Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2011 09:04 - Мъртва земя – II част
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2120 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 03.11.2011 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
eltimir.ucoz.ru

Мъртва земя – II част

image

Над Златна Добруджа се извива буря. Смъртоносна буря, с марка „Шеврон”. Демократична, носеща смърт и опустошение буря, идваща тук с подписа на Бойко Борисов. При мълчаливото съгласие на всички останали.

Цитирам думите, с които завършва филма „Газланд”:

„През юни 2011 Българското правителство подписа концесия на американската компания Шеврон за сондажи с хидравличен удар и добив на шистов газ в Добруджа.”

Който е изгледал филма вече знае какво означава това. Смърт. Смърт за земята, смърт за животните и растенията, смърт за хората. В най-буквалния смисъл на думата смърт. Смърт, идеща по покана на Бойко Борисов и послушното му правителство. Смърт, идеща със съгласието и одобрението на всички партии, намиращи се във властта. Смърт, идеща със съгласието и одобрението на всички официални неправителствени организации. Смърт, идеща по покана на целия политически елит у нас.


                    image

Някъде в Америка водата от чешмите гори. Утре ще почне да гори и водата от нашите чешми. 

Ама ще ми кажете, че те не знаят. Че те не знаят нито за подписването на смъртоносните договори, нито за опасността, съпровождаща добива на шистов газ. Ако не знаят, значи не са се интересували. А щом не са се интересували, значи са обикновени посредствени мошеници, измамници на дребно, а не политически или каквито и да било лидери. Ако пък знаят, а си мълчат, значи са злонамерени престъпни типове. И в двата случая мястото им не е в управлението на страната. Също както мястото на Бойко Борисов и на цялата му послушна сган е ако не на бесилката, то поне в затвора. Да отиде и той при Киро Рашков, да зареве като магаре и заедно двете магарета да си организират един магарешки хор. Ако няма полза, то и вреда няма да има. Сега вредата е огромна. Впрочем каква ти вреда. Фактите говорят, че извършеното от Борисов е смърт за стотици хиляди нищо неподозиращи български граждани.

Започнах с финала на филма. Ето с какви думи започва той:

„Не съм песимист. Винаги съм вярвал много в приятелите си и в хората и че няма да се поддадем на безумието и алчността и ще намерим решение без да разрушим нещата, които обичаме.„


      image

Когато гледах това, аз се ужасих. Когато гледат това, политиците се радват. Има ли нещо човешко в тези човекоподобия - политиците?

Докато смъртта не е настъпила, докато осъдените от Борисов хора са още живи, докато Шеврон все още не е предизвикала масов мор сред населението на България, решение все има. Решението съществува, дали обаче у нас съществува решимост да го приложим?

Нашите проеврейски, протурски, процигански и антибългарски медии мълчат. Но не мислете, че в други страни е по-различно. Навсякъде послушните на „елита” медии са за всичко, което е против основното население на страната и против интересите на това население. Следващите думи се отнасят до САЩ:

„Започнах да правя списък на случващото се в Димък: проблемите с водата, със здравето, рискът от експлозия, унищожаването на земята, липса на доверие в държавната Комисия, усещането за това, че са измамени, за безсилие, мъртви и болни животни, трудности с получаването на информация за пробивите за газ, усещането, че нещата се прикриват. С две думи, невъзможността да се води нормален живот.”


      image

Шахти за добив на шистов газ. Стърчат сред създадената от тях пустиня като надгробни паметници на Живота. Лошата новина е, че вече става дума за твоя и за моя живот! За живота на всички ни в България.

Не невъзможност за нормален живот на териториите, върху които се добива шистов газ. А невъзможност за живот въобще. Ето какво преживял един американски фермер:

„Като чухме бълбукането реших да сложа найлонова торбичка над кладенеца. За минути торбичката се напълни. Аз я затворих, малко я стиснах и си помислих: "Хм, това може да е наистина глупаво". Стоях там, с пликчето, в което имаше кой знае какво и го запалих, и то изхвръкна на улицата. Ако минаваше камион, щеше да избухне!”


       image

Мъртва земя. Опустошена земя. Земя, от която всякакъв живот е прокуден. Земя на победилата демокрация. 

