Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2021 07:22 - черно море и атлантида
Автор: bojo12345 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1724 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                       ЧЕРНО МОРЕ КРИЕ ТАЙНИТЕ НА АТЛАНТИДА
                  http://www.pamettanabulgarite.com/page/4155162:Page:327226
.

                                               image

-

Варненецът Никола Николов е на път да шокира историци и археолози със сензационното твърдение, че потъналата някога Атлантида била по нашите земи. Той проучва стари египетски текстове – стели и папируси.

В папирус Юмилхак според откривателя са описани днешните български земи като родината на Сет – бога на смъртта. Той съпоставя данните със съвременно изследване за това, че Главният инфраконус за въздействие върху земната природа се намира в Източните планини, на юг от Дунав. От Стела Шабака открива, че разделната граница между невидимото Сет и човека Хор е Аян(тида). От древните науки разбира, че Аян(тида) е всъщност главният център между Озирис и Изида за обща връзка с хората. Най-голямото Око, това на Хор, е връзката между човек-създател и човека.

На базата на своите търсения Николов проучва каменни плочи от античността. Върху една от тях, намираща се във варненския археологически музей и описана като Посветителен надпис на Херос Карабазмус от II в., открива „Аянтиди из ме“, което в превод разчита като „Атлантиди ние сме“. Паметникът е мраморна плоча с изсечени букви и ритуални рисунки, като в текста е обяснено, че това е послание от ирион, т.е. от говорител (жрец). Обяснението на варненския Индиана Джоунс за произхода на името Атлантида е, че то идва от по-старото Аянтида или от А до Я – Ида (Изида). По-късно се среща като Атлантида, от Ат – кон и Ланд – земя (Земя на коня). Съпоставяйки описанието на тези земи с името Тракия, което забелязва в древни текстове като Ракхива и което в превод на санскрит означава „етерно пространство“ или „небесна твърд на земята“, откривателят е твърдо убеден, че древната цивилизация е била в нашите земи. Такова наименование за Тракия няма в нито един документ освен по нашите земи. След време 59-годиш-ният Николов открива същата символика в евангелските текстове на Библията, където е цитирано „Аз съм Алфата и Омегата“ , което отговаря на „От А до Я“, т.е. в Светото писание се говори за Атлантида, стига добре да се чете. Може би американският изследовател проф. Балард е чел много по-добре от други, защото търси именно тук, в Черно море, Ноевия ковчег и изчезналата Атлантида.

.

                                     КОНТИНЕНТАЛНА АТЛАНТИДА

.
В далечното минало Земята е изглеждала по друг начин. Релефът и повърхността на планетата са били променяни периодично, обикновено след различни природни бедствия, които са я връхлитали.
През 1970 г. се извършват няколко сондажа по дъното на Средиземно море. Откриват се големи количества солни наноси, които са останки от солни езера. Установено е, че в определен период водната маса е изчезнала. Доказателство за това е и намереният пласт от безводен калциев сулфат, който може да съществува при температура с особено високи стойности – над 40 °С. Тези данни говорят, че преди да се превърне във воден басейн с дълбочина от 1500 м, Средиземно море е представлявало пустиня. В района вероятно са живели редица сухоземни животни, които са могли да преминават почти безпрепятствено от Африка към Европа и обратно. Изследванията показват, че за Средиземно море сухият и пустинен климат е бил характерен най-много преди 10 000 години.

Всичко се променя с огромната маса вода, нахлула през разкъсания бряг на Гибралтар. Животни и хора бягат, защото са залети обширни територии от Северна Африка. Свидетелство за това са и днес живеещите на нетипично място за маймуни гибралтарски скали. Тези бозайници се родеят с
маймуни от Африка. На по-големите средиземноморски острови – Крит, Кипър и др., също са намерени странни останки от слонове и хипопотами, измрели преди около 10 000 години. Очевидно на тези острови те са търсели подслон от прииждащата вода.

