Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 07:03 - Несъучастие
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1540 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Говорят ни, че макар в последния момент, но ще се протегне ръка за помощ. Уверяват ни, че там някъде има същества небезразлични към съдбата ни. Да, така е. Вярно е. Само че какъв е смисълът да ни протягат ръка, когато ние не сме протегнали своята? Ще се протегне ръка за помощ. Дали в отговор тя няма да срещне само и единствено Пустота?
Пускам този текст за трети път. Първият път го публикуваох в сайта си http://eltimir.ucoz.ru/, който бе изтрит от руските евреи. Втория път го пуснах в сайта си http://erigkan.ucoz.ru/, който руските евреи проклети също го изтриха.  Но аз го имам на архив и ще го пускам пак, колкото пъти и да го крият. А именно сега тексът е особено актуален. Пуснал съм го и в новия си сайт http://eltimir.ovo.bg/. А на евреите гадни ще им разкажем игричката. Майчина! 08 март 2013 година

Преди два месеца, когато написах и пуснах този текст, той изглеждаше по един начин. Оттогава се случиха разни събития. И текстът изглежда иначе. Хората все повече и все повече осъзнават, че събитията в една или друга страна не са изолирани. А че са взаимосвързани. Че няма отделно взети страни, райони или местности, а всичко е глобално. Катастрофата също. Касапската дружинка на Бойко, наречена „правителство на ГЕРБ” срещу добро заплащане ликвидира българския народ. Какви ще са последиците? Не знам. Никой не знае. Може би вулкан в Камчатка, може би бедствие в пустинята Негев, може би трагедия в Калифорния… Нали искаха глобален свят – ето им го. Получиха каквото искаха, но дали съзнаваха какво всъщност искат?

Те скоро ще разберат. И ще бъдат ужасени, когато видят истинския лик на Демона, на когото са служили. Но ще е късно. За вас, които четете не е късно. Все още не е. Затова отново пускам „Несъучастие”. Нищо чудно да го пусна пак. Защото също като в „Дхампада” словата на Буда край реката, в селото и в планината звучат по различен начин, така и сега написаното вчера днес е различно.

13 март 2011 година
image

Бурята. Описваната хиляди пъти от стотици предсказатели и от автори на художествени произведения Буря най-сетне се разрази. Съветът ми е: стойте далеч от големите дървета. Мълниите падат най-често върху тях.

Многократно съм писал, че първата стъпка към превъзмогване на унищожението е недоверие. Недоверие към властта. Недоверие към институциите. Недоверие към официалните информационни средства. Недоверие към всичко официално, към всичко общопризнато. Без недоверие следващата стъпка е невъзможна.

Времето на Вестителите отминава, то почти отмина. Иде времето на Пазителите. От какво пазят и как го пазят? Какво пазят, едва ли ще научите. А как го пазят? Пазят го така, че след тяхното опазване и спомен не остава. Пазили са го преди милиарди години. Пазили са го преди милиони години. Пазили са го преди хилядолетия. И аз вярвам, че пак ще го опазят.

Какво означават на дело тези думи? Означават, че Злото ще бъде унищожено. Заедно с неговите носители, разумните същества, допуснало то да се настани у тях. Злото ще бъде унищожено заедно с всички, които му съдействат и помагат. Неизбежно е. Случвало се е многократно в историята на планетата и отново ще се случи. При това съвсем скоро. Случвало се е преди почти три милиарда години. Случвало се е преди стотици милиони години, преди милиони години пак се е случвало. Едва няколко хилядолетия ни делят от последния подобен случай, а ние нищо не помним. Дори поука не е останала. Все пак у когото трябва, поуката се е съхранила.

Нека уплашените роби на Тъмния демон строят своите убежища. Нека градят своите подземни градове. От Пазителите спасение няма. Каквото е останало от предишните разумни раси, същото ще остане и от тях, от самодоволните, от самонадеяните властелини на този свят. От робите на демона Йехова, каквито всъщност са.  Тоест нищо няма да остане. Кухи подземия без вещи и оборудване. Без следи от разумност. Подземия, над които следващите цивилизации ще си блъскат главите и ще се питат дали са от естествен или от изкуствен произход. Но защо заедно с виновните ще пострадат и невинни? Защо обикновените хорица, от които нищо не зависи ще загинат и те? Нали всеки път все някой е оставал, за да продължи пътя и да поеме на свой ред щафетата на Мисията?

