Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 08:51 - Протести тук, протести там
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 5126 Коментари: 12 Гласове:
14

Последна промяна: 18.12.2011 08:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image  Да протестираш срещу Вашингтон, Уолстрийт, Тел Авив и световните банкери не е демократично. Демократично е да протестираш срещу онези, които Вашингтон, Уол стрийт, Тел Авив и световните банкери ти посочат.
http://eltimir.ucoz.ru/
Първото, което ми идва на ум е стария виц. Срещат се през 80-те години американец и руснак. Американецът се хвали, че може да излезе пред Белия дом и да извика: „Президентът Рейгън е глупак!”

- Ами и аз мога да изляза на Червения площад пред Кремъл и да извикам, че президентът Рейгън е глупак – възразил руснакът.

Сега нещата стоят по точно обратния начин.

Протести из цяла Америка. Масови протести и масови арести. Грубо полицейско насилие. И доста смъртни случаи, за които нашите  порнографски, но иначе особено срамежливи медии премълчават. Сълзотворен газ и гумени куршуми срещу мирно протестиращи американци. Това е от днес, но имайте предвид, че то далеч не е цяла истина:

„Най-малко 50 активисти на "Окупирай Уолстрийт" бяха арестувани при опит да завземат за свой лагер частен парк в Манхатън, предаде АП. Те са искали там да направят свой лагер за денонощен протест срещу злоупотребата на финансовите пазари.”

Пак ще припомня:

„Сцената на неоказващите съпротива, легнали по гръб студенти от колежа “Дейвис” на Калифорнийския университет, как ги пръскат с лютив спрей полицейски кордони за борба с масовите безредиците плъзна като вирус онлайн;

 Разпространените образи на млади жени – избрани както изглежда заради техния пол – които пищят, а полицаи в пълно снаряжение за борба с безредиците ги влачат за косите; И картините на младеж, зашеметен и с обилно кървяща глава, се появиха в хрониките, отразяващи среднощното прочистване на протестиращите от “Зукоти” парк в Ню Йорк.”

Изводът на авторката е: „…че това, което се случи тази седмица е първата битка от гражданска война. Гражданска война, в която засега само едната страна избира насилието.”

imageimage

Тази възрастна жена е била пребита от демократични американски полицаи, защото е недоволна от демокрацията. Да си недоволен от демокрацията не е демократично.

Да, банкерите ти обявяват война и дори могат да ти пратят бомбардировачи и ракети „Томахоук”, ако поискаш от тях да обуздаят своята безгранична алчност. Тази война е демократична, защото я водят демократи, а протестиращите са срещу демокрацията. Съвсем отделен е въпросът как ще бъдат използвани протестите в САЩ и какъв ще е крайният резултат. Да ви го кажа.

Американската полиция ще получи тежко армейско въоръжение, включително и танкове. Ще получи правомощия да срива цели жилищни блокове по подозрение, че там се крие някой издирван от тях престъпник. Американската правосъдна система ще получи правото да съди и осъжда само по едното подозрение. Американските еврейски банкери ще получат правото да премахват физически всеки, който изрази и най-малкото недоволство от тях. Според администрацията във Вашингтон и според господарите им от Телб Авив това било напълно демократично и напълно законно.

image

Тях ги пръскат със сълзотворен газ и дори ги убиват. Но ги пръскат и убиват демократично.

Сега да погледнем към едни други протести. Тези в Русия.

Преди това един личен спомен. Беше през 1990 година, когато СДС загуби изборите. Седесарите решиха да протестират. Цяла нощ коли с развети сини знамена и включени клаксони обикаляха София. Огромни групи хора, недоволни от изборните резултати скандираха лозунги. Доколкото ми е известно, арестувани нямаше. Тогава демокрацията още не бе победила и комунистите не бяха успели да превърнат в своя лична собственост богатствата на България.

Та и сега в Русия протестират недоволните от изборите. Арестувани не ми е известно да има. Няма влачене на косите, няма сълзотворен газ и гумени куршуми. Напротив, Владимир Путин изрази задоволство, че протестите са били в рамките на закона. А президентът Дмитрий Медведев дори каза, че явно сегашната политическа система е изчерпала своите възможности и трябва да бъде реформирана. Според Белия дом тези протести били демократични, недемократично било отношението към тях. Барак Обама призова руското правителство да подаде оставка. А пък сенаторът Джон Маккейн направо заплаши, че в Русия ще стане като в Либия.

