Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 16:10 - Изчезването на българите
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 6522 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Не мислете, че е невъзможно. Погледнете какво е останало от великата култура на древна Етиопия. Същото, ако не и по-лошо ще стане и у нас.

2050-а у нас - 3.5 млн. цигани, 1.2 турци, 800 хил. българи

http://news.ibox.bg/news/id_1603710177

„В 2050г. започва четвъртата българска държава, съставена основно от цигани, турци и екзотично българско малцинство, алармираха професори от Центъра за демографска политика. Според техни прогнози, базирани на официалните преброявания на населението досега, през 2050г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн, турците - 1,2 млн, а българите - едва 800 хил. души.

Тази картина ще стане реалност ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки. Ситуацията беше сравнена с Армагедон от проф. Петър Иванов. Той акцентира върху скритите опасни процеси, които се развиват в България и акцентира на акултуризацията на българите.

Етносът, който сега има мнозинство, загубва културната си идентичност - българите дори не наричат децата си с български имена, изтъкна проф. Иванов. Очертавайки дебългаризирането, той посочи разширяващото се присъствие на чалгата и навлизането в политиката на циганския манталитет - на тарикатство, кражби, безчестие.

Демографската криза поставя заплахи към националната и икономическа сигурност на България, предупреди проф. Петър Славейков. Застаряването и намаляването на населението и особено на българския етнос води до проблеми с работната сила и със социалните плащания, поставя въпроса за бъдещото политическо развитие на страната, подчерта той.

Циганите идват на Балканите през XV век и в днешно време, поради липса на адекватна политика в България, се превърнаха в цигански проблем, отбеляза проф. Трендафил Митев. По думите му циганският проблем сега е воденичен камък за България и ако до 20 години не бъде решен, страната ни ще се удави.

Циганската общност е най-динамично развиващата се и най-деградиращата. Тази общност сега стига векове надолу - на нива, на които никога не е била, посочи още професорът. Той припомни още, че проблемът е бил решен и то нелошо в България - „минавайки през Строителни войски, ромът имаше професия и самочувствие на равен на българина. На ромските деца се даваха дрешки и книжки, а не пари на майките да раждат", разказа проф. Митев.

Според прогнозите на центъра, българският етнос през 2075г. ще е от 500 000 души, а през 2100г - на 300 000. Същевременно, турците ще са 1,3 млн в 2075г, а в 2100г. - на 1,5 млн. Циганите от 5,5 млн. в 2075г ще станат 8 милиона през 2100г.

България е в състояние на национална катастрофа, коментира Костадин Костадинов. Според него демографските проблеми на страната са трета национална катастрофа - българският народ изчезва.

Пари в пенсионния фонд няма и все по-малко ще има кой да работи и да го пълни, предупреди още Костадинов и подчерта, че временни козметични мерки няма да помогнат. Трябва да има специална институция и специален министър по тези въпроси, категорични са представителите на Центъра за демографска политика.

Те са подготвили писмо до премиера Бойко Борисов, в което излагат вижданията си и настояват държавата да осъзнае като основен проблем постепенното изчезване на българския етнос.

Пред премиера представителите на центъра настояват за предприемане на имиграционна политика, политика за снижаване на смъртността и подобряване на здравето на българина, поощряване на раждаемостта, преодоляване на обезлюдяването, политики, насочени към създаване на духовни ценности.

Нужно е специализиран държавен орган да противодейства на демографската катастрофа, заявяват представителите на центъра в писмото си до премиера.

За заплахите от дебългаризиране, Центъра за демографска политика организира семинар на 12 декември в Русе. Целта е да се дискутира деформирането на етническата структура на българското общество с цел да се реагира на негативните тенденции, поясниха организаторите.”

image

Рухналите обелиски на великата и могъща в древността Етиопия. Нашите светини ги очаква далеч по-лоша участ.

Послеслов: няма да се случи точно така. Народът ни може да си трае и да търпи, да се топи бавно и мълчаливо, без протести и без съпротива. Същото не мога да кажа за Природата. Такива изненади ще има, че на някои мераклии за българска земя ще им се изправят косите. Жалко, доста години се опитвах да направя нещо, за да предотвратя предсказанията. Преди две вечери получих изключително тревожно съобщение. Някои хора, чиято Мисия е да поддържат духовния живот на Българите са взели решение да се изнесат от тази земя и другаде да създадат своя диаспора. Уви, предреченото в „Преходът” се сбъдна и не виждам как ще обърнем събитията. Впрочем аз не виждам и желание да ги обръщаме. Такова желание демонстрират други, само че те правят обратното на онова, което трябва да се направи. Без да знаят, без да съзнават, а може би и без да подозират, те на практика реализират плановете на чужди, враждебни на България разузнавателни централи. Твърдя го, като вземам за основа конкретна и достоверна информация. Наистина жалко…

И все пак… И все пак да благодарим на един евреин – Никола Саркози, чийто брутални действия направиха възможни дискусиите по циганския проблем у нас. И знаете ли, много, наистина много искам някой от вас да види надеждата, която аз поне засега не успявам да видя. Да формулира подходящата за целта Идея, да я изнесе. А после Идеята да бъде подета от достатъчен на брой Българи, способни да обърнат събитията  и да пресекат пътя на приближаващата Гибел.

И нека Небето да бъде с вас, Българи, защото никой друг не ви остана!



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
6



1. balkanec - С наплашване
22.11.2010 16:55
нищо няма да стане.
Нали същите мрачни прогнози непрекъснато изливат и официалните медии.
Тези статистики са известни до болка.
Те предизвикват повече отчаяние и нихилизъм, отколкото нещо друго.

По-важното е да се казва защо е така - защото днес преминаваме през тежък период на чужда власт - ционистка.
И този период ще отмине, а нашата работа е да оцелеем през него, а не да се отчайваме.
цитирай
2. eltimir - Не е за сплашване
22.11.2010 17:21
Трябва да се говори и пише за циганската опасност, за да осъзнаят българите, че толерантността е смърт за нас.
цитирай
3. balkanec - Хората по места се организират
22.11.2010 21:31
и дават отпор. Разбира се това НИКОГА няма да се промъкне в медиите. Те искат да се чувстваме като безпомощни жертви.
Но случаите се знаят на различни места.
Такива случаи на отпор и наказани цигани от хората трябва да се дават за пример.
Има ги немалко, въпреки медийното мълчание.
цитирай
4. eltimir - Ще ги публикувам
22.11.2010 21:58
Стига да науча за такива случаи, веднага ще ги публикувам. Не ме е страх от нищо, бях в затвора като политически през 1978-80 година. И още не съм се предал. Така че ако някой разполага с подобни сведения, може да ми ги прати на лично съобщение. Гарантирам, че няма да издам източника си на информация. Даже си мисля, че няма да ме питат, 32 години са им достатъчни, за да разберат, че съм дебела глава.
Съгласен съм, че подобни случаи на отпор трябва да се дават за пример. Хората трябва да свикнат да се защитават сами, след като властта отказва да изпълнява задаълженията си към тях и да ги защити.
цитирай
5. анонимен - ,
23.11.2010 17:53
едно убобщено коментарче по проблема.....кво от тва нали ниа нема да видиме.... пълна лудост,,...направо си е страшно с кви ора общуваме и съществуваме....жалко....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 3007233
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930