Невинни няма. Няма и неутрални. Води се война и всеки е избрал къде да застане, от коя страна да бъде. Неутралността не е възможна. Не е неутрален дори неутронът, защото участва в строежа на материята. Още преди години беше казано и разгласено, че с всяко свое действие или бездействие ние се самобелязваме, саможигосваме. С всяко свое действие или бездействие ние се самопределяме. И когато сами, доброволно и по собствено желание ние се нареждаме в редиците на осъдените, кого ще виним, че ударът на възмездието ще се стовари и върху нас? Тогава? Има ли решение и какво е то?

Решение има. Нарича се несъучастие.

Едва до вчера бе вредно да участваме в мероприятията на властта. Бе вредно да ходим по събрания и митинги, да участваме в официални чествания и тържества, да слушаме безсмислените речи на политическите палячовци. Още по-вредно бе да им вярваме. Бе вредно да сме коректни и съвестни данъкоплатци, лоялни граждани, да търсим спасение в законите и институциите. Бе вредно да се надяваме, че попаднем ли в беда, тя, Държавата ще се намеси и ще ни помогне. Вярата вредеше, като ни пречеше ние самите да потърсим свой собствен път за спасение. Едва до вчера бе вредно да мислим, че те, политиците ни мислят доброто. Вече не е вредно. Вярата, доверието към Злото отсега нататък е смъртоносно. Вече не става дума за печалба или загуба, за вреда или изгода. Въпросът този път е на живот или смърт. Или ще умрем с тях и ще живеем без тях. Трето няма.

Те не са от нас и ние не сме от тях. Те не са като нас и ние не сме като тях. Те, политиците, умъртвили със своите умишлени действия милиони българи. Те, заради които влачим мизерно съществуване. Те, заради които страдахме и продължаваме да страдаме. Те - политиците. И ние - народът. Нима те заслужават да им вярваме и да им се подчиняваме? Нима те заслужават да се жертваме за тях, заради тяхното благополучие? Нима Народът ще умре заради шепа политици? Нима народът ще се остави да загине заедно с тях, осъдените на смърт бивши човеци, превърнали се в нечовеци?

Длъжни сме да спазваме законите? Утре ако съчинят закон, според който доброволно и съзнателно всеки от нас трябва да заколи членовете на своето семейства, а после сам да се обеси, вие ще се подчините ли? Не ви ли е идвало на ум, че дори законът може да бъде незаконен, щом води до гибелта на народа? Ама човешки и граждански дълг и други подобни щуротии… Когато видите у един-единствен управник поне една единствена проява не на дълг, а на обикновена човещина, тогава елате и ми говорете. Никаква мисъл за вярност към тях. Никаква мисъл за коректност и лоялност. Мислете за тях като за отровни влечуги и ще бъдете по-близо до истината. Когато влечугото препречи пътя ни, тогава се налага да избираме. Или да го убием или да го заобиколим. И тъй като не е разумно да почнем да ги убиваме, то ще е добре да ги заобиколим. В постъпките си. В мислите си. В живота си. Несъучастие в делата им. Несъпричастност към Злото. Те са от един свят, ние сме от друг. Те са от света на грабежа и печалбарството. Те са от света на алчността и нечовечността. Какво общо има техния свят със света, в който ние искаме да живеем? Нека спрем да ги слушаме, нека спрем да ги гледаме, нека не ги забелязваме, нека забравим, че те, политиците изобщо някога са съществували. Да ги изхвърлим от нас, да не ги допускаме и ние да не ходим при тях. Ето го решението.

Около нас се води война. Невидима, но твърде осезаема. Във войната участваме и ние. Дали искаме, дали не искаме – никой не ни пита. Но дали ще отидем при предназначените за унищожение грабители и ще умрем заедно с тях или ще оцелеем, това вече решаваме ние.

10 януари 2011 година



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996642
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031