Човекът говори за кладенеца, който си изкопал в двора. Коментарите са излишни.

Демокрация. Либерална пазарна икономика. Европейски съюз. НАТО. Сътрудничество със Съединените Американски Щати. Думи, само думи. Какво ни носят те? Същото, което носят и на останалите, включително и на гражданите на САЩ:

„Ще застана зад това, в което вярвам и ще се боря докрай. Няма начин да обясня това на хората. Не можеш да ги накараш да разберат как част от теб е разрушена от действията на останалите, от егоизъм. Никой не трябва да минава през това, през което минавам аз. Да плачеш, че това е престъпление, да молиш за помощ, и да ти казват "Не!". Тук системата не работи. "Ако трябва да го опишем с една дума "Терор" е най-подходящата" Ейми живее в една къща, която може да избухне.”

         image

Гори не само водата в чешмите. Гори водата в реките и ручейчетата. Изгледайте тоя филм и вижте как демокрацията се оказва несъвместима дори със самото понятие за Живот.

Системата не работи… Не, Системата си работи перфектно. Само че Системата си има определени приоритети, определена цел и тя в никакъв случай не се интересува от живота и смъртта на малките хора, обречени да мрат като мухи заради печалбите на големите международни корпорации. Системата и у нас си работи перфектно, само където никой не ни казва, че целта на тази гадна противочовешка Система не е да заживеем по-добре, а продажните ни политици да получат по-големи подкупи и по-големи комисионни. Срещу които подкупи и комисионни да разрешат на Шеврон да ни умъртви. По-ясно и по-разбираемо не мога да го кажа.


        image

Пейте песни в прослава на вождовете. Хвалете Бойко Борисов. Само че утре ще ви се наложите да го правите с противогаз.

На комисии и комитети не можем да разчитаме. Нито на разните еколози и кримизащитни организации. БХК на Красимир Кънев например надава вой, ако в трамвая ударят шамар на някоя джебчийка. Но мълчи, когато се подготвя убийството на стотици хиляди български граждани. Така е не само у нас. Навсякъде е все същото:

„Това, което най-много ме ядосва, е Комисията за контрол на петрола и газа. Смятах, че тя е там, за да служи на хората, но не е така! Тя е там, за да помага на газовите и петролните компании. Попитах ги: "А кой ще защити хората?" Отговориха ми: "Никой, повикайте си адвокат".”

Кой адвокат да си повикаме? Марковски? Калашников? Аз не знам. Пък и да знам, нямам право да говоря. Не мога и не бива да предлагам нещо, ако не дам веднага личен пример. Най-вече по здравословни причини не се чувствам годен да дам такъв пример. Но бях длъжен да ви кажа пред какво сме изправени. Бях длъжен да ви кажа какво ни е подготвило правителството на партия ГРОБ. Бях длъжен да ви кажа, че и останалите партии са в мръсната човекоубийствена игра. Бях длъжен да ви кажа, че на нищо официално не можете да разчитате. Че никоя институция няма да се застъпи за вас. Защото такава е Системата. Такива са правилата на демократичната игра. Големите международни корпорации са всичко. Световният ционистки елит е всичко. Парите и материалната изгода са всичко. Ние с вас сме нищо. И никой не ни пита дали ни харесва или не.

Какво, вие не сте съгласни? Нима?

(Продължението може и да следва)

 

 

 

 

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Бог да ни е на помош! Дръж си, Елти...
10.11.2011 17:36
Бог да ни е на помош! Дръж си , Елтимир.
цитирай
2. анонимен - po temata - shistov gaz
21.11.2011 10:20
http://www.desant.net/show-news/23282/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996057
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031