Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2012 10:05 - Къде са ми звездите?
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 2265 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 09.08.2012 10:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://erigkan.ucoz.ru/   image Звездите отново ще грейнат над нас, пчелите ще се възродят, светулките ще се върнат, а цветята отново ще пораснат. Но само ако им помогнем. Без нас те не биха се справили. Така, както и ние не бихме живели без тях.

Кой скри звездите от мен? Кой уби пчелите ми, кой прогони моите светулки? Кой стъпка цветята ми? Това са въпросите, които ме вълнуват. Това са въпросите на Вечността. А другото, политиката, скандалите, спорта… Те са само мрачен миг, незаслужаващ моите мисли.

Излезте късно вечер и погледнете към небето. Виждате ли онова ярко звездно небе от преди години? Гореща лятна вечер, прозрачен въздух, на небето няма никакво облаче. Но вместо Млечния път и съзвездията, каквито ги помня, виждам само няколко мътни точици. Написах го като коментар в сайта. Оказа се, че не само аз съм го забелязал:

oldgreatbg  

„Още преди години забелязах, че сякаш звездите са намалели. Нощното небе през лятото не е така ярко както го помня. Човек би си помислил, че нещо става с атмосферата и затова се получава такъв ефект. За период от 5 или 10 години просто няма как да изчезнат звездите.”

Звездите са си там, няма как да не са там. Ние обаче не ги виждаме. Кой, какво и защо направи с нашето небе, за да не виждаме звездите?

Съставът на земната атмосфера е променен. Не е нужно да пускам линкове и да цитирам когото и да било. Излезте навън през някоя ясна лятна нощ, погледнете към небето и ще се убедите сами. Кой го направи, с каква цел? И какво още ни чака? Правителството мълчи по тоя въпрос. Небето не е магистрала, та да падат комисионни. Не се обаждат и екологичните организации. Те са заети да бранят скитащите кучета убийци. За това им плащат. За звездите никой не им плаща. Медиите пък са заети да описват скандали. Да изпадат в истерично умиление пред някакви спортни победи. Медиите ни занимават с всякакви глупости, само и само да отклонят нашето внимание. Насочват погледите ни към „звезди” като циганина Азис, за да не вдигнем глави и да погледнем към истинските звезди.

Продължавам с дискусията в сайта.

Елтимир   

„В лично съобщение ми зададоха интересен въпрос:

"Ти виждал ли си светулки последните години?"

Всички ние по нещо знаем и по нещо не знаем. Но каква ли картина ще се открие пред очите ни, ако обединим своите знания?”

Да, светулките. Бях забравил за тях. Нищо чудно утре за светулките да говорят като за измислени, митични същества. Като за част от фолклора. И да отрекат, че някога ги е имало. Но не са само светулките. Ами пчелите? Това поне знаем. А какво още не знаем? Всеки от нас по нещо знае и всеки от нас по нещо не знае. Но обединената картина от нашите знания би могла да ни даде представа за състоянието на света, в който сме принудени да прекарваме дните си. Ще ги обединим ли?

Криминални новини. Глупави скандали. Още по-глупави претенции на префърцунени правителствени и парламентарни педераси. Изблици на все по-увеличаваща се алчност. Лудост някаква. А в същото време светулките и пчелите изчезват. Звездите помръкват. Защо никой не го забелязва? Кое е по-важно? Братя Галеви, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, гей парада или звездите над нас? Без цялата изброена сган си мога, без звездите не мога. Кое е по-важно? Глутницата озверели улични помияри или насекомите, мъничките насекоми, върху които се крепи земното екологично равновесие? Без глутницата ще преживеем и даже ще се чувстваме по-добре. Но как ще преживеем без пчелите и светулките?

Наскоро осъдиха някаква бабка, защото поставила няколко саксии с цветя под терасата си. Пречела на „пътникопотока”. И отглеждането на цветя превърнаха в престъпление. Истината и красотата, честта и достойнството в нашата изродена действителност станаха престъпление. Ей, в какъв свят живеем?

Какво се случва с нас? Какво се случва около нас? Каква промяна настъпи в душите и сърцата ни и дали тя по някакъв необясним за материалистите начин не повлия и върху промените в природата? Хайде, огледайте се. Откъснете се от проклетите телевизори и вижте какво наистина се случва. Започнете да задавате въпроси. Задайте ги пред себе си, ако ви е страх да ги зададете на глас. Но ги задайте. От отговорите може да зависи вашия живот.

Знам. Сега са дни на изпитания. Извършва се Промяна, каквато човечеството не помни. Извършва се разделение по непознат за досегашния човек принцип. Случва се, каквото не се е случвало никога досега, откакто човекът съществува. А ние сме все така лекомислени.

Какво предстои, какво ни чака? Външните фактори оказват влияние. Също и външната намеса става все по-осезаема. Но главното зависи от нас. Само и единствено от нас. Запомнете го! Предопределеност няма. Предопределеността я създаваме самите ние. С действията си или със своето бездействие. С активната си позиция или със своето безучастие. Да, дни на изпитания са. Но изходът от изпитанията е в ръцете ни. В душите и сърцата ни. В нашето съзнание или в липсата на такова.

Ако човешката Раса съумее да премине през изпитанията, ако се съхрани и оцелее, хората ще научат защо битката за планетата Земя се случва точно сега и защо е така ожесточена. Хората ще научат кой ги е подлагал толкова векове на страдания и кой им е помагал. Ако оцелеят, ако оцелеем. Макар че при всичката тая злоба, омраза, алчност, взаимно надхитряне и взаимно прецакване… При липсата на добродетели, при липсата на съвест, на морал, на чест, на достойнство, на благородство, при отсъствието преди всичко на човещина… Едва ли. Простете за песимизма.

 



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pin777 - Историята ни учи, че когато една крепост не може
09.08.2012 10:32
..да се превземе отвън, се превзема отвътре.
цитирай
2. eltimir - Обяснение
10.08.2012 09:10
Защо живеем в такъв свят? Защо светът ни е такъв? Опитвам се да дам някакво обяснение:
http://erigkan.ucoz.ru/news/khristijanskata_crkva_i_pesoglavcite/2012-08-09-1149
http://erigkan.ucoz.ru/news/khristijanskata_crkva_i_pesoglavcite_2_chast/2012-08-10-1150
Предстои да напиша и да публикувам развръзката. Тук, в тоя блог демократическата цензура неизбежно ще изтрие текста, затова няма да си губя времето да го пускам тук. Който желае, ще го намери в сайта ми:
http://erigkan.ucoz.ru/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3003061
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930