Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2010 21:57 - Нещо много гнило
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
3



image Не гнило, ами направо прогнило. В България открили гроба на някакъв евреин, обезглавен от еврейския цар Ирод по желание на еврейката Саломе. Какво общо имаме с цялата кървава история ние, българите? Според мен нямаме нищо. Други обаче не мислят като мен. "02 август 2010 | 10:41 | Агенция "Фокус" Скопие. Български археолози откриха част от мощите на Свети Йоан Кръстител, съобщи македонското електронно издание Инпрес. Изданието отбелязва, че за тези мощи досега се е предполагало, че са загубени след завладяването на Цариград от страна на турците.
На остров Свети Иван в Черно море, в близост до град Созопол на 28 юли беше намерен реликварий. Два дни по-късно, няколко метра от мощите открили и малка кутия, на която пишело „Господи, помогни на своя раб, Тома”, посочва Инпрес." Първо го съобщават от Македония. От Скопие, а не от София. Макар че в тая работа няма никаква логика. Според Евангелието Йоан Кръстител /Предтеча/ е обезглавен в Йерусалим. Ето какво казва Уикипедия: "Йоан Кръстител се ражда половин година преди Иисус Христос. Син е на свещеник Закария — от рода на Аарон и праведната Елизавета — от рода Давидов. Както разказва Евангелист Лука, архангел Гавраил се явява на баща му Закария в храма и възвестява зачеването на сина му, след като води дългогодишен благочестив живот до преклонна старост, но e лишен от утехата да има дете. Така най-накрая в семейството се ражда син, който измолили в горещи молитви. Младенецът Йоан избягва участта на хилядите убити младенци във Витлеем и околностите му и през 29 година от н.е. започва своите проповеди. Вероятно е убит през 30 година от новата ера по заповед на цар Ирод Антипа. Според Евангелието води аскетичен живот на бреговете на река Йордан, носи груби одежди от камилска вълна и се храни с див мед и акриди. (Мк.1:6) След като навършва 30 години започва да проповядва и да кръщава хората. Дава Свето Кръщение и на Иисус Христос (Богоявление). Наказан е чрез отсичане на главата по заповед на Ирод Антипа. Юдейският цар Ирод се опитва да съблазни жената на своя брат Филип Иродиада. Йоан Кръстител става свидетел на случващото се и се обръща към него с изобличителните думи: „Ти не трябва да я имаш!". След тези си думи той е затворен в тъмница. На рождения си ден Ирод дава пиршество и дъщерята на Иродиада, Саломе танцува за него. След като тя приключва танца си, той ѝ се заклева, че ще ѝ даде каквото поиска. Саломе пита майка си какво да пожелае, а тя ѝ отговаря „Главата на Йоана Кръстителя". За да изпълни клетвата, си Ирод дава заповед да обезглавят Йоан и да донесат главата му на тепсия на танцьорката. След като му отсичат главата, Иродиада нарежда да не я погребват заедно с тялото, тъй като се страхува от възкресението на страшния пророк. Затова заравят главата му на тайно и безвестно място дълбоко в земята. Нейната придворна Йоана, жената на Хуза, не може да търпи главата на един Божи човек да остане на това безвестно място и тайно я откопава и я отнеся в Йерусалим, където я погребва в Елеонската гора."
Всички обаче твърдят, че намереният скелет в църквата "Свети Иван" близо до Созопол били на Йоан Кръстител. Много странна работа. Онези, които иначе с всички сили се стараят да ни закопаят живи, днес са се заели да ни правят реклама. Първо "Уолстрийт джърнъл" (Wall Street Journal). /"Уолстрийт джърнъл": България се надява Йоан Кръстител да възкреси линеещата й икономика./ А после и днешната новина: "Мощите на Свети Йоан Кръстител са автентични. Това е отсъдил експертът на папата Михаел Хесеман, съобщи вчера министърът без портфейл Божидар Димитров. Историкът и кметът на Созопол - Панайот Рейзи, предадоха мощехранителницата на отец Иван от местната църква "Св. Георги". Хиляди се стекоха днес отново в морското градче, за да видят скъпата мощехранителница със златен и сребърен обков, подарена от премиера Бойко Борисов. Мощите на Предтеча бяха преместени в кутията, облицована отвътре с червено кадифе, и занапред ще останат в нея. Те вече извършиха своето първо чудо - накараха Дянков да отпусне средства за допълнителни разкопки на островите Св. Иван и Св. Киряк, пошегува се министърът без портфейл. Убеден съм, че парите ще се върнат заради потока на туристи, който ще се стича покрай ценната находка, заяви и созополският градоначалник Панайот Рейзи." Нещо много се натискат костите да са именно на Йоан Кръстител. И циганинът Симеон Дянков се натиска, и българофобът Божидар Димитров, и той се натиска. А пък някакъв експерт на мадам папата със звучащо по еврейски име Михаел Хесеман ги подкрепя. И кметът на Созопол с небългарското име Рейзи се радва. Та почвам да гледам подозрително. И знаете ли какво почнах да си мисля? Че цялата игра с "мощите" всъщност е част от реализацията на плана "Еврия". Нали помните оня варненски "историк", който твърдеше, че именно евреите са коренното население на Балканите? Тогава номерът не мина. сега е на път да мине. А дали наистина ще мине, до голяма степен зависи от умните и мислещи българи. Точно те трябва да разобличат измамата. Длъжни са да я разобличат. Защото ако не го направят, няма кой друг да го направи.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3009056
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930