Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 22:45 - Добрата новина от България
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1816 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 28.11.2012 22:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Чета и не вярвам на очите си. Какви хубави неща ставали даже и в нашата измъчена бивша държава! Иде ти от радост и с огромно удоволствие пет пъти да го прочетеш. То май ще стане като по времето на Крум Страшни. Първо византийците му разказали играта, ама после той им разказал десетократно по-голяма игра. Това е, щото игрите сме ги измислили ние. Та и сега европийци, евреи и американци ни разказаха сичката игра. Май е ред и ние да почнем своите разказчета. И добре да коландрисаме майсторите по Колайдери.

Свихме два лаптопа от делегацията на ЦЕРН!

„Неизвестни свиха два лаптопа от делегацията от ЦЕРН. Сръчковците "прибрали” машините по време на беседата с шефа на центъра Ролф Хоер, която се проведе днес в Софийския университет. В единия компютър имало подготвена презентация, но в другия имало и научни данни, които били доста важни. Ролф Хоер е у нас, за да разкрие и покани родните компании да изнасят техника за елитната организация за атомни изследвания.
Както е известно, най-известният проект на ЦЕРН е търсенето на "божията” частицата с Големия адронен колайдер. На специален форум в Алма матер Ролф Хоер разясни на родния бизнес процедурите за участие в многобройните обществени поръчки, които ЦЕРН възлага за доставка на стоки и услуги.

Хоер представи също така и уникално откритие, направено от ЦЕРН, с което се унищожават тумори. Това е така наречената адронна терапия, при която ускорени протонни или йонни снопове се пускат към областта, където има раково образувание. При метода се използва свойството на тежките заредени частици да отдават почти цялата си енергия в много тясно пространство. Това позволява да се атакува туморното образувание, като околните тъкани се щадят максимално. Вече има изграден с помощта на ЦЕРН център за адронна терапия в Италия, предстои да бъде открит такъв и в Австрия. Ролф Хоер се срещна днес и с премиера Бойко Борисов.”

Да, Хоер ще плаче на рамото на Боклука, а Боклука ще го утешава.  Ама всъщност те, германците са си виновни. Кой дявол ги накара някога да пращат войски в подкрепа на турците при превземането на България през 14 век? Фактът е почти неизвестен, ама си е факт. Турците ни удрят от юг, германците от запад, а пък евреинът Цар Иван Шишман също поел ангажимент да не се противопоставя. И все пак без германска подкрепа, джагалите едва ли щяха да ни превземат. Та сега ще им го върнем тъпкано. Събитието е много по-значимо, отколкото може на пръв поглед да се предположи.

Един коментар под новината:

„Сръчен селянин

(анонимен) 28 ноември 2012,

Браво на сръчните колеги. Ама така е. Първо турците, а после европийците ни натресоха сръчните цигани и ние станахме сръчни като тях. Сега обаче ми се ще да кажа нещо друго.

Тоест да попитам какво търси тоя Ролф Хоер в България? Питам в най-буквалния смисъл на думата какво търси? Да не би да търси една много стара машинка, многократно превъзхождаща техния Колайдер? Само че Съдбата често си прави шеги. Случило се обратното. Нашите сръчни българи май ще научат за ЦЕРН каквото трябва, а хер Хоер пак няма да намери машинката.”

Вероятно се досещате, че Сръчният селянин съм аз. Е, сръчен съм в писането, ама все пак в нещо съм сръчен. Само че в случая аз знам за какви машинки става дума. Само че няма да кажа на германчето. Нито пък ще му покажа мястото, на което се намира. А аз съм ходил там и съм видял някои неща. Машинката си е наша и те няма да ни я вземат. Щото тоя път нищо няма да им дадем.



Гласувай:
7



1. petar1 - Извинявам се за лаишкия въпрос, но ...
01.12.2012 01:39
Извинявам се за лаишкия въпрос,но защо не се е използвала по предназначение срещу нашествениците от 14век. до сега?Тези ,които имат достъп до нея със бездействието си,са също толкова виновни,колкото и чакалите късащи плът от България хиляди години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3002968
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930