Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2013 11:39 - Защо евреите са толкова мразени?
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 3066 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Те няма как да са Богоизбрани, защото изповядват култа към Тъмния демон на Злото Йехова. И където да отидат, народите виждат само зло от тях. http://alterinformation.wordpress.com/2013/02/07/92056262/
ЗАЩО БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД Е МРАЗЕН ОТ НАЙ-ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ДО ДНЕС? Евреите са били гонени, презирани и нежелани от античността до днес. Гонения срещу тях е имало в цяла Европа, Древен Египет, Древен Рим и къде ли не. Но защо?

Днес свързваме погрешно омразата към евреите с просъществувалия 12 години нацистки режим в Германия. Истината е, че евреите са били преследвани и нежелани от най-древни времена от мюсюлмани и християни. Където и по света те да са били нежелани причините за това са били идентични – занимаване с лихварство, незачитане и неуважение на чуждата религия и култура, не спазване на законодателството.

Заради презрението на евреите към всички останали и наричайки се "богоизбрани” те се самоотделят от обществото. Тяхната философия, записана в Талмуда се е обосновавала с твърдения като тези (цитати от Талмуда):

” Евреите се наричат хора, християните не са хора.”; 

 ”Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях.”;

Противообщественото поведение на евреите, ненавистта им към всички други накарала народите, чиито държави обитавали да предприемат мерки срещу тях. Това се е случило не веднъж от най-древни времена до днес. И не само в мюсюлмански или християнски държави, а навсякъде. Еврейската философия, егоизъм и сребролюбие са овековечени в много класически творби  . След малко ще проследим къде по света евреите са били прогонвани. Евреите са "вечната жертва” и по тяхната "божествена” логика излиза, че целия свят е крив, че ги е гонил не заслужено, а те са били прави. Никой друг народ не е бил прогонван и нежелан в толкова много държави и империи, от толкова различни религии и раси, за толкова дълъг исторически период – от древността до днес. 

Никой не е описал по-добре характера на евреите от Бисмарк:

"Натиснете само един евреин и от всички страни ще чуете вик.”

Любен Каравелов остава огнусен и потресен от това, което вижда в еврейското гето. Той самия описва евреите така:

"Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота.”

И преди да разгледаме къде и кога евреите са били прогонвани нека завършим с един цитат на Марк Твен:

"Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите.” ГЕОГРАФИЯТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ГОНЕНИЯ ОБХВАЩА ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ, РАСИ И РЕЛИГИИ

Евреите били били изпъдени от Древен Египет като група прокажени.

Главното обвинение срещу евреите непосредствено преди началото на нашата ера, т.е. от установяването на римско покровителство над Юдея и управлението на Ирод Велики, било за неуважение на боговете на другите народи (веротърпимост).

През средновековието и новото време 

Евреите били обявени за предателски настроени през средновековието от  арабите, Халифата, турците и Византия.

След загубата в битката при Манцикерт, било турено началото на Кръстоносните походи, а с тях и на същинските средновековни гонения на евреите с началото на Инквизицията.

Евреите били последователно прогонени от:
  • Крим - през 1115 г. и 1350 г.;
  • Силезия - през 1155 и 1494 г.;
  • Германия – през 12 век, 1348 г., 1510 г. и 1555 г. – по време на Контрареформацията и след излизането на трактата на Лутер - "За евреите и техните лъжи”.
  • Англия и Уелс през 1290 г.;
  • Франция – през 1182 г., 1306 г., 1321 и 1394 г.;
  • Прованс - през 1430 г.;
  • Унгария – през 1349 г. и 1360 г.;
  • Австрия – през 1421 г., последвано от различни места в Германия през XVI век;
  • Литва – през 1445 г. и 1495 г.;
  • Испания – през 1492 г. е най-известното прогонване, ведно с изгонване и от
  • Сицилианското кралство със Сардиния - през същата 1492 г., последвано от
  • Португалия – през 1497 г.;
  • Тунис – през 1535 г.;
  • Неаполитанското кралство - през 1541 г. и
  • Папската държава - през 1569 г. и 1593 г.

Преследванията срещу евреите продължили и на изток през 18 век - в Бохемия и Моравия – през 1744/45 г. Между XV век и 1772 г. на евреите било забранено заселването в Русия.

Мнозина смятат "Еврейския въпрос” за изобретение на нацистите, но този въпрос всъщност бил поставен много отдавна –  по време на Просвещението от 1753 г. насетне възникнал за политиката и термина "еврейски въпрос”.

Най-сериозните преследвания на евреите били от страна на православните казаци на Богдан Хмелницки в Източна Европа през 1648/49, а след убийството на цар-освободител отпървомартовци, царската тайна полиция вдъхновила погромите. В началото на 20 век в отговор на ционизма и "Еврейската държава” на Теодор Херцел излезли и протоколите на Ционските мъдреци. В Третия Райх на Райнхард Хайдрих била поверена координацията по окончателното решение на еврейския въпрос след провала на Мадагаскарския план.

След създаването на държавата Израел, в периода 1948-1967 г. почти всички евреи от мюсюлманските Алжир, Египет, Ирак, Сирия и Йемен избягали от тези държави от страх за живота си.

 

И понеже темата е неизчерпаема, а примерите защо евреите са толкова презирани през времето и днес са безконечни просто ще завърша с това, че да си несъгласен с агресията, расизма, нетолерантността и наглостта на евреите не те прави "анти-семит”, а те прави човек, който не е безразличен към безправието и несъгласен с толерирането на погазването на международното право и конвенциите на ООН. Какво казват много велики българи за евреите можете да потърсите и сами. Но за да завърша темата просто ще цитирам една прекрасна българска мъдрост:

"КАКВОТО ПОВИКАЛО – ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО”

ALTER INFORMATION



Тагове:   омраза,   ненавист,   евреи,   йехова,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3001524
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930