научите какво е разрешило човекоубийственото ни правителство. Този път хората избегнали смъртта, банката не успяла да изпълни смъртното наказание. Но следващия път...? Утре за пет лева и пет хиляди души могат да избият. И ще ви обяснят, че това е съвсем нормално.

Да, нормално е. Съгласно нормите на либералната пазарна икономика. А дали ние приемаме тези норми или не ги приемаме, никой не ни пита. При тяхната демокрация парите са всичко, човекът е нищо.

 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eltimir - Допълнение
04.01.2011 10:30
Малко коментари от БЛИЦ:
След като са наясно (анонимен)
2011.01.04 09:41:34
със сумата,значи са получили сметка за плащане.На самата нея,един от задължителните атрибути е че \"при неплащане в 10 дневен срок от датата на фактурата,ел.захранването се изключва\".Не са необходими по закон никакви допълнителни уведомления.Няма и регламентиран специален режим за работата на клиета,така че всичко е ОК.Ако има виновен то това е ръководството на мината,направило на маймуни,с излизане по \"пътеходното\",собствените си работници.ЧНГ а?
И аз мисля (анонимен)
2011.01.04 09:49:02
че "спорната" фактура за някакви си 1000лв както те се изразяват не е платена от инат.По закон обаче се казва-плащаш и по съдебен ред в последствие си търсиш правата.Клиента е виновен за ситуацията по безспорен начин.Това не е и изключение-от 3 дни до неизвестно колко,цял Шумен е без парно/детски заведения,болници, битови абонати..../и какво?
Елтимир (анонимен)
2011.01.04 09:54:46
Класата е всичко - човекът е нищо! - казваха комунистите, техната верица комунистическа! Парата е всичко - човешкият живот е нищо! - казват демократите, техната верица демократическа! А не мислите ли, че все пак става дума за човешки живот?
Сещам се за един, който бе писал: "... когато дойдоха да ме арестуват, никой не протестира..." Едно обаче съм сигурен. Такъв нечовешки свят няма право на съществуване. И няма дълго да просъществува.
Въпрос на приоритети. Някога Томас Мор бе казал: „Овцете изядоха хората”. Сега преспокойно можем да кажем, че нас банките ще ни изядат.
цитирай
2. eltimir - Коментар-2
04.01.2011 10:30
Коментар от сайта ми
http://eltimir.ucoz.ru/
1 Елтимир (Днес 10:47)
Ще ми се отново да се върна към смисъла от писането. На 15 декември написах:
http://erigkan.ucoz.ru/
"ВУЛГАРНИТЕ УБИЙЦИ СА ТУК И СА НА ПОЧИТ
Убийците са тук, но не са сред нас. Убийците са по върховете на властта. Пазени от многобройна охрана, оградени със стени от народа, когото избиваха и продължават да избиват. Убийците отидоха в Народното събрание, в министерският съвет, в Президентството, в съдебната власт. Те са там, далеч от нашите погледи, от нашия контрол. Те са там и там всичките са убийци. Убийците отново са на власт и отново ни убиват. А ние мълчим!"
Сега да се върнем към случая с миньорите. На практика това е класически опит за предумишлено убийство. Ако държавата не направи нищо, значи нашите управници са съучастници на убийците. Ако сега нищо не се случи, утре служители на разни банки и дружества ще идват по домовете ни и ще ни разстрелват за пет лева просрочени лихви. Хей, хора! В какъв свят живеем?
Но като гледам на никого не му пука. И нищо чудно още до довечера Йордан_13 от сайта на Движение "Воини на Тангра" да заяви, че този текст съм го преписал от някакъв руски автор. По поръчение на КГБ, ГРУ и Държавна сигурност. Каквито изявления е правил неведнъж след публикуването на подобни мои текстове. А след три дни отново да ми подпалят жилището и да обяснят, че всъщност съм се напил и съм се подпалил сам. За да си създам имидж.
До 40 дни всички ще мълчат. А след като минат 40-те дни вече ще са забравили какво се е случило...
Да завърша с още един цитат. Този път от Шекспир, „Тимон Атински”: „Тук срича звяр, човеци няма вече!”
Дали все още има човеци или на тази нещастна територия, на която отдавна няма държава са останали само зверове, ще разберем скоро.
цитирай
3. kocil - Въпросът не е за хилядата лева,
07.01.2011 16:25
а за обикновено човешко отношение. Можеха да им се обадят и да им дадат срок да изтеглят хората, защото ще им спрат тока след еди-си колко-си време...но не - в нашата шибана държава човешкото отношение е отдавна в Червената книга...затова се изненадваме, когато се случи нещо човешко и нормално...като оная женица, която беше върнала загубен портфейл с пари преди Коледа, при условие, че е нямало никакви документи вътре на кой може да е...но издирила и намерила на кой е и го върнала...а в същото време "доктор" уби дете след операция за вадене на сливици...и това явно е нормално за нашата държава Абсурдистан - държавата на скотовете и боклуците...и някои даже се обиждат, когато ни наричат "лош материал" и "шибаняци"...ми такива са голяма част от хората у нас...няма защо да се обиждат...
цитирай
4. анонимен - Николай
15.01.2011 10:16
Крадеца вика дръжте крадеца!
Фашизъм на капитала!
Маскиран юдаизъм!

Осъзнавате ли с по колко лева ни крадат всеки ден, докато напазаруваме в магазина - умножено по дните?
Ако смятаме само това, ами какво става, ако почнем да смятаме всичко?
Ами ако това почнат да го правят и всички други народи по света?
Осъзнавате ли, че ние имаме право на всичко?
И след време ще се наложи да започнем да си събираме дълговете с лихвите!

И ако си водехме редовен изряден отчет на лихвите досега, какво ли щеше се окаже, че имаме право да вършим с драгите ни Талмудисти?
Те и до седмото небе ПАК НЯМА ДА МОГАТ да ни се издължат!
Ако бракята юдеи нас за будали ни имат, нека само да се пробват!
Да не би за лихварство патент да са им издали?
Ще видим кой на кого кръвчицата ще изсмуче!
цитирай
5. анонимен - Николай
15.01.2011 10:46
И при все това - още си стои непокътнат големият парадокс :

Защо ПАК не ще да излезе таз рая покорна и да запали "народно" кривораз-брание, и банки, и енерго-водо-топло-дерства, и частни сараи, заедно с техните обитатели? Аз все не мога да вникна в тая уловка - как успяваме винаги ние да сме будалите и хитър-петровците винаги сами да си качваме на главите!

И после да верваме в тяхната всесправедливост, всемилост и човеколюбие и да им благодарим за всяка стотинка, която великодушно още не са ни оглозгали - по-скоро докопали!

Простете, но аз поне не се слагам в цялата тая задънена главоблъсканица! По-лошото е, че няколко милиона наши събратя все още си блъскат главата, даже не знаят дали не им е изтекъл всичкия вече...

А милион-и-първото достигане до въпроса "докога" вече ми звучи само като онова проклятие, което ознаменува злокобния завършек на онова заклинание дяволско, което ние всички си пеем и баем с демонократична стриктност и петолъчно раболепие от... поне 65 годинки... и не му се види края...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3001577
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930