Аз искам да направя едно сравнение. Преди 30 години, когато тук водехме борба срещу комунизма, за нас Съединените щати бяха Страна на Свободата, символ на Свободата. Русия беше „тюрьма народов”, затвора за народите. Символ на деспотизъм и мракобесие. Страната на Свободата се превърна в световен жандарм, в безскрупулен убиец на невинни хора. В световен мракобес, в световен грабител и в световен рушител. За права на човека вече никой не говори. Недемократична Русия пък се оказа, че макар също да не говори за човешки права, ги спазва. Че в недемократична Русия хората имат много повече права, отколкото в страните с най-развита демокрация.

Аз напълно съм объркан. Аз отказвам да вземам информация от демократичните медии, за да не полудея. Защото е пределно ясно, че демократичните медии ни имат за малоумници и за ненормалници. Но ние наистина ще станем такива, ако повярваме на идиотските им твърдения и откровени лъжи.

Това, разбира се е само едно мое лично мнение. Вие сте свободни да мислите каквото искате. Аз не съм демократ и зачитам правото на мнение, различно от моето.




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minavamottuk - Само ти ли
18.12.2011 11:13
не си гледал новините за арестуваните руснаци по изборите им,имаше доста материали
"Та и сега в Русия протестират недоволните от изборите. Арестувани не ми е известно да има. Няма влачене на косите, няма сълзотворен газ и гумени куршуми. Напротив, Владимир Путин изрази задоволство, че протестите са били в рамките на закона. А президентът Дмитрий Медведев дори каза, че явно сегашната политическа система е изчерпала своите възможности и трябва да бъде реформиран
цитирай
2. ekspertenkolektivz - Да
18.12.2011 11:28
eltimir много съм съгласен с вас. Поздравления!
цитирай
3. eltimir - У нас как е
18.12.2011 11:34
Не вярвам на медиите. Не вярвам на техните правени с Фотошоп новини. Но пък знам как е у нас, в България. Знам, че тук полицията бие и арестува жертвите, а пази престъпниците. Тук властта открито защитава бандитизма. Знам, че нас ни управляват откровени бандити. И ако това е демокрация, то аз отказвам да се подчинявам на демократичните криминални и човекоубийствени правила.
цитирай
4. eltimir - Подробности
18.12.2011 11:38
Още подробности тук:
http://eltimir.ucoz.ru/
и тук:
http://erigkan.ucoz.ru/
и тук:
http://vazrajdane.ucoz.ru/
и тук:
http://genocid.ucoz.ru/
цитирай
5. tomcat2 - Девизът на сащ е правете каквото ви ...
18.12.2011 14:04
Девизът на сащ е правете каквото ви кажем ,не каквото ние правим!Лицемерието и двойните стандарти на американците са станали пословични !
цитирай
6. ganiorazbira4 - брей
18.12.2011 20:08
брей елтимире ти си от интелегентните роми бе
цитирай
7. eltimir - Мангалите
18.12.2011 20:12
Циганските роми от мангалски произход ги защитават именно американците. И евреите. Такива като Джордж Сорос, например. Така че който е с Америка, той е с циганите. Аз не съм с циганите, не обичам циганите и нямам никаква причина да ги обичам. Следователно не мога да бъда приятел нито на Америка, нито на евреите.
Възражения? Възражения няма. Ако пък има, ще ги трия.
цитирай
8. podvodni - Преди 2000 години един велик човек - ...
18.12.2011 21:24
Преди 2000 години един велик човек - Мелсихедек Давид Арамейски (Исус Христос), е казал следното - „ Ако не бяха евреите, даже и животните нямаше да се изяждат.
цитирай
9. ganiorazbira4 - елти
18.12.2011 22:15
а ти самия не си ли ром
цитирай
10. ganiorazbira4 - elti
18.12.2011 23:11
всъщност ти си оня дето се самозапали нали?
цитирай
11. usandthem - Преди 2000 години един велик човек - ...
19.12.2011 01:03
podvodni написа:
Преди 2000 години един велик човек - Мелсихедек Давид Арамейски (Исус Христос), е казал следното - „ Ако не бяха евреите, даже и животните нямаше да се изяждат.


Самият Исус е евреин ! Дали наистина си толкова тъп ?!
цитирай
12. podvodni - Преди 2000 години един велик човек - ...
19.12.2011 14:54
usandthem написа:
podvodni написа:
Преди 2000 години един велик човек - Мелсихедек Давид Арамейски (Исус Христос), е казал следното - „ Ако не бяха евреите, даже и животните нямаше да се изяждат.


Самият Исус е евреин ! Дали наистина си толкова тъп ?!

Ако ми покажеш поне едно място от Новият завет, където сам Мелсихедек се нарича евреин, или го наричат евреин, ще ти дам 1 000 000 евро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996411
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031