Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 18:46 - Ще закриват ли ДАНС?
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1971 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 16.02.2011 18:52


Въпросът ми е напълно сериозен. Цветлин Йовчев, шефът на ДАНС подаде оставка, но защо я подаде? Първо да погледнем официалното твърдение, което както предварително знаем, си е чиста лъжа. Както всичко официално, впрочем:

„Председателят на ДАНС Цветлин Йовчев е подал оставка, съобщиха от Министерски съвет. Той е депозирал в МС молбата си до министър-председателя Бойко Борисов за предсрочно прекратяване на пълномощията му. Като мотив за искането си да се оттегли в молбата се изтъква оценката на премиера за цялостната дейност на ръководената от Йовчев Държавна агенция „Национална сигурност". От ДАНС потвърдиха за оставката на шефа на Агенцията.”

Сякаш няма нищо неясно. Ама има неясно. Отново цитат:

„В ДАНС няма надеждна система за опазване на класифицираната информация, призна председателят на агенцията Цветлин Йовчев на кръгла маса в парламента. Според него процедурата за опазване на секретна информация създава предпоставка за нерегламентиран достъп до такава информация.”

Думите са на самия Цветлин Йовчев и са изречени на една интересна дата – пети ноември. Но даже не 2010-та, а още през 2009 година. Тези дни Бойко повтори почти същите думи, а излиза, че Цветлин си тръгва именно заради тях. За сетен път се убеждавам, че тъпите ченгета нищо старо, от времето на Тодор Живков не са забравили. И че нищо ново, от ХХІ век не са научили. Изкушавам се да припомня как през 1998 година поискаха да ме съдят по обвинение, повтарящо почти едно към едно обвинението срещу мен от 1978 година. Та и сега се получава нещо такова.

Един от Тракторите си тръгва, заминава си. Трактористите още не са се показали, за председателя на МТС-то да не говорим. Но нека чуем другия Трактор, Асан Омеров, познат повече като Алексей Петров:

„Петров, когото премиерът и вътрешният министър многократно посочиха като неформалния ръководител на спецагенцията по времето на бившия й председател Петко Сертов, заяви, че в момента на практика начело на ДАНС не е формалният й началник Цветлин Йовчев, а Иван Драшков.”

Значи в това ДАНС не се знае кой пие и кой плаща. Нито кой ръководи и какво ръководи. Не се знае и какво точно върши ДАНС. Май нищо не върши, освен да получава бюджет от данъците, които мизерстващият български народ плаща. Агентите на ДАНС кротичко си получаваха заплатките и още по-кротичко си мързелуваха. Ама за беда някой взел, та взривил една бомба. Дотук нищо особено. В бивша България почти всеки ден избухват бомби и стават убийства. Тези неща вече не правят впечатление на никого. У нас не правят впечатление. Ама в Брюксел правят. И онези взели да питат. Въпросите засягали главно тероризма и чуждата агентура. По-точно вражеските разузнавания, да не помислите, че става дума за Мосад. Да, ама сред вражеските разузнавания според Брюксел спада и руското ГРУ. И нищо чудно да са били зададени същите въпроси, заради което навремето падна шефът на НСС, предшественика на ДАНС. Ако си спомняте, генерал Иван Чобанов подаде оставка след като в някои американски Интернет сайтове се появиха сведения, че генералът е покровителствал агенти на ГРУ и дори  е спирал разследвания срещу тях.  Сведенията идваха от мен. Да, ама на Чобанов явно не му стискаше да ме попита какво съм казал и на кого съм го казал. Предпочете да подаде оставка. Също като Цветлин Йовчев днес.

Ей, не е ли по-добре вместо шефовете на нашето контраразузнаване, на службата за борба с тероризма, някой да се заеме и да сложи на мястото им, тоест в следствения арест агентите на хазарското лоби в ГРУ. Агентите на зловещия „Аквариум”, изпратили на Оня свят не един или двама способни и честни българи.

Пояснение: Ако някой твърди, че не са му известни такива агенти, аз съм готов да му посоча конкретни имена и да му дам достатъчно конкретни доказателства.

Въпрос: Сега се чудя дали някой ще дойде и ще ме попита нещо. Или ще закрият ДАНС. Едно от двете трябва да се случи. Времето ще покаже точно кое.

 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Не Босия, а от Димитровград
19.02.2011 20:07
А попитаха ли те? А може и да не я закрият, само да й съкратят средните буквички - да си дойдем на думата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996691
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031