Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2013 08:49 - Кой контролира компютрите
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 1086 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Безсилието на "всесилните". Те не само не могат да премахнат контрола. Те дори не знаят откъде идва той.

Не, нямам предвид оня контрол чрез Интернет. Нямам предвид безсмисленото надничане на безсмислените служби. Имам предвид истинският контрол над всеки един компютър. Контролът, чийто цели и даже методи са напълно непознати. Почвам с конкретен пример

През 2000 година разполагах с един доста старичък компютър. Хард дискът му беше едва 185 МВ. Почти цялото дисково пространство бе заето от операционната система. На него имах няколко десетки doc файла, мои писания. Нищо повече. Един ден откривам файл, чието име явно не бях поставил аз. Успях да го отворя само с един от шрифтовете. Помня, че шрифтът беше с някакви завъртулки, полу-ръкописен, странен шрифт. На латиница. Подчертавам този факт, тъй като всичките останали шрифтове би трябвало да го отварят без проблем, те блокираха. Текстът от една страничка, се оказа още по-странен. Заприлича ми на латински, но не бях сигурен. Откопирах го на стария си принтер и го занесох на приятел, който отлично познаваше този език. Той го чете повече от час.

. Да, това  е латински. Граматиката е перфектна. Обаче откривам непознати думи. От езици, по-древни от латинския. Някои от тях разбирам, други – не.

Ще премълча съдържанието на текста. Но този текст бе изключено да е съставен и подхвърлен от службите с помощта на дискета. Излишно е казвам, че допотопната ми машина не бе свързана с Интернет. Кой, защо, с каква цел и как бе внесъл текста? Поне за мен загадката си остава и до днес. Но има свидетели, които ще потвърдят думите ми. Имам си и копие от текста, макар че изтрих самия файл. Поради недостиг на дисково пространство…

Мина време. Вече си имах по-добра машинка. И тъй като още се учех, често прибягвах до помощта на моя стар приятел Генади Атанасов – Инжинера, който почина септември миналата година. Генчо бе наистина голям специалист. Не помня точно за какви особености и странности на компютрите разговаряхме, но той след известно колебание ми рече:

- Не бих споделил това с друг, ще помислят, че съм мръднал нещо. Обаче ти си видял достатъчно странни неща и ще ти го кажа. Преглеждам през DOS-а фаловете на харда. Нали знаеш, че аз много на програми не се доверявам. Изведнъж откривам файл с размер над два GB! Два гигабайта текстов файл! Това не може да бъде. Едва го отворих. Трябва да си призная, че не разбрах нищо. Ама нищичко! Някой е поставил в самата конфигурация на компютъра, понятие нямам точно къде, но е поставил програма, която събира информация. Каква точно информация, с каква цел – изобщо не ми е ясно.

А Инжинера не бе от хората, на които да не им е ясно.

Не помня дали беше преди или след разговора ми с Инжинера. Макар да складирах дълбоко в паметта си подобни факти, не мислех да пиша статия по въпроса. Та един ден чета във в-к „Строго секретно”, че всеки компютър излъчвал вълни, чийто характер озадачавал учените. Говоря за учени, а не за обикновени специалисти. Всеки един компютър излъчва информация с неизвестно съдържание към неизвестен адресат. И тъй като тоя вестник понякога да си позволява волности, реших да проверя написаното. Направих го някъде около 2003-4 година, когато разполагах с достатъчно добра техника и домашен Интернет. Наистина съжалявам, че не копирах файловете. Реших, че е достатъчно да го знам. Но вярвам, че с повечко упоритост информацията може да бъде открита. При това твърденията идваха от различни страни, от различни университети, изследователски центрове и академии. Изследванията почнаха след като имаше случаи, при които някакъв компютърен вирус, иначе съвсем малък по обем причини смъртта на няколко души в различни краища на света. Учените бяха единодушни: такъв вирус не е и не може да бъде човешко дело. Та изследванията почнаха, ама не успяха да завършат, защото не стигнаха доникъде.

И едно безобидно на пръв поглед новинарско съобщение. По-скоро пикантна клюка. Британската кралица Елизабет ІІ изпитвала панически страх от компютрите и даже се страхувала да се докосне до компютър. Съобщението би изглеждало по-скоро озадачаващо, ако вземем под внимание друг факт – че кралицата е един от главните световни масони. И сега най-интересното.

Откъде го знам – знам си го. Вярвам, че скоро ще стане общоизвестно и никой няма да се учудва. Така наречените „господари на света”, членовете на Световното правителство не ползват компютри. Те дори нямат компютри в домовете и именията си. Защо ли? И защо ли тези същите „всемогъщи господари” вместо да си поръчат специални компютри, със специални възможности и суперзащити, взели че се хвърлили в напълно безсмислена дейност. Отделили огромни суми за разработката на машини, подобни на познатите ни PC-та, но произведени по съвършено различна технология. Значително по-големи по обем, по-бавни и с по-ограничени възможности? Дали дейността им е била напълно безсмислена?

Сега нещо, което всички интересуващи се знаят. Какъв е произходът на компютъра? Създаден е от Джон Атанасов? Глупости не на квадрат, а на куб. Технологията е взета от катастрофиралия през 1947 година край американското градче Розуел НЛО. Май ще излезе, че филмът „Терминаторът”, по-точно първата му серия не е съвсем измислица. Само ще допълня, че корабът не е катастрофирал, а е бил свален. При това не от човешко оръжие. Просто някой се е постарал този кораб да попадне в човешки ръце, а оттам и технологията на борда му. По-точно компютърът.

Да ви казвам ли повече? Моите изводи са си мои изводи. Предпочитам вие да си направите вашите. С което изобщо не ви призовавам да изхвърлите домашните си компютри и лаптопи. Както и аз няма да изхвърля моя. Защото виждам решение, различно от отказа за ползване на полезните машинки. И защото не виждам смисъл да се предизвикват изкуствени кризи, да се причиняват изкуствени бедствия, с единствената цел отделяне на средства за създаване на технология, която вече съществува. А какво е решението? Ще ви го кажа.

Но само и единствено в случай, че вие докажете своята възможност да го осъществите. В противен случай е излишно.

16 февруари 2010 година



Тагове:   контрол,   компютри,   заблуди,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3008398
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930