В основата на това събитие стои последният ледников период от края на IX хил. пр. н. е., познат като Врюмски. Започналото затопляне довело до повишаване нивото на океаните. Голямо земетресение е причината да бъде унищожена сушата, свързваща Европа и Африка и да се образува Гибралтарският проток. В пустинята, която по това време е Средиземно море, нахлува значимо количество водна маса от Атлантическия океан.

            Катаклизмът оказва влияние и на Балканския полуостров. Оформят се Дарданелите и Босфорът, наричан Тракийски Босфор. Постепенно водното налягане разкъсва дотогава съществуващия праг на Босфора, вследствие на което Черно море – някога почти пресъхнало, се издига със 120 м. Предполага се, че стихията е била около 200 пъти по-голяма от Ниагарския водопад, а нивото на водата всеки ден се е покачвало с 14-15 см. Унищожени са редица крайбрежни селища. Черно море от голямо сладководно езеро се превръща в солено море. Променя се флората и фауната в района. Доказателство за това са намерените останки от древни коралови рифове, типични за тропическия климат.


                                       image
.

Още през втората половина на X хил. пр. н. е. и началото на IX хил. пр. н. е. потъването на Атлантида (намираща се между Европа и Северна Америка) принуждава атлантите да търсят нови земи за заселване. Част от тях достигат и до Балканския полуостров. Важно е да се отбележи, че Атлантида е населявана както от чернокожи, така и от население от бялата раса.

Белите хора са имали кестенява права коса и светли (често сини очи). Те били високи и стройни, с дълги носове. Този физически портрет твърде много напомня на външния облик на кимерийците. Немалка част от тях след потъването на Атлантида живеят в района около Англия и Ирландия. В допълнение към казаното следва да посочим, че прочутата столица на Атлантида носи името Чалидокан – название очевидно свързано с древните кимерийци, известни по-късно като българи, както и с титлата „кан“, характерна за техните владетели.

Все повече изследователи отбелязват, че Кимерийците са особен вид народ, който е носител на северноатлантическите традиции, свързани и с южните земи на Европа (Балканите и Средиземно море), и с далечния Североизток. При своето преселение тук, на Балканския полуостров, те пренасят своята високо развита култура и с праотците на траките (карите) полагат началото на протобългарския народ.

Между атлантите и древните българи съществуват множество сходства като култът към Слънцето, 12-цикловият календар, преклонението към водата, обработката на металите, уникалните строежи и др. От легендарната Атлантида е пренесена традицията върховният владетел да бъде първосвещеник и духовен водач.

Потопът в Черно море (VI хил. пр. н. е.) е причина част от населението от днешните наши земи да търси нови места за своите селища. Някои тръгват на север към Балтийско море, което в древността се нарича Кимерийско.

.
Друга група от древните българи, остават и продължават да развиват високата материална култура на Варненската цивилизация. Името на Варна можем да открием още в най-стародавните свещени книги – Ведите. На санскритски Варна е символ на първичното, на началото. Легенди говорят, че тук в дълбока древност е кипял живот – буйна растителност, минерални извори, сечели се сребърни монети с лика на тракийския бог Дарзала. Интересно е да се опитаме да открием съставките на името. Първата част „дар“ ни отнася към познатата в Месопотамия титла за владетел, докато втората съставка „ала“/„ила“ трябва да се свърже с названието на бога. Следователно става дума за владетел, който е обожествяван.

Варна е бил оживен търговски център, откъдето се изнасяли метали, обработвани във вътрешността в посока земите на днешна Украйна. Тук е намерено и най-старото злато в света.
Предметите се отличават с ювелирна изработка. Между тях е открит и златен жезъл (скиптър), което ни дава право да предполагаме, че владетелят е бил и първосвещеник (жрец).

В началото на XX в. в спокойни дни местни хора разказват, че са виждали във варненските езера ясно очертани силуети на подводни строежи. За съжаление при прокопаването на канала следите от тях са унищожени. Открити са множество съдове, които доказват наличието на древен град, но повечето от съдовете са разграбени.





Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3628